| FucktheSystem a întrebat:

Așa, deci să presupunem că există un rai și un iad, raiul pentru cei care fac fapte bune și iadul pentru cei care fac fapte rele.
Pe mine mă macină curiozitatea, dacă domnul Xulescu este ateu dar îi ajută când poate pe toți cei care au nevoie de ajutorul lui, duce o viață fără desfrânări, nu poartă pică nimănui și chiar și atunci când greșește îi pare rău, pe scurt un om la locul lui.
Domnul Xulescu, ateu fiind o să ajungă în rai sau în iad?

36 răspunsuri:
| FucktheSystem explică:

@tsevaoth da știu de pariul lui Pascal și mi se pare o tâmpenie, cea mai mare tâmpenie. Un adevărat credincios n-ar cerde în zeul lui doar pentru că îi este frică să nu ajungă în iad sau unde o ajunge pentru că ăsta deja este un păcat, nu este credință adevărată.
Și totuși care-i legătura între întrebarea mea și pariul lui Pascal?

| bendis92 a răspuns:

Hmmm, din moment ce nu crede in Dumnezeu nu va ajunge nici in rai, nici in iad, pur si simplu va intra in pamant si se va "recicla" laughing

| cristinacrissss a răspuns:

Ateii exista dintr'un singur motiv: pentru ca Dumnezeu nu se arata noua. Si odata ce nu il vad nici nu cred in El. Dar Iisus a spus: "Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut". El nu se arata noua pentru ca a vrut ca noi sa ne alegem calea singuri. Daca ti se arata credeai in el 100%. Dar viata adevarata e dupa moarte. Viata care o traim acum e doar un test pe care ni-l da Dumnezeu sa vada daca suntem vrednici de a primi Raiul. E un mare pacat sa nu crezi in Creatorul tau. El te-a ales si te iubeste chiar daca tu nu crezi in el. E treaba ta ce faci cu viata ta si nu o sa regreti acum ce faci. O sa regreti atunci cand El nu o sa te primeasca in Rai si nu o sa mai fie langa tine. Esti atee si asta vrea si diavolul sa fi. Diavolul nu vrea sa crezi in el ci sa nu crezi in Dumnezeu. Si apropo de ce zice Dumnezău ca Dumnezeu e un copil care se supara daca nu il pupi in cur: normal ca trebuie pupat in cur ca doar El te-a creat, El ti-a dat un tata si o mama care sa te creasca, El iti daruieste Raiul si mantuirea. si nu e Dumnezeul nostru asa cum spune el, e si Dumnezeul lui si al tuturor chiar daca unii nu cred in El.

| emy a răspuns:

Povestea cu iadul si cu raiul e doar o poveste. A. nu, mai degraba, manipulare. Stii cum e de fapt? Ca in cazul unui copil care sta departe de parintii lui, nu ii asculta sfaturile. No, cum poate sa ii mearga acelui copil? Bine sau rau? Parintele l-a invatat ce e bine, dar nu il poate obliga sa-l asculte daca nu vrea.Si, daca acelui copil, ii merge rau, inseamna ca parintele e de vina? Copilul a avut libertatea de a alege daca-si asculta sau nu parintele. La fel si omul. Dumnezeu l-a invatat ce e bine si, in plus, i-a dat libertatea de a alege. Daca omul a ales sa stea departe de Dumnezeu si sa nu-i asculte sfaturile si are probleme, inseamna ca Dumnezeu este de vina? Sau unui copil(in cazul asta-omul) ii convine cand un parinte(in cazul asta-Dumnezeu) il obliga sa faca ceea ce vrea el si nu-i da libertatea de a alege? Sau poate sa-l oblige in vreun fel sa faca ceea ce vrea el?

| emy a răspuns (pentru emy):

Cred ca ai inteles ce am vrut sa scot in evidenta: faptul ca omul are libertatea de a-si alege singur calea si ca nu Dumnezeu e de vina daca el are probleme. Da, e adevarat ca sunt si oameni credinciosi, cinstiti care au probleme, dar astea nu le are neaparat din vina lui. Eu merg pe principiul: nimic nu e intamplator si tot ceea ce se intampla, se intampla dintr-un motiv anume(pe care noi nu il putem intelege). si ca trebuie sa invatam ceva din ceea ce ni se intampla.

| emy a răspuns (pentru cristinacrissss):

"El te-a ales si te iubeste chiar daca tu nu crezi in El". Atat de mult ne iubeste, incat ne da libertatea de a crede sau nu in el, de a-l iubi sau nu.Si, mai mult, S-a sacrificat pentru noi? Poate sa existe o dovada de iubire nai mare ca asta? Cati dintre noi am fi in stare sa facem pentru altul ceea ce a facut El pentru noi toti?