| Mircea08 a întrebat:

1 Timotei 6:20 Timoteie, păzeşte ce ţi s-a încredinţat; fereşte-te de flecăriile lumeşti şi de împotrivirile ştiinţei, pe nedrept numite astfel,
De ce spune aici ca stiinta este pe nedrept numita asa? Este stiinta mincinoasa? daca da dati exemple

48 răspunsuri:
| danut a răspuns:

In anumite situati stiinta OMENEASCA se asaza in opozitie cu cea a lui Dumnezeu, sunt nenumarate exemple incepand de la aparitia universului. In atare situatii stiinta OMENEASCA este mincinoasa fata de ce spune Dumnezeu. Fiecare are dreptul sa aleaga o "tabara", nu exista neutralitate.

| RAY a răspuns (pentru danut):

Dar cand sunteti bonavi nu alegeti sa asteptati o vindecare de la dumnezeu si fugiti la doctor

| danut a răspuns (pentru RAY):

Da ce doctorii nu sunt si ei de la Dumnezeu, Luca era doctor. Cei mai multi doctori sunt religiosi, nu atei.

Cum stii sa o intorci

Omul nu ar fi avut nevoie de doctori daca ASCULTA pe Dumnezeu dar Acesta a dat omului si intelepciunea sa se faca doctor. Minunile au rolul lor dar acum traim in vremuri cand si Satana face tot timpul minuni asa ca ne folosin doar de doctori pentru a nu face confuzie intre minuni si cine le face. Pentru anumite cazuri speciale se fac si minuni dar daca un om este din poporul lui Dumnezeu si este bolnav grav este mai bine ca acesta sa mearga la "odihna" (sa moara) asteptand REDESTEPTAREA avand in vedere ce va sa vina in curand asupra omenirii.

De ce nici tu nu te ai interesat sa vezi vesiunea originala din greaca nu e vorba de stiinta si de falsa invataura a altora =se referea la pagani

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Https://biblehub.com/text/1_timothy/6-20.htm
1 Timothy 6:14 That you keep this commandment without spot, unrebukable, until the …

1 Timothy 1:11 According to the glorious gospel of the blessed God, which was committed …

Romans 3:2 Much every way: chiefly, because that to them were committed the oracles of God.

2 Thessalonians 1:4 So that we ourselves glory in you in the churches of God for your …

2 Thessalonians 2:15 Therefore, brothers, stand fast, and hold the traditions which you …

2 Timothy 1:13, 14 Hold fast the form of sound words, which you have heard of me, in …

2 Timothy 3:14 But continue you in the things which you have learned and have been …

Titus 1:9 Holding fast the faithful word as he has been taught, that he may …

Revelation 3:3 Remember therefore how you have received and heard, and hold fast, …

avoiding.

1 Timothy 6:4, 5 He is proud, knowing nothing, but doting about questions and strifes …

1 Timothy 1:4, 6 Neither give heed to fables and endless genealogies, which minister …

1 Timothy 4:7 But refuse profane and old wives' fables, and exercise yourself rather …

2 Timothy 3:14-16 But continue you in the things which you have learned and have been …

Titus 1:4, 14 To Titus, my own son after the common faith: Grace, merci, and peace, …

Titus 3:9 But avoid foolish questions, and genealogies, and contentions, and …

oppositions.

Acts 17:18, 21 Then certain philosophers of the Epicureans, and of the Stoicks, …

Romans 1:22 Professing themselves to be wise, they became fools,

1 Corinthians 1:19-23 For it is written, I will destroy the wisdom of the wise, and will …

1 Corinthians 2:6 However, we speak wisdom among them that are perfect: yet not the …

1 Corinthians 3:19 For the wisdom of this world is foolishness with God. For it is written, …

Colossians 2:8, 18 Beware lest any man spoil you through philosophy and vain deceit, …

| Mircea08 explică (pentru RAY):

Am luat un citat dintr-o lucrare recomandata de tine (a doua de sus)
Cuvântul "Evanghelie" înseamnă pur și simplu "veste bună". Vestea bună a fost învierea lui Isus Hristos și mântuirea pe care a făcut-o prin jertfa Sa.
Eu stiam ca Evanghelia este cuvantul lui Dumnezeu trimis prin Fiul Sau Iisus Hristos - Pot evident sa vin cu versete care sa confirme ce am spus dar nu are rost deoarece Biblia mea nu e tradusa corect. Ce sa fac, toti traducatorii au tradus din greaca, toti spun ca sunt cei mai buni, iar eu daca nu cunosc greaca nu sunt capabil sa apreciez care e cel mai cel.

Latin Vulgate
1 Timothy 6:20 O Timothee, depositum custodi, devitans profanas vocum novitates, et oppositiones falsi nominis scientiæ,
Greek Textus Receptus
1 Timothy 6:20 ὦ τιμόθεε τὴν πaρaκaτaθήκην φύλaξον ἐκτρεπόμενος τὰς βεβήλους κενοφωνίaς κaὶ ἀντιθέσεις τῆς ψευδωνύμου γνώσεως
English King James
1 Timothy 6:20 O Timothy, keep that which is committed to thy trust, avoiding profane and vain babblings, and oppositions of science falsely so called:
M-am interesat dinainte sa faci tu comentari, toate spun ce spune si Biblia Cornilescu, da se refera la stiinta paganilor adica cea la care tot faceti voi referire.

Biblia a fost scrisa in greaca nu in latina, atunci nu era stiinta, ce stiinta era atunci? si asa biserica a preluat multe de la pagani

Alegi ce text vrei, am pus la alegere. O si ce stiinta era pe atunci, astia nu stiu sa faca un drum si aia faceau piramide si gradini suspendate si Temple, etc.

Vorbesti de egipt, eu vorbesc de Israel

Daca citeai atent ai fi descoperit ca vorbeam si de Israel.

| RAY a răspuns:

20 O Timothy, guard and keep safe the deposit [of godly truth] entrusted to you, turn away from worldly and godless chatter [with its profane, empty words], and the contradictions of what is falsely called "knowledge"—

https://biblehub.com/interlinear/1_timothy/6.htm

pe naiba de stiinta e vorba, sa ai grija de invataturi gresite din partea altora

1 Timothy 6:20 Adj-GFS
GRK:1 Timothy 6:20 Adj-GFS

NAS: [and] the opposing arguments of what is falsely called knowledge--
KJV: of science falsely so called: \falsa credinta, cunoastere
INT: oppositions called knowledge in opozitie cu cunoasterea
ψευδωνύμου (pseudōnymou) — 1 Occurrence \pesudocunoastere

| iurii75 a răspuns (pentru RAY):

"pe naiba de stiinta e vorba, sa ai grija de invataturi gresite din partea altora " corect ai spus, nu se referă la "știință" ci la "învățături greșite", deci nu instigă deloc împotriva științei. și atunci ce rost acele debateri ulterioare?

| RAY a răspuns (pentru iurii75):

Iurii eu am primit replici nu am dat replici

| Mircea08 explică (pentru iurii75):

De unde stii asa exact la ce se refera? Eu vad ca se refera explicit la stiinta, acea stiinta care se impotriveste invataturii lui Iisus.
Stiinta nu este neaparat ceva bun, ea exista si poate fi folosita pozitiv sau negativ. Daca ridicam stiinta in slavi, ar trebui sa ridicam in slavi tot ce exista deoarece dualitatea lucrurilor este in toate. De ce nu-l pupam pe crestet pe acel om de stiinta care a inventat calasnikovul?

| iurii75 a răspuns (pentru Mircea08):

Unii îl pupă pe Calașnicov. Alții îi "sfințesc" invenția. big grin
Reiese din context, și te-am mai îndemnat să compari mai multe traduceri, nu te bizui doar pe cea ortodoxă

| Mircea08 explică (pentru iurii75):

Incepand cu prima traducere in lb. Romana din 1688, am citit tot ce am gasit

| iurii75 a răspuns (pentru Mircea08):

Foarte bine.
Referitor la "Stiinta nu este neaparat ceva bun, ea exista si poate fi folosita pozitiv sau negativ. " - de acord, doar că în verset se referea la cunoștință/învățătură.

| anonimg a răspuns:

Unii iau știința ca o armă împotriva lui Dumnezeu. Dar tocmai știința este darul lui Dumnezeu pentru noi oamenii.
Toate descoperirile oamenilor sunt de fapt daruri ale lui Dumnezeu.
Unii caută prin știință și cu ajutorul ei să dovedească inexistența lui Dumnezeu. Dar tocmai știința ne-a fost dată de Dumnezeu pentru ca prin ea sa descoperim pe Dumnezeu.
Ea este numită "împotrivire" față de Biblie în mod nedrept. Atunci când oamenii aduc știința ca dovadă împotriva Scripturilor, ea ajunge in situația de a fi catalogată "împotrivire"; dar este nedrept lucrul acesta. Pentru că știința folosită în mod corect, ea nu poate veni în contradicție, în nepotrivire (adică împotrivire) cu dovezile Scripturilor.

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

Si tu negi traducerea originala, aiurea

Răspuns utilizator avertizat
| DeyCj a răspuns:

Nu.Știința nu e falsă. Credința în cele scrise în acea carte e un fals.De asta și scrie așa, ca să creeze o diversiune și să ghideze cititorul spre invențiile spirituale scrise în ea, folosindu-se de personaje fictive în gen Cristos, și persoana Dumnezeu.

| Mircea08 explică (pentru DeyCj):

"Atom" in limba greaca inseamna indivizibil. Stiinta a spus ca atomul este indivizibil. Acuma stiinta spune ca atomul se poate divide intr-o multime de particole (nor de particole). Daca stiinta nu e falsa inseamna ca ambele informatii sunt adevarate!?!?
Spuneai ca religia se foloseste de personaje fictive - numerele imaginare si numerele complexe din matematica sunt reale?

| DeyCj a răspuns (pentru Mircea08):

Matematica e o convenție internațională, bazată pe un set de reguli inventate de oameni. Știința se bazează pe descoperiri.Asta nu înseamnă că e perfectă, dar nu e nici falsă.

| RAY a răspuns (pentru Mircea08):

Pai de ce va folositi de stiinta daca e mincinoasa? de ce nu renuntati la tehnologie, medicina, confortul vieti? stiinta se mai schimba, dogmele raman la fel, dogmele nu produc dovezi

| Mircea08 explică (pentru DeyCj):

Exact asa e si ipoteza ca noi suntem creatie si nu evolutie. Ipoteza nu e perfecta dar orice om de stiinta este de acord ca informatiile din ADN nu puteau fi acolo daca nu le-ar fi bagat o inteligenta. Acea inteligenta credinciosii au spus ca se numeste Dumnezeu, ceea ce nu e perfect, asa cum nu e nici stiinta dar nici fals, asa cum nu e nici stiinta
Spuneai ca stiinta se bazeaza pe descoperiri - ce sa descopere altceva decat ceea ce cineva a creat?

Dar orice om de stiinta este de acord ca informatiile din ADN nu puteau fi acolo daca nu le-ar fi bagat o inteligenta.

minciuna, majoritatea savantilor sunt de acord cu evolutia, indiferent de religie

Daca e asa, adica orice om de stiinta este de acord ca informatiile din ADN sunt bagate acolo de o inteligenta, sa ne spuna sustinatorii stiintei cum cred ei ca ar arata aceasta inteligenta. Daca nu pot spune nimic inseamna ca de fapt ei sustin ceva ce nu cunosc

Tu nu intelegi omule ca evolutia e un fapt stiintific,lucru recunoscut de toti savanti indiferent de religie,toti savanti neaga inteligent desigen si nu vad necesar asa ceva, din contra un creator nu ar putea ca sa faca atatea imperfectiuni cate se gasesc si in corpul uman, organismul uman nu e perfect si imperfect, exista bolii pentru orice organ, si tu imi spui ca suntem creatie inteligenta cica

Ca ceva sa evolueze este necesar ca mai intai sa existe. Cum explica stiinta existenta a acelui ceva care are capacitatea de a evolua?

Evolutia e una, abiogeneza e altceva

Eu ma folosesc de munca mea

Care munca?

Cei credinciosi agreaza stiinta, Dumnezeu, in felul nostru spus, este cel mai mare om de stiinta deoarece el a creat creierul cu care fiecare se lauda ca e destept. Stiinta insa, ca orice altceva poate fi folosita si pentru binele omului dar si pentru raul acestuia, asa ca de stiinta se foloseste toata lumea dar unii o folosesc pentru a face rau la altii si doar cu asta nu sunt crestinii de acord.
Tot ce am spus se stie, toata lumea stie aceste lucruri, si cu toate acestea exista discutii aprinse, si asta pentru ca unii vor sa denigreze cu orice pret pe cei care au alte orientari.

In primul rand continui sa scrii aiureli,versetul se refera la falsa cunoastere,falsele dogme care erau atunci,falsa invatatura nici vorba de stiinta, si azi exista falsele dogme, invataturi =sectele le promoveaza la greu, asa ca numai continua sa scrii aiureli, versetul e eronat tradus in romana in greaca e total altceva, ca crestin datoria ta este sa aperi invatura bibliei nu sa o blasfemezi

Nu eu am scris aiureli - versetul este luat dintr-o biblie pe care nu eu am scris-o
Iti multumesc in shimb pentru amabilitatea de a-mi aduce aminte care sunt indatoririle mele

| DeyCj a răspuns (pentru Mircea08):

De exemplu până și asta e o descoperire.Că cineva a creat ADN-ul.

Răspuns utilizator avertizat
| benny7 a răspuns:

Cercetării ştiinţifice: teorii, ipoteze, variabile!
Se ştiu foarte multe lucruri, dar există dovezi pentru prea puţine dintre ele...ex: Doar că unii o explică ştiinţa pe nedrept, după pofta inimi!
Dacă ești- ACUZAT PE NEDREPT- nu se referă la ştiinţă!

| RAY a răspuns (pentru benny7):

In stiinta tot ce se stie este dovedit stiintific

| benny7 a răspuns (pentru RAY):

Da corect, ştiinţa e doar începutul...

| RAY a răspuns (pentru benny7):

Cei care sunt impotriva stiinteti se folosesc non stop de ia, din pacate multi nu aprecieaza ceea ce inseamna stiinta

| vasilescu2000 a răspuns:

Esti cel mai incult crestin de pe site.