Cei mai activi useri din categoria Religie pe 11 Februarie 2025 sunt:
Am intrat într- o problemă... Am stat cu un grup de persoane (prieteni), de vorbă. Au deschis un subiect sensibil la care, întâmplător, o cunoștință a tras cu urechea. Vorbeau despre religie,...? (mai mult)
De ce visam cand dormim?
De ce ne place să ne credem deștepți și să- l considerăm pe Dumnezeu în micimea și nimicnicia noastră? Eu am ocolit capitolul ăsta de pe site, după ce am intrat odată și am citit aberațiile...? (mai mult)
Daca se poate dovedi logic ca Dumnezeu nu exista atunci de ce sa credem in el? Peter van Inwagen, filosof american, vine cu urmatorul argument: Un Knowno este o entitate care stie ca Dumnezeu nu...? (mai mult)
De ce Matei ii plaseaza pe Maria si pe Iosif in Betleem si Luca in Nazaret?
Buna! Maine(vineri) ma voi spovedi pentru prima data. M- am informat si am cam vazut care sunt intrebarile. Preotul se cunoaste cu mine si cu familia mea si imi este rusine sa ii raspund la unele intrebari,...? (mai mult)
In ebraica veche existau vocale, in limba in care au fost scrise unele carti din Biblie? Si plus ca se scria de la dreapta la stanga.
Intrebare: De ce s-a jertfit Iisus?
O reformulare a arugmentului ontologic, care incearca sa dovedeasca existenta lui Dumnezeu, suna in felul urmator. 1.) Dumnezeu fie exista, fie nu exista. Daca Dumnezeu nu exista in prezent, ...? (mai mult)
De ce religioșii abereaza atat de multe conspiratii? Ne spun ca ei nu vor face vaccinul pentru ca contine cipul 666 si ca cei care si- l fac sunt satanici. Acum a aparut si in Romania optiunea de a face...? (mai mult)
Prin modul lui de viata a vrut IIsus sa spuna evreilor ca nu au nevoie de preoți?
Dacă Iisus chiar era vinovat de blasfemie nu puteau popii pur si simplu sa il ucidă cu pietre conform legii vechiului testament? De ce trebuia predat romanilor? Aceeași popi l- au ucis cu pietre pe ...? (mai mult)
De ce si-a rupt hainele marele preot cand a auzit pe Iisus spunând că este fiul zeului evreilor?
De ce cartea lui Enoh nu e in Biblie?
Unde gasesc si eu dovada istorica ca Iisus a existat? Ca despre Pilat exista.
Paradoxul omnipotentei a fost folosit de multe ori pe acest site. Forma cea mai populara este: Poate Dumnezeu sa creeze un bolovan suficient de greu incat nici el sa nu il poata ridica? Fie ca "da"...? (mai mult)
Va rog, o lamurire. Cine merge la preot sa se spovedeasca, isi descarca desaga de pacate vecchi ca sa o umple iar cu pacate noi? Cheers
Bună ziua, În afară de Sf. Maria și Sf. Ion ce alte nume de sfinți sunt trecute de două sau mai multe ori în calendar? Mulțumesc frumos
Cum as putea sa fiu pe calea cea buna? Am păcătuit mult si facut multe rele cu gândul si cu fapta? Ss vrea sa ma întorc pe calea Domnului, cu ce as putea începe?
Sunt ateu ca idee si incerc sa- i respect pe toti cu bune si cu rele:manelisti, evrei, tigani, italieni, englezi, crestini, pocaiti etc. Dar faza cu Gay Pride Bucuresti si Timisoara in postul crestinilor...? (mai mult)
Ce functie avea Pilat?
Unde avea palatul Irod Antipa? La Ierusalim
Ce erau Ana si Caiafa?
De ce zeul iudeu a avut nevoie de Maria ca sa il nasca pe Iisus?
Am sufletul foarte amăgit si întristat as,, vrea sa ma călugăresc sau sa ma pocaiesc, cum ar trebui sa procedez? Sunt in Germania, help.
Care e cea mai oribila tortura? Din inchizitie sau tortura lui Iisus?
Revin cu intrebarea: Puteai sa cresti cocosi in Ierusalim pe timpul lui Iisus?
Spune biblia ceva despre pupatul mainii la popa? Aveau popii evrei asemenea învățături? De asemenea, unde scrie ca trebuie să spui popii ce păcate ai?
Evanghelia lui Ioan se refera in mod consistent la apostolul pe care Iisus il iubea.Care e semnificația acestui lucru? Nu era conștient evanghelistul ca asta ar putea naște interpretări nedorite?
Cati oameni au fost uciși în numele religiei crestine?
De unde stiau cei 3 evanghelisti, in afara de Ioan ca Iisus s-a schimbat la fata? Ca nu erau cu el. Si Ioan nu a spus nimic, ca le poruncise sa nu zica nimanui nimic.
De unde stia Marcu ca Iisus a inviat- o pe fiica lui Iair, ca Iisus a zis clar ca sa nu sufle nimeni o vorba din ce s- a intamplat acolo si Marcu nu era acolo si acolo erau doar Petru şi pe Iacov şi...? (mai mult)
Salut TPU, vin cu o alta intrebare legata de religie. Daca Dumnezeu spune in vechiul testament ca nu este bine sa ne inchinam la icoane, dumnezei turnati, etc(facute de mana omului), de ce la biserica...? (mai mult)
Nu îmi găsesc liniștea, mai am iertare pentru faptul că am intrat in altar din neștiință?
Buna seara, ma simt groaznic, din neștiința am intrat in altar, o sa plătesc pentru acest păcat? Ma simt un om foarte păcătos. Dau funda((
Există teoretic posibilitatea ca universul acesta sa aibă totuși un creator?
Mai erau oameni cand Ioan l-a botezat pe Jesus?
Familia lui Iisus credea in minunile lui?
Cum a fost ales Iosif ca sot al Mariei?
Un religios sustine ca Dumnezeu l- a ajutat sa bea mai mult lapte, motivul fiind ca a reusit sa creeze o relatie cu Dumnezeu. L- am intrebat de ce Dumnezeu nu ajuta si alte persoane care sunt la fel...? (mai mult)
Cati locuitori avea Betleem in timpul nasterii lui Iisus?
De ce a masacrat Irod copiii ca sa il gaseaca pe Iisus? Nu era mai simplu sa urmeze Irod steaua, asa cum au facut magii?
Salut TPU, am o nelamurire si anume, in vechiul testament, pe timpul lui Moise, se precizeaza faptul ca daca te vei masturba (vei avea scapari de semintie) vei fi necurat 7 zile sau ca femeia care curveste...? (mai mult)
In luca 21 :18 jesus spune apostolilor ca nici un fir de păr nu le va fi atins dar tradiția spune că aproape totii apostolii au fost martirizati(cu excepția lui Ioan care a fost surghiunit) cine a ...? (mai mult)
Bună, În afară de Sf. Maria mai sunt și alte nume de sfinte care se sărbătoresc de doua ori pe an? (Dacă sunt de doua ori în calendar) Mulțumesc frumos
Dragi păgâni și atei se pare că vine Apocalipsa (din nou, cum se credea in 2012 ) Cum v-ați pregătit pentru asta, având în considerare că mergem la dracu :)))?
Cum se poate ca zeul iudeu sa fie atat tata, fiu si duh? Cam slab acest zeu, numai 3 in unu? Eu pot sa fiu 4 in 1 sau mai mult.
Întrebare pentru religioși: voi credeți în schimbări climatice, sau în teorii ale conspirației cum că zeul vostru e autorul acestor catastrofe?
Credeti ca atunci cand Einstein il definea pe Dumnezeu ca fiind "expresia slabiciunii umane" se referea la slabiciunea psihica sau la cea fizica?
Daca stiinta spune ca Universul are un inceput, daca religia spune ca Dumnezeu e inceputul, atunci de ce nu pot fi cele doua asociate? De ce nu isi dau mana? Macar din perspectiva religioasa daca nu...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
petroneladiva882882 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
Nesssyy4444 întreabă:
DaciaRomania întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Gossip Girl
Esti un fan inrait Gossip Girl? Afla cat de bine iti cunosti serialul preferat chiar acum!