Mi se pare mai interesant să văd că ai făcut din numele tău unul cu importanță decât să te numești singură printr-un cuvânt interesant.
Sunt sanse sa nu ti-l aprobe, pentru ca este un nume exotic, dar, acum ramane de vazut . Sa-mi dai si mie mesaj daca ai reusit ceva .
Ok,multumesc
Cu placere
Acum, mă rog, faza e că... MOTIVUL pentru scimbarea numelui este? Trebuie un motiv real pentru care să îți schimbi numele, nu poți s-o faci numai așa pentru că o vrei.
Nu e un motiv foarte bun dar mie nu imi place foarte mult numele Elena, si m-am gandit sa il schimb cu un nume mai interesant
Acum... cel mai probabil va fi refuzată cererea pentru că nu ai un motiv real, bun, recunoscut de lege ca fiind bun prntru a-ți schimba numele.
Da cel mai probabil refuzat, dar totusi, e numele meu, e viata mea, de ce sa contoroleze ei cum ma cheama pe mine?!
Apoi no... faza e că dacă nu e reglementat cum își poate cineva schimba numele uni și l-ar schimba săptămânal și numai ar face aparatul birocratic să funcționeze mai greu.
Nu controlează cum te cheamă în ac. moment ci dacă vrei schimbarea numelui sunt unele nume care pot fi triviale sau chiar să sune a vreo prostie, sau purtate de unii criminali renumiți sau știu eu ce și acestea sunt interzise prin lege. La schimbarea numelui se cere un motiv. De obicei schimbă cei care au un nume ce sună a vreo prostie șî vor să pună capăt acestei moșteniri, alții corectează unele greșeli ce s-au strecurat în timp; numele îl mai schimbă călugării care depun un vot și încep o nouă viață, adoptând un nume cu o semnificație spirituală, teologică. Nu văd la tine sensul. Dintr-un nume frumos, purtat de sfinți și împărătese să-l schimbi pe unul întunecat? Eu nici n-am auzit până acum ac. nume. Numai bine și poate te liniștești și te ocupi cu lucruri mai nobile.
anonim_4396 întreabă: