| Pricope_Marius_1997 a întrebat:

1. Un om care nu iubeste e un om mort? Asa am auzit.
2. Cum descrieti un om rece din calea afara? Aici nu ma refer doar la expresia fetei, ma refer si la privirea din ochi.
3. E adevarat ca daca ne pierdem sufletul suntem ai Diavolului si ca el decide ce se va alege de noi?
4. Daca nu te casatoresti niciodata si nu ai iubit pe nimeni se pune ca si pacat? Adica nu ai implinit voia lui Dumnezeu pentru ca ai fost egoist din cale -afara si tot ce ai facut in viata ai facut pentru tine.

Vreau raspunsurile in ordinea intrebarilor cu 1, 2, 3, 4 daca nu va suparati. Inca ceva ofer funda pentru raspunsul cel mai detaliat si bine explicat.

3 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

1. Așa este.

2. Un om fara sentimente practic.

3. Așa este.

4. Păi aici este mai complicat. Poți iubi și să nu te căsătorești și să fi o persoană bună, să îl urmezi pe Dumnezeu, să te călugărești etc. Chiar de nu ești căsătorit nu este asta o problemă. Important este să realizezi ceva bun în viața, ceva plăcut lui Dumnezeu chiar.

| ancaval a răspuns:

1. Nu ai auzit bine sau cine o zis așa ceva, vorbește prostii. Dacă omul e singur, nu are pe nimeni, pe cine să iubească? Trist, nu? Și până la urmă, cred eu, orice om a iubit măcar o dată în viața lui.

2. Om rece? Sau om rezervat? Păi un om rece cum zici tu, poate fi un om care gândește mult și preferă să fie mai retras, să nu se implice în ceva ce știe clar că nu duce undeva anume. Sau poate fi un om prost, care nu are nimic de zis, oferit.

3. Da. Nu ai plătit aici pe Pământ? Plătești dincolo.

4. În Biblie scrie că e bine de cei căsătoriți, dar și mai bine de cei singuri. Căsătoria aduce greutăți și tu trebuie să rabzi tot + trebuie să fi dedicat partenerului tău. Singurătatea îți lasă timp pentru Dumnezeu.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Iubirea este un sentiment. Dumnezeu este dragoste, iubire.Cel care nu iubeste, deci nu e dotat cu acest sentiment se spune ca nu are nimic din Dumnezeu. La fel cum doar Dumnezeu este bun, spune Domnul Isus tot așa si omul poate fi bun doar având Duhul lui Dumnezeu.Aici nu sunt incluși păgânii care din fire iubesc pe cei de care sunt iubiți, si fac bine celor care la randul lor le-au făcut bine.
2.Am trăit astfel de momente dar nu m-au afectat deloc. Ba mai mult a fost afectata persoană respectiva când a vazut reacția mea. Arata ca un monstru, si nici nu cred ca o persoana se poate schimonosi in acel fel fara ajutor supranatural.
3. Daca ne vom pierde sufetul Dumnezeu este la control, diavolul este in aceiași situație.
4.Cine își mărită fata face bine, cine nu-și mărită fata face si mai bine.Domnul Isus nu a fost căsătorit si nu a fost egoist.Pavel nu a fost căsătorit si nu a fost un egoist.
Fiecare om este liber sa aleagă. Cel căsătorit este preocupat cum sa placa partenerului sau partenerei, in timp ce cel necăsătorit este preocupat cum sa placa lui Dumnezeu.