| AndreeaW123 a întrebat:

1.Daca dumnezeu exista de ce nu ne da semne? Serios, nu vreau raspunsuri gen "BA NE DA.CUM SA NU NE DEA,UITE : *exemplu din biblie*. Raspuns argumentat, daca se poate.
2.Din pilda talantilor (o porcarie. daca nu ati citit-o,va spun dupa acum ca nu merita atentie),inteleg ca unii primesc mai multe daruri, altii mai putine.De ce? Eu nu am primit darul (talentul) pe care mi l-as fi dorit desi l-as fi valorificat, altii l-au primit si nu fac nimic cu el.
3. Daca dumnezeu stie totul, stie si ca eu voi ajunge in iad.Atunci,de ce m-a creat? Ca sa sufar? ( ca tot e el ala bun si toate cele ).
4. Exista vreo posibilitate de a comunica cu demonii/dumnezeu in mod direct? Daca da, cum?
Multumesc anticipat.Va rog, raspunde-ti la toate cele 4 intrebari.
Dau fundita puppy dog eyes

20 răspunsuri:
| sublime89 a răspuns:

1. D-zeu nu ne da semne pentru ca nu exista.
2. Aici nu exista reguli. Fiecare om are anumite calitati si anumite defecte. Nu le primim de la nimeni, ci doar le mostenim. Pe unele le descoperim si valorificam, iar pe altele nu. Pur si simplu unii oameni sunt mai norocosi si sunt mai talentati decat altii in anumite aspecte care poate conteaza mai mult in societatea din ziua de azi.
3. Aici ai dreptate. Daca d-zeu ar exista, atunci automat el ar sti tot ce s-a intamplat, se intampla si urmeaza sa se intample. Cu un astfel de zeu e imposibil sa ai liber arbitru. El te-a creat stiind foarte bine care-ti va fi viitorul. El l-a stabilit. Deci da, daca ar fi sa ajungi in iad, el ar sti asta din momentul in care te-a creat, si ai putea trage concluzia ca te-a facut ca sa suferi o vesnicie. Norocul nostru ca nu exista d-zeu si iad.
4. Nu exista nicio posibilitate de a comunica cu zei/ingeri/demoni/spiridusi/zane/spirite etc, pentru ca astfel de lucruri nu exista. Toti care pretind ca fac acest lucru sunt fie niste sarlatani, fie niste oameni care vor atat de mult sa creada ca chiar pot sa faca asta, incat sa pacalesc ei singuri, si ajung sa creada ca au fost contactati sau au comunicat cu cine stie ce creaturi mitologice.

| carsley a răspuns (pentru sublime89):

Dacă nu crezi tu, nu trebuie să spui că nu există. Îţi voi pune câteva întrebări: Dacă nu crezi în Dumnezeu, cine a creat totul? Totul a luat nastere din nimic?
Da, cum să nu...

| carsley a răspuns (pentru sublime89):

1. Dumnezeu este mereu lângă noi, trebuie să ne deschidem sufletul ca să-L vedem. Tu ai spus că ţi-ai vândut sufletul, cum vrei să-ţi dea Dumnezeu semne?
2. Nu stiu despre ce vorbesti.
3. Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru, ne-a dat posibilitatea de a alege. Voiai să fim doar niste roboţi? Fără niciun drept de acţiune? Ce preferi, un robot de bucătărie care nu ascultă sau un copil care nu ascultă?
4. Da. Prin credinţa, si nu prin credinţa pe care o fac oamenii astăzi, mergând la biserica doar pentru a primi ceva în schimb. Trebuie să fii plin de iubire, de compasiune, trebuie să-i tratezi pe toţi cu bunătate si restul va veni de la sinewinking. Dacă vrei să comunici cu demonii, faci exact opusul.

| sublime89 a răspuns (pentru carsley):

De ce sa nu spun ca nu cred? E interzis in Romania asa ceva?
"Cine a creat totul?" e o intrebare complet gresita, pentru ca nu trebuie sa fie "cineva" care sa "creeze" totul.
Hai sa-ti pun si eu tie o intrebare: daca d-zeu exista, pe el cine l-a creat? Dupa logica ta, orice exista trebuie creat de "cineva". Deci te rog sa-mi spui cine l-a creat pe d-zeu. A aparut cumva din nimic? Da, cum sa nu...

| Mădă0611 a răspuns (pentru sublime89):

Aici e ceva amuzant, religiile daca n-ar fi periculoase, ar fi amuzante. Daca dumnezeu a aparut din nimic si a creat totul din nimic, de ce e imposbil sa apara ceva din nimic, fara dumnezeu?

| sublime89 a răspuns (pentru Mădă0611):

Da, religiile sunt tragicomice.

| suffarstar a răspuns:

1.Cam ce fel de semne ai dori dumneata?
2. Daca ai citit cu atentie aceasta (si ma indoiesc ca ai facut-o ) vei observa ca, intr-adevar unii primesc mai multe cadouri,iar unii mai putine,insa ce care au primit mult,li se cere mult,cei ce au primit putin,li se cere putin. Singurul dar inseamna viata si e un exemplu mai profund decat pare. Chiar si atunci cand nu ai nimic (la propriu ), iar singurul lucru pe care il detii este o inima care bate,sa nu renunti,sa nu iti ingropi talantul,adica viata, si face trimitere la sinucidere. Si eu poate mi-as dori sa fiu o vedeta,dar nu sunt, nu am talent, in schimb sunt altceva, asta este conditia pe care o am, care trebuie acceptata.
3 Singura persoana care te face sa suferi esti tu.

| ancaval a răspuns:

1. Dumnezeu ne dă semne tuturor, dar văd asta doar cei ce-L caută cu adevărat, ceilalți nu văd asta.

2. Nu ai primit darul poate, pentru că nu e pentru tine, poate Dumnezeu vrea altceva de la tine. Nu tot ce ne dorim este cu adevărat bun pentru noi.

3. Știe tot, știe și dacă mergi sau nu în iad. Dar, îți dă șansa să te schimbi în bine, îți dă șansa să te întorci la El.

4. " Dumnezeu " nu " dumnezeu ".
Poți comunica cu Dumnezeu prin rugăciuni, nu neapărat din cărți, El preferă rugăciuniile din sufletul omului.
Trebuie să îți dorești din suflet și să-L cauți. Cere-i să îți dea minte, voință, iubire, puterea de a ierta, de a înțelege. Nu cere lucruri materiale, doar spirituale. Cu timpul o să vezi schimbări în viața ta. Acceptă orice primești de la viață. Încearcă să înțelegi de ce ai primit asta și nu astalaltă? Nimic nu-i întâmplător. Toate se întâmplă cu un scop. Care o fi ăla? Tu trebui să îți dai seama.

Numai bine!

| Kalla a răspuns:

Cu Dumnezeu comunici prin rugaciuni nu cu ritualuri.El nu e un zeu spurcat si oare care ca falsii idolii pagani (fara suparare).
Cu demonii comunici prin du-te pe Joy of Satan.

| Deaad a răspuns:

Deci d-zeu e prietenul meu nr 1, amicul meu de pahar.Am fumat un joint cu el odata si mi-a raspuns la niste intrebari, inclusiv ale tale:
1.De smecher.Ca sa se afle in treaba.Mare vagabont.
2.Si el tot aceeasi parere are despre pilda talantilor.E facuta de oameni fara creier.
3.D-zeu vrea sa te chinue ca are chef de glume.El mi-a zis ca e mai rau ca satan, satan e bunatatea pamantului pe langa evil d-zeu.
4.Cu dumnezeu poti comunica prin felul cum comunic eu:Ma asez in genunchi, imi fac crucea cu icoana lu' maica domnului, in loc sa mi-o fac discret imi dau cu ea in cap.(sado-maso)Apoi ma rog lui dumnezeu cu tigarea in gura, si ma ia in ceruri.Acolo vorbesc cu el despre anumite subiecte.Sa faci si tu la fel.
Cu demonii e mai greu, trebuie sa-l convingi pe d-zeu sa te lase.Il convingi cu o sticla de vin una doua.
5.Nu lua cacatul asta in serios.

Revenind pe planeta Pamant, crestinii sunt indoctrinati sa creada in d-zeu de mici.Nu ai cum sa le schimbi parerea si gasesc ei raspuns la toate intrebarile astea prin sursa number 1:Biblia.
Aia nu e o dovada, de unde stiu eu ca biblia nu minte?

O zi buna!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e cazul sa-ti raspund.nu ai nevoie.tu stii totul, poti totul, Dumnezeu pentru tine nu este.deci ce rost are? pilda aceea si biblia daca pentru tine sant porcarii,de ce te-ai complace in asemenea stare? fii luminoasa,mareata, desteapta, atotstiutoare.ce sa stie Dumnezeu? de unde? cine e el? vezi de treaba fatuca, dca tu nu-l vrei, el te vrea dar nu te obliga.trebuie sa vii singura, si cu placere si cu toata vointa ta si cu toata puterea ta, si cu toata credinta si convingerea ta. daca nu? nu-i bai.mai sant ca tine.si nici eu nu sant prea departe.bun intalnisul.

| dragos38 a răspuns:

1.Daca d-zeu exista de ce nu ne da semne? pai ce ai vrea sa-ti vorbeasca cum ia vb lui Moise(acolo sunt mituri)totusi aparitia vietii a A.D.N.-ului, si primelor forme de viata i-a pus pe ganduri pe multi oameni/nimeni nu poate explica(deocamdata)cum a aparut viata AD.N.-ul. oamenii de stiinta tocmai de acest lucru se ocupa insa nici ei nu stiu.
2.fiecare om are un talent al sau trebuie sa ti-l descoperi singura.
3. Iadul exista chiar aici pe pamant singuri ni-l facem.de ce te-a creat? pai nu citesti si tu carti de specialitate sau ''Inteigenta celulei'' suntem rezultatul evolutiei de la organisme unicelulare la pluricelulare/deci nu ne-a facut direct fiinta umana ci celula a evoluat si ai aparut tu. Daca viata era a dracu putea sa zica stop si ramaneai un simplu organism unicelular, deci ar trebui sa-i multumesti vietii ca a ingaduit celulei sa evolueze.
4.Da niscai etnobotanice si a sa comunici si cu unul si cu altul laughing

| WarriorsOfJesusLuptatoriPentruHristos a răspuns:

Sunt persoane care-i cer lui Dumnezeu să se arate nouă oamenilor ca să credem în existența Lui. Îi cer să învieze morți care să ne vorbească despre cum este în lumea de dincolo. Poate și noi creștinii aveam adesea fel de fel de gânduri în care sperăm sau vrem să-L vedem pe Dumnezeu și ne întrebăm:

Oare de ce uneori Dumnezeu nu ni se arată? Știm că există, dar poate ar fi bine să se mai și arate din când în când.

Lipsa vizuală la nivel fizic al lui Dumnezeu înaintea noastră este un act pedagogic de mare înțelepciune. Dacă Dumnezeu ar putea fi văzut de oricine oricând, atunci cu siguranță El ar inspira autoritate și frică în oameni, și cu certitudine noi am încerca să-i facem voia, de teamă să nu-L supărăm.

Dacă aș putea să-L văd mereu pe Dumnezeu înaintea mea după ce fac păcatul, m-aș rușina adânc, i-aș evita privirea... aș încerca să fug de El. Și poate peste ceva timp iarăși cad în același păcat Și iarăși. Poate pe parcurs îmi dau seama că sunt prea neputincios și nu pot să evit păcatul... în acest caz prezența lui Dumnezeu permanentă lângă mine aș percepe-o și mai acuzator.

Uneori noi oamenii vrem să fim singuri, fără Dumnezeu. Mai ales după ce săvârșim păcatul. E rușinea aceea a dezămăgirii celuilalt, a faptului că nu te-ai ridicat la așteptările lui.

După ce aș face o faptă bună i-aș căuta privirea aprobator și aș aștepta chiar și laude. Când îl voi fi judecat pe cel ce greșește, aș privi spre El căutând să-mi îndreptățesc fapta și să-mi confirme mai clar că omul dinaintea mea e păcătos.

Când aș trece pe lângă un om sărac care-mi cere un ban sau ceva de mâncare m-aș opri mai mult forțat să-i dau, bine știind că Dumnezeu mi-ar vedea zgârcenia.

Dacă L-aș vedea pe Dumnezeu lângă mine nu L-aș mai căutat cu atâta patos! Nu l-aș mai dori așa de mult, întunecat fiind de păcatele mele.

Absența vizuală a lui Dumnezeu din viața noastră are la bază un singur motiv: iubirea pe care ne-o poartă.

| Swan39 a răspuns:

1. Cam greu să dai un semn că exişti, când de fapt nu exişti.
2. Dovadă că (,) "corectitudinea" şi "dreptatea" lui dumnezeu sunt nemărginite -_-
3. Dovadă că "logica", "raţiunea" şi "iubirea" lui dumnezeu sunt şi ele nemăginite -_-
4. Nu poţi comunica cu ceva ce nu există.

| eternitate15 a răspuns:

1)Un semn ca Dumnezeu exista este ca u acum esti in viata, esti sanatoasa.
2)Dumnezeu stie mult mai bine decat tine ce dar sa iti ofere
3)Te-a creat intr-un mod deosebit, dupa chipul Sau...El a trimis in lume pe Fiul Sau sa moara pentru pacatele tale si daca crezi in jertfa de pe calvar daca il accepti pe Hristos ca Mantuitor personal vei fi mantuita, nu vei mai merge in iad
4) Rugaciunea este cheia prin care vorbesti cu Dumnezeu.

| blackhawks a răspuns:

Dumnezeu nu obliga pe nimeni ce sa faca. Pentru ca El ne iubeste, ne'a lasat sa alegem.ori cu El? ori cu Satan. iar daca inainte nu Il simteai, inseamna ca nu l'ai cautat. Fa'ti timp 2 minute si citeste istorioara asta:
"Intr'o zi un om s-a dus la o frizerie sa se tunda. Cei doi s'au luat la vorbe si au ajuns sa vorbeasca pana la urma despre Dumnezeu. Frizerul a adus idea ca Dumnezeu nu exista si ii spune:
-"Nu vezi ce probleme mari sunt in lumea asta. ce oameni rai..cati criminali..cum de ingaduie furtuni si tornade..cum de ne lasa sa suferim atata?" omul de pe scaun tacea si il asculta. Pana la urma a terminat sa il tunda si isi ia ramas bun si iese afara. Ramane blocat cu privirea la un biet om de pe strada care impingea incetisor un carut, era foarte ne-ingrijit..barba murdara, par lung si ne-aranjat. Se intoarce inapoi la frizer si ii spune:
-"Tu sti ca frizeri nu exista?!" frizerul ramane socat si il intreaba:
-"Nu ai iesit tu acuma de la mine? cum poti sa spui asa ceva?!"
-"Tu vezi omul acela de pe strada cum arata? tu vezi ce par are?!"
-"Da dar el nu a venit niciodata la mine!"
-"Ok. De cate ori te'ai dus tu la Dumnezeu de zici ca nu exista?"

Cam de multe ori uitam sa mai venim la Dumnezeu si tot ne intrebam de ce ne merge asa de rau. El cunoaste absolut toate dar vrea ca sa vina de la tine, El asteapta ca tu sa ii ceri!

| marYmaraYa a răspuns:

Dumnezeu nu vrea sa ajungi Iad pentru ca nu exista.Aceasta invatatura il dezonoreaza pe Dumnezeu.Sti de ce? Pentru ca Dumnezeu este Iubire si nu are cum sa faca rau. Daca tu ai fi parinte si copilul tau ar gresi la-i pedepsi bagandui mana in foc.Nu cred.Pentru ca tu iti iubesti copilul.La fel si Dumnezeu ne iubeste fiind copii sa-i.Biblia spune "Dumnezeu este iubire", atunci cum ar putea El sa ne faca rau.Biblia spune ca plata pentru pacat este moartea si nu chin intr-un Iad de foc.Pt. inf.contacteazane.

| KzO a răspuns:

O sa iti raspund la intrebarea la care nimeni nu a raspuns...4.Da,poti comunica prin intermediul placii Ouija, informeaza-te pe internet despre dansa. unii cred ca functioneaza, altii nu, acum e treaba tahappy

| Behonest a răspuns:

E cam tarziu raspund doar la intrebarea 1. Daca dumnezeu exista de ce nu ne da semne? Serios, nu vreau raspunsuri gen "BA NE DA.CUM SA NU NE DEA, UITE : *exemplu din biblie*. Raspuns argumentat, daca se poate.

Aici e vorba de semne si minune de la Dumnezeu.
Bun, Dumnezeu initiaza semne si minuni. atunci Dumnezeu este activ si regulile. daca se intampla semne si minuni dupa cum vrem noi atunci Dumnezeu nu ar mai fi Dumnezeu ci noi. Credinta nu vine in urma vazul semnelor sau minunilor ci in urma Cuvantul lui Hristos. daca ar da credinta vazul semnelor si minunilor evrei nu L-ar mai rastigni Isus pe cruce.

Ioan 11:40 Isus i-a zis: Nu ţi-am spus că dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?

| RskyndeX a răspuns:

1)Dumnezeu nu dă semne deoarece ar face pe om sa creada in el cu ajutorul sau.

2)Dumnezeu stie mai bine de ce ai tu trebuinta si de ce nu.

3)Dumnezeu intr-adevar stie tot.Dar el te lasa sa alegi intre bine si rau...de asta nu l-a distrus pe Satan.Este alegere ta daca vrei sa fii in Rai sau Iad...Iad-ul este inteles gresit de multi.Iad-ul nu-i un loc intunecat cu oameni rai.Iad-ul este moartea veșnica si Rai-ul este opusul Iad-ului.

4)Mai bine sa nu stii.E mai bine sa nu.Crede-ma.Tot ce iti spun este ca cu Dumnezeu vorbesti prin rugaciuni.