anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

1 - Daca atunci cand "ie naspa" nu e vina zeului crestin, de ce atunci cand "ie bine" e meritul lui?
2 - Daca atunci cand "ie naspa" e vina oamenilor, de ce sa nu fie meritul lor atunci cand "ie bine"?

19 răspunsuri:
| Esperança a răspuns:

Totul "ie bine", cand se termina cu bine!

NOname
| NOname a răspuns:

Ca să fie cât mai ilogic, Gaia, de-aia.

| RAY a răspuns:

Isi pierzi timpul cu copii

| Exilee a răspuns:

Nu stiu de unde un asemenea rationament, dar tot ceea ce pot spune este ca tot ce avem bun si frumos este de la Domnul Dumnezeu happy pentru ca in El avem viata, miscarea si fiinta si ne tine in mana Lui.

| anonim_4396 explică (pentru Exilee):

Si cand "ie naspa" nu mai e zeul tau implicat? Parca toate au fost facute de el, aveti faza asta chiar si in niste rugaciuni ( ca sa nu mai zic de biblie ). Stii ce inseamna TOATE nu?

| HueyFreeman a răspuns:

"God works in misteryous and pointless ways."

| Kalla a răspuns:

1-Pentru ca Dumnezeu e bun si ceva bun nu face rele.
2-Pentru ca oamenii fac rele.Nu poti sa dai vina pe Dumnezeu daca tu scapi din mana o farfurie (exemplu stupid).E vina ta ca om pentru ca oamenii gresesc, mai ales noi crestinii pentru ca de multe ori nu ne dam seama ca il suparam pe Dumnezeu cu pacatele nostre.

| 22SWAG22 a răspuns (pentru Kalla):

Mda, si la mine cand ala imi fura din casa, Dumnezau nu era pe faza.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Kalla):

Binele si raul nu exista. Daca moare Gigel din deal pe care tu il iubeai la disperare (uof veat(î)z(î)a ta), poate e bine pentru el ca l-a luat dumnezeu in rai, dar sigur e rau pentru tine, si mult mai rau pentru Vasile din vale care l-a lovit cu masina din neatentie, pentru ca l-a vrut dumnezeu pe Gigel sa-i cante.

| anonim_4396 explică (pentru Kalla):

1 - Care sunt sansele sa observi eroarea din spatele afirmatiei tale? Gandeste-te la atributele zeului tau.
2 - Hai sa presupunem ca zeul tau nu poate sa faca rele cu toate ca este atotputernic si cu toate ca TOTUL se intampla dupa cum vrea el (ca cica are un plan). Daca el nu face rau, poate sa NU intervina atunci cand se intampla ceva rau? Cum numesti un politist care sta pe margine si se uita la un viol zicand "lasa ca-l prindem noi mai tarziu"? Cum numesti un pompier care doar sta si se uita zicand "lasa ca-l stingem noi mai incolo"?
3 - Dar daca se intampla un viol, o crima, un cutremur, o boala si multe altele de genul? Sigur, nu dau vina pentru ca eu scap farfuria dar pot sa dau vina atunci cand e vorba de exemplele mentionate mai sus pentru ca zeul tau este atotputernic si omniprezent (si in plus de asta, chiar tu ai zis ca este bun).
4 - "E vina ta ca om pentru ca oamenii gresesc"... GRESIT. E vina mea pentru ca EU gresesc nu pentru ca altii gresesc. Eu nu sunt responsabil pentru faptele tale. Daca tu gresesti NU e vina mea.

Daca e vina mea pentru ceva naspa, e si meritul meu pentru ceva bun. Daca e meritul zeului tau pentru ceva bun, atunci e si vina lui pentru ceva rau.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Gaia,esti atat de superficiala incat tind sa cred ca stai degeaba pe TPU si mai ales la relijie.fiindca ai oleaca de vechime si vii cu intrebari de astea?

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Da, am putina vechime si pana acum, tu nu ai fost capabil sa dai nici maca 1 raspuns cat de cat folositor sau care sa tina de subiect. Tot timpul in loc sa-mi ataci argumentele si afirmatiile m-ai atacat pe mine. Am inteles ca esti incapabil sa oferi raspunsuri cat de cat bune dar parca ti-am mai zis de cateva ori : "daca nu poti sa-mi ataci afirmatiile si argumentele, nu imi mai raspunde". Esti incapabil sa faci si acest lucru simplu?

Răspuns utilizator avertizat
| Aiwendil a răspuns:

1.Noi oamenii suntem si buni si rai. Dumnezeu ti-a daruit acesta viata ca sa te bucuri de ea si normal ca e meritul Lui.El iti ofera toate lucrurile bune, tu ca om, pentru ca poti fi rau, le strici.
2.Noi suntem inconjurati si de divinitati bune si de rele asa ca cele bune ne ajuta la foarte multe chiar daca tu nu stii.Nu-i vezi facand asta ca daca lumea ar vedea cat suntem ajutati de ingeri,arhangheli, Dumnezeu, sfinti, etc, nu am mai fi niciunul atei.Si mai e si chestia dupa fapta si rasplata. Faci bine primesti bine, faci rau primesti rau.

| benny34 a răspuns:

Ciudate sunt caile Domnului...

| Yuruva a răspuns:

Pentru ca popa vrea bani sa-si mentina burtoiu` umflat la maximum capacity.
Daca oile si batranelele nu se duc la bisericuta sa il laude pe d-zeu, atunci cine mai umple cutia milei?
Daca lumea si-ar da seama ca dumnezeu/zeii nu exista si si-ar da seama ca e meritul oamenilor daca e traiesc bine, atunci cine s-ar mai ruga la barbosul invizibil? Answer: tot babele, dar de ele nu mai asculta nimeni
Oamenii ar trebui sa fie cetateni buni ca se le mearga bine si sa nu-si mai piarda vremea cu bazaconii si prieteni imaginari!
papa