Ne nastem sa murim... Daca luam in calcul bunatatea Lui, El ne-a lasat libertatea, vointa, ratiunea si asa mai departe, facultati suficiente sa nu avem nevoie de fenomene supranaturale in cazuri extraordinare. Ce s-a intamplat cu omul acesta este intr-adevar o nedreptate, asa cum este si suferinta copiilor. Dumnezeu nu este o persoana care sa vina sa faca ceva si nici cel pe care trebuie sa dam vina. Adevarul este ca traim intr-o lume degenerata, nebuna, cu totii suntem victimele unui haos psihologic in acelasi timp in care ne facem si vinovati de acesta. Il acuzam pe Dumnezeu care este o entitate morala de nepasare, iresponsabilitate si asa mai departe, cand aceste caractere sunt pur umane si caracterizeaza intreaga societate. Da, nu sunt vinovat nici eu, nici voi nu sunteti vinovati de moartea femeii, nici chiar cealalta femeie, nici chiar ucigasul, ci toata lumea pentru ca este posibil asa ceva. Pana la urma toti suntem Dumnezeu si schimbarea si bunatatea si iubirea trebuie sa vina de la noi.
Sunt curios, daca patea unu' ceva...mai il considera iubitor pe Dumnezeu
Ca mai toti astia pe care ii cunosc "Dumnezeu face, e bun e etc" -Da! sigur, intreaba-l si pe unu' care n-a mai mancat de 2 saptamani.
Sunt destui dereglati mintali care inca cred ca e bun. mai stiu pe cineva care a scapat din accident de masina si a ramas fara picior. multumea lui dzeu ca na, se putea si mai rau . duci cu pluta nu gluma.
Sau cand ii salveaza un doctor(genial) de la moarte..."Multumesc lui Dumnezeu"
Mda, si daca crapa e vina doctorului, dzeu facea pauza de somn.
Logic
Buna, poate cei care cred in Dumnezeu, au anumite dovezi, se bazeaza pe ceva, daca nu, n-ar avea logica. Eu cred ca Dumnezeu nu cauzeaza suferinta, e diferenta intre a permite si a cauza. Cred ca El sta departe de problemele oamenilor deoarece, ei insusi si-au ales calea singuri si il resping, nu il vor in viata lor. Totodata cred Satan exista(daca cred in Dumnezeu, cred si in Satan) si ca acesta ii infuenteaza pe oameni mai mult decat credem noi.Nu sunt o mare credincioasa, mai citesc din cand in cand Biblia si lucrurile pe care le-am zis se bazeaza pe ce am inteles eu de acolo. Uneori si eu am intrebari si dubii, dar ma gandesc: Daca cred in Dumnezeu iar El nu exista, n-am pierdut nimic, dar daca El exista si nu cred, am pierdut mult. Cam asta e parerea mea. Nu te gandi ca sunt vreo baba nelipsita de la biserica, am 20 de ani(n-am ce sa caut si sa invat de acolo).
"Buna, poate cei care cred in Dumnezeu, au anumite dovezi, se bazeaza pe ceva, " -Daca aveau dovezi, nu le tineau ascunse.
"Daca cred in Dumnezeu iar El nu exista, n-am pierdut nimic, dar daca El exista si nu cred, am pierdut mult. " -Nu zau, daca crezi toata viata in ceva si la un moment dat afli ca acel ceva e doar un personaj, n-ai pierdut nimic?! nu cumva pierzi energie, timp? iti faci false sperante?
Buna, Mad Potato, daca vrei dovezi cauta. Eu ma refeream la dovezile clare gen natura, corpul nostru, universul... Eu cred ca ele sunt creatia lui Dumnezeu, nu rezultatul unei explozii nucleare sau a evolutiei. Da, ai dreptate, ramanem dezamagiti daca credem cu tarie si depunem eforturi pentru ceva anume si apoi descoperim ca e totul in zadar. Totusi, eu prefer sa cred ca exista si ca e bun, dar, nu stiu exact ce trebuie sa fac ca sa-i fiu pe plac... asa ca nu ma straduiesc prea mult
Tot nu mi-ai explicat de ce naiba il crezi bun . sunteti in pom si pomul in aer
Cine a zis ca eu sustin Big Bang-ul?
Pur si simplu nu pot "inghite" mizeriile spuse de religie.
Teorii legate de ceea ce ne inconjoara si aparitia noastra exista, poate prea multe. Fiecare poate "crede" in ce vrea el, atat timp cat nu deranjeaza si pe altul, corect?
Eu doar mi-am spus parerea, as putea sa mai explic cate ceva, dar e inutil daca faci misto. Fiecare e liber sa creada ce vrea, atata timp cat nu face rau nimanui. Mie de exemplu imi place sa stau in pom si pomului ii place sa stea in aer... Cu mine
Mda, fiecare cu cat il duce capul. unii se roaga la copac altii in inventeaza
Dumnezeu crezi ca sta de paza?
A creat, a oferit libertate, un camin si atat. Crezi ca e vreun Batman sau SpiderMan. Asta este viata. Bun venit in ea!
Deci pe el il doare in cot de niste copilasi abuzati(de exemplu)?
Si atunci de ce mai ziceti ca e bun si iubitor? stand degeaba e bun si iubito?
Dar de parintii lor vad ca nu zici nimic, nu? Ca poate daca nu se apucau de baut, droguri sau mai stiu eu ce probabil nu se mai intampla sa-si abuzeze copiii. Pentru tine, tot ce se intampla rau pe aceasta lume se indreapta spre o forta exterioara, numita Dumnezeu, nu? Nu oamenii fac ce fac, Dumnezeu le face pe toate. Ai mentalitate de jihadist: arunci o cladire in aer pentru ca Dumnezeu a facut asta prin tine, nu tu.
Vorbesti prostii, cine a zis ca e vina Dumnezeului tau? Eu am spus clar, ca daca i se intampla unui copil ceva(abuz etc), Dumnezeu ce face? " nu-i bai, nu e vina mea"? Zic si eu ca daca esti un zeu atotputernic, atotiubitor, atotorice ....iti pasa de acel copil, si intervi
Si nu ma incadra tu pe mine in nici o categorie fara sa ma cunosti.
Serios omule astia sunt batuti in cap. fiecare intra si imi scrie basmele lor dar unu nu stie sa imi spuna de ce toata lumea spune de dzeu ca e bun si iubitor. asta spune mult de ei si "creditna" lor si mai ales de inteligenta lor.
Tu il vezi e Dzeu ca fiind comunist.
e ca si cum ai cere ca un politist sa fie acolo exact cand este savarsita o crima. In lege scrie ca omuciderea se pedepseste cu inchisoarea, ce vrei mai mult de atat? ai vrea acum sa fie cate un politist pentru fiecare in parte sa stea dupa noi sa nu facem crime?
A doua chestiune este ca mai mult ca sigur individul avea probleme psihice, e datoria unei forte exterioare sa intervina pentru plasarea acestuia intr-un centru special pentru cei cu probleme? Sau e datoria statului respectiv?
Parca biblia zice, ca dumnezeu e atotstiutor si omniprezent, acum zici ca nu e, sau cum?
Ia spune-mi unde scrie asta in Biblie?
Sincer, daca scrie sau nu, putin imi pasa, dar de ce admiti ca dumnezeu asta, de care zici, nu poate fi prezent peste tot, cand voi crestinii, biblia sau popii ziceti ca e omniprezent, atotstiutor, atotorice. Mi se pare absurd, va contraziceti singuri, nici voi nu stiti ce sa credeti.
Nedumerirea ta vine din faptul că nu înţelegi libertatea. Dacă cineva îţi interzice să exişti din cauza alegerilor tale, unde mai este libertatea? Cum poate sa te sileasca sa faci ceva ce tu nu vrei? Dumnezeu ne-a oferit libertate, esti liber sa faci ce vrei, pe raspunderea TA. Doamne ajută!
Inteleg astea. tu nu intelegi, de ce este el bun, ca nu face nimic? EXPLICAMI
Ce vrei ca El sa faca?
Nimic, ca oricum nu face nimic. in caz de chiar crezi ca exista, evident. dar faza care ma irita e ca lumea zice ca e bun. De ce? Eu cred ca intrebarea nu e asa dificila
Omule, El nu sta degeaba niciodata. Lucreaza prin oameni, dar daca nu vrei ca El sa te foloseasca e treaba ta, ai libertate.
Doamne fereste. ma abtin doar la atat ca dupa zici ca sunt ca restul ateilor
Unii oameni nu pot accepta idea ca Dumnezeu poate fi si rau, pentru ei tot ce e rau se intampla din vina satanei. satana fiind si el creatia lui Dumnezeu de unde a capatat el rautatea daca Dumnezeu e doar bun? eu cred ca da Dumnezeu poate fi si rau poate satan nu poate fi si el bun.
De ce cred unii oameni ca Dumnezeu e doar bun? parerea mea e urmatoarea., pentru ca au pe cine sa dea vina pentru tot ce se intampla rau pe satana(diavol. drac) ce nume mai avea. dar el de fapt e un mit. Dumnezeu a creat pamantul cerul omul si tot ce exista. El e binele si raul El inseamna tot ce exista pe acest pamant. omul find creatia lui nu poate fi doar bun poate fi mai putin bun decat rau sau invers. multi spun ca raul e absenta binelui asa cum caldura e absenta frigului sau intunericul absenta luminii. cand Dumnezeu a zis sa fie lumina intunericul ce era absenta lui Dumnezeu? poate fi el absent? nu e el prezent peste tot stie tot e atotputernic.