Ok, spune-mi ce trebuia sa inteleg din mesajul tau! Poate sint eu greu de cap si de aceea te rog sa-mi spui in cuvinte simple. Hai sa vad draga Nesperanta!
Ia zi te rog definitia corecta a termenului CRESTIN daca eu am te-am "spart". Zi-mi unde am gresit. Ia uite ce spune dex-ul:
CREȘTÍN, -Ă, creștini, -e, adj., s. m. și f. I. Adj. Care aparține creștinismului, privitor la creștinism. II. S. m. și f. 1. Adept al creștinismului. 2. (Pop.) Persoană, om, individ. – Lat. christianus.
Spune ceva de neoprotestanti, ortrodocsi sau catolici? Nu. Pentru ca toti fac parte din aceelasi grup largit religios, crestinii. Unde naiba, Doamne iarta-ma, am spus eu ca numai ortodocsii sint crestini si ceilalti nu? Mai mult, te rog da-mi un citat de la alt ortodox de aici de pe TPU sau de pe alte site-uri in care sa se afirme clar "doar ortodocsii sint crestini, ceilalti nu".
De ce vorbesti prostii si introduci in discutie neadevaruri? Ce treaba are Patriarhul cu subiectul nostru? De unde si pina unde ai scos-o ca e imbracat in aur din cap pina in picioare? Arata-mi o dovada credibila din care sa reiasa ca hainele Patriarhului sau ale preotilor sint din aur! Hai sa vad, si dupa aia te lamuresc eu care este adevarul despre haine, cruci si ce mai vrei tu! Spui ca sint frustrat? Nu, sint revoltat de oameni ca tine care spun minciuni si nu au bun simt si nu au respect fata de niste morti! Nu aveti respect pentru simplu motiv ca acei oameni martiri au fost crestini ortodocsi!
Ia uite care este intelesul cuvintului CRESTINISM, tot dupa dex:
CREȘTINÍSM s. n. Ansamblul religiilor la baza cărora se află credința în persoana și învățăturile lui Iisus Cristos. – Creștin + suf. -ism (după fr. christianisme).
Intelegi? Ansamblul religiilor care au la baza credinta in Iisus Hristos. Deci te rog foarte mult, chiar insist, spune-mi unde am gresit in explicatia mea referitoare la ce este un crestin. Raspunde-mi daca ai o urma de fair play!
Deci e clar,tu nu înţelegi ce citeşti! Şi să nu o mai lungesc atât,că oricum e în zadar, eu nu am zis că ai definit greşit creştinismul, ci am spus că e chiar culmea când toată ziua ortodocsii se bat cu pumnul în piept că ei sunt cei mai buni şi că ei sunt adevărata credinţă, iar acum mă iei cu faptul că de fapt credinţa nu ţine de o confesiune religioasă, nu, dar aşa-i că ortodoxia e SINGURA religie adevărată din toate,după părerea ta?
Nu mă lua tu pe mine că unde ai zis şi cine a zis,că ştii prea bine că aşa e,iar lucrul acesta îl poate confirma oricine!
Iar cât despre partea cealalta,vorbeşti de compasiune,dar vii şi spui:"Toate ororile astea se petrec sub ochii indiferentii ai Occidentului pe care il doare in c*r de acei crestini pentru ca nu sint neoprotestanti ci ortodocsi!"...să nu o mai lungesc nici aici că nu are rost, m-am referit la faptul că nu poţi spune că DOAR ortodocşii suferă,iar ceilalţi o duc bine merci şi că mi se pare o nesimţire să vii să afirmi că acei oameni mor DOAR pentru faptul că sunt ortodocşi şi nu neoprotestanţi, de parcă dacă nu ar fi ortodocşi, nu ar mai fi murit, cam aşa a sunat ceea ce ai zis tu acolo.
Ideea e că eu nu suport ipocrizia şi voiam să scot în evidenţă cât de ipocrit poţi fi, dar tu nu-ţi dai seama şi tot insişti să demonstrezi că nesimţirea ta nu are limite!
Deci scuteşte-mă cu teoriile tale, arată fapte, nu vorbe! PA!
Tu sigur ai niste probleme de concentrare si de organizare intelectuala! Tu nu stii ce vorbesti Esperanca! Te rog eu mult nu mai minti! Scrii in mesajul tau "iar acum mă iei cu faptul că de fapt credinţa nu ţine de o confesiune religioasă". Unde naiba am afirmat eu chestii de genul asta in mesajele mele? De unde le scoti? Cind am facut eu referire la faptul ca "credinţa nu ţine de o confesiune religioasă"?! Chiar trebuie sa spui non-stop minciuni? Ia uite ce spune in Biblie despre cei care mint:
Buzele mincinoase sunt urâte Domnului, dar cei ce lucrează cu adevăr îi sunt plăcuţi. Proverbe 12:22
"Cel ce se dă la înşelăciune nu va locui în casa mea; cel ce spune minciuni nu va sta înaintea mea." Psalmul 101:7
De ce pui in gura mea vorbe pe care nu le-am spus?
In rest, mi se pare ca tu intelegi gresit. Total gresit, si nu inteleg de ce insisti sa-i introduci pe neoprotestanti in discutie cind de fapt in intrebarea mea nu am facut nici cea mai vaga referire la ei! Biserica Ortotoxa din Siria este cea mai veche biserica Ortodoxa dintre cele existente in prezent, isi are originea chiar de la inceputurile crestinismului iar multi dintre ei vorbesc aramaica limba Mintuitorului nostru Iisus Hristos. Daca eu am spus ca aceasta comunitate crestina plateste un tribut greu in fata agresiuniii musulmane, nu am vrut sa spun de fapt ca protestantii o duc bine merci. Asta ai inteles tu care distorsionezi totul! Protestantii nu sufera (deocamdata) pentru ca sint foarte putini in Siria, sint oameni veniti acolo recent in ultimii zeci de ani sint concentrati in Damasc, fac afaceri, fac parte din diferite organizatii, iar unii sint atasati pe linga ambasade. Referitor la protestanti iti mai zic o data ce am zis intr-un mesaj anterior. Nimeni nu neaga martirajul si prigoana pe care le indura protestantii in misiunile lor de evanghelizare din diferite colturi ale lumii. Si intre voi exista martiri. Dar asta nu inseamna ca tu, o protestanta, trebuie sa dispretuiesti si minimalizei martiriul pe care alte persoane de alta confesuine decit a ta il suporta in numele lui Iisus.
Deci, ca sa inchei, te asigur ca pe cit posibil ma straduiesc sa nu scriu prostii! Ma straduiesc sa nu mint si daca nu ma crezi citeste mesajele mele de cind am venit pe TPU si spune-mi unde am umblat cu minciuni si unde am facut afirmatii de genul celor pe care mi le atribui in mesajele tale. Daca esti corecta cu mine si ma respecti, te respect si eu! Daca nu te voi evita cit mai mult pentru ca nu vreau sa am de-a face cu oameni mincinosi, care imi sucesc vorbele si care simt dispret fata de credinta mea.
NuConteazaCineSunt întreabă:
Alex întreabă:
DeProfundis99 întreabă: