| Effy35 a întrebat:

Este adevărat că părinții care își abuzează fizic și psihic copiii, prin metode precum trantirea, palmuirea, lovirea cu pumnul, lovirea cu nuiaua, lovirea cu bastonul, lovirea cu cureaua, tragerea de urechi, ridicarea vocii, umilirea si chiar utilizarea greșită a metodei de "time-out" își iubesc copiii necondiționat?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cea mai mare dovada de iubire e bataia cu bastonul

| Effy35 explică (pentru suntserios):

Mulți creștini ar spune că da, este adevărat, deoarece nuiaua este considerată ‚ruptă din rai’, conform Bibliei. Astfel, noi, creștinii care urmăm Biblia și învățăturile ei, ar trebui să acceptăm această idee, chiar dacă inima noastră ne spune că ceea ce facem este greșit.

| johnnny123 a răspuns (pentru Effy35):

În vremurile "biblice" era ok și să-ți sacrifici copiii ca să-l îmbunezi pe Dumnezeu... Poate că nu e cazul să luăm de bun tot ce scrie acolo.

| Effy35 explică (pentru johnnny123):

Este adevărat, într-adevăr.

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns (pentru Effy35):

In Biblie si incestul era ok.

30 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Psihologii RECOMANDA pedeapsa la copii cu luarea jucariei preferate, sau a telefnului, ori inchis in casa o saptamana, s au interdictie sa se mai intalneasca cu persoanle care ii fac rau sau sunt infleunta proasta, deci NU se recomanda bataia, abuzul fizic, ci pedeapsa, ca copilul sa fie educat si sa nu mai repeted greselile, minciunile si orbrazniciile facute.
Nu mai da sfaturi aiurea ca habar nu ai ce vorbesti.

| darrio2007 a răspuns:

Poate nu accepti ce iti spun dar sa stii ca educatia cam asa se facea inainte. Poate nu chiar cu tot ce ai enumerat aici.
Dar am realizat ceva in viata.

| Effy35 explică (pentru darrio2007):

Să înțeleg că realizările dvs. au depins în mare măsură de educația pe care ați primit-o acasă, chiar dacă aceasta a implicat abuzuri?
Să știți că nu este imposibil pentru cineva să depășească trauma trecută și să obțină realizări personale sau profesionale cu sprijinul potrivit și resursele disponibile.

| darrio2007 a răspuns (pentru Effy35):

Nu spun ca am primit chiar exact aceasta educatie. Dar cand ma trecea un gand sa fac vreo prostie, ma gandeam la mama, că o suparam si poate imi luam si cativa papuci peste dos.

| Effy35 explică (pentru darrio2007):

Este adevărat că ai tendința de a evita anumite comportamente din teama pedepsei, dar asta nu înseamnă că le vei evita tot timpul și că nu vei face niciodată greșeli.

Ceea ce vreau să spun este că educația primită de părinții tai prin pedeapsă nu se dovedește a fi eficientă.

Abuzul și pedepsele fizice nu doar că nu sunt eficiente în a preveni greșelile, dar pot avea și efecte dăunătoare, inclusiv probleme de încredere și stima de sine scăzută. Educația bazată pe respect și înțelegere tinde să ofere rezultate mai bune în dezvoltarea unor relații sănătoase și a unor comportamente adecvate.

| darrio2007 a răspuns (pentru Effy35):

Le aveam pe vremea cand eram copil. In plus, gandeam si ceva mai departe, la consecintele faptei mele.
Un exemplu, in copilarie aveam un văr caruia ii placea sa sparga casetele la telefoanele publice ca sa ia monezile de 1 leu si de trei lei. A vrut sa ma ia cu el dar nu m-am dus.
L-a prins Militia si l-a adus acasa la parinti. Apoi toata viata lui a fost doar un șir de infractiuni. Mici găinării. Si acum aduna chistoace de tigari de prin statiile de autobuz.

| darrio2007 a răspuns (pentru Effy35):

Are doar 63 de ani.

| Furnicuta000 a răspuns:

Nu cred ca nu exista iubire dar ea nu e suficienta ca sa poata trece peste frustrari si supari care sunt legate sau nu de copil si ajung sa aiba astfel de reactii pentru ca asa e in firea lor.
Parintii mei habar nu aveau sa creasca un copil, ei pur si simplu s-au trezit cu un copil (ca majoritatea oamenilor din tara asta) dar s-au purtat mereu frumos cu mine pentru ca asa e in firea lor

| Effy35 explică (pentru Furnicuta000):

Nu există iubire în aceste condiții, credeți-mă.

În situațiile în care părinții își abuzează copiii fizic și psihic, nu se poate vorbi despre iubire în sensul autentic și sănătos al cuvântului. Abuzul, fie că este fizic, psihic, emoțional sau verbal, nu reflectă iubire, ci mai degrabă o manifestare a furiei, neputinței sau a unor tipare de comportament distructive.

Iubirea adevărată implică protecție, respect, înțelegere și sprijin pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului. Abuzul, pe de altă parte, produce suferință, traume și daune pe termen lung, contrazicând esența iubirii.

| LisaJulie a răspuns:

Din punctul meu de vedere copiii moderni trebuie feriți de tehnologie și de social media, nu bătuți, ei nu înțeleg asa, sunt rebeli

| Miruna333 a răspuns:

Orice parinte sanatos la cap isi iubeste copilul NECONDITIONAT. Cei care impun lucruri pentru a ii merita iubirea nu sunt parinti.
Si nu, oamenii care isi ABUZEAZA copilul FIZIC si/sau PSIHIC nu iubesc. Aia nu stiu ce este iubirea si nu vor stii niciodata

| 1onur a răspuns:

Asta explică foarte clar de ce copii au probleme de sănătate când ajung majori Adolescenți plini de axientități și ne siguri pe ei. Din cauza abuzurilor agresivității Psihici cât și fizice emoționale mentale din parte părinților lor. Cu o astfel de "educație" nu se crește un copil un minor un Adolescent decât îl va face plini de insecurități de el însuși nu se va putea adapta societății și vieți va întâmpina multe probleme de sănătate cu el însuși.

Sănt astfel de părințil din păcate destui de mulți pe care nu știu nu înțeleg cei cu "oamenii" ăștia "părinți" ăștia de aplică o astfel de "educație" copiilor lor Dumnezeu săi vadă săi știe săi audă și să dea cu ei de pământ ăștia nu merită un gram de nimic pe lumea asta.


iubirea părintească față de un copil ar trebui să fie una ne condiționată și orice greșeală ar face acel copil să ise explice ca omul că na făcut bine și a greșit ca tot omul la rândul său si el/ea nu să-l umilești pe acel copil nu să-l faci să se simtă descurajat sau vinovat pentru ceva ce orice om face la rândul sau o greșeli două trei că dacă se țipă la el nu se rezolvă absolut nimic și se ajunge la ne înțelegeri în familie...

| Cipi1212 a răspuns:

Nu știu ce iubire este asta.

| Mindfulness a răspuns:

Astfel de părinți sunt bolnavi nu își iubesc copiii necondiționat, sunt needucați, asa educație au primit și ei de la părinții lor. Copiii trebuie educați fără abuz psihic și fizic.

| simplaexsistenta a răspuns:

Toti parintii isi iubesc copiii. De pe o parte, majoritatea adultilor din ziua de azi cu mintea pe umeri au fost crescuti la respect si cu, cureaua uneori. De pe alta parte, nu zic ca sunt pro-violenta, dar poate ca in unele cazuri este nevoie

| Effy35 explică (pentru simplaexsistenta):

Cred că ar trebui să definiți iubirea și apoi să afirmați că toți părinții își iubesc copiii.

| simplaexsistenta a răspuns (pentru Effy35):

Iubirea? Pentru unii, fulgerul care rezulta din ciocnirea a doua inimi.
Pentru altii, afectiune intensa.
Pentru altii, sentiment de dragoste.
Iubirea e un sentiment complex, o afectiune fara margini insotita de grija si sentimentul de protectie fata de persoana iubita

| simplaexsistenta a răspuns (pentru simplaexsistenta):

Toti parintii isi iubesc copii, doar ca unii nu-i iubesc NECONDIȚIONAT, na

| Effy35 explică (pentru simplaexsistenta):

Eu nu cred în acest concept de "iubire condiționată". Dacă există vreo urmă de afecțiune în comportamentele abuzive ale unui părinte față de copilul său, aceasta este probabil legată de sentimentul de posesivitate, nu de iubire adevărată.

| simplaexsistenta a răspuns (pentru Effy35):

Fiecare cu părerea lui, eu ti-o respect pe-a ta

| samiZiciPompier a răspuns:

Bine ca postezi tu aici de toate, ca sa le dai idei

| Effy35 explică:

Dnă @Violleta2022, vă rugăm să ne trimiteți sursa concretă în care psihologii RECOMANDĂ, în general, să i se ia copilului jucăria preferată sau telefonul din mână, sau să se închidă copilul în casă. Vă mulțumim.

Până atunci, vă ofer câteva surse sănătoase de disciplină mai jos:
Surse recomandate pentru discipline și strategii de parenting includ: American Academy of Pediatrics (AAP) - Publicațiile lor, cum ar fi „Caring for Your Baby and Young Child: Birth to Age 5", oferă orientări despre disciplinare și abordări pozitive."The Whole-Brain Child" de Daniel J. Siegel și Tina Payne Bryson - Oferă perspective bazate pe cercetări recente despre abordările eficace și empatice în disciplinare."Parenting Science" de Gwen Dewar - O resursă bazată pe cercetări care abordează metode de disciplinare bazate pe dovezi.„Positive Discipline" de Jane Nelsen - Explorează metodele de disciplinare pozitive care nu includ măsuri punitive stricte.

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns:

Nu. Sunt inumani. Astia-s copiii facuti pentru ca "asa trebuie". Nu cunosc persoane crescute asa care sa nu aiba probleme emotionale profunde sau vreun tip de tulburare de personalitate.

| aurel111 a răspuns:

Omule, ce trebuie sa insiri toata lists asta mare? ca doaer nu suntem la un club de S.M. era destu sa spui ca te referi la pedepse corporale. si, evident, ca este diferenta intre Educatie si reţinere, iar un parinte trebiu sa faca educatie adevarata. problema cu pedepsele corporale este in primul rand ca oameni nu au avut limite, apoi, legile trabiuai sa le puna. in-trun univers ideal poate si pedepsele corporale ar avea rostu lor, dar humanitatea nu tot timpul poate sa respectr limitele unde dapasim in violenta.

| Effy35 explică (pentru aurel111):

Dacă aș reduce toate comportamentele descrise la un singur cuvânt, această simplificare ar putea fi prea vagă sau ambiguă pentru a fi înțeleasă de toată lumea.

Aceasta este ideea că unii oameni nu au limite când vine vorba de pedeapsă, astfel încât toate formele de pedeapsă ar trebui descurajate, indiferent de intensitatea lor.

Afirmația că ar fi o lume bună dacă pedepsele fizice ar fi aplicate cu reținere este discutabilă, deoarece ignoră impactul profund și adesea negativ pe care aceste pedepse îl pot avea asupra copiilor.