anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey! Ma numesc Andreea si am 38 de ani. Am doi baieti, unul de 12 ani si unul de 10 tare neastamparati. Am plecat la sala si i-am lasat singuri. Cand m-am intors de la sala, nu am am mai recunoscut casa: au umplut prezervativele cu apa si s-au batut IAR, au varsat pamant in toata bucataria, au taiat firele de la tv, au rasturnat jucariile, au spart geamul de la vitrina cu carti, parca dinadins au facut. Cand am vazut cum arata casa, m-am dus la baieti si i-am intrebat ce s-a intamplat. Ei mi-au raspuns „Nimic" in timp ce mai si radeau. In momentul acela mi-au atins limitele si i-am luat de urechi, unul cu o mana, altul cu cealalta mana a mea si i-am luat din bucatarie si i-am urcat pana in mansarda la etajul 2. Le-am dat drumul de urechi de abia in momentul in care mi-au spus de ce au facut asa, adica cam dupa aproximativ 5 minute. Le-am explicat ca toate lucrurile costa si i-am invatat sa nu mai faca asa ceva pentru ca este pacat de lucruri. M-am dus si am reparat toate daunele creeate sa zic asa si totul s-a terminat bine. Ce parere aveti? Am procedat bine sau nu? Ganditi-va ce a fost in sufletul meu sa dau 3000 de lei pe vitrina si sa cumpar cabluri la tv. Multumesc!

36 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns (pentru Brizbriz):

Nu poti supraveghea copiii non-stop, ti-am zis, noi stateam de pe la 13 pana la 17 singuri, ca pana la 13 eram la scoala, si nu distrugeam casa. Aici e vb de educatie, dar si de caracter, ca asta am uitat sa zic.

Nu e vb nici de energie, ca si eu aveam energie si colegii mei de scoala, alergam prin casa, saream in pat dar nu distrugeam nimic.

Se poate mosteni si caracterul de la parinti, poate si unul din ei au facut tampenii in trecut, dar daca e asta, e jale, ca nu prea poti sa rezolvi, trebuie supraveghere continua si masuri mai dure sa stie de frica, nu am zis masuri f dure si idioate, nu intelege gresit, ceva f atent mai ales pedepse cum a zis Jassmina.
Dar daca nu merge nici cu pedepse, e grav.

Insa hai sa-ti dau un exemplu de copil cu caracter mostenit, fata prietenului meu, el era un rebel si un violent. Ea e la fel! Obraznica din cale afara orice i-ai face, o face pe ma-sa dobitoaca, handicapata, n-a mers educatia.
E, odata tacsu si-a dat una dar mai tare, si ghici? S-a rez problema.
Acuma stiind ca si-o ia, nu mai face asa.
Nu a mers cu nimic, i-a luat telefonul, tot, nu o lasa afara, statea acolo fara, avea un orgoliu de mureai, si tot handicapat te facea.

Si tasu era la fel, ca stiu eu personal, doar de frica era cum trebuie, altfel exclus.
Deci exista si cazuri din astea.

Nu am fost nominalizat ca useru anului ca nu apare, si ca paranteza eu respect pe toata lumea indiferent cine e, ca e gunoier sau prof universitar, daca are caracter, stie sa se poarte si are ceva in cap sau chiar daca nu are, tot respectul. Conteaza omu ala ce zice, cum gandeste, cum se poarta, titlurile nu schimba un caracter, sunt utile doar la munca ca sa ai sal mai mare.

| Brizbriz a răspuns (pentru Mosotti):

"acum 3 minute | Mosotti a răspuns (pentru Brizbriz):
Nu poti supraveghea copiii non-stop"

ba poti, si eu am zis in raspunsul meu... *babysitter*
unde mai pui ca, daca are bani de sala, atunci isi si permite

| Mosotti a răspuns (pentru Brizbriz):

Daca te referi ca-s cei doi mai dificili, atunci ai dreptate, in cazul asta special trebuie supravegheati, adica daca e caracter mostenit si-s fieru dracu si nu merge sa-i educi.

Deci depinde la ce te referi. Daca te duci la sala nu inseamna ca ai bani, un abonament o luna costa 150 lei cam, un babysitter costa cam un salariu.

| Catalinselix a răspuns:

O palma data la timpul eu face minuni, nu incurajam violenta in familie dar copilul ce nu intelege de vorba are nevoie de stimuli exterior de asociat--adica daca faci ceva rau=durere; faci ceva bine =laude+o mica recompensa uneori; mentionez faptul ca daca tu ca parinte nu ii explici copilului limitele si valorile sociale ramai cu un copil fara cei 7 ani de acasa.

| Amanda1 a răspuns (pentru Violleta2022):

O luna intreaga? pai eu zic sa le agate de un copac inalt.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Amanda1):

Tu ai face bine sa pui mana pe invatat si sa lasi online ca te raportam la adminul forumului.
Evident ca esti obraznica si dai raspunsuri in bataie de joc.