anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

1 - Sa zicem ca esti un politist, esti prezent la un viol si ai posibilitatea sa opresti actul. Ce o sa faci? Opresti violul sau permiti sa se intample zicand "lasa ca-l prindem mai incolo si o sa-i para lui rau". Daca il opresti, DE CE? Daca nu il opresti, DE CE? O sa ii respecti "libertatea" violatorului? Cum ramane cu libertatea victimei (sau victimelor)?

2 - Sa zicem ca esti victima unui viol si vezi un politist ca trece pe langa tine si nu te ajuta in schimb iti zice "lasa ca o sa-l prindem noi". Ce parere ai despre acel politist care cu toate ca a fost la locul faptei si ar fi putut sa opreasca violul, a lasat sa se intample dar ti-a promis ca o sa-l prinda pe violator si o sa-l pedepseasca pentru fapta sa?

34 răspunsuri:
| mihaitaLGP a răspuns:

Faina intreabrea, sunt curios de raspunsul credinciosilor.

evenso
| evenso a răspuns:

1. Ca politist dupa cum stiu, am dreptul sa opresc o infractiune! ca civil nici nu stau sa ma gandesc, opresc daca pot, caut modalitati.

2. As zice ca ca este inuman, pentru ca dincolo de uniforma este un om care trebuie sa ajuta victima. Si as mai gandi ce rost are politia daca in timp ce sunt violata sa presupunem ca mor, atunci la ce ma mai ajuta?

| WQTS a răspuns:

Hai ma, ca prea egalezi sula cu prefectura. Tu ai impresia ca toti crestinii gandesc ca madam Emas? Nu tata, un om normal la cap, s-ar duce si ar incerca sa-l opreasca pe ala sa n-o lase gravida pe aia. Faptul ca pe la aceasta categorie nu stii daca misuna trolii de proasta calitate sau oameni iesiti din spitalul 9 nu ar trebui sa te faca sa spui despre toti ca is asa. Zic asta pentru ca deja stiu la ce vrei sa ajungi prin aceasta intrebare.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

1. Clar opresc violul si in secunda 2, violatorul e in arest! Nu stiu daca intrebarea are vreun " inteles" ascuns si care ar fi acela. Insa e pur si simplu uman sa opresti un viol( nu vorbesc de alte infractiuni, unde probabil e cu mult mai riscant sa intervii, multi nu ar face-o, dar un viol? ).
"lasa ca-l prindem mai incolo si o sa-i para lui rau"- prinzi pe dracu! Multi au scapat basma curata!
2."lasa ca o sa-l prindem noi"- o prinzi pe mama ta! Tot in secunda 2 sunt la toti sefii lui, la vreo 10 televiziuni, il dau in judecata pe el si pe tot neamul lui de idiot!
happy
Repet: o fi vreun talc?

NOname
| NOname a răspuns:

...şi unde să mai pui că poliţistul e atotputernic.

| mihaitaLGP a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Logica si ratiune. Uff. Era o comparatie, comparatie cu divinitatea. Cum spune NoName mai sus, un politist atotputernic care nu opreste dezastre, crime, violorui si alte nenorociri. Un zeu plin de moralitate si iubire.

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru mihaitaLGP):

Mda...se pare ca am stricat bunatate de intrebare! Acum toti vor opri violul sau vor evita sa raspunda!
Eu in mintea unui credincios nu ma pun, nu stau sa analizez si sa compar zei...

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Adica un credincios daca opreste violul, nu mai e chiar asa de credincios? A oprit voia Domnului? Asa trebuie sa se intample, nu interveni?
Hmmm...astept si eu raspunsul unui credincios...sa vedem, care are curaj sa raspunda?

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru мιнαɛℓα36):

Intrebarea nu prea are legatura cu oamenii. Dupa cum a zis mihaitaLGP, "Era o comparatie, comparatie cu divinitatea". Multi spun ca zeul crestin respecta libertatea altora si eu eram curios ce face in acest caz. Libertatea cui o respecta : a victimei sau a violatorului? Daca o respecta pe cea a violatorului zicand "lasa ca-l prindem noi mai incolo", cu toate ca el este deja prezent si poate sa opreasca actul, oare nu il face imoral?

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai sa nu iti bagi ceva in divinitatea lor? Eu nu...ca sunt fetita! Dar macar voi baietiihee hee

| Inferno a răspuns:

1.) Imi pun un scaun si savurez privelistea.
2.) Nu e cazul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru мιнαɛℓα36):

Iti pui "strap-on" laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Inferno):

"Nu e cazul"... pe modelul : ajutor ma violeaza, nu sariti ca-mi place? laughing

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru Inferno):

Stai si savurezi... Pai ce, esti voyeur? Baga-te si tuhee hee

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

Pe modelul: Ajutor ma violeaza nu sariti ca-i mort.

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

Atentie cum interpretezi ce am scris.

| doctorandus a răspuns:

Daca ai posibilitatea sa ajuti o persoana in pericol si n-o faci, faci parnaie.

| relian a răspuns:

Intrebarea nu este deloc faina cum spunea cineva.In primul rind meseria unui politist este sa previna ceva ilegal, deci nici un politist nu va face ce tu incerci sa arati. Daca o va face si se va dovedi ca asa a faut este dat afara din politie si poate chiar fi judecat, ptca intr-un fel este complice cu violatorul.El de aia este politist sa respecte si sa apere legea.Deci teoretic vorbind asa ceva nu se poate intimpla.Intrebi de ce sa opreasca un violator sa violeze pe cineva? Scuze citi ani ai? Il opreste pentru ca asta este meseria lui de aia, ca pentru aia este platit. Daca nu il opreste ti-am zis mai sus este dat afara si judecat depinde ce spune legea acelei tari.Incaodata repet daca vorbim teoretic.Ca si intrebarea ta este una teoretica nu spune ca politistul este prost, sau ca nu-si face treaba si etc.ADeci vorbim aici de un politist polititst asa cum spune legea, cartea.Deci sincer nu vad rostul acestei intrebari. Daca insa vrei sa ajungi altundeva atunci spune clar ce s-a intamplat si cum si ne putem da cu parerea.

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu are legautura cu oamenii dar te-ai adresat catre ei.Cum am spus daca ai ceva de spus spune clar nu o mai da in balarii.Nu stiu ce incercati unia pe aici sa aratati ce? Nu sint credincios dar nu asa se trateaza oamenii. vrei respect atunci respecta si tu.Si Dzeu din biblie spune clar cine violeaza sa fie pedepsit.Ce drepturi, ce libertati sa ai cind tu asduci prejudiciu altei persoane, cind faci ceva impotriva altei persoane? Cum am spus intrebare farya sens, fara rost.Libertatea cui? In primul rind fiecare trebuie sa aiba o libertate de expriamre de care vrei tu dar atita timpcit nu afecteaza pe cei din jurul lui.Asta se spune sin biblie si in legea oricarei tari.Sincernu stiu ce ai vrut sa arati.Ca ce ca Dzeu ar lasa pe ala sa violeze sau cum? Eu cred ca te cam inseli.Ca exista in biblie contradictii asa spun multi insa adevarul este altu.Acel Dzeu din biblie este Dzeul unui singur popor ca urmare el isi invata poporul ce sa faca sa supraviertuiasca.Dar in acelasi timp le dadea legi in care le spunea clar nu violati, nu omoriti etc.Asta era valabil doar in cadrul acelui popor.Deci Dzeul biblic ala este daca personajele tale ar fi fost evrei fi sigur ca Dzeu l-ar fi pedepsit pe violator imediat. Daca ar fi violat stiu si eu o palestiniancaatunci dzeu l-ar fi lasat, ar fi zis dai inainte cai dai bine.Bine asa spunem noi doar speculam, desi nu cred car fi facut asta nici in acest caz. Celmult ar fi zis ia-o de nevasta si dupa o poti viola.Dar ala nu se mai numeste viol.Scuze ca dadui si eu parerea, eu asta cred.Parerea mea si tu asta ai vrut sa auzi pareri.

| reihiuke a răspuns:

Il opresti ca sa nu intrii tu la parnaie dupa aia, daca se dovedeste ca ai fost de fata si nu ai intervenit happy Bnuiesc ca nu stiai de asta.

Răspuns utilizator avertizat
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

1 opresti 2 politistul nu si-a facut treaba cum si cand trebuia

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Cat de fetita? la cum arati nu te-ar viola nimeni

| rosini a răspuns:

Nu o sa il opresc pentru ca sunt misterios si lucrez pe cai misterioase.

| CristiB93 a răspuns:

Parca Dumnezeu nu exista, de ce te mai chinui sa pui intrebari de ce nu face asta si asta?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru CristiB93):

Ce ar fi sa raspunzi la ele oferind ceva folositor?

| CristiB93 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mi-as pierde vremea

| WQTS a răspuns (pentru anonim_4396):

Deci intrebarea se referea la altceva?
Ah, ce face faptul ca nu prea am mai dat pe aici.

| Mikhtarian a răspuns:

1.Slujba de politist, trebuie sa ti-o faci cu mandrie si respect pentru cetateni.
O faci din inima, dar acum a devenit o slujba doar banoasa. facuta de toti grasii umflati cu gogosi.
Eu personal, daca as fi politist, i-as baga 2 pumni in gura,dupa care catusele si la sectie, caci cei care violeaza nu sunt oameni.
Nu poti viola o femeie fara pic de putere, caci nu e barbat, e retardat.
Libertate? o dau la o parte eu personal, dar stiu ca-l joc in picioare pe violator.

2 : Ce parere sa am? Sa moara!