A reduce mii de ani de gandire teologica evreiasca si crestina la acest om de paie fundamentalist este o nedreptate strigatoare la cer.
Numai Dumnezeu Creatorul știe exact numărul celor mantuiti. Tâlharul de pe cruce si- a pus încrederea în Mântuitorul Hristos în ultimele mimente ale vieții și nici nu a mai apucat sa se voteze. Cred ca sunt foarte mulți care poate nu și- au bătut capul cu credința sau au respins ideea dar în ultimele momente conștient își dăruiesc viata Mantuitorului Hristos Eu sunt convinsa ca Iisus are în rai o grămadă și de alți tâlhari.
Ce este cartea vieții?
RĂSPUNS
Apocalipsa 20.15 declară: „Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieții a fost aruncat în iazul de foc." Cartea vieții, în acest context, este un set de nume ale celor care vor trăi cu Dumnezeu pentru totdeauna în cer. Este sulul acelora care sunt salvați. Această carte a vieții e menționată și în Apocalipsa 3.5, 20.12 și în Filipeni 4.3. Aceeași carte e numită și Cartea Vieții Mielului, pentru că conține numele celor care au fost răscumpărați prin sângele Domnului Isus (Apocalipsa 13.8, 21.27).
Cum poți fi sigur că numele tău e scris în cartea vieții? Asigură-te că ești mântuit. Pocăiește-te de păcat și crede în Domnul Isus Cristos ca Salvator al tău (Filipeni 4.3, Apocalipsa 3.5). Odată ce numele tău e scris în cartea vieții, nu va fi șters niciodată (Apocalipsa 3.5, Romani 8.37-39). Niciun credincios adevărat nu trebuie să se îndoiască de siguranța lui veșnică în Cristos (Ioan 10.28-30).
Judecata de la scaunul de domnie mare și alb descrisă în Apocalipsa 20.11-15 este o judecată pentru cei necredincioși. Acest pasaj arată foarte clar că nimeni de la acea judecată nu are numele în cartea vieții (Apocalipsa 20.12-14). Soarta celor fără teamă de Dumnezeu e pecetluită; numele lor nu sunt în cartea vieții; pedeapsa lor e sigură.
Unii indică Apocalipsa 3.5 ca „dovadă" că o persoană își poate pierde mântuirea. Însă promisiunea din Apocalipsa 3.5 e clară că Domnul nu va șterge un nume: „Cel ce va birui... Nu-i voi șterge nicidecum numele din cartea vieții." Un biruitor e unul care e victorios asupra ispitelor, încercărilor și relelor din această lume – cu alte cuvinte, e un om răscumpărat. Cei mântuiți sunt scriși în registrul lui Dumnezeu și au promisiunea siguranței veșnice.
Un alt pasaj asupra căruia se stârnește uneori confuzie e Psalmul 69.28: „Să fie [dușmanii lui David] șterși din cartea vieții și să nu fie scriși împreună cu cei neprihăniți!" Această „carte a vieții" nu trebuie confundată cu Cartea Vieții Mielului. David se referă la viața pământească, fizică, nu la viața veșnică din cer. Același lucru e adevărat și cu privire la „cartea" menționată în Exodul 32.32-33.
Dumnezeu ține bine evidența. El îi știe pe cei care sunt ai Lui și a consemnat numele copiilor Săi pentru totdeauna în cartea Sa.
Deci, din start, exista 2 filozofii, cea catolica, care crede in purgatoriu, adica, pe langa rai si iad, mai exista un loc in care oamenii sunt chinuiti si blah blah, demoni, draci, suparari, varcolaci, depresii.
Si mai exista varianta ortodoxa, adica prima, adica credinta neschimbata.
Bun. Eu sunt ortodox, iar ortodoxia e credinta cea adevarata din ce am intele. Ea spune asa, exista rai sau iad. Exista Dumnezeu si exista Mamona.
Deci nu exista un 3d party, nu exista purgaoriu, nu exista cale de mijloc, chiar si Iisus Hristos a spus ca el este Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin el.
Conform invataturii patristice ortodoxe, el si-a luat crucea sprea iertarea pacatelor.
Bun. Aici vin eu si intreb, de ce oamenii cauta mereu un al treilea mijloc prin care sa fie iertati?
Daca ni s-a spus clar ca exista rai sau iad, de ce omul cauta un al treilea loc, care vezi Doamne, nu e nici alb, nici negru, e gri?
Pentru bani? Pentru ce?
Eu cred ca iadul este un loc real in lumea spirituala si iadul la fel, dar un al treilea loc, ce ar putea sa prezinte? Iadul deja reprezinta cea mai mare frica a noastra, raiul cea mai mare bucurie, ce are putea prezenta purgatoriul mai mult de atat?
Dumnezeu are alt plan cu privire la ei. Vor fi judecați după legea lor morală. Daca ne naștem in Turcia suntem musulmani. Atunci ce vina avem noi? Nu trebuie sa avem mintea îngrădită, Dumnezeu ne iubește pe toți
Nu,de ce minți? Ca doar scrie clar
In Biblie scrie ca cine nu se naste din apa si Duh Sfant nu va ajunge in Imparatie. Asta inseamna ca trebuie sa facem Botezul si sa fim pocaiti.