| Zenicide a întrebat:

2 Regi 2:23-24 Vi se pare potrivita pedeapsa copiilor?

"Pedepsirea tinerilor batjocoritori
23 De acolo Elisei s-a dus la Betel. În timp ce mergea pe drum, nişte băieţaşi au ieşit din cetate şi şi-au bătut joc de el, strigându-i: „Suie-te, pleşuvule! Suie-te, pleşuvule!" 24 El s-a uitat în spate, i-a văzut şi i-a blestemat în Numele Domnului. Atunci au ieşit din pădure două ursoaice şi au sfâşiat patruzeci şi doi dintre aceşti copii."

36 răspunsuri:
| anonimg a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu i-ai tortura pe cei doi teroristi; dar Dumnezeu nu i-a torturat pe copii. Vezi acum bunatatea lui Dumnezeu?
1.Da
2.Aici nu exista raspuns 'da' sau 'nu. Cel mai mic pacat duce la moarte. Daca iti pare rau, vei trai. Acum trebuie sa tii cont ca eu vad dincolo de viata aceasta, la ce-a vesnica(din perspectiva aceasat eu iti raspund la intrebari); iar tu nu o vezi decat pe acesta. De aceea nu stiu ce vei intelege. De aceea trebuie sa vorbesc in pilde ca sa poti intelege.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonimg):

"dar Dumnezeu nu i-a torturat pe copii"... el a trimis niste ursi sa-i manance. Mai mult ca sigur nu au murit cu zambetul pe buze.

"Vezi acum bunatatea lui Dumnezeu? "... da, o vad. Eu ii torturez pe teroristi deoarece mi-au ucis familia iar zeul tau i-a ucis pe copii deoarece i-au zis unui nene care era chel... "chel". Foarte mare bunatatea zeului tau.

1.Da

Un FACEPALM e mai mult decat suficient pentru a comenta idiotenia pe care tocmai ai zis-o. Cu toate acestea, raspunsurile tale la cele 2 intrebari ma intristeaza mai ales ca sunt raspunsuri idioate.

2 - "Aici nu exista raspuns 'da' sau 'nu"... ba da, exista doar ca tu incerci sa eviti.

"Cel mai mic pacat duce la moarte"... uau. Deci conform tie, a-i zice unui chel..."chel" este la fel de grav precum niste teroristi care ucid oameni nevinovati. Ba mai mult de atat, cel care a zis "chel" merita sa moara. UAU.

Apropo, ai uitat sa raspunzi la intrebarea bonus (iar acest "uitat" a fost intentionat).

Sa comparam "bunatatea lui Dumnezeu" cu rautatea mea.

1 - "bunatatea lui Dumnezeu" = 42 copii au fost ucisi de ursoaice deoarece i-au zis unui nene "chel". El (zeul) este personal responsabil pentru acele crime, el fiind autorul lor.
2 - eu as tortura niste "teroristi" care ucid oameni nevinovati

Eu pariez ca "rautatea" mea e mai buna decat "bunatatea" zeului tau. Putem intreba pe cine vrei, facem un sondaj.

La faza cu "bunatatea" zeului tau mai bine taceai. Tocmai te-ai facut de rusine.

| anonimg a răspuns (pentru anonim_4396):

Dumnezeu este Dumnezeu si nu om. El iubeste fiintele pe care le-a creat; dar neascultarea de El duce la eliminarea din inima a respectului fata de El. Harul lui Dumnezeu este mare, dar are totusi o limita. Cand oamenii umplu masura nelegiuirilor lor, atunci Dumnezeu Isi retrage ocrotirea de la ei.
Biblia nu ne da prea multe informatii despre copii aceia, despre vietile lor; dar ma indoiesc ca ei sunt la prima abatere.
Este adevarat ca Dumnezeu ne spune sa iertam -caci si El ne iarta de pacate cand le marturisim. Dar exista in Sfanta Scriptura un verset care spune: "Cel ce iarta pe vinovat si osandeste pe cel nevinovat, sunt amandoi o scarba inaintea Domnului." - (Proverbe.17:15) Versetul poate fi interpretat in fel si chip; dar el are o singura interpretare adevarata, si se potriveste foarte bine contextului uciderii acelor copii cand acestia s-au jucat cu mila si bunatatea lui Dumnezeu. Pacatele oamenilor L-a costat pe Dumnezeu viata; si noi sa ne jucam cu pacatul? In veci nu exista aceasta ingaduinta din partea lui Dumnezeu! Cine crede harul lui Dumnezeu nu are limite "este un om fara minte, singur isi pierde viata cine face asa." (Proverbe.6:32)
"La faza cu "bunatatea" zeului tau mai bine taceai. Tocmai te-ai facut de rusine." N-am de ce sa ma fac de rusine. Logica ta este una, iar a mea este alta. "Caci nebunia lui Dumnezeu este mai inteleapta decat oamenii; si slabiciunea lui Dumnezeu este mai tare decat oamenii." (1Corinteni.1:25) Daca Domnul Isus a vorbit in parabole si nu a fost inteles, cu cat mai mult urmasii Lui nu vor fi intelesi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonimg):

Ai dat copy-paste la atatea cuvinte si cu toate acestea, n-ai zis nimic.

"nebunia lui Dumnezeu este mai inteleapta decat oamenii"... conform tie, faptul ca zeul tau ucide niste copii pentru ca i-au zis cuiva "chel" e mai intelept decat mine care as fi torturat niste teroristi care imi ucid familia. Interesanta mentalitate ai.

"Logica ta este una, iar a mea este alta"... corect, iar tu ai o logica bolnava si esti incapabil sa faci diferenta dintre fapte. Pentru tine, daca X ii zice lui Y "chel", X merita sa fie ucis.

| danay72 a răspuns:

Dumnezeu isi poate folosi capacitatea de a vedea inima cuiva. Faptul ca ei au murit, inseamna ca inima lor era ca si a parintilor lor, care pierdusere aprobarea divina.

| Lucică1998 a răspuns:

Voi realizați ca vorbiți despre ceva ce s-a întâmplat acum peste 2500 de ani in urma ca si cum este vorba despre ceva din ziua de azi. Pai pe vremea aia copii trebuiau "sa stea drepți" când trecea un adult, iar sa razi de acesta era o crima a care-i pedeapsa era cea capitala. Adică dacă nu i-ar fi omorât urșii iar fi omorât oricum oamenii din zona in frunte cu părinții lor.