| CinevaAnonimă a întrebat:

1) De ce se tine post miercurea si vinerea?
2)Din cate am inteles, si lunea se pastreaza curatia in viata conjungala. Este adevarat? De ce?

12 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

1,in biblie nu scrie sa ti post, ca nu manci carne asta nu te face sfant sau nu isi iarta pacatele
2, de fapt de sabat sunt interzise aceste activitati

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Potrivit Bibliei fiecare zi este un dar de la Dumnezeu, cine a spus sa deosebiti voi zilele, prin mancare sau bautura, prin orice lucru faceti sa ii aduceti lauda si onoare lui Dumnezeu! Nu ceea ce intra in gura il intineaza pe om ci ceea ce iese din gura. Viata conjugala sau patul conjugal trebiue tinut curat tot timpul.

| SfantulArdei a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Rodico adica voi, nu va inmultiti? Ar fi un lucru minunat.
Deci poti sa bagi in gura un penis ca nu este pacat?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Degeaba, oameni spalati pe creier.
2. Degeaba, alti oameni spalati pe creier, fiecare cuplu isi traieste viata dupa cum vrea dar se pare ca unele traiesc dupa cum vrea religia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sfântul Petru, episcopul Alexandriei, martirizat în zilele lui Diocleţian, spune aşa: "…în a patra zi (miercuri) şi Vinerea... se cuvine nouă să postim după tradiţie..., căci în a patra, sfat nelegiuit au făcut iudeii asupra Domnului, iar Vinerea, fiindcă pentru noi a pătimit El." De asemenea, a doua poruncă bisericească ne îndeamnă să postim toate posturile de peste an, înţelegând aici toate zilele de post rânduite de Biserică.
Postim miercurea căci în această zi au făcut sfat cărturarii ca să-L prindă pe Mântuitorul Hristos, iar Iuda a vândut pe Mântuitorul Hristos pentru 30 de arginţi, tot în această zi. Renunţând la mâncărurile de dulce din această zi, Îi arătăm Preabunului nostru Mântuitor că ne desolidarizăm de "vânzătorul" şi că iubim mai mult hrana duhovnicească, părtăşia cu Dumnezeu, în defavoarea bunurilor lumeşti trecătoare şi fragile pe care ţi le oferă plăcerile acestei lumi simbolizate în cazul de faţă prin mâncărurile de dulce.
Vinerea este ziua în care Hristos Dumnezeu, Marele Răstignit, a îndurat patimile cele mântuitoare: scuipările peste faţă, batjocura, biciuirile, lovirile, răstignirea pe Cruce şi moartea pentru noi şi pentru a noastră mântuire, aşa după cum mărturisim în Simbolul de credinţă. Postim vinerea ca să ne arătăm recunoştinţa faţă de Mântuitorul nostru, pentru că ne-a redeschis Raiul, făcându-ne părtaşi la viaţa Sfintei Treimi.

| lego89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai dreptate, miercuri (a 4a zi) si vineri (a 6a zi) deci a 7 a zi (cea de odihina - Sabatul) este Sambata!

Răspuns utilizator avertizat
| dolceromania a răspuns:

Postul nu se tine miercurea si vinerea, postul adevarat se tine in ziua de odihna, sau in alte zile care vrei dar fara sa te lauzi.

| CinevaAnonimă explică (pentru dolceromania):

De unde ai auzit asta? In ziua de odihna(duminica), chiar daca e post, se face dezlegare la peste. Duminica este o zi de biruinta, nu una de post.

| dolceromania a răspuns (pentru CinevaAnonimă):

Da multi din oameni amesteca traditia cu religia.Nu judec pe nimeni cu ceea ce postez astea sant parerile mele.Cat despre tinutul postului citeste Biblia sau cauta pe internet ce a facut Isus, Apostoli in ziua de odihna.

| Nitroblast a răspuns:

La manastire (la unele, nu la toate) calugarii tin si luni post, deci ar fi zilele de post luni, miercuri si vineri.

| Sabou_Gabriel_1995 a răspuns:

1) Mântuitorul a fost vândut de către Iuda miercuri.
Vineri au avut loc Patimile.
2) Curățirea se păstrează după voia fiecăruia.