Cei mai activi useri din categoria Religie pe 2 Februarie 2025 sunt:
De ce Barbosul a dat potopul?
De ce Barbosul a ales jertfa lui Abel, in locul jertfei lui Cain?
Se da urmatoarea situatie: Un om spune despre el insusi ca nu este crestin. Motivul pentru care spune asta este ca, in sinea lui, considera ca nu a facut suficient de multe fapte bune ca sa ajunga la...? (mai mult)
Din punctul de vedere al bibliei, un om care este crestin nepracticant intra sau nu in randul credinciosilor crestini? Daca nu, atunci ce spune biblia ca este acest om, avand in vedere ca el crede ca...? (mai mult)
Eu m-am visat mireasă la nunta mea dar eu nu eram in rochie alba, ci în alta culoare dar nu țin minte sigur, dar stiu ca nu era alba. Care e semnificatia visului daca stie cineva?
Bună ziua TPU, ideea este că eu ceea ce cred are sens, deci eu cred în Dumnezeu și am credință dar cum sa zic urăsc religia, adică nu suport nici o religie fie baptista sau ortodoxa, adică...? (mai mult)
1. Din punctul de vedere al religiei crestine, un crestin nominal sau nepracticant intra in categoria credinciosilor sau a necredinciosilor? 2. Din punctul de vedere al religiei, un astfel de om ...? (mai mult)
Unde gasesc si eu profetia in care zice ca Jesus o sa fie vandut pe 30 de arginti?
Ce religie au afro-americanii?
Salut TPU M- am gandit miercurea si vinerea să țin post negru si am o intrebare In timpul postului stiu ca nu am voie sa le spun persoanelor ca postesc "ca sa nu ma dau de gol" dar am voie sa le spun...? (mai mult)
Unde gasesc si eu profetia cum ca Jesus va invia din morti?
Asiria a existat pe vremea lui Jesus?
Tatăl meu face 9 luni pe 19 august îi pot face cap/pomană pe 20?
Hei, mi-a venit o curiozitate în cap, oare este păcat să asculți colinde când nu este postul Crăciunului?
Din ce material sunt făcute sutanele alea negre ale preotilor călugări? Dau funda, mulțumesc.
Conform Bisericii Catolice, cum e in limbo?
Am fost crestin catolic si am trecut la crestin ortodocsi, cand m-am casatorit a doua oara cu o crestin ortodocsa. Intrebarea e daca am facut pacat.
Buna. Cat timp se poarta doliu la masina? A murit socrul meu si sotul tine de 3 saptamani doliu la oglinda de la masina.
Ar trebui ca bărbații să fie tăiați împrejur?
Ce spune religia crestina despre un om care se considera ateu pentru ca, din punctul lui de vedere, nu a facut suficiente lucruri bune ca sa ajunga la stadiul de credincios? Ma refer la un om care la...? (mai mult)
Se consideră suicid dacă un copil, ca provocare primită pe TikTok, face ceva ce îi pune viața în pericol iar ca urmare intră în moarte cerebrală? Chiar dacă nu o face cu intenția de a- și...? (mai mult)
De ce vin să se închine oamenii la moaște? De unde știu ei sigur că acel om a fost chiar un sfânt, de unde știu că nu a ajuns în Iad?
Salut TPU! Daca fratele mamei mele este impreuna cu o persoana de religie turca, iar acestia au un copil asta ma face si pe mine turc? Rog seriozitate!
Am văzut multe topicuri despre contradicțiile din Biblie. Ateismul are contradicții? Puteți să îmi dați câteva exemple?
Cum a luat Noe dinozaurii mari, preecum T-rex in arca?
Unde scrie sarpele era posedat de Satana sau Satana era deghizat sarpe? Si ce ce nu era deghizat in iepure, sau altceva.
Are vreo corelație religia cu Dumnezeu? Că o cunoștință asociază religia cu Dumnezeu, dar din perspectiva religiei și să ai anxietate este un păcat :)) sau orice e păcat! Voi ce spuneți dragilor?...? (mai mult)
Buna! Unde in biblie, in care pasaj, este scris despre Sf. Mina?
Daca Dumnezeu a separat lumina de intuneric in prima zi cand a zis: "Sa se faca lumina!" atunci de ce a creat Soarele in a patra zi. Nu era lumina pana atunci? Ce logica mai e si asta? Sunt curios sa vad...? (mai mult)
Mentionez ca este vorba doar despre o curiozitate personala. Este considerat moral, din punct de vedere religios, ca dupa casatorie sotul si sotia sa aiba prieteni (inclusiv prieteni de sex opus)? ...? (mai mult)
Credeți in blestemul lui Calinic de la Mănăstirea Frasinei!?
De ce le-a ''furat'' crestinii sarbatorile iudeilor? Ma refer la Paste si alte chestii, pana si Botezul e ''furat'' de la ei. Cele doua nu sunt crestine.
"...domnul Roșului, Meșekului și al Tubalului". Meșek și Tubal sunt menționați în Geneza. Dar Roșul? Cine e Roșul?
Ce parte a filosofiei se ocupă cu studiul religiei?
Buna, va scriu sa îmi dați un sfat, o explicație sper sa nu râdeți. De ceva timp am impresia ca văd anumite chestii ciudate. De exemplu după moartea socrului meu am văzut o umbra fumurie care...? (mai mult)
Sa presupunem ca sunt de acord cu dogma crestina pret de 1 minut.Mor. Ajung in fata lui Dumnezeu si el vazand ca s ateu zice "Mergi in iad!"(ca practic eu ma trimit singur nu?)))). In acel moment zic...? (mai mult)
Mi- a fost trimis argintul viu de către mama vitrega. Mi- a spus că mi- l scoate, mi- a pus ceva în cafea, eu eram efectiv o marionetă după, m- a dus la un vrăjitor care mi- a dezactivat toți...? (mai mult)
De ce s-a enervat zeul iudeo-crestin-musulman pe oameni ca ingerii lui au facut copii cu feetele lor? Si nu erau si ingeri feminini?
Cam cati bani se ofera la preot si dascal pentru un praznic?
Cat timp i-a luat lui Adam sa numeasca animalele? Si cum au venit animalele la Adam?
Mama îmi zicea ca trebuie sa ma mulțumesc cum ma da Dumnezeu sa fiu mulțumit. De ce sa fii mulțumit când Dumnezeu ii da pe alții inalti, frumoși, deștepți, puternici, bogați etc? Iar ție...? (mai mult)
De ce Dumnezeu nu e corect cu toti? De ce altora le da sănătate su unora boli? De unii sunt bogati și alții săraci? De ce unii au parinti și alții nu? De ce alții suferă pe degeaba si alții...? (mai mult)
Ce v-a convins să deveniți atei? De cand sunteți atei? Am asistat la o discuție la serviciu și sunt curios de ce păreri aveți voi.
Bună! Poți spune acatiste atunci când ești la menstruație? Vreau răspunsuri serioase, fără miștouri și alte lucruri de genul. Mulțumesc!
Ucraina este o tara ortodoxa, dar ortodoxia si spiritualitatea au fost de 0 ajutor in marele necaz prin care aceasta trece, occidentul insa, care este profund detestat de religiosi si- a dovedit prezenta...? (mai mult)
Salut! Am optinuea de a intra la Liceul, , Seminarul Ortodox Teologic, , și sunt interesat de reguli. Sunt reguli stricte acolo? Spre exemplu sa porti uniforma daca e cazul sau limbaj / vestimentatie?...? (mai mult)
Salut,stiti careva in Bucuresti la ce biserica,manastire se mai vinde cruciulita, lantisor de argint?
Buna TPU! Nu sunt eu cu spiritualitatea...tocmai de aceea vreau sa va intreb,manifestarile sunt un pacat? Manifestare de bani ori ceva de genul, sunt considerate pacate?
Sfintii sunt mijlocitori?
Daca maine ar veni al doilea Iisus, cum ati sti ca e el si nu un farson? Eu pun pariu ca crestinii ar fi primii care l-ar lua drept farsor
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Animeforlifee9921 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
Augustius întreabă:
MountainRiver întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Mitologie greaca
Cunoasterea Mitologiei Greciei Antice este primul pas catre o cultura generala solida. Hai sa vedem cat de bine stai!