| SaveTheNature a întrebat:

1.Avand in vedere ca : O singura religie e corecta" O singura cale e dreapta."( a voastra banuiesc)
Ce se va intampla cu muslumanii,budhistii, hindusii, protestantii dupa moarte? in special ce spun preotii si biserica? ce se va intampla cu "ceilalti"?
2. Care este motivul pentru care mai toti musulmanii budhistii, hindusii protestantii raman in religia lor?
Ura fata de semeni, fata de dumnezeu si fata de aproapele?
Sunt orbi?
Sunt prosti?
Sunt rai?
3 Ce pedeapsa le-ati aplica celor care nu vor sa se converteasca in religia voastra "cea dreapta" ce pedeapsa merita ei?
Ce pedeapsa credeti ca le va "aplica "Dumnezeu?
Intrebarea este serioasa si adresez aceasta intrebare mai ales pentru faptul ca respingerea semenilor si a aproapelui e mai mare ca oricand. Pana la urma si ei au aceleasi drepturi ca si noi. Sau nu au?

Răspuns Câştigător
| JeSa a răspuns:

Ok, sa le luam pe rand: ''1. Avand in vedere ca : O singura religie e corecta" O singura cale e dreapta."( a voastra banuiesc)'' R: - Da, pentru ca atata timp cat omul e cel care a creat religiile mi se pare firesc sa tina fiecare cu crezul la care si s-a convertit sau la care e convertit, fiind adeptul: religiei ortodoxe, budiste, catolice si asa mai departe...

''Ce se va intampla cu muslumanii, budhistii, hindusii, protestantii dupa moarte? in special ce spun preotii si biserica? ce se va intampla cu "ceilalti"?'' R: - Multe religii spun sau au diferite raspunsuri cu privire la 'moarte'.

De exemplu: altii cred in viata de dupa moarte; altii cred ca se reincarneaza, etc.

''2. Care este motivul pentru care mai toti musulmanii budhistii, hindusii protestantii raman in religia lor?

Ura fata de semeni, fata de dumnezeu si fata de aproapele?

Sunt orbi?

Sunt prosti?

Sunt rai?'' R: - Nu eu cred ca e altul motivul, si anume ca: fiecare dintre ele (religii), isi apara invataturile si pretind ca detin adevarul, - ceea ce in realitate, pe buna dreptate, tind sa cred ca, niciuna nu il detine (de aia si se denigreaza si exista concurenta asta intre ele), - asadar, si prin urmare, vor sa-si atraga cati mai multi adepti in comunitatea lor religioasa (sa spun asa).

''3 Ce pedeapsa le-ati aplica celor care nu vor sa se converteasca in religia voastra "cea dreapta" ce pedeapsa merita ei?'' R: - Nu pot sa impun nimanui nimic, fiecare face dupa cum stie de cuviinta, crede... probabil, nu-mi ramane decat sa le aplic ''respect''.

''Ce pedeapsa credeti ca le va "aplica "Dumnezeu?' R: - Atat timp cat asa-zisul ''Dumnezeu'' - nu pedepseste, decat tot noi suntem cei care facem si dregem, - varianta asta cade, nu e plauzibila, din punctul meu de vedere. Dupa cate am spus. (se poate trage concluziile)

Fiecare are drepturi, dar datorita pietrelor de incercare, religiilor, oamenilor in sine, - 'nedreptatea' lor de cele mai multe ori, - isi pune cuvantul.

34 răspunsuri:
| bogdan1004 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da ai dreptate nu religia este cea dreapta si corecta cu categoriile ei nu.religia din anul 2011 are rol mai mult politic decat religios de ce? nimeni nu stie fiecare religie mai are crapaturile si fisiunile ei

| Loyd06 a răspuns:

La care religie te referi cand zici "religia voastra", " cea dreapta"? Nu religia te duce in cer, ci credinta. Nu ne foloseste la nimic daca suntem religiosi. E meritul Domnului nostru Isus ( nu stiu daca are importanta sa mai pun ai doilea "i", nu asta e important) Hristos care si-a dat viata ca noi sa fim socotiti drepti in fata Lui si a a lui Dumnezeu, ca noi sa putem fi mantuiti. Da. Avem cu totii aceleasi drepturi. Pentru ca El este un Dumnezeu drept!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Baaiii du-te ma si tu dacilea cu intrebarea ta.hop si nea ion ca si el e om.alta ceva nu ai mai gasit in arhivele voastre decat vechitura asta de intrebare?

| SaveTheNature explică (pentru muffy1):

Gandesti foarte rational.Si in fine nu ma gandeam sa gasesc pe cineva,pe site care sa gandeasca si rational,nu doar religios. Si sincer,daca e sa citesti Bilblia,multi fac opusul a ce spune Biblia, si in fine si alte carti sfinte a altor religii.
Oamenii isi apara religia, si doctrinele,dar nu si ADEVARATELE invataturi,care la un moment dat au un numitor comun IUBIREA.
Cu toate astea oamenii sunt incarcati de ura
-ori nu isi iubesc fratii de alta confesiune,religie,etnie
-ori saracii nu iubesc bogatii si invers
-ori bunii nu iubesc raii
-ori desteptii nu iubesc prostii si tot asa.
Dar uitam ce e cu adevarat important Pacea si Iubirea.
Sincer cred in Dumnezeu, pentru ca il simt. Si ce e mai important Dumnezeu are dreptate. Pare absurd,dar iata ca are dreptate,noi oamenii ne chinuim unii pe altii,insetati de competivitate,si de dominare.
Si vorba ta, cand vor accepta odata crestinii ca si muslumanii au aceleasi drepturi in fata lui Dumnezeu ca si noi crestinii si viceversa.
Pe cat de simple sunt invataturile lui Dumnezeu, pe atat de mult le complicam noi.
Si se vede cu ochiul liber ca nerespectand legile Lui, ne facem rau noua, si semenilor nostri. Distrugem planeta, si ne distrugem noi oamenii. Si multi nu resusesc sa vada ca de fapt asta inseamna iadul.Nebunia pe care o fac oamenii zi de zi.
Si nu Dumnezeu ar trebui sa te sperie, nici pe tine nici pe orice alt om. ci lipsa Lui ar trebui sa ne sperie pe toti.