Studiind Biblia m-am convins că ea învaţă că trebuie să ne rugăm doar lui Dumnezeu deoarece el nu a delegat nimănui altcuiva dreptul de a asculta rugăciunile. Doar Dumnezeu este numit în Biblie "Ascultător al rugăciunii" (Psalmul 65:2)
Da asa este ai dreptate si e deasupra este foarte frumoasa rugaciunea aceasta imi place enorm de mult sincer chiar vorbesc serios
Studiind Biblia, m-am convins că ea învaţă că şi rugăciunile sfinţilor sunt primate de Dumnezeu:
- „În numele lui Hristos, aşadar, ne înfăţişăm ca MIJLOCITORI, ca şi cum Însuşi Dumnezeu v-ar îndemna prin noi. Vă rugăm, în numele lui Hristos, împăcaţi-vă cu Dumnezeu!" (II Corinteni, 5, 20)
- „Şi a venit un alt înger şi a stat la altar, având cădelniţă de aur, şi i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu RUGĂCIUNILE TUTUROR SFINŢILOR, pe altarul de aur dinaintea tronului. Şi fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinţilor." (Apocalipsa, VIII, 3-4)
- "Şi când a luat cartea, cele patru fiinţe şi cei douăzeci şi patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare alăută şi cupe de aur pline cu tămâie care sunt RUGĂCIUNILE SFINŢILOR." Apocalipsa 5, 8...
- Iacov cap.5, 16: "şi VĂ RUGAŢI UNUL PENTRU ALTUL, ca să vă vindecaţi, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului." (Trebuie menţionat că drepţii din cer nu sunt oameni morţi! Ei "trăiesc" în imediata apropierea a lui Dumnezeu şi se pot ruga Lui, asemeni îndemnului apostolului Iacov!)
- Alte citate asemănătoare: (Coloseni, IV, 12), (Coloseni, I, 9),. (Apocalipsa, V, 8), etc.
- "Vă îmbrăţişează Epafras, care este dintre voi, rob al lui Iisus Hristos, pururea LUPTÂND PENTRU VOI ÎN RUGĂCIUNILE SALE, ca să staţi desăvârşiţi şi plini de tot ce este voinţa lui Dumnezeu." (Coloseni, IV, 12).
- „De aceea şi noi, din ziua în care am auzit aceasta, NU ÎNCETĂM SĂ NE RUGĂM PENTRU VOI şi să cerem să vă umpleţi de cunoaşterea voii Lui, întru toată înţelepciunea şi priceperea duhovnicească" (Coloseni, I, 9)
Chiar daca strada e plina de tigani cersetori care se duc acasa si traiesc in lux spre deosebire de tine?
Da mai sunt si exceptii de oameni care chiar traiesc prost si trebuiesc ajutati dar cateodata greu faci diferentierea si gresesti.
Asa sa ajut fiecare tigan borat care ma scuipa dupa ce ii dau 1 leu ca nu i-am dat mai mult?
Sunt total de acord cu tine, religia creata de tine este mult mai frumoasa decat crestinismul in care crede toata lumea si am fost de acord cu ea pana acum ceva timp.
Dar un lucru nu inteleg, Dumnezeu spunea ca nu va lasa biserica lui sa fie atinsa de focul iadului.
De ce trebuie sa scoti esentialu din biblie ca sa iasa ceva frumos?
Acum imi scot partea credincioasa la suprafata , sa spunem ca Dumnezeu este adevarat dar de ce a lasat biserica in mainile tuturor hotilor?
Cat despre cersetori unii se simt prost toata ziua pentru ca nu au ajutat cersetorul pe langa care au trecut in ziua respectiva chiar daca ei stiu ca acel cersetor probabil se ducea acasa si baga manele si traia mult mai bine ca el.
Biblia este fucked up in mare parte si din cauza asta am ales sa nu imi mai bat capul cu Dumnezeu pentru ca daca exista facea ceva si nu lasa oamenii pe care ii iubeste de fapt de izbeliste.
De ce sa te zbati in minciuna cand poti fi ateu? Oricum ti-am citit povestea si mi s-a parut impresionanta, din cauza asta nici n-am raspuns.
Ce modificări ai găsit tu în text, din moment ce există acei codici biblici autentici ai Noului Testament...
Confruntarea cu aceştia atestă autenticitatea actualului Canon al Noului Testament!
Se poate verifica vechimea cu C14 şi se obţine imediat confirmarea valorii acestuia!
?
În acele texte este prezentat doar un limbaj simbolic prin care se doreste transmiterea unor idei cat se poate de creştine, fara violenta, fara victimizare irationala...
Toate acele lucruri se înţeleg foarte bine doar ţinând cont de context... Îmi pare rău că nu am acum prea mult timp să le dezbat. Le cunosc pe fiecare în parte şi toate sunt în mod decent explicabile!
Cât despre falsificare, nici nu poate fi vorba, întrucât
există codicii biblici autentici ai Noului Testament din secolele III, IV, V, codici care se pot verifica a fi perfect autentici!
Confruntarea cu aceştia atestă autenticitatea actualului Canon al Noului Testament!
Se poate verifica vechimea cu C14 şi se obţine imediat confirmarea valorii acestuia!
Dacă Dumnezeu a profeţit că Biserica Sa va fi fără pată, iar tu presupui că deja după o generaţie de creştini, a dispărut adevărul, însemnă că Fiul lui Dumnezeu a ajuns la un "epic fail"? nu e demn de nişte creştini ca noi să credem asta...
Ce semnificaţie mai are atunci faptul că a venit la "plinirea vremii"..., înseamnă că a venit doar să "dea kicks", să expună nişte profeţii care să-şi piardă valabilitatea după 2-3 ani? Nu ar fi pentru noi o nebunie să credem asta?
Ce au făcut sutele de mii de martiri chiar în timpul a zeci de ani de contemporaneitate cu apostolii? Ce să facă, au respectat versetele predicii de pe munte pe care te grăbeşti să le calci din păcate în picioare… Ia gândeşte-te un pic la vieţile sfinţilor… Au avut compatibilitate totală cu Predica de pe munte…
Predica de pe munte contează foarte mult cum o înţelegem. Acele lecţii morale au scop formator. Ele nu portretizează un ideal de veşnică umilinţă… Nici 1 % nu se află în centru umilinţa pentru ea însăşi ("nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor…"). O adevărată revelaţie este în centrul smereniei, nicidecum umilinţa…
Creştinismul este foarte demn în smerenie şi modestie. Contează cum înţelegi modestia. Modestia uneori înseamnă chiar totul…
Mă surprinde neplăcut faptul că te grăbeşti să înfierezi imediat ceea ce nu înţelegi, fără să dai nici o şanasă demnităţii Revelaţiei Divine, respectării preofeţiilor Divine, demnităţii Bisericii în care esenţială este nu dreptatea jenantă a omului ci participarea Divină…
Dacă scoatem acele versete din Predica de pe munte, obligatoriu imediat scoatem şi Jertfa Celui Întrupat!
Wow... da îţi place să scrii...
Îmi place să cred că nu vrei să desfiinţezi importanţa Bisericii cu care şi Hristos ca Dumnezeu s-a identificat...
Nu ea este destinaţia finală a cinstirii pe care o primeşte, ci Dumnezeu Fiul care a întemeiat-o şi pentru virtutea, demnitatea şi puterea harică a căreia S-a jertfit pe Cruce.
Nu se pune ea "în locul lui Dumnezeu" dar Hristos (şi nu oamenii) a fost Cel care a lăsat-o sa medieze legătura harică a omului cu Sine.
Bine spui că nu este vinovată, nu ea persoalizată, printr-o afirmaţie generalizantă (nu învăţăturile, nu harul lui Dumnezeu, nu prezenţa lui Dumnezeu în mijlocul ei) ci "elementul uman" care orium "participă" ca un mare compromis la ceea ce înseamnă Biserica – locul în care se lucrează mântuirea!
Un compromis mai mult decât acceptat de Dumnezeu, cu toate slăbiciunile lui (în ansamblul său: simpli mireni sau cler) întrucât simultan instituirii Bisericii Hristos a spus că n-a venit pentru cei sănătoşi ci pentru cei bolnavi. Hristos a venit de fapt pentru toţi…
Biserica niciodată nu-şi pierde demnitatea, pentru că niciodată nu trebuie confundat "elemental divin" din Biserică (învăţăturile fără greşeală, harul lui Dumnezeu, prezenţa lui Dumnezeu în mijlocul ei) cu "elemental uman";
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: