Este micuț, nu ai ce să faci și dacă este om cu cap cel căruia i s-a vorbit așa, nu judecă. Cunosc eu copii de vreo 12 ani care încă mai vorbesc la persoana a treia cu oamenii mai in vârsta sau îl strigă direct pe nume , așa că, momentan nu este vreo problemă, cu timpul și educația va vorbi exact așa cum trebuie.
Da, e atâta de ododododo
Aici mai nimeni, o sa caut și de lucru 'da cu sărăcia asta de Covid mai rare locurile de munca
Dar de ce n-ar fi ok în general? Că am și eu o prietenă care vorbește așa și are 23.
Da, deoarece el aude cum vorbesc despre el pe cei din jur si el ii imita. Baiatul meu cand era mic si venea cu ceva adus de la soti si-l intrebam: cine ti-a dat asta? El raspundea: mama-ta. Asta deoarece eu ii spuneam, de ex.: du asta la mama-ta.
Da. El ii aude pe ceilalti voebind despre el la persoana a treia. Si ii imita. Inca nu isi da seama de diferenta.
Daca parintii se vor ocupa de el, va invata rapid sa se exprime corect.
Îl adopți tu și îl înveți tu să vorbească, e mic are timp sa învețe da contează și părinții cum sunt
Ași vrea eu, dar dacă are părinți nu am cum sa îl fur
Probabil, până învață să vorbească corect, gen nu știe încă care este pronumele personal
E doar un copil... Nici nu stie bine sa vb. O sa isi dea cu seama cand o sa creasca si atunci o sa se indrepte. E al tau?
Nu e al meu, doar ca nu am mai auzit pana acum copilaș sa vorbească la persoana a treia și ma întrebam dacă e ok
Ești părinte?
Euuu? Fi serioasa
Deocamdata nu imi trebuie asa ceva, mai am timp.
Întrebam ca caut un părinte sa ii mai câteva întrebări, nu de altceva
Haha. Apai spor la treaba
Iti dai seama ca nu realizeaza, el stie doar cateva cuvinte si le foloseste cum vrea. Parintii trebuie sa-l corecteze de fiecare data!
Da fiindcă încă este mic, în anii următori o să audă părinții cum vorbesc și o să se corecteze singur copilul, dacă nu o să-l învețe părinții.
Da. E chiar foarte raspandit. Nu e deloc ceva rar la copii mici.
Pe de o parte, asa auzind alti adulti/copii mai mari facand referiri, pe de alta parte nici n-au raportare prea constienta la propriul sine inca.
Dar daca acest comportament persista pentru o prea lunga perioada de timp (varsta)...ar putea fi un copil suspect de autism.
Mersi pentru invitatia pe Discord, dar n-am timp de asa ceva.
Da, este normal, un copil atat de mic nu constientizeaza diferenta intre eu si el, probabil ii aude parinti sau alte rude vorbind despre el la persoana a III-a si doar ii imita.
CinevaAnonimă întreabă:
tot897 întreabă: