Nu. Eu refuz să afirm și să predau copiilor învățătura extraordinar de tîmpită că există nu știu ce zeu pe care o să-l văd doar DUPĂ VIAȚĂ, într-o altă dimensiune, dincolo de univers(!), alături fiindu-i singurul lui fiu cică. Cu alte cuvinte eu ar trebui să mor ca să trăiesc îîîn sfîrșit în pace. Pare că cineva își caută motive "logice" să mă ucidă fără să fie tras la răspundere pentru acel fapt și vrea neapărat să îmi dovedească faptul că singura mea viață nu contează. E greu fără știință și totul are sens fără credință. Tot ceea ce are legătură cu credințe și zei de dincolo de viață trebuie anihilat, e o urgență.
Se poate intelege si asa, majoritatea care cred in Dumnezeu iubesc viata.E greu fara credinta si avem nevoie sa stim ca ne indruma cineva
Cica Iisus a spus ca "cine iubeste viata o va pierde". Prin asta Iisus a spus ca "e bine ca omul sa urasca viata".
Fiecare grup / religie / persoana are un concept diferit atunci cand vine vorba de Dumnezeu, divin sau moralitate asa ca ce-ti pot spune sigur e ca... a iubii viata nu inseamna a crede in Dumnezeu
Eu cred ca a iubi viata inseamna a avea grija de tine si a fi bun cu cei din jur, a ajuta pe cine are nevoie fara a astepta ceva in schimb, nu cred ca a iubi viata inseamna sa crezi in cineva care nu exista.
Nu,nu au absolut nici o legatura una cu alta.
Ba chiar daca esti crestin ortodox clasic nu vad cum ai putea iubi viata,adica cum sa iubesti o viata de sluga, teatru, ura cu zicala "daca nu exista nu ai pierdut nimic daca exista ce te faci", apropo, cine este crestin si zice asta tecnic ajunge in iad
Cine iubeste viata o va pierde"
Oh, nu, acolo Isus a fost foarte profund și a spus cu totul altceva.
El a spus așa.
Cine* îşi va păstra viaţa o va pierde şi cine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga.
Care se intepretează așa.
Cine își va păstra viața doar pentru sine,
fără a o dedica unui ideal mai înalt decât propria bunăstare, plăcere,
aceea este o viață pierdută, fără valoare,
deci o păstrează pentru sine, dar fără valoare, este o viață pierdută,
El crede că dacă a păstrat-o, o are, dar de fapt aceasta este modalitatea sigură de a nu trăi o viață completă, perfectă, deci o va pierde.
şi cine îşi va pierde viaţa pentru Mine,
adică cine va sacrifica, dedica trăi viața pentru acel ideal înalt pe care îl reprezint eu, Isus,
o va câştiga. = acela va câștiga viața reală, care merită trăită.
Dar Isus nu a spus asta prea clar, ca să înțeleagă tot prostul ci pe acela care știe ce este acela un sacrificiu, când riști să pierzi ceva foarte valoros, dar nu numai că riști ci și oferi de bună voie, munca ta, lupta ta, cu riscul vieții, ca să poți învinge, pentru a avea succes.
Aceia pot înțelege acele cuvinte simple, lapidare de mai sus.
Cine crede în Dumnezeu în adevăratul sens al cuvântului, nu va înfrunta moartea a doua. Deci da, a crede în Dumnezeu, înseamnă a iubi viața.
În primul rînd tot ce are legătură cu această psihoză numită credință trebuie eradicat. Credințele sînt Știrile False originale.
A crede in Dumnezeu inseamna a crede in Dumnezeu. Nu dormiti bine sau de unde scoateti ''filozofiile'' astea?
A crede (în dumnezeu/raiul de DUPĂ VIAȚĂ) înseamnă a fi iresponsabil cu viața și mediul înconjurător acesteia. Pe stilul "rezolvă domnulzeus toate erorile mele, trebuie (doar) să cred/să nu șciu".
Cineva a avut o idee tîmpită să facă din verbul "a crede" o normă. E o programare neuro-lingvistică de a ne a ține orbi, surzi și neșciutori pentru a putea să continue să ne pedepsească. Tot aceștia au avut grijă să stilizeze acest sixtem astfel încît să ne tot întoarcem la ei, ca apa care se întoarce înapoi pe Terra de la 6000 de mile, pentru a lor "șciință, înțelepciune și înțelegere", asigurîndu-se să ne-o predea diluată de fiecare dată, biruind să-i țină pe majoritatea oamenilor într-o continuă stare de confuzie/necunoștință de sine. Se numesc producători de sclavi din săraci și nu producători de lideri din bogați. Unii dintre noi îi mai numim Cei 10%, ceilalți dintre noi îi numim Cei 1%.
"Cine* îşi va păstra viaţa o va pierde şi cine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga."
(Matei 10:39)
Nu este asa. Iisus prin acel lucru spune, sa nu ne punem lanturi pe viata asta crezand ca este vesnica, sa traim doar pentru noi, sa fim egoisti, sa facem totul pentru noi si bani. El spune sa ne gandim la lucrurile de sus nu la cele de pe pamant. Spune sa ne gandim la vesnicie, sa ne iubim unii pe altii, sa lasam egoismul.
Sa ne gandim la altii, nu numai la noi, sa ne oferim altora, sa fim sensibili la nevoile altora. Sa ne iubim aproapele si sa ne daruim pe noi insine altora, familiei, prietenilor, dar mai ales oamenilor cu probleme, saracii, nevoiasii, vaduvele, orfanii.
https://alfaomega.tv/viata-spirituala/mantuire#axzz5sBAoiBmd
Nici eu nu sunt crestin si cred ca ar trebui practicata fara bani daca tot se face, nu sa fie o afacere.Religia in sine e o legenda clar, cel putin nu poti crede ce scrie in biblie decat daca nu iti pui problema.Deocamdata trebuie sa tinem pentru noi, oamenii in majoritate nu au ajuns la concluzia ca totul este o inventie, cum au zis academicieni nu eu
Vrei sa spui ca asta-i adevarul?
"Ele înseamnă că omul trebuie să-şi „piardă" viaţa sa, în înţelesul cel bun. Să nu-şi preţuiască viaţa, să-şi jertfească viaţa pentru celălalt. Nimeni să nu caute ale sale, ci fiecare pe ale aproapelui, spune Apostolul Pavel. Toată temelia vieţii duhovniceşti aceasta este: să uit de mine în înţelesul cel bun şi să mă gândesc la celălalt, să particip la durerea, la greutatea celuilalt. Să nu mă îngrijesc cum să scap de greutate, ci cum să-l ajut pe celălalt, cum să-l odihnesc."
Uite care este adevarul :
Sfinţeşte-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul.
(Sfânta Evanghelie după Ioan – 17/17)
Daca explicatia de mai sus exista in Evanghelie atunci este adevar, dar nu exista, deci este doar o parere
Daca cuvintele unui om sunt ca ale lui dumnezeu nu e acelasi lucru cu omul e un dumnezeu?
Daca omul isi jertfeste viata poate salva de la moarte un om in locul lui Hristos?
spiridush2012 întreabă: