1. Pentru ca e rau. E chiar atat de greu sa rationalizezi asta? Crezi ca cine e rau tine la vreo valoare?
2. Pentru ca tot ce face Dumnezeu este bun.
3. Nu vrea sa distruga. Vrea doar ce vrea el.
4. Pentru ca poate. Ii multumim lui Dumnezeu ca ne a dat dreptul la moarte!
5. Esti stupid. Tot ce stii tu este din punctul tau de vedere!
1 - De unde stii?
2 - De unde stii?
3 - De unde stii?
4 - What the f...
5 - Arata-mi unde i-a permis dumnezeu satanei sa-si explice personal faptele.
Asa ca o completare, la urmatoarele mele intrebari fie vi cu argumente si dovezi pe bune, fie nu mai raspunzi.
Intraga problema se invarte in cetrul unui lucru. Etica. Ca sa pot conversa cu tine trebuie sa stiu ca folosim aceleasi semne pentru aceleasi sensuri. Deci pentru tine exista binele? Daca exista pe ce e fondat? De ce un lucru este bun?
Dupa parerea mea Dumnezeu nu este bun pentru ca face bine ci ceea ce e bun este pentru ca e facut de Dumnezeu. Deci binele este de natura divina caci altfel nu ar fi absolut.
Bine absolut? Deci cand a permis zeul tau crima, sclavia, violul, incestul si multe altele tie ti s-au parut bune si morale. Daca zeul tau zice iar acele lucruri (sclavia nu a oprit-o deci ea inca e valabila) tie ti se vor parea bune si morale nu?
Cand zeul tau a ucis oameni si animale nevinovate din cauza unor cativa "pacatosi", tie ti s-au parut fapte bune si morale?
Eu cred ca exagerezi... dar da! A facut bine.
Dar tu nu mi ai raspuns: "Pentru tine exista binele? Daca exista pe ce e fondat? De ce un lucru este bun?". Astept.
"dar da! A facut bine"... atunci nu mai avem ce discuta pe acest subiect.
Asa ca o curiozitate, daca tu ca si crestin beneficiezi de moralitatea absoluta, de ce inchisorile sunt mai pline de persoane religioase (in foarte mare parte crestine) decat de atei?
"inchisorile sunt mai pline de persoane religioase (in foarte mare parte crestine) decat de atei" dovedeste mi acest lucru.
Inca astept acel "Pentru tine exista binele? Daca exista pe ce e fondat? De ce un lucru este bun?".
Pe acest subiect nu-ti voi mai raspunde tie, o persoana care este de acord cu faptele unui asemenea personaj si i le justifici prin "Pentru ca poate". Cand vine vorba de un om care face exact aceleasi lucruri "pentru ca poate" nu mai zici ca este moral sau bun. Si cu atat mai putin daca un om iti ucide un membru al familiei. Totusi, cand vine vorba de zeul tau accepti cu mandrie toate faptele lui zicand "A facut bine", "pentru ca poate" si "el reprezinta binele absolut".
Ce ciudat dansezi grotesc in jurul interogarii care iti distruge sistemul...
1. Aici ti-as putea da mai multe explicatii, insa o sa ma rezum la doar doua:
a) Satana si Dumnezeu sunt concepte creeate de oameni pentru a definii binele si raul absolut. Daca binele absolut este Dumnezeu si El te primeste in Rai si vei fi fericit pentru eternitate, Satana trebuie sa fie "ala rau", iar din moment ce in Iad ajung doar oamenii cu adevarat rai, iar Dumnezeu si-a insusit deja partea plina a paharului, Satana este obligat sa ii chinuie pe cei care ii are in Iad ( chiar daca astia sunt oameni pe gustul lui)
b) Dumnezeu, dupa cum spune biblia, l-a creat si pe acest Satana. SI din start i-a spus ceva de genul " Bai scaraoschi asculta tu la mine ca te i-a mama dracului, tu trebuie sa arzi pe toata lumea in pucioasa ca altfel iti sparg fata. Iar Satana, fricos din fire, si face treaba asa cum poate.
2) Satana este personajul negativ cu siguranta. Dumnezeu este dornic sa fie laudat si preamarit. Stand el acolo "in cer" pe oameni ii durea in posterior daca el exista sau nu. Asa ca l-a creat pe Lucifer ( intre noi fie vorba, cred ca asta era cel mai prost dintre ingeri de a fost pus sa faca toata treaba murdara). Satana este personajul negativ cu siguranta. Altfel Dumnezeu nu ar mai fi putut sa indemne pe nimeni sa il pupe in posterior sub amenintarea ca " ai liber arbitru sa alegi ceea ce doresti, dar daca nu alegi ce vreau eu si nu ma pupi in fund toata viata ta, o sa te ia dracu si o sa te violeze in fund pentru eternitate)
3)Nu vrea doar sa distruga. Face doar ce ii zice seful ( a se citii God). Satana e mai rpost de fel, nu poate face nimic decat sub indrumarea atenta a lui God
4) Pentru simplu motiv ca poate. Face ce rvea muschiul lui de zeu atotputernic. Cine esti tu sa pui intrebari despre actiunile lui God? Daca il mai tragi de urechi in felul asta o sa te dea cu capul de tastatura pana te ia "gaia"
5. Dumnezeu face doar ce vrea el. Daca comentezi o sa te ia Gaia. Iar judecand dupa numele tau...
Gaia de care zici tu nu are nici o legatura cu Gaia de la numele meu.
Era doar o gluma. M-a amzuat faptul ca numele tau este Gaia Nu o lua personal
1:Lucifer pentru asta este „platit„ sa spunem, sa provoace suferinta, insa daca nu te lasi ispitit de tine insuti el nu te poate corupe, simplu.
2:Acesta se presupune a fi unul din ingerii cazuti, alungati de El pentru ca ar fi vrut sa-i ia locul, vezi ca in politica Personal nu ma gandesc nici la Dumnezeu nici la „Omu Negru„, cred ca toate acestea fac parte din noi.un fel de 2 in 1, pe o parte sunt bun -El pe de alta parte sunt si rau -Lucifer.
3:dar de unde stim ca exista Dumnezeu si Satana? aceste idei au fost implementate de catre biserica.nu am vazut si nici simtit pe nici unul dintre ei.Am simtit doar ca vreau sa fac fapte bune, si ca nu mai vreau sa fac fapte bune
4:Ai dreptate, de ce? Pentru ca suntem creatiile Lui si ii place sa se joace, exact cand prinzi un fluture in plasa si incepi sa-i rupi cate o bucatica din aripioara.In mare parte cand noi dam de asa zisul „rau„ El ne indeamna spre credinta, si practic „scapati-va singuri„.De aceia actionez dupa cum vrea creierasul meu.nu biserica, nu El, nu celalalt personaj, ci EU sunt cel mai important
5.De sarlatan)No, nu poti stii tu daca a avut posibilitatea aceasta.Noi practic citim si credem dar nue chiar asa.Eu unul nu cred in mare parte in aceasta carte numita „Biblie„ nu vad dovezile de unde stiu eu ca aceasta nu s-a scris de mana unui calugar cu imaginatie bogata.Insa cred in El si in Satana, dar cum am spus mai sus amandoi fac parte din noi.
Eu am renuntat sa-mi mai pun intrebari de genul„cum e dupa moarte„ „cum e in Rai sau Iad„ „ma voi reincarna?„Traiesc clipa fara sa imi fac probleme de ce va veni, destinul mi-l fac singur si mi se intampla fix ce vreau eu sau fix la ce ma astept.Nu are rost sa imi bubui capul cu intrebarile acesteapentru ca oricum in final nimeni nu imi poate un raspuns, decat sa se invarte in jurul cozii.Am vorbit cu mai multi preoti si calugari si nici unul din ei nu a reusit sa ma lamureasca in nici o privinta.Nu spun ca nu existaDumnezeu, ba da si eu cred in asta in mare parte asa am fost educat insa in aceasta sarlatanie cu biserica preoti care au tarif pentru a tine o slujba la capul mortului..personaje inutile.
"Insa cred in El si in Satana, dar cum am spus mai sus amandoi fac parte din noi"... detaliaza. Cele 2 personaje le consideri ca fiind reale sau nu? Practic nu faci parte din categoria "crestin" nu? In versiunea ta exista rai/iad sau un loc dupa ce mori?
(versiunea ta pare mult prea diferita de cea a crestinismului)
Nu,nu fac parte din cei care merg la biserica desi nu ma consider nici ateu si nici un mare crestin. cat despre rai.iad ..trupul este incinerat deci nu mai ce face cu el probabil imi va rataci sufletul pe ici pe colo.Da, fac parte din noi, consider ca tot ce e rau se intampla pentru ca asa vrem noi oamenii, iar binele tot noi ni-l facem.Deci dupa parerea mea aceste 2 personaje nu sunt decat alte fețe ale omului deoarece nu am vazut si nici trait minuni care se presupune ca le-ar savarsi Mantuitorul sau El si nici acel foc, iad sau cum vrei tu sa ii spui care la fel se presupune ca ar fi facut de Satana.Continui totusi sa cred in aceste personaje din pura coriozitate de a afla ceva concret vreodata, nimic mai mult.Pana sa-mi dovedeasca cineva ca exista, si asta nu cred ca se va intampla merg pe ideea egoista a mea ca doar NOI avem controlul asupra raului si binelui, noi il facem noi il alungam. Sper ca m-am facut inteles e prea dimineata pentru mine, iar pentru aceste lucruri iti trebuie timp si limpezime sa le poti dezbate.
Cred ca am inteles versiunea ta. Mi se pare ca e o religie care are ceva asemanator. Totusi, ai zis de "suflet". E interesant ca nu consideri cele 2 personaje ca fiind reale (sau raiul/iadul) dar consideri sufletul ca fiind real.
Tell me more about it
Satana decat te ispiteste, Dumnezeu te pedepseste prin iad adica suferinta, focul ghenei, scrasnirea dintilor.Acuma, daca ti-as raspunde la intrebari, nu as rezolva nimic pentru ca tu ti-ai inchis mintea si inima ca sa crezi, ai gasi motive "logice" ca sa imi intorci raspunsul, De ce ti-ai da tu cu parere legat de Dumnezeu, satana, daca tu nu esti om al lui Dumnezeu? Domnul Isus a zis : Cine nu este cu mine, este impotriva mea. Tu Gaia esti impotriva lui, nu vrei sa cunosti adevarul.
"Cine nu este cu mine, este impotriva mea"... Imi place libertatea pe care o acorda si o respecta.
Imi place ca respecta libertatea celor care vor sa fie neutri (spre exemplu) zicand "daca nu sunteti cu mine sunteti impotriva mea".
Zeul tau nu e cu nimic mai diferit de un tiran.
Nu poti fi neutru, tu nefacand nimic este o indiferenta care-ti duce sufletul la pierzare adica in locuinta mortilor unde este si satan. De ce iti inchizi inima si gandirea? tu pui intrebari crezand ca Dumnezeu nu exista dar exista, mi-e frica sa ma gandesc cum ai reactiona cand va veni rapirea bisericii, cand unii prieteni crestini de-ai tai ar fi luati la cer si tu ai ramane singur, cu prietenii tai pagani, de ce nu inceerci macar putin sa crezi sa meditezi putin la acest lucru, Biblia nu este doar o carte, eu nu-ti spun lucrurile astea invatate de la cineva, sau auzite, eu il SIMT PE EL LANGA MINE, CA MA AJUTA IN UNELE GREUTATI, vrei sa fii singur? mereu?
"vrei sa fii singur? mereu? "... pai nu ziceai ca raman cu prietenii mei pagani?
Cam cand o sa vina dupa voi?
Singur adica fara DUMNEZEU, nu pot sa vorbesc cu cineva care are chef de misto.
La fel cum tu poti sa traiesti "singur" (fara Odin, Zeus, Perun, Ganesha, Hanuman, si multi altii), la fel pot si eu sa traiesc fara al tau. Think about it. Take as much time as you need.
Eu Cred intr-un singur Dumnezeu, nu este Zeu, este Dumnezeu, nu exista alti zei,
Si daca exista? De unde stii ca nu exista? Daca dumnezeu nu-i poate vedea la fel cum noi nu il vedem pe el? Daca ceilalti zei nu vor sa i se arate si asteapta ca el sa creada in existenta lor?
Daca te-ai duce in biserica la care ma duc eu de exemplu, simti Duhul Lui, i simti prezenta, Biblia este scrisa de oamenii lui Dumnezeu inmanati de Duhul Lui, Nu exista alti zei decat Sfanta Treime,
1 - Ai o religie politeista.
2 - Raspunde la ce te-am intrebat. Daca nu ai un raspuns suficient de bun, nu te mai obosi sa-mi lasi un comentariu. :
Si daca exista? De unde stii ca nu exista? Daca dumnezeu nu-i poate vedea la fel cum noi nu il vedem pe el? Daca ceilalti zei nu vor sa i se arate si asteapta ca el sa creada in existenta lor?
Eu cred si incerc sa pazesc legile Lui din Biblie, Nu exista alti zei in afara de Sfanta Treime, De unde stii ca nu exista? pentru ca atunci cand ai o legatura cu Dumnezeu sti adevarul, i Simti Duhul prezent. tu intrebi cu mintea nu cu inima.
Ti-am zis mai sus "Daca nu ai un raspuns suficient de bun, nu te mai obosi sa-mi lasi un comentariu"... observ ca ai ignorat partea aia. Din moment ce nu poti sa-mi oferi niste raspunsuri la intrebari extrem de simple, pe subiectul acesta nu are rost sa-mi mai pierd timpul cu tine.
O sa fie o judecata, si o sa fim toti judecati dupa faptele noastre, daca am crezut sau nu in El. daca am facut legamantul cu el, eu as vrea cu toata inima sa te intorci la Domnul.si sa fi mantuit Gaia, macar de ai stii cum e sa fi intr-o biserica penticostala. nu fac referire ca religia mea e corecta 100%.
1.Pentru ca pe el il doare in cur de noi. Poti sa faci tot ce-ti cere el si sa-l si pupi in cur dar tot o sa te trateze rau pentru ca el ne uraste, buni sau rai!
2.Pentru ca nu Dumnezeu intra in corpurile noastre ci satana.In Italia aici la mine se afla un popa care este cel mai mare exorcizator(cred ca asa se zice) care a facut peste 700 000 de exorcisme in toata viata lui in intreaga lume si el spune ca satana este rau si traumatizeaza victima dupa exorcizare toata viata.Este rau pur!
3.Pentru ca asta a facut toata viata lui.Ne uraste nespus de mult si ar face orice ca sa ne vada la pamant.
4. Dumnezeu nu ucide, El creaza.Toate dizastrele de la Creatie incoace este din cauza lui.Nazismul,inchizitia,crizele economice, illuminati, 11 septembrie, fanatismul religios care poarta la asasinare, toti mortii facuti de mayasi in fiecare zi pentru asa zisul si boul si inexistentul de zeu fals al lor. Vrei mai multe?
5.Pentru ca satana a pacatuit pentru ca vroia sa distruga binele si sa trasforme raiul intr-un loc foarte urat.El nici nu vroia sa dea explicatii pentru ca a fost foarte clar cand a planuit sa sara la putere.
O intrebare pentru tine.De ce il aperi pe satana.Tu nu erai politeist?
(te rog da funda, am doar trei, fie-ti mila!)
"Tu nu erai politeist?"... Nu. Sunt ateu.
1 - De unde stii?
2 - "Este rau pur!"... de unde stii? Cat despre exorcizari... ele sunt pure bullshit.
3 - La fel : de unde stii?
4 - "Dumnezeu nu ucide, El creaza"... cred ca faci intentionat si o sa ignor ce ai zis acum.
5 - De unde stii?
*argumenteaza-ti raspunsurile mai bine.
R 2... Am asistat la o asa zisa exorcizare intr-o biserica catolica, pe vremea cand incercam sa gasesc adevarul legat de dezu.Din pacate acei oameni chiar au probleme psihice grave.Am avut o vecina care era obsedata cu demonii care o atacau. Familia a apelat si la psihiatru, dar nu prea are ce sa ii faca, decat internari scurte si tratament.
A crede in ceva de acest fel te poate duce la pierzanie, ajungi cu adevarat nebun.
Este imposibil ca preotul ala sa faca 700.000 de exorcizari. Pune si tu un numar mai mic, poate te crede cineva.
700 000 de exorcizari? Nu cred? Daca ar fi asa s-ar vorbii despre asta incontinuu la televizor.
Presupunand ca o exorcizare dureaza o ora, asta inseamna 700 000 de ore. Un an are 8765, 81 de ore ceea ce inseamna ca a exorcizat 79, 85 de ani INCONTINUU CEEA CE E IMPOSIBIL. Daca exorcizeaza 12 ore pe zi asta i-ar lua
159, 71 ani. Varsta la care poti ajunge preot e 25 de ani parca, si ma indoiesc ca el are 185 de ani.
Daca face exorcizare 6 ore pe zi, varsta lui este de minim 345 de ani.
Daca faace exorcizare 24 de ore pe zi (imposibil), varsta lui este de 105 ani (imposibil)
Documenteazate pe wikipedia.Scrie acolo Gabliele Amorth, este numele lui.
Pe site zice 70 000 nu 700 000
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: