Salut TPU! Pentru ortodocși: Stie cineva ca atunci cand mergi sa te spovedesti si iti spui un anumit pacat facut, urmatoarele dati cand vii la spovedanie trebuie sa spui din nou acelasi pacat (chiar...? (mai mult)
Salut! Cum trebuie să țin post și ce nu trebuie să mănânc, și câte zile înainte de spovedanie?
Care este cea mai bună religie?
Bună ziua! Pot merge cu copilul nebotezat la mănăstire? Mulțumesc!
Doctrina e să te spovedești la preot pentru păcatele comise iar astfel vei primi iertare. Eu sunt de altă părere: că ar trebui sa ne mărturisim păcatele doar lui Dumnezeu, cu regret și căință....? (mai mult)
Buna ziua! De aproximativ 3 luni am o durere destul de persistenta in mana stanga care incepe cam de la umar pana mai sus de cot, am facut 4 EKG- uri si niciunul nu a aratat nicio anomalie. De obicei ...? (mai mult)
Din cate am inteles de la orele de religie, copiatul la teste/examene e păcat. Un pacat de furt se iarta atunci cand dai inapoi ce ai furat, dar la copiat nu poti da nimic inapoi. Deci cum se iarta ...? (mai mult)
Un apostol al lui Iisus (Pavel) le- a scris unor credincioși din vremea sa: "Fraților, de- acum vremea s- a scurtat". Un alt apostol (Ioan) a scris: "Copilaților, este ceasul cel de pe urmă". Și...? (mai mult)
Credeti ca va veti mai intalni cu cei dragi decedati vreodata?
Ce părere aveți de "creștinismul vedantic" al teologului ortodox David Bentley Hart? Ce presupune el, mai exact? Și credeți că monismul poate fi împăcat cu creștinismul?
În puteți spune mai exact ce probe se dau la seminarul teologic Sf Vasile cel Mare din Iași?
Bună TPU, la ce oră incepe slujba de înviere de sâmbătă seară și cea de duminică dimineață la romano-catolici anul acesta? Mulțumesc pentru răspunsuri.
Stiti cumva cum se numesc slujbele de dinaintea Pastelui in care se merge doar seara/noaptea la biserica? Si cand se tin mai exact?
Ce face un creștin atunci când Dumnezeu ii da un necaz/supărare/încercare foarte mare astfel încât el nu poate să- si ducă crucea suferinței mai departe? Se spune că Dumnezeu nu îți dă mai...? (mai mult)
Bună TPU, vin cu o nouă întrebare, de fapt mai bine zis 2 intrebări. 1. Dacă sunt botezat la reformați (pentru că sunt jumătate ungur jumătate român), are ceva dacă merg ocazional la biserică...? (mai mult)
Ce face un om dupa inima lui Dumnezeu de ajunge să se deosebească de restul lumii?
Sunt comentariile lui Filon din Alexandria bune de citit d.p.d.v. ortodox?
Considerați că formarea statului Israel în secolul trecut, deci strângerea evreilor din nou în țara lor, a fost o împlinire a profețiilor din Vechiul Testament?
Ce părere aveți de universalism? Este o poziție soteriologică acceptabilă?
Daca Dumnezeu știe că un suflet nu se poate mântui ii grăbește zilele pe acest pământ sau il mai rabdă că sa ii adune toate faptele? Dacă Dumnezeu este atotștiutor și știe cine va fi scris...? (mai mult)
Buna TPU,nu vreau sa aud "nu te sinucide, fă ceva cu viața ta" etc. Ajung în iad dacă mă sinucid?
L-a citit cineva de aici pe Sf. Augustin? Cum vi s-a părut?
Deci am incercat de 2 ori sa ma duc la biserica sa stau la Sfânta Liturghie, dar în drum spre ea simțeam tot mai multă frica și un sentiment de vinovăție cu cât mă apropiam mai mult de biserica.S-...? (mai mult)
Am o macinare cam prosteasca… De cateva luni is bolnava si ma simt tot mai rau. Cand eram la baia am vazut ca a trecut ceva negru prin spatele meu prin oglinda si m- am cam speriat. Pe urma stand jos...? (mai mult)
Cybersex e un păcat dacă nu ești casatorit? Cu un străin (cybersex)
Salutare tuturor. Am o mică problemă, nu sunt botezat la naștere, as dori să mă botez la ortodocși, mă trag din familie de păgâni care au păcate grele si din toate care există, ideea e că...? (mai mult)
E adevarat ca doar cine este scris in cartea vieții ajunge pe muntele Athos sau in Ierusalim la mormantul Sfant?
Voi cum va impacati cu ideea ca divinitatea ii chinuie pe oameni? E din rautate? Stiu ca parintii care isi chinuie copiii nu sunt vazuti cu ochi buni. Puteti comenta si cei de alte religii sau atei. ...? (mai mult)
Cunoașteți unde se fac cursuri de muzică psaltica sau pe cineva care le poate preda individul în Constanța?
Care e cea mai mare enormitate pe care ati auzit-o de la cineva vreodata in sectiunea asta (Religie)?
Cum îl invoc pe Lucifer?
Este biblic ca un parinte sa isi loveasca copilul? Mai jos aveți un dialog pe care l- am avut cu o persoană religioasă pe tema violenței părinților asupra copiilor și puteți trage propriile ...? (mai mult)
Ce părere aveți de felul în care S-a purtat Hristos în fața morții? Cum comparați moartea lui cu felul în care Socrate a murit?
Lucifer isi recompeasaza dracii pentru ca i-au adus suflete în iad? Intr-o carte spunea ca atunci când diavolii aduc mai multe suflete în iad, sunt ridicați în grad de diavol!
Dacă înjuri o persoană de Dumnezeu, se pune ca blasfemie?
Puteți să imi explicați următorul verset? Iar cel ce se îndoieşte, dacă va mânca, se osândeşte, fiindcă n-a fost din credinţă. Şi tot ce nu este din credinţă este păcat.
Puteți să imi explicați următoarele afirmații și versete? Credința celor slabi este bazată pe efortul lor personal de a nu mânca carne, a respecta o zi și a nu bea vin (2, 5, 21). Cine ...? (mai mult)
Exista religii care accepta personele lesbiene (comunitatea LGBTQ+)?
Cum pot avea credinta?
Bună! Nu știu daca se mai folosește aceast site dar incerc :") Vreau sa va ved parerea celor creștini despre LGBTQ+ sa știu dac doar mama este homafobica cand este vorba de asta sau este a tuturor...? (mai mult)
De ce sunt diavolii reprezentați ca având coarne, cozi par și dinți ascuțiți?
Împărăția Lui Dumnezeu de la începutul omenirii din cartea Genezei este aceeasi ca Împărăția Cerurilor ce ne- a fost creata de Dumnezeu pentru viața veșnică în Iisus Hristos de după Judecata...? (mai mult)
Am un prieten pe nume Edy...am auzit ca astia cu numele asta au o problema grava la cap si sunt prosti? Este adevarat?
Daca zeul judeo- crestin e cel real si ii accepta in rai doar pe cei care cred in Hristos, atunci ce facem cu oamenii din africa sau de pe insule pustii care habar n- au pe ce lume traiesc si care nu ...? (mai mult)
Avem pe aici oameni care nu sunt nici atei nici crestini? Ce v-a facut sa alegeti alta religie?
De ce unii credincioși continuă să acorde o importanță semnificativă unei cărți precum Biblia, chiar în fața argumentelor clare care indică caracterul său de basm? Cum gestionați criticiile...? (mai mult)
Dacă toți oamenii sunt împotriva mea, mă demoralizează, mă fac să am o stima de sine scăzută astfel încât să imi fie frica sa vorbesc cu oricine si sa ies din casa, este bine? Cum pot știi...? (mai mult)
Sunt cam deprimat spuneti- mi si mie ceva vesel duhovniceste. Cred ca nu prea am progresat... Voi cam ce faceti ca sa fiti constienti de voi insiva, sa traiti in prezent si in acelasi timp sa nu...? (mai mult)
O intrebare serioasa pentru atei. Modul in care vedeti voi lumea e cam in felul urmator: - Ratiune inseamna adevar - Argumentele bazate pe ratiune arata ce e adevarat sau fals - Argumentele persoanelor...? (mai mult)
Daca divinul e pe un plan superior fata de material, iar Iisus reprezinta varianta materializata a divinului, e absurd sa sustinem ca Fiul si Tatal nu se afla pe un plan de egalitate? In secolul IV,...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Anonimms128 întreabă:
nyoentox2002 întreabă:
10Bubico întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Geometrie clasa a VII-a
Verifica-ti cunostintele de Geometrie pentru clasa a VII-a