| Pricope_Marius_1997 a întrebat:

1. Cat de satisfacatoare e razbunarea?
2. Care sunt urmariile razbunarii?
3. Cine e mai prost cel care se razbuna s-au cel care nu o face?

4 răspunsuri:
| Helper07 a răspuns:

Razbunandu-te intorci raul cu rau dar nu-ti rezolvi problema. Poate fi satisfacator sa te razbuni pe aproapele tau care ti-a gresit dar dupa ce o faci s-ar putea sa-ti dai seama ca nu a meritat si ti-ai cam pierdut timpul. Cand cineva iti face ceva rau fara motiv, nu te razbuna, astfel te cobori la nivelul sau si nu arati ca esti mai bun decat el.

| danut a răspuns:

Romani 12,19. Prea iubitilor, nu vã rãzbunati singuri, ci lãsati sã se rãzbune mânia lui Dumnezeu; cãci este scris: "Rãzbunarea este a Mea; Eu voi rãsplãti", zice Domnul.
20. Dimpotrivã: dacã îi este foame vrãjmasului tãu, dã-i sã mãnânce; dacã-i este sete, dã-i sã bea, cãci dacã vei face astfel, vei grãmãdi cãrbuni aprinsi pe capul lui."
Eu am experimentat aceste versete, sunt profunde si REALE, sa ne fereasca Dumnezeu de razbunarea SA.

| Irinel15123532 a răspuns:

1. Razbunarea este satisfacatoare pe moment, dar, cand vei ajunge acasa, te vei uita in oglinda de la baie, vei vedea care e de fapt animalul.
2. Urmarile razbunarii sunt multimple, pe plan emotional, fizic, psihic. Dar, cel mai frecvent este, distrugerea, nimeni nu castiga, si Dumnezeu spune sa ierti, si mai spune ''nu judecati ca sa nu fiti judecati'' poate spui ca i-ai platit-o, nu iti face griji, si tu iti vei lua rasplata pentru raul facut. ''Daca un om obisnuit omoara un criminal, numarul criminalilor de pe aceasta planeta, ramane acelasi.''
3. Cel care NU se razbuna, este intelept.

| rivotril a răspuns:

Ai ales sectiunea religie deci te sfătuiesc sa nu te razbuni daca nu e un motiv fooooarte grav. Chiar de ar fi, nu este bine sa o facem pentru ca pana la urma, cine suntem noi? fiecare o sa plateasca candva.
e satisfăcătoare pentru oamenii rai, cei buni nu o urmeaza evident. satisfacția este de moment iar mai tarziu ramai cu regretul.
nu e prost niciunul, pana la urma, un prost nu ar stii sa se razbune, nu?laughing oricum, toleranta e mai buna, te asigur
FA BINE CA SI CUM AI ARUNCA AUR IN MARE
funda?

Întrebări similare