@fetitaCUPiscoturile, chill, sunt atee dar sunt curioasă de reacțiile oamenilor la o astfel de întrebare.Cât de trăit viața, crede-mă mi-o trăiesc din plin...
@wrf, domnul Xulescu n-a vrut să audă nici de dracu că e ateu, deci de ce îl ia dracu dacă el n-a vrut să audă nici de el?
@larix, scuză-mă că eu sunt mai grea, dar care e prostia aici? Să fi ateu? Nu cred că era nevoie să ne jignești indirect, poți să fi mai direct data viitoare.
@tsevaoth da știu de pariul lui Pascal și mi se pare o tâmpenie, cea mai mare tâmpenie. Un adevărat credincios n-ar cerde în zeul lui doar pentru că îi este frică să nu ajungă în iad sau unde o ajunge pentru că ăsta deja este un păcat, nu este credință adevărată.
Și totuși care-i legătura între întrebarea mea și pariul lui Pascal?
O sa ajunca sa joace table cu Moise.
P.S: inca o data religie se contrazice singura.
''O sa ajunga categoric in iad pentru ca el a auzit de dumnezeu si de cuvantul lui dar nu a vrut sa creada iar pentru asta pedeapsa este iadul''
Cum vine asta ma, dar tu de ce nu crezi in allah ca doar ai auzit de el, cei care isi impun o credinta sunt niste falsi, cum adica sa vreau sa cred?! Credinta vine ca urmare a unor convingeri, de ce sa nu vreau sa cred in marmota care invelea ciocolata in staniol?!
Alicecullen, si unde cum mai este dumnezeu drept?! Mi se pare discriminator, injust.
Mi se pare revoltator, injust, discriminator faptul ca nu conteaza calitatea umana in viziunea lui dumnezeu, faptul ca el tine mai mult la proslavirea sa decat la intelegerea si armonia lumii indiferent de credinte, mi se pare injust ca un om care duce o viata corecta din punct de vedere moral in societate, fara a aduce prejudicii celorlalti si care nu crede in dumnezeu sa nu aiba o eventuala sansa la mantuire, mi se pare injust si imoral ca un criminal sa aiba sansa la viata vesnica prin cainta, practic nefacandu-se dreptate pentru cel asasinat, fapta acestuia fiind stearsa doar pentru ca s-a cait.
O sa ajunga,vai,el pacatosul si necredinciosul,sa fie chinuit si tras pe roata de draci si sa-si dea limbi cu Marylin Monroe si Katharine Hepburn.
De-aia e idioata religia,ca insufla frica de Dumnezeu, si oricat de bun ai fi, daca nu crezi in el esti rezervat lui Belzebut din prima.Si daca inca mai e caldut subiectul, va adresez si eu o intrebare aici, cre(s)tinilor: de ce Dumnezeu asta al vostru imi pute mie a dictator/copil care se supara daca nu il pupi in cur si nu-i iei toate jucariile?
a presupune existența ateismului înseamnă a presupune inexistența lui Dumnezeu nu știi niciodată ce este în sufletul oamenilor eu atâta știu, ca Iisus ne-a spus ca El nu a venit pentru cei drepți, ci pentru păcătoși "făcătorul de rele răstignit" nu ajunsese acolo de "pur"și fără de păcate ce era dar a fost mântuit pentru ca a cerut-o!
Chiar dacă un ateu a dus o viață mult mai dreaptă decât a unui creștin, ajunge în Iad, pentru că nu a crezut în Dumnezeu. Conform Bibliei, trebuie să îl slujești pe Dumnezeu și să fii creștin, ca să poți ajunge în Rai.
Însă sunt mulți creștini care duc o viață mai puțin dreaptă decât mulți atei. Nu înțeleg cum creștinii fac un păcat, se duc repede la biserică să se spovedească, că deh, să le ierte dzeu păcatele, ca mai apoi, să facă același păcat, conștient! Oricum, cel mai sigur nu există un Iad și un Rai...
@chelstone,
Încearcă să dezvolți un pic, pentru că nu am înțeles la ce te referi. Ce ți se pare a fi discriminator și injust? Mulțumesc.
@chelstone,
Acum am inteles, multumesc. Si sunt perfect de acord cu tine.
Pai asta numai Dumnezeu stie, nu este treaba noastra sa ii trimitem in Rai sau in Iad. Domnul Xulescu poate sa faca tot binele din lume, sa ajute pe oricine, sa nu supere pe nimeni, daca El nu recunoste ca jertfa Domnului e si pentru El si daca nu crede in El, el face cam degeaba toate faptele bune.
De unde draq le tot scoateti cu raiul vostru. Traiti-va fiata fratilor ca dupa nu mai e nimic.
Dumnezeu are fairplay, ce ştiţi voi? Bagă frica-n turmă cum bagă bunicu' cuţitu-n porc de Crăciun.
Povestea cu iadul si cu raiul e doar o poveste. A. nu, mai degraba, manipulare. Stii cum e de fapt? Ca in cazul unui copil care sta departe de parintii lui, nu ii asculta sfaturile. No, cum poate sa ii mearga acelui copil? Bine sau rau? Parintele l-a invatat ce e bine, dar nu il poate obliga sa-l asculte daca nu vrea.Si, daca acelui copil, ii merge rau, inseamna ca parintele e de vina? Copilul a avut libertatea de a alege daca-si asculta sau nu parintele. La fel si omul. Dumnezeu l-a invatat ce e bine si, in plus, i-a dat libertatea de a alege. Daca omul a ales sa stea departe de Dumnezeu si sa nu-i asculte sfaturile si are probleme, inseamna ca Dumnezeu este de vina? Sau unui copil(in cazul asta-omul) ii convine cand un parinte(in cazul asta-Dumnezeu) il obliga sa faca ceea ce vrea el si nu-i da libertatea de a alege? Sau poate sa-l oblige in vreun fel sa faca ceea ce vrea el?
Cred ca ai inteles ce am vrut sa scot in evidenta: faptul ca omul are libertatea de a-si alege singur calea si ca nu Dumnezeu e de vina daca el are probleme. Da, e adevarat ca sunt si oameni credinciosi, cinstiti care au probleme, dar astea nu le are neaparat din vina lui. Eu merg pe principiul: nimic nu e intamplator si tot ceea ce se intampla, se intampla dintr-un motiv anume(pe care noi nu il putem intelege). si ca trebuie sa invatam ceva din ceea ce ni se intampla.
Ateii exista dintr'un singur motiv: pentru ca Dumnezeu nu se arata noua. Si odata ce nu il vad nici nu cred in El. Dar Iisus a spus: "Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut". El nu se arata noua pentru ca a vrut ca noi sa ne alegem calea singuri. Daca ti se arata credeai in el 100%. Dar viata adevarata e dupa moarte. Viata care o traim acum e doar un test pe care ni-l da Dumnezeu sa vada daca suntem vrednici de a primi Raiul. E un mare pacat sa nu crezi in Creatorul tau. El te-a ales si te iubeste chiar daca tu nu crezi in el. E treaba ta ce faci cu viata ta si nu o sa regreti acum ce faci. O sa regreti atunci cand El nu o sa te primeasca in Rai si nu o sa mai fie langa tine. Esti atee si asta vrea si diavolul sa fi. Diavolul nu vrea sa crezi in el ci sa nu crezi in Dumnezeu. Si apropo de ce zice Dumnezău ca Dumnezeu e un copil care se supara daca nu il pupi in cur: normal ca trebuie pupat in cur ca doar El te-a creat, El ti-a dat un tata si o mama care sa te creasca, El iti daruieste Raiul si mantuirea. si nu e Dumnezeul nostru asa cum spune el, e si Dumnezeul lui si al tuturor chiar daca unii nu cred in El.
"El te-a ales si te iubeste chiar daca tu nu crezi in El". Atat de mult ne iubeste, incat ne da libertatea de a crede sau nu in el, de a-l iubi sau nu.Si, mai mult, S-a sacrificat pentru noi? Poate sa existe o dovada de iubire nai mare ca asta? Cati dintre noi am fi in stare sa facem pentru altul ceea ce a facut El pentru noi toti?
Hmmm, din moment ce nu crede in Dumnezeu nu va ajunge nici in rai, nici in iad, pur si simplu va intra in pamant si se va "recicla"
O sa ajunga categoric in iad pentru ca el a auzit de dumnezeu si de cuvantul lui dar nu a vrut sa creada iar pentru asta pedeapsa este iadul
Daca domnul Xulescu nu a vrut sa auda de dumnezeu nici d-zeu nu o sa vrea sa auda de el, asa ca o sa il i-a in primire Dracu!
Scrie in apocalipsa, nu exact cum zic eu acum dar relativ " Sluga care nu a auzit cuvantul lui Dumnezeu si face fapte rele va fi trimisa la batai putine, iar sluga care a auzit cuvantul lui Dumnezeu si face fapte rele va fi trimisa la batai multe".
Buna.din ceea ce stiu eu mantuirea se capata prin credinta si nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni...iar necredinta este cel mai mare pacat.parerea mea
Degeaba esti un om moral si saritor etc daca nu il cunosti pe Dumnezeu:"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine."
Teoretic da,daca exista dumnezeu, a fi ateu este un pacat, dar pur logic totul se dovedeste o prostie
recedaniel3 întreabă: