Exact aceiasi gandire limitata au ajuns sa ii faca pe toti crestinii sa aiba, si sa nu vada nici un lucru din exterior (exemplu faptul ca dumnezeu nu este egal pentru toti daca chiar exista), aceiasi gandire: "Nu putem sa cunoastem toate lucrurile", "caile domnului sunt nebnuite" "dumnezeu nu isi dezvaluie caile", astea sunt cele mai simple raspunsuri la orice intrebare la care nu poate raspunde un crestin
Nimeni nu poate cunoaște totul despre Dumnezeu. Nici un copil nu-l poate cunoaște pe deplin pe părintele său. Poate exista ce-a mai profundă dragoste si ce-a mai mare încredere între cei doi; dar niciodată nu se poate spune că există și o cunoaștere deplină a părintelui. Cu cât mai mult că aici vorbim despre Dumnezeu. Cu cât un om se va apropia mai mult de Dumnezeu, cu atât Dumnezeu i se va părea mai de necuprins. Dumnezeu ar înceta să existe ca Dumnezeu dacă oamenii L-ar fi putut cunoaște pe deplin.
Pentru că timpul îmi permite, voi vorbi aici despre copii din Africa -si nu numai.
Când vorbim despre copii din Africa trebuie să ne gândim la acele triburi care trăiesc în sălbăticie. Să știi că se fac eforturi pentru a ajunge la ei. Costurile nu sunt mici; un bilet de avion pentru o persoană costă nu mai puțin de 1000€ dus - întors. Nu mai vorbesc de costul transportului de materiale si materialele însăși. Egoismul oamenilor este destul de mare când vine vorba de donații -căci ca și persoană fizică cine ar avea atâtea resurse financiare? Iar printre cei mai înstăriți dintre noi, odată cu bogățiile s-a înstărit si egoismul. Dar și printre noi există îndoiala că donația noastră isi va ajunge scopul dorit.
De asemenea exista piedici si din partea guvernelor africane, care vor ca aceste triburi să nu mai existe. Exista interese politice in multe state africane si cu intervenții deosebite poti avea mâna liberă să faci un bine acelor oameni. Mai toate confesiunile creștine depun eforturi să pentru astfel de acte de caritate. Mulți și-au pierdut viața și mai mulți sănătatea. Caci acolo nu te duci pentru 1-2 săptămâni ca în concediu. Nu te duci nici să imparti materialele si gata, ai plecat. Oamenii aceia trebuiesc educati de la zero în toate privințele. La ei nu găsești o sapă cu care sa lucreze pământul. Un șef de trib a fost găsit cu o sapă care o ținea ca pe sceptru. Acolo se ridică scoli si e nevoie de cadre didactice pentru mulți ani. E nevoie de personal medical. Cine si-ar lăsa familia pentru atâta timp și să plece într-un loc de unde nu se știe cum se va întoarce? Mai ales ca ebola aceasta se răspândește si mai mult, si nici nu are leac.
Acum poate că se va spune: "Dar unde este Dumnezeu în toată treaba asta, căci nu ai vorbit deloc despre El?" Eu as spune -unde sunt oamenii? Este bine că oamenii care se duc in Africa ne scapă pe noi -ca să zic așa -. Pentru că dacă nu am fi făcut binele am fi fost nespus de răi ca și oamenii de pe timpul lui Noe; si am fi avut aceeași soarta ca a lor. Altruismul este mijlocul (unealta) lui Dumnezeu de a scoate egoismul din noi. Nu este vina lui Dumnezeu că răul se răspândește mai repede decât binele. Este vina omului.
Copii nascuti in Africa n-au nici o vină că s-au născut, tot la fel cum n-au nici o vină că s-au născut copii needucați din țările care se consideră civilizate.
În marea majoritate a cazurilor, nu există nici o diferență între copii din Africa și cei din tarile civilizate. Nici unii nici altui nu știu să lucreze. Atât la unii cât și la alții, imoralitatea este la ea acasă: sexualitatea juvenilă nu este considerată ca fiind un lucru rău. Atât unii cât și alții mănâncă nesănătos. De aceea în ziua judecății lui Dumnezeu va fi mai ușor pentru cei din Africa decât pentru cei din tarile care se consideră civilizate si nu sunt. Pentru ei va fi mai ușor pentru că nu au cunoscut educația. Dar pentru cei care au cunoscut și n-au făcut va fi mai rău.
Am evidentiat astfel gandirea crestina, cine citeste comentariile care le-am avut cu anonimg intelege despre ce vorbesc, insa doar cine poate gandii, pentru ca nu a adus argument la nici o intrebare
FreddieM întreabă: