NU prosti e mare, data viitoare cand se imbolnaveste un credincios fanatic sa mearga la biserica nu la spital!
Nu, suntem o tara crestina, existenta spitalelor denota neincredere in puterea lui dumnezeu, deci pacat, asa ca ar trebui sa fie 0.
Eu in locul tau mi-as pune un mare semn de intrebare in dreptul propriei persoane. Ce crezi ca te face mai bun decat ceilalti? De ce sa urasti oameni care, in cel mai rau caz, iti sunt egali daca nu superiori la capitolul omenie, bun simt si caracter?
„Cum poti sa spui ca aceasta lume nu conteaza?" – O sa te rog sa recitesti ce am scris... „bai".
„Va asemanati la mentalitate cu o secta care dorea ca umanitatea sa practice suicid in masa." – Asta e cea mai tampita fraza pe care am citit-o azi. Si, crede-ma, aici se spun multe lucruri tampite. Credinta nu ne indeamna la manifestari extreme (asa cum face ura ta) ci la realism si la un mod responsabil de a ne trai viata.
„O sa murim probabil mai repede fiindca nu avem destul ajutor medical." – Sau de egoism mai degraba. Cine te crezi de judeci? Nu cred ca iti permiti sa-i vorbesti despre ajutor medical unuia care ani de zile a dus in spate oameni la spital pentru ca salvarea nu ii lua pe motiv ca sunt boschetari sau pentru ca miros. Sau care a acordat primul ajutor prin canale celor aflati in coma hepatica, unul care a vizitat batranii acasa si bolnavii la spital. Ai idee cum arata un copil care iti moare pe brate? Stii cum este sa ingropi 4 copii pe care cu o seara inaninte i-ai hranit? Ti-ai dat vreodata tot salariul unuia care are mai mare nevoie de el? Nu ma laud, dar vreau sa stii ca iesirile astea dezaxate sunt penibile si ca arunci cu mizerie in oameni care nu merita asa ceva.
Probabil ca, daca vei inceta sa citesti prosteste printre randuri, veu afla si ca eu NU sunt de acord cu finantarea cultelor de catre Stat. Poate ai afla ca adevaratele biserici crestine ofera servicii gratuite si oamenii lor baga mana adanc in buzunar pentru a darui – fara sa se uite la fata omului. Nu ai dat, din taxele tale, nici o centima bisericii din care fac eu parte, dar, daca ai ajuns pe la anumite spitale care functioneaza cu echipamente donate prin organizatiile crestine, ai beneficiat de banii celor ca mine fara sa stii ca nu ti se cere nici macar un multumesc.
Inchei cu o rugaminte, „bai". Nu te-am insultat, nu te-am jignit. Daca ai o problema, du-te si te cauta dar nu te mai purta ca o cizma. Ura aia, daca continui asa, o sa te duca la inchisoare sau la balamuc. Si, ca fapt divers, faptul ca nu esti crestin nu inseamna ca te poti purta ca un nemernic. Bunul simt si civilizatia nu sunt arestate de catre crestini.
Te sfatuiesc sa gasesti o eroare si sa incetezi a mai fi una.
O seara buna!
De fapt te prea lauzi, http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=6 spatiu, si lauda de sine, miroase a cizma. :))
Sa nu imi zici ca inainte sa te racoleze (scuze, dar asta e cuvantul perfect) pocaitii erai asa "bun la suflet", ia zi, erai mort si-ai inviat. Esti cine esti atunci cand nu te vede nimeni, in cazul celor "inviati", cine ai fost mereu.
Este alegerea ta ce vei crede despre mine. Nu voi incerca sa schimb asta si probabil ca pe tine te roade (intrebarea) mai mult decat ma roade pe mine o concluzie gresita.
Trebuie sa stii ca Biblia spune "cine se lauda sa se laude in Domnul". NU sunt mai bun decat ceilalti, dar Dumnezeu a facut diferenta in viata mea. Habar nu ai cum arata ea inainte...
PS: Sunt familiar cu mirosul de cizma, nu pentru ca ma spal pe picioare ci pentru ca oamenii simpli cu care imi petrec adesea timpul... nu au decat o pereche.
"Esti cine esti atunci cand nu te vede nimeni" - Aici ai spus adevarul.
O zi buna.
"http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=6 spatiu," Ma bucur ca inca citesti Biblia. Sunt sigur ca intr-o zi va conta. Probabil ca vei face diferenta intre atitudinea constanta, infierata de catre Isus - care atragea atentia asupra persoanelor in cauza si aceasta de aci - al carei singur scop este sa scoata in evidenta faptul ca Dumnezeu schimba viata omului, iar acesta - dupa momentul in care devine crestin - nu va mai arata la fel ca restul lumii. Nu este despre mine... este despre El! Dumnezeu sa aiba mila de noi si sa inceapa cu tine!
In loc sa tot dati vina pe Biserica Ortodoxa, mai bine ia-ti lua la intrebari pe Parlamentari.Ati vazut voi vreun protest facut de BOR ca sa nu se construiasca scoli si spitale?
"„O sa murim probabil mai repede fiindca nu avem destul ajutor medical." – Sau de egoism mai degraba. Cine te crezi de judeci? "--Cetatean european, ca sa-ti raspund la intrebare. Egoismul ca egoism, n-am ce zice.
Poate ca tu ajuti oamenii, dai si la altii si ii ajuti cat poti de mult, dar crede-ma, mai mult decat un prima ajutor nu cred ca poti sa dai. Si ii cari la spital, dar daca spitalele se tot inchid, crezi ca mai coteaza catusi de putin faptul ca i-ai dus pana acolo?
Tu nu poti tine locul unui ajutor medical specializat.
Ajuti 5-10 oameni sa se vindece de gripa, tuberculoza sau picior de transee(sa zicem), dar nu poti ajuta acei 20-40 de oameni cu sida, cancer, sifilis si altele de genul acesta.
"vreau sa stii ca iesirile astea dezaxate sunt penibile si ca arunci cu mizerie in oameni care nu merita asa ceva. " Imi pare rau. Mai am momentele mele si uneori nu vreau sa exprim acele lucruri. Aceasta a fost prima reactie dupa ce am citit ce am scris. Mi-am facut o parere gresita si sper sa ma ierti.
Totusi, eu nu am vazut organizatii de acest gen, nici biserici care sa dea bani la saraci sau spitale. Nici macar una.
Imi pare bine ca macar acolo unde locuiesti tu mai e cineva care pastreaza crestinismul adevarat.
Apropo, carei biserici ii "aparti"?
*Si in ultimul raspuns, nu mi se pare ca te-am jignit. "Bai" nu este o insulta(cel putin dupa mine).
Te-am acuzat din nestiinta cel putin si pentru acest lucru imi cer scuze.
Tot respectul pentru faptul ca dai dovada de caracter. Eu insumi mi-am format o parere gresita despre tine si te rog sa ma ierti pentru asta.
"Tu nu poti tine locul unui ajutor medical specializat." - Total de acord. Eu nu minimalizez nicum importanta serviciilor medicale specializate. Tocmai de aceea apelez la ele.
"Apropo, carei biserici ii "aparti"?" - Sunt nascut intr-o familie ortodoxa, dar de cativa ani sunt membru al unei confesiuni crestine neoprotestante. Nu cred ca este importanta denumirea, cu atat mai mult cu cat (contrar parerilor gresite) crestinii adevarati nu cheama omul la o grupare sau alta ci il incurajeaza sa isi refaca relatia cu Dumnezeu.
O seara frumoasa!
Salut, acum cativa ani poate raspunsul tau m-ar fi deranjat un pic mai mult, pentru ca e extrem, nu pentru ca inca vreau sa cred in Dumnezeu sau ca sunt vreun popa sau fanatic religios, acum insa nu stiu ce sa mai spun, noi oamenii daca suntem mai aproape de ceva in momentu actual lucru ala nu e un lucru asa pur si bun cum credem.
Nu sunt de acord nici cu :"crede si nu cerceta" dar nici cu ce spui ca se va intampla cu bolnavii dupa ce vor muri, adica nimic.Nu esti sigur de chestia asta, ca nu se va intampla nimic dupa ce mor, cum nu sunt nici cei care cred ca se va intampla ceva, cel putin nu ai dovezi, cum nu au nici cei care cred, numai cine a murit sa ne spuna da e imposibil. momentan
anonim_4396 întreabă: