Cei mai activi useri din categoria Religie pe 25 Noiembrie 2024 sunt:
Avem pe aici oameni care nu sunt nici atei nici crestini? Ce v-a facut sa alegeti alta religie?
De ce unii credincioși continuă să acorde o importanță semnificativă unei cărți precum Biblia, chiar în fața argumentelor clare care indică caracterul său de basm? Cum gestionați criticiile...? (mai mult)
Dacă toți oamenii sunt împotriva mea, mă demoralizează, mă fac să am o stima de sine scăzută astfel încât să imi fie frica sa vorbesc cu oricine si sa ies din casa, este bine? Cum pot știi...? (mai mult)
Sunt cam deprimat spuneti- mi si mie ceva vesel duhovniceste. Cred ca nu prea am progresat... Voi cam ce faceti ca sa fiti constienti de voi insiva, sa traiti in prezent si in acelasi timp sa nu...? (mai mult)
O intrebare serioasa pentru atei. Modul in care vedeti voi lumea e cam in felul urmator: - Ratiune inseamna adevar - Argumentele bazate pe ratiune arata ce e adevarat sau fals - Argumentele persoanelor...? (mai mult)
Daca divinul e pe un plan superior fata de material, iar Iisus reprezinta varianta materializata a divinului, e absurd sa sustinem ca Fiul si Tatal nu se afla pe un plan de egalitate? In secolul IV,...? (mai mult)
Sunt păcate pe care nu le putem combate in lumea aceasta? Dacă nu putem să scăpăm de ele putem sa le acaparam cu fapte duhovnicești?
Dumnezeu are planuri cu cei care sunt nascuti dintr-o greseala?
Noi l- am inventat pe Dumnezeu. Au fost atâția zei înainte lui YHWE sau a lui Hristos care au făcut aceleași minuni inclusiv au înviat din morți de ce ar fi fix zeul creștinilor adevărat și ceilalți...? (mai mult)
Ce mai e pe aici? In ce mai crede fiecare? Da, cred in Dumnezeu,
Salut,credeți in Dumnezeu?
E pacat sa inveti pentru o admitere la medicina sau pentru scoala? E o meserie bine vazuta fata de Dumnezeu? Mereu camd invat imi vin ganduri de parca ar fi pacat:((
Poate parea cam ciudat dar, maine ma duc la biserica si as vrea sa fac un acatist pentru baiatul pe care il iubesc dar nu stiu cum sa o fac deoarece nu am mai facut acatiste Va rog, ati putea sa ma ajutati...? (mai mult)
In povestea lui Iov, Dumnezeu permite ca toți copiii lui să moară, ca mai apoi să- i de- a alții (7 fii și 3 fiice). Totuși se pare că Dumnezeu are un handicap în a înțelege existența umană...? (mai mult)
Şi am găsit că morţii care au murit mai înainte sunt mai fericiţi decât cei vii, care sunt încă în viaţă. Dar mai fericit decât amândoi, am găsit pe cel ce nu s- a născut încă, fiindcă...? (mai mult)
Cati satanisti avem pe aici? ce v-a facut sa deveniti?
Nu mai stiu ce sa cred...a existat sau nu Iisus? exista sau nu rai si iad? este biblia pentru manipulare sau nu? exista evolutie sau nu?
In teorie, cine pacatuieste mai mult: un crestin dedicat, dar care a inteles gresit un pasaj din Biblie si raspandeste o interpretare gresita in lume; sau un ateu convins care citeste Biblia ca text...? (mai mult)
Am citit recent niste fragmente din Biblie(Noul si Vechiul testament) si am observat niste discrepante intre cele doua (in Vechiul testament se spune Dinte pentru dinte..., iar in Noul testament se spune...? (mai mult)
Cum fost posibil acum 2000 de ani noul testament să fie scris, că tot mi se adresează foarte des întrebarea aceasta.
Cum au putut apostoli să scrie, tot primesc întrebarea asta și nu știu ce să răspund. Există un pasaj în biblie în care să ne prezinte asta sau ceva?
Eu îl iubesc foarte mult pe Dumnezeu, Daca mai pune să aleg dintre el sau ceva aș alege El. dar nuștiu ce e cu mine, Nu mi mai pot imagina că îl îmbrățișez pe Dumnezeu, am de multeori gânduri...? (mai mult)
Pentru crediniciosi: de ce va calmeaza ideea de divinitate? mie mi-ar ridica mult mai multe intrebari, nu m-ar linisti de loc
Bunica mea mai are puțin și o sa moara din păcate și mama m-a avertizat sa nu dau nicio haina de a mea unui mort, de ce?
La ospățul dat de Belșațar era prezent și Nabonid?
Aş vrea sa va spun ceva ce nu v- am spus şi nu am spus nimănui, doar eu şi sotul meu ştim asta dar va rog să nu judecaţi.În urma cu 6 ani am ramas însărcinată dar nu eram pregatita pentru a...? (mai mult)
Imi doresc aici perspectiva tuturor, indiferent de confesiune, denominantie, religie sau ideologie! Nu stiu cum sa interpretez celebrul episod "Eli, Eli, lama sabachtani". L- am auzit acum pe Jordan...? (mai mult)
Salut, mi-a murit o bunica Cât timp trebuie sa stau sa nu ma berberesc tund???? Și are ceva dacă o sa ma berberesc acum Ai trecut 9 zile
Buna dimineața, aseară am găsit o geanta cu bani fara acte și am furat-o, cum îmi pot rescumpara păcatul? Dând altei persoane bani când are nevoie de ajutor sau cum? Sa fiu iertat?
Cum mă pot întoarce din nou la Hristos? Eu de ceva timp am început să înjur si stiu ca e pacat cand înjur ceva îmi zice să nu fac asta dar, altceva să o fac.De cateva zile m- am apucat să citesc...? (mai mult)
Ateii vorbesc non stop despre cum religia cica ar inhiba progresul si dezvoltarea societatii. Cum arata aceasta societate dezvoltata pe care o aveti in minte si ce alte exemple din trecut va fac sa credeti...? (mai mult)
Buna TPU. Unde ajung sufletele copiilor avortati sau de ce in unele cazuri se produce avortul spontan(ma refer dpdv spiritual)? Si la fel, unde ajung sufletele bebelusilor/copiilor(cei care s- au nascut,...? (mai mult)
Mai credeti in Dumnezeu? Eu am incetat sa mai cred in Dumnezeu, de un an ma tot rog la Dumnezeu sa castig o gramada de bani si nici acum nu mi s- a indeplinit dorinta si am ajuns la concluzia ca Dumnezeu...? (mai mult)
Ce parere aveti despre baptisti, penticostali? Care e diferenta intre acceste 2 religi? Vreau raspunsuri serioase
Am mers intr- o zi cu mama mea la o mitropolie in alt oraș. Alaturi de noi o fost si iubitul meu care nu e ortodox (e crestin dupa evanghelie, cred ca unii mai zic "pocait", nu stiu daca chiar e asa,...? (mai mult)
Buna TPU. Ce este Purgatoriul si cum arata el? Ce fel de oameni pot ajunge acolo? Eu am mai citit despre el, dar as vrea niste explicatii mai detaliate. Multumesc frumos!
De ce a fost introdusa "Cantarea cantarilor" in Biblie? Nu pare sa se lege de nimic altceva.
Cum intelegeti voi pacatul mandriei? Este mandria un pacat adunci cand intelegem prin ea aroganta, egocentrism, hubris? Ar fi un pacat sa te simti mandru de munca pe care o faci? Sau mandria de a avea...? (mai mult)
De ce persistă încă această perpetuare a ignoranței, în care oamenii cred cu obstinație în miturile arhaice ale Bibliei, cum ar fi arca lui Noe sau povestea lui Adam și Eva? Este absolut...? (mai mult)
Intreaba Epistola a lui Ieremia mi se pare ca ar contrazice practica icoanelor si simbolurilor religioase. Ca si crestin ortodox sau catolic, cum interpretati acea parte din Biblie? (are doar 2 pagini,...? (mai mult)
Fratele meu a făcut accident de mașină în urmă cu 2 luni mașina e facută zob el nu are nici o zgârietură el la momentul accidentului avea o biblie în mașină în bord și o cruciuliță le ținea...? (mai mult)
De ce tot afirma religioșii habotnici ca orientarea sexuala e o alegere?
Dacă oamenii homo nu sunt acceptați de religie, cum reacționează părinții religioși când afla ca copiii lor sunt lgbt?
Ce dovezi sunt pentru existenta lui Hristos? vreau sa aud unele istorice si stiintifice, nu versete din biblie fiindca alea sunt irelevante
Bună tuturor, în anul 1238, Papa Grigore al nouălea denunță Sfântă Lumină de la Ierusalim ( spune că că este o minciună, că ea - Sfântă Lumină nu există cu adevărat ) și interzice...? (mai mult)
Daca ai merge in rai ce ai aduce pe pământ?
Daca ai merge pentru 10 minute în Rai ce ai aduce pe pământ?
Care este diferența dintre un om foarte nebun și unul foarte prost?
Am păcat de moarte am fost la spovada și preotul nu m- a iertat dar tot m- am împărtășit. Ce trebuie să fac acum? Când merg la spovada trebuie să îi spun părintelui și el îmi spune ce să ...? (mai mult)
De ce se spune la mulți ani în ziua unei persoane care are numele sfântului respectiv?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Mario1996 întreabă:
DaciaRomania întreabă:
LisaJulie întreabă:
recedaniel1 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Civilizatii disparute
Au fost cele mai mari civilizatii ale planetei. Hai sa vedem daca stii ceva despre inaintasii nostri.