| Superior a întrebat:

1.De ce ateii se tot bazeaza pe stiinta asta care din punctul meu de vedere, cand vine vorba de tainele creatiei si distrugerii spala lumea pe creier? Ei stiu doar sa ia o definitie din wikipedia si se dau tari. Macar de-ar spune ca au aflat asta din proprie experienta si ca s-au pus ei in locul unui om de stiinta ar fi mai ok sa-i intelegi.
2.Un ateu de pe aici a zis "dar din ce a aparut Dumnezeu? din nimic?" (citat scris de RAY,care mi-a dat ignore). Pai,la fel cum Dumnezeu a aparut din nimic,universul sau spatiul de dinaintea universului din ce a aparut? Singura diferenta e ca pe Dumnezeu il simti prin anumite lucruri,universul il vezi,doar ca la prima unii renunta la a-L simti. Pe deasupra,exista anumite mici dovezi ale existentei lui Dumnezeu,nu foarte impresionante dar pe langa ca-l simti,ele sunt un bonus. SI da, sunt facute de oameni ce au facut aceste studii in mod individual, nu laboratoare de 1000 insi.
3.De ateii tot frecventeaza sectiunea religie si le baga pe cat crestinilor/musulmanilor/celor ce cred intr-un Dumnezeu doctrina lor? Daca sunt atei normal n-ar trebui sa dea o importanta asa mare si sa se duca la stiinta lor,dar ei tot se duc pe categoria asta. Exemplu ar fi RAY care... este un ofticat cand vine vorba de religie, l-am rugat frumos sa nu mai faca spam cu acelasi raspuns pe religie si m-am trezit cu ignore. Ma rog, am deviat putin de la subiect.
4.Nu emotiile ar trebui sa fie una din dovezile existentei lui Dumnezeu? In Bibilie,nu bine definit dar existent acolo,Dumnezeu ne-a dat emotiile. Daca ne bazam pe instinctul de perpetuare a speciei si supravietuire,atunci de ce cand moare mama ta o sa plangi si vei fi in durere? Ca Dumnezeu ne-a dat aceasta capacitate. Nu cred ca in instinctul tau de supravietuire ar trebui sa existe o astfel de calitate inutila care te-ar putea impedica la lucrurile prioritare. La fel si daca-ti moare sotia,pai daca ai facut copii cu ea poate sa moara,nu? Ti-ai perpetuat specia, GATA, nu mai e nevoie de ea dar tu tot suferi dupa ea daca moare. LEL

42 răspunsuri:
| heracles a răspuns:

Stiinta spala lumea pe creier?laughing inseamna ca matematica, fizica, chimia sunt de vina si ar trebui arse, am uitat de astronomie si atro-fizica, stiinta nu spala creierul nimanui.

| Inferno a răspuns:

Absurditatea ideilor pe care le sustii dovedeste neintelegerea unor termeni si concepte mai mult sau mai putin elementare.

Ce e stiinta?
Ce e ateismul?
Cat de vaste sunt cunostintele umane la ora actuala?
Etc, etc.

| ania a răspuns:

În adâncul sufletului și lor le e dor de Dumnezeu, simt nevoia să vorbească despre EL, îl resping tocmai pentru că ceva adânc îi atrage înspre EL.

| drutzix a răspuns (pentru Superior):

Nicaieri in tampenia scrisa de tine nu spui ca vorbesti de o ramura a stiintei. Si pentru informatia ta toata stiinta functioneaza la fel.

| drutzix a răspuns (pentru gratargratar):

Daca mananci atat **** astfel incat interlocutorul este dezgustat si pleaca nu inseamna ca l-ai 'dovedit' laughing

| Darkmagic a răspuns:

Ai pus intrebarea ca sa-ti cresti tensiunea arteriala?
Raspunsul e simplu, cu atat mai simplu cu cat am vazut intre primele raspunsuri care slaveau Stiinta...niste insi necunoscuti la acest capitol...
Identifici ateii si religiosii, faci cate o lista cu ei, apoi mergi la "Stiinta si Filosofie" si ii iei in ordinea raspunsurilor de aici.
Cate raspunsuri are userul Speed99 la "Stiinta si Filosofie", in 20 de pagini?
Cate are gratargratar pe "altarul" Stiintei?
Cate sunt contributiile lui Holiday...la fizica, matematica, biologie, etc.
Cate are Xerxes1...si asa mai departe.
La final o sa-ti iasa un rezultat care va pune punct efervescentei de doi bani cu care s-au repezit cei mai multi sa tipe pe aici.
Asta nu inseamna insa ca toti ateii sunt inculti, si toti religiosii, doctori in chimie, (sau invers). big grin

| Holiday a răspuns (pentru Darkmagic):

"Cate sunt contributiile lui Holiday...la fizica, matematica, biologie, etc."

Nu trebuie sa fii doctor in stiinte ca sa stii ca rahatul nu e bun de mancat.
La fel e si cu povestile astea cu spiridusi, in capul adeptilor lor sunt wow, dar nu e nevoie decat de putina logica, bun simt si o oarecare doza de inteligenta pentru a-ti da seama ca sunt tot un fel de rahat pe care fanii lor il inghit chiar daca duhneste ca naiba.

| BlackRose03 a răspuns (pentru xerxes1):

Esti doar inferior mental si complexat. Daca ai fi asa inteligent precum pretinzi n-ai mai pune intrebari ca ofticatul toata ziua despre religie sau ti-ai pierde timpul băgand creștinilor ateismul tau pe gat.
Sunt crestina si in mod sigur in anumite privinte iti sunt superioara mintal si am cunoscut numerosi credincioși in fata cărora esti un 0 si nu, nu-s fanatici sau vorbesc frecvent despre religie si credinta.
Nu te mai crede superior mental doar pentru ca esti ateu.
Eu cred in existenta unui creator (nu a D-zeului crestin, in alte religii, obiceiuri, traditii) si in stiinta.De ce? Uita-te in palma si vezi cat de detaliat a fost "construită". Apoi la lumea din jur.
Fie ca esti ateu sau crestin inteligenta si logica ta nu sunt determinate de aceste aspecte. Daca n-ai realizat asta pana acum ar trebui s-o faci, strigi cam mult dupa atenție.
Pff... test de inteligenta.In cazul asta toți in afara de atei sunt prosti si lipsiți de cunostinte.Situația ar putea fi chiar invers, cine stie?
Esti doar un încuiat.

| xerxes1 a răspuns (pentru BlackRose03):

Raspunsul nu iti era adresat, dar daca te simti cu musca pe caciula este doar problema ta.
La chestia cu superioritatea este bine sa-i lasi pe altii sa te laude.
Din moment ce ai pus botul la povestile evreilor inventate acum 2500 de ani, inteligenta ta cam lasa de dorit.

| Superior explică (pentru xerxes1):

Replay-ul asta te face mai josnic decat erai...

| xerxes1 a răspuns (pentru Superior):

Nu ma las calcat in picioare de un indoctrinat cu mucii la nas care nici macar rahatul ala de Biblie in care crede nu l-a citit pe tot.

| doctorandus a răspuns (pentru Dandanache):

De la Popper citire: teoriile stiintifice nu pot fi adevarate, putem sti cel mult ca unele dintre ele sunt false.