anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

8Buna TPU, intrebarea asta e mai mult pentru oamenii religiosi dar si ceilalti isi pot spune parerea. Intai de toate, cititi pana la capat si dupa raspundeti, nu citit 2 randuri si gata, nu incepeti cu "arzi in iad" si alte prostii, ca mai putin ma jeneaza. 2 chestii sunt curios.
1. e adevarat ca sunteti cei mai rai oameni de pe acept pamant? de ce zic asta. nu am vazut pana acum barbat sau femeie, care nu e credincios sa isi bata copilui (ca "crede sau nu in dzeu ) sa il dea afara din casa ca nu creede in dzeu, sa isi lase propiul copil sa moara din cauza ca nu e bine sa ai incredere in medici, ca va fi vindecat de dzeu daca are incredere in el. pe de alta parte cand ajut o femeie sau un barbat cu orice anume, eu nu o fac ca vezi domne o sa ard in iad sau mai stiu eu ce cum majoritatea o fac.

2, e adevarat ca sunteti cei mai incuiati la minte? de ce zic asta -- daca sunt ateu, gata sunt a lui satana. ma intreb cat de dus poate fi cineva sa creada asa ceva. cum am zis nu am nevoie sa cred in cineva sa fac bine, o fac ca vreau si asa ma duce mintea. dar ce e cel mai important e asta. in 9/11 3000 de persoane au murit. in ramasite, una din grinzi a ramas la pamant in forma de cruce, si toti cristianii, DOAMNEEE e semn ca dumnezeu a fost aici.Am ramas uitmit de prostia umanitaii, adica dzeu a fost acolo sa lase o porcarie de grinda in forma de cruce, dar 3000 de oameni ia lasat sa moara, cine ii doare de aia nu? nu am vazut asa ceva in viata mea.

astept raspunsuri
app daca raspundeti doar sa imi ziceti ca am scris prost sau alte prostii de genu, ar fi patetic.

8 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Inteleg nedumeririle tale, dar nu ai adresat bine intrebarea. Ce om religios crezi ca iti va raspunde "da, suntem cei mai rai/ incuiati de pe pamant"? Deci tu stii din start ca nimeni nu iti va raspunde asa. Puteai gasi o alta formulare, de ex. "De ce va bateti copilul pentru ca nu crede in D-zeu, de ce il lasati sa moara pentru ca... "? In felul in care ai scris tu, i-ai jignit pur si simplu si le-ai taiat cheful de a-ti raspunde.

| Holiday a răspuns:

Persoanele religioase nu sunt neaparat incuiate, desi exista un oarecare adevar in asta, cu cat esti mai "incuiat", cu atat ai tendinta de a crede in tot felul de povesti si de a deveni fanatic. Dar cum ziceam unele persoane credincioase nu-s deloc incuiate, numai ca religia functioneaza ca un drog, daca ai apucat sa iei, impins de familie, de mediu, etc incepi sa nu mai judeci limpede...

| martzian a răspuns:

Intrebarea ta merita un raspuns, desi este una preconceputa si oarecum rautacioasa. Nu ma voi referi la „credinciosi" in general, ci doar la crestinii nascuti din nou, cu o lupa indreptata catre propria-mi persoana.

1. Eu nu bat pe nimeni, cu atat mai mult copiii, pentru faptul ca nu crede. Pana acum am avut in casa mea, patru copii ai strazii, pe care i-am crescut ca fiind ai mei. Nu i-am fortat sa creada, nu i-am indoctrinat cu japca. I-am sfatuit sa aleaga in cunostinta de cauza si i-am trimis la scoala. Atunci cand au fost bolnavi am pierdut nopti pe holurile spitalelor. NU sunt mai bun decat tine pentru ca fac asta si nici mai rau, ci doar transformat in bine de dragostea lui Dumnezeu. Fara el, probabil ca as fi nu cel mai rau om de pe pamant, dar cu siguranta unul foarte rau – mai ales daca as urma exemplul lui tata si a lui bunicu...

2. Da, din perspectiva ateului, pot parea mai incuiat la minte, in sensul faptului ca sunt setat pe ceea ce am invatat de la Dumnezeul care m-a luat in grija atunci cand eram un ateu alcoolic si la un pas de sinucidere si m-a facut ceea ce sunt astazi. Asta nu inseamna ca vad o barna si strig Dumnezeu a fost aici, ci faptul ca il recunosc pe Dumnezeu in toate caile mele. Biblia ne invata ca perspectiva aceasta, cea crestina, i se va parea o nebunie celui care nu crede. Prin urmare este logic sa ma crezi batut in cap, pentru ca ai o perspectiva ingustata. In ziua in care vei afla adevarul si vei subscrie la el... vei fi si tu nebun, ca mine. Sper din toata inima, mai ales ca, asemeni multora, esti aici pentru ca inca mai cauti!

Dumnezeu sa te ajute la asta, prieten drag!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ma baiete? eu sant cel mai rau crestin de pe pamant, fiindca oricat de mult bine as face tot e mult mai putin decat fac ceilalti.ma straduiesc sa ma tin dupa ei cu facerea de bine, dar e greu.ti insa esti cel mai bun dintre atei? cel mai destept? cel mai inteligent? ca in comparatie cu crestinii nici nu se pune problema; santem inapoiati rau?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

=))
E ca si cum ii spui unui om nebun ca e nebun-dar el in nebunia lui te va face pe tine cu apa si otet!-cam asta ai facut tu...
Nici un prost nu-si poate da seama ca e prost pana nu ''descopera adevarul''...''se cultiveaza'' ...crezi tu ca mai poti scoate ceva de la oameni astia?
http://www.youtube.com/watch?v=eJ1l7CN6tdw
Daca ai putea aduce macar unul din acesti oameni la ''curent cu ziua actuala'' atunci TU te-ai transforma intr-un geniu... :))
ATENTIE!-cand ziceam ''la curent cu ziua actuala'' ma refeream doar la lucruri(informatii) de strica necesitate pe care un om TREBUIE sa le stie in secolul 21!-de ex sa raspunda la simpla si banala intrebare''Pe ce planeta traim?''...
Ai fii in stare sa crezi ca poti sa''recuperezi'' PUTIN-FOARTE PUTIN din golul unor asfel de persoane?
...
:-? :))

| RaduMD a răspuns:

1. In prima parte a postarii, va referiti la ceea ce doctrina crestina numeste "morala naturala", adica la legea "sadita in inima omului" dupa expresia Sf Paul. Nu este necesar sa fii nici credincios, nici necredincios ca sa iti lasi copilul sa zaca in frig indiferent de motiv.

2. In partea a doua a postarii, va referiti la ceva ce nicio Biserica nu am auzit sa considere ca vreun miracol. Asa cum ateii pot spune (si spun) multe prostii, asa pot si credinciosii. Prostia este prezenta peste tot, fara a distinge intre credinte, varste, sex, ori chiar si nivel de scolaritate.
Dar, asa cum intr-o materie de fizica ori de matematica va referiti la cineva (persoana sau institutie) care are autoritate stiintifica si nu la parerile lui Badea Gheorghe despre fizica cuantica, tot asa va sfatuiesc sa procedati si in cazul celor legate de religie. Bunaoara, a miracolelor. Prima intrebare ar trebui sa fie: "este vorba, aici, de un miracol certificat de Biserica, ori e vorba de ce gandeste Baba Safta?

| KaterinaРомановский a răspuns:

1. Daca nu ai vazut tu persoane de genul, nu inseamna ca nu exista si credinciosi care inteleg alegerile spirituale ale copilului si le accepta, chiar daca acel copil nu urmeaza aceeasi cale a credintei ca si parintii. O persoana credincioasa rationala nu va lasa niciodata responasibilitatea vindecarii bolii total in grija lui Dumnezeu, va apela la medici (sau se va autovindeca, daca va stii cum, insa de asta ma cam indoiesc).

2. La fel si aici, un fanatic religios va spune ca esti satanist, un credincios rational va stii ca de fapt esti un ratacit fara nici un Dumnezeu. Asta e confuzia care o fac persoanele needucate.

Inca ceva, faceti bine si intelegeti ca e o mare diferenta intre o persoana credincioasa si una religioasa. Religia e ceva, credinta altceva.

| Neymar3000 a răspuns:

Am inteles ca esti ateu si cred ca am inteles si motivul.