In vastul text al Vechiului Testament mesajul lui Dumnezeu s-a interferat cu şovinismul poporului evreu- care se vede că a fost cât se poate de neinspirat...
Daca estu acel Dumnezeu, hai ca sa vedem cum vei indeplini ce ai zis. Daca vrei sa maimutaresti vreun Dumnezeu? E treaba ta personala!
Realizezi ca sunt fragmente din biblie nu?
N-avea cum realiza, el incearca sa apere o carte pe care de fapt n-o cunoaste.
Prima propozitie iti apartine. Nu am vazut nici in Vechiul testament o astfel de formulare. A doua, este in Vechiul testament care este 'amendat ' de Noul testament dupa care e cladita Religia mea Ortodoxa.
Cand citezi ceva trebuie sa spui si locul de unde le-ai citat.
Culmea CA Crestinii cand o ard cu "stiinta demonstreaza ca zeul meu exista" nu fac ce ai zis tu acum. Majoritatea o ard cu "niste savanti au facut o descoperire ce bla bla bla" si cam acolo se opreste "argumentul" lor.
Apropo, daca ai fi citit biblia ai fi stiut si de unde am dat aceste citate. Motivul pentru care nu am precizat de unde le-am luat a fost ca am vrut sa vad "reactia" crestinilor si am vrut sa vad parerea lor despre aceste fragmente. Uita-te la oprescu spre exemplu. El habar n-are ce scrie in cartea sa dar se crede crestin.
In unele cazuri pun intrebari care duc (in mod evident) la zeul crestin. Pun anumite intrebari dar schimb personajele pentru a vedea daca oamenii considera asemenea fapte ca fiind morale sau imorale.
Stii care e rezultatul? Toti o ard cu "dar vai, e immoral, e sadic, e un tiran, etc" DAR cand le zic ca de fapt personajul mentionat este zeul lor si ca "exemplul" meu este luat din biblie, toti incep sa bage diverse scuze penibile si incearca sa isi scoata zeul din incurcatura.
Vrei sa-ti dau un exemplu? Sa zicem ca esti o victima a unui viol iar pe langa voi, trece un politist care alege sa respecte liberul arbitru al violatorului si care dupa ce se termina totul iti zice "stai linistita, o sa-l prindem noi". Ce faci in acest caz?
Sa zicem acum ca esti un politist care treci pe langa un "viitor viol". Ce faci? Opresti violul sau ii zici victimei "lasa ca-l prindem noi si o sa plateasca pentru ce iti face"? Respecti libertatea violatorului? Cum ramane cu libertatea victimelor?
Te-am pus in locul victimei si in locul politistului.
In cazul celor 2 fragmente ar fi trebuit sa schimb putin personajul si sa formulez o mini povestioara. Se observa clar tentative multora de a evita sa raspunda. Cam toti stiu ca personajul descris aici are niste probleme grave doar ca nu vor sa recunoasca.
Succesuri.
Obsedat, sadic, crud, barbar, razbunator, necalculat si la propriu, tampit.
Dar tineti minte:Va iubeste!
Iti este frica? De aia tot vrei sa demonstrezi ca Dumnezeu este rau? Iti arunci mintea la gunoi daca continui pentru ca nu ma convingi nici pe mine nici pe nimeni.
Simplu, Biblia a fost scrisa de oameni si nu puteau sa gandeasca toti la fel ca sa scrie exact la fel, e un lucru omenesc, deci are defecte!
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: