Cei mai activi useri din categoria Religie pe 22 Noiembrie 2024 sunt:
Salut! Vreau sa va spun ca eu vreau sa devin preot dar nu am inttat la liceul teologic! Ce pot face in situatia asta?
În viziunea creștinismului, masturbarea este un păcat, deoarece contravine scopului principal al sexualității, care este reproducerea, dar asta nu ar însemna că orice cuplu creștin ar trebui...? (mai mult)
Buna TPU, am simtit ca vreau sa spun asta cuiva si mai ales pentru atheisti care se incearca sa il regaseasca pe Dumnezeu, acum ceva zile am facut o greseala. Am promis in numele Domnului, eu eram ateu...? (mai mult)
Intrebare pentru atei: Nu vorbesc de adevarul din textele religioase, ci doar de valoarea lor ca baza pentru moralitate. Daca o societate renunta complet la fundamentele morale derivate din religie, ...? (mai mult)
Buna, am facut ceva foarte urat si imi este frica, ma poate ierta dumnezeu daca l-am injurat? Adica daca am spus fu***i hristosu ma-tii de mai multe ori. Ce pot face sa ma ierte?
Atunci au deschis ochii și au cunoscut ca sunt goi, spune geneza despre Adam si Eva intr- un alt episod interesant. Poate sunt paranoic dar mi se pare ciudat sa trăiești fara sa stii ca esti... gol...? (mai mult)
Am gasit un verset care ma intriga. Apartine vechiului testament si suna cam asa:sa nu fierbi iedul in laptele mamei lui. La prima vedere am rationat eu ca această interdictie e una de ordin moral. Dar...? (mai mult)
Oare biblia a fost scrisă intentionat pentru a fi înțeleasă de foarte puțini oameni? Oare a fost transmisă ca un mesaj codificat stiut doar de autorii ei si cei cărora le era adresat? Pare logic...? (mai mult)
Pareri despre ideile lui Varg Vikernes despre religie?
M- am gândit să fac pact cu diavolul. Sunt un om bun, am un suflet bun, sunt un om sensibil, dar simt ca Dumnezeu face tot contra mea. Un loc de munca stabil nu- mi găsesc, unde mă duc stau o lună,...? (mai mult)
Ce părere aveți despre David Bentley Hart?
Dacă am fost botezat mic la ortodocși, acum fiind adult trebuie sa-mi schimb religia ca să mă pot boteza, mai exact mai mă pot boteza tot la ortodocși a doua oară ca adult?
Buna, stiu ca poate va parea putin banal pentru voi…insa vreau sa incep sa merg in fiecare duminica la biserica, sa ma rog, pentru mine, pentru familie si viitoarea relatie cu baiatul cu care vorbesc....? (mai mult)
De ce Iisus nu ii acorda mamei lui respectul cuvenit? Exista un episod interesant in noul testament unde el ii adresează Mariei cuvintele:femeie ce am eu a face cu tine? Te- ai aștepta ca fiul Domnului...? (mai mult)
De ce cartea lui enoh nu a fost inclusă în canonul biblic?
Credeți că există in 2024 culturi sataniste ca a lui Charles manson? Cum ii poți evita? Exista și in România culturi de astea de habotnici?
Ce semnifica gugustiucul mort în casa?
Ce semnifica daca pe vasul veceului apar urme maro? Voi avea noroc in viata, sau e de rau? Vreau interpretarea biblica. Multumesc!
Buna seara, am si eu o intrebare, daca sunt crestin ortodox am voie sa ascult melodii musulmane/nasheed? Va rog spuneti
De unde vine tradiția cu masa(mâncare) dintre ani? Sau care este baza acestui obicei?
Scrie undeva in Biblie ca nu urmeaza sa mai fie nici un profet sau vreo revelatie? De ce NU ar fi inclus si Coranul in canonul biblic?
Hei, dragi TPUași, dacă am aflat recent că mama a avut un avort la ceva ani după ce mă născuse pe mine și nu a fost dat de la natură ci făcut voit de ea, poate copilul al doilea care nu s- ...? (mai mult)
Cum functioneaza procesul in care cineva e canonizat si de ce dureaza atat de mult?
Intrebare pentru crestinii care nu sunt ortodocsi: ce critici ati aduce Ortodoxismului?
Bună tuturor, sensul cuvântului " echidistant " din citatul de mai jos este " la mijloc "? Să fim sinceri: pentru noi, care suntem disociați de religie, fenomenul „Lumina Sfântă" fiind un ...? (mai mult)
Bună tuturor, este adevărat că pustnicii trăiesc în pustietate și nu în mânăstiri - acolo unde trăiesc călugării / călugărițele?
Credeți că va fi canonizat Google? Că a ajutat și continuă să ajute pe mulți. Mai mulți decât a ajutat Sf. Gheorghe, de exemplu; sau Sf. Paraschiva. Sf. Google! N-ar suna rău.
Bună tuturor, rabinul este în iudaism - mozaism ce este preotul în creștin - ortodoxism?
Am si eu o intrebare: Ca sa fiu hirotesit ipodiacon trebuie sa fiu casatorit? Sau ma poate face si fara sa fiu?
Matei 27 : 46 - 49 46. Şi pe la ceasul al nouălea, Isus a strigat cu glas tare:, , Eli, Eli, Lama Sabactani?`` adică:, , Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M'ai părăsit?`` 47. Unii...? (mai mult)
Bună tuturor, de ce Iisus C/Hristos spune :, , Eli, Eli, Lama Sabactani?`` adică:, , Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M'ai părăsit?``? Eu cred că, pentru că Iisus C/Hristos s- a gândit...? (mai mult)
De ce poligamia nu este considerată un păcat de către religia musulmană?
Salut, mulți oameni spun ca dacă ești de religie ortodoxa sau catolica nu poți intra in rai din cauza ca trebuie sa te pocaiesti, ceea ce la ortodoxi si catolici din câte știu te botezi abia atunci...? (mai mult)
Cum aflu care este îngerul meu pazitor?
Bună tuturor, de ce Ștefan cel Mare este considerat Sfânt de către Biserică? A făcut minuni Ștefan cel Mare în timpul vieții lui, adică atunci când trăia el? Face minuni post - mortem?...? (mai mult)
Bună tuturor, ce condiții trebuie să îndeplinească cineva ca să fie declarat " Sfânt "? Un / O sfânt / sfântă este cel / cea care a făcut minuni în timpul vieții, face minuni post - mortem...? (mai mult)
Bună tuturor, ce moaște de sfinți / sfinte sunt în România și Moldova pentru totdeauna / în permanență?
E pacat sa faci aluat duminica?(am facut aluat pentru gogosi)
Buna TPU. Ma puteti lamuri si pe mine cu urmatoarea intrebare? De ce crestinismul nu crede in existenta vietilor anterioare si in conceptul de "karma"? Multumesc anticipat!
În cazul în care nu ești botezat la niciunul dintre cultele religioase creștine, adult fiind - și îți dorești să faci acest demers! Poți fi botezat la vâstra maturității și să devii un...? (mai mult)
Am o problema. De vreo 4 luni de zile am aflat de hula împotriva duhul sfant și mă tot gândesc la asta. Fac terapie și am tulburare obsesiv compulsiva (emotionala). Problema nu e asta – vreau să...? (mai mult)
De ceva timp mă confrunt cu o situație neplăcută, care mă apasă destul de des. Și aici este vorba despre Dumnezeu. Deși mă rog, citesc Biblia, uneori simt că Dumnezeu nu îmi ascultă ...? (mai mult)
De ceva timp mă confrunt cu o situație neplăcută, care mă apasă destul de des. Și aici este vorba despre Dumnezeu. Deși mă rog, citesc Biblia, uneori simt că Dumnezeu nu îmi ascultă...? (mai mult)
Bună tuturor, cine este " Duhul Sfânt "?
Bună tuturor, în Coran scrie că Duhul Sfânt este Jibril - Arhanghelul Gabriel. Cum să fie Duhul Sfânt Arhanghelul Gabriel? Dacă Duhul Sfânt ar fi Arhanghelul Gabriel, citatul : " Isus le- ...? (mai mult)
Bună tuturor, ce vrea să spună Iisus C/Hristos prin : " Luați Duh Sfânt! ", din citatul : " Isus le- a zis din nou: „Pace vouă! Cum M- a trimis pe Mine Tatăl, așa vă trimit și Eu pe voi."...? (mai mult)
Ce sa fac dacă am desenat pe panza o icona si când sa o pictez sa mânjit tot nu am sa mai putu fi salvată e păcat dacă o arunc? Dacă da ce sa fac atunci?
Bună tuturor, sfinții / sfintele sunt aceiași și pentru ortodoxi și pentru catolici, adică ortodoxii și catolicii se roagă la aceeași sfinți / sfinte?
Buna ziua, Va rog sa imi recomandati un preot in Oradea pe care l- as putea alege ca duhovnic. Acel preot bland care sa rezoneze cu credinciosul, sa aiba rabdare sa asculte necazul, sa ma sfatuiasca...? (mai mult)
Buna grup are cineva numarul de contact al Parintelui Irimescu de la falticeni si cand il pot gasi va rog frumos Multumesc????????????
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
GeogG23 întreabă:
10Bubico întreabă:
Anonimms128 întreabă:
nyoentox2002 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Geografia Romaniei
Iti place geografia? Hai sa vedem cat de bine cunosti Romania!