Am luat un citat dintr-o lucrare recomandata de tine (a doua de sus)
Cuvântul "Evanghelie" înseamnă pur și simplu "veste bună". Vestea bună a fost învierea lui Isus Hristos și mântuirea pe care a făcut-o prin jertfa Sa.
Eu stiam ca Evanghelia este cuvantul lui Dumnezeu trimis prin Fiul Sau Iisus Hristos - Pot evident sa vin cu versete care sa confirme ce am spus dar nu are rost deoarece Biblia mea nu e tradusa corect. Ce sa fac, toti traducatorii au tradus din greaca, toti spun ca sunt cei mai buni, iar eu daca nu cunosc greaca nu sunt capabil sa apreciez care e cel mai cel.
Latin Vulgate
1 Timothy 6:20 O Timothee, depositum custodi, devitans profanas vocum novitates, et oppositiones falsi nominis scientiæ,
Greek Textus Receptus
1 Timothy 6:20 ὦ τιμόθεε τὴν πaρaκaτaθήκην φύλaξον ἐκτρεπόμενος τὰς βεβήλους κενοφωνίaς κaὶ ἀντιθέσεις τῆς ψευδωνύμου γνώσεως
English King James
1 Timothy 6:20 O Timothy, keep that which is committed to thy trust, avoiding profane and vain babblings, and oppositions of science falsely so called:
M-am interesat dinainte sa faci tu comentari, toate spun ce spune si Biblia Cornilescu, da se refera la stiinta paganilor adica cea la care tot faceti voi referire.
Unii iau știința ca o armă împotriva lui Dumnezeu. Dar tocmai știința este darul lui Dumnezeu pentru noi oamenii.
Toate descoperirile oamenilor sunt de fapt daruri ale lui Dumnezeu.
Unii caută prin știință și cu ajutorul ei să dovedească inexistența lui Dumnezeu. Dar tocmai știința ne-a fost dată de Dumnezeu pentru ca prin ea sa descoperim pe Dumnezeu.
Ea este numită "împotrivire" față de Biblie în mod nedrept. Atunci când oamenii aduc știința ca dovadă împotriva Scripturilor, ea ajunge in situația de a fi catalogată "împotrivire"; dar este nedrept lucrul acesta. Pentru că știința folosită în mod corect, ea nu poate veni în contradicție, în nepotrivire (adică împotrivire) cu dovezile Scripturilor.
De unde stii asa exact la ce se refera? Eu vad ca se refera explicit la stiinta, acea stiinta care se impotriveste invataturii lui Iisus.
Stiinta nu este neaparat ceva bun, ea exista si poate fi folosita pozitiv sau negativ. Daca ridicam stiinta in slavi, ar trebui sa ridicam in slavi tot ce exista deoarece dualitatea lucrurilor este in toate. De ce nu-l pupam pe crestet pe acel om de stiinta care a inventat calasnikovul?
DeProfundis99 întreabă: