| Mircea08 a întrebat:

1 Timotei 6:20 Timoteie, păzeşte ce ţi s-a încredinţat; fereşte-te de flecăriile lumeşti şi de împotrivirile ştiinţei, pe nedrept numite astfel,
De ce spune aici ca stiinta este pe nedrept numita asa? Este stiinta mincinoasa? daca da dati exemple

48 răspunsuri:
| Mircea08 explică (pentru RAY):

Nu eu am scris aiureli - versetul este luat dintr-o biblie pe care nu eu am scris-o
Iti multumesc in shimb pentru amabilitatea de a-mi aduce aminte care sunt indatoririle mele

| Mircea08 explică (pentru RAY):

Am luat un citat dintr-o lucrare recomandata de tine (a doua de sus)
Cuvântul "Evanghelie" înseamnă pur și simplu "veste bună". Vestea bună a fost învierea lui Isus Hristos și mântuirea pe care a făcut-o prin jertfa Sa.
Eu stiam ca Evanghelia este cuvantul lui Dumnezeu trimis prin Fiul Sau Iisus Hristos - Pot evident sa vin cu versete care sa confirme ce am spus dar nu are rost deoarece Biblia mea nu e tradusa corect. Ce sa fac, toti traducatorii au tradus din greaca, toti spun ca sunt cei mai buni, iar eu daca nu cunosc greaca nu sunt capabil sa apreciez care e cel mai cel.

| danut a răspuns (pentru RAY):

Latin Vulgate
1 Timothy 6:20 O Timothee, depositum custodi, devitans profanas vocum novitates, et oppositiones falsi nominis scientiæ,
Greek Textus Receptus
1 Timothy 6:20 ὦ τιμόθεε τὴν πaρaκaτaθήκην φύλaξον ἐκτρεπόμενος τὰς βεβήλους κενοφωνίaς κaὶ ἀντιθέσεις τῆς ψευδωνύμου γνώσεως
English King James
1 Timothy 6:20 O Timothy, keep that which is committed to thy trust, avoiding profane and vain babblings, and oppositions of science falsely so called:
M-am interesat dinainte sa faci tu comentari, toate spun ce spune si Biblia Cornilescu, da se refera la stiinta paganilor adica cea la care tot faceti voi referire.

| RAY a răspuns (pentru danut):

Biblia a fost scrisa in greaca nu in latina, atunci nu era stiinta, ce stiinta era atunci? si asa biserica a preluat multe de la pagani

Alegi ce text vrei, am pus la alegere. O si ce stiinta era pe atunci, astia nu stiu sa faca un drum si aia faceau piramide si gradini suspendate si Temple, etc.

| DeyCj a răspuns (pentru Mircea08):

De exemplu până și asta e o descoperire.Că cineva a creat ADN-ul.

| vasilescu2000 a răspuns:

Esti cel mai incult crestin de pe site.

| anonimg a răspuns:

Unii iau știința ca o armă împotriva lui Dumnezeu. Dar tocmai știința este darul lui Dumnezeu pentru noi oamenii.
Toate descoperirile oamenilor sunt de fapt daruri ale lui Dumnezeu.
Unii caută prin știință și cu ajutorul ei să dovedească inexistența lui Dumnezeu. Dar tocmai știința ne-a fost dată de Dumnezeu pentru ca prin ea sa descoperim pe Dumnezeu.
Ea este numită "împotrivire" față de Biblie în mod nedrept. Atunci când oamenii aduc știința ca dovadă împotriva Scripturilor, ea ajunge in situația de a fi catalogată "împotrivire"; dar este nedrept lucrul acesta. Pentru că știința folosită în mod corect, ea nu poate veni în contradicție, în nepotrivire (adică împotrivire) cu dovezile Scripturilor.

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

Si tu negi traducerea originala, aiurea

| RAY a răspuns (pentru danut):

Vorbesti de egipt, eu vorbesc de Israel

Daca citeai atent ai fi descoperit ca vorbeam si de Israel.

| iurii75 a răspuns (pentru RAY):

"pe naiba de stiinta e vorba, sa ai grija de invataturi gresite din partea altora " corect ai spus, nu se referă la "știință" ci la "învățături greșite", deci nu instigă deloc împotriva științei. și atunci ce rost acele debateri ulterioare?

| RAY a răspuns (pentru iurii75):

Iurii eu am primit replici nu am dat replici

| Mircea08 explică (pentru iurii75):

De unde stii asa exact la ce se refera? Eu vad ca se refera explicit la stiinta, acea stiinta care se impotriveste invataturii lui Iisus.
Stiinta nu este neaparat ceva bun, ea exista si poate fi folosita pozitiv sau negativ. Daca ridicam stiinta in slavi, ar trebui sa ridicam in slavi tot ce exista deoarece dualitatea lucrurilor este in toate. De ce nu-l pupam pe crestet pe acel om de stiinta care a inventat calasnikovul?

| iurii75 a răspuns (pentru Mircea08):

Unii îl pupă pe Calașnicov. Alții îi "sfințesc" invenția. big grin
Reiese din context, și te-am mai îndemnat să compari mai multe traduceri, nu te bizui doar pe cea ortodoxă

| Mircea08 explică (pentru iurii75):

Incepand cu prima traducere in lb. Romana din 1688, am citit tot ce am gasit

| iurii75 a răspuns (pentru Mircea08):

Foarte bine.
Referitor la "Stiinta nu este neaparat ceva bun, ea exista si poate fi folosita pozitiv sau negativ. " - de acord, doar că în verset se referea la cunoștință/învățătură.