Cea mai buna metoda ca sa fi ascultata de Dumnezeu e sa-i spui din inima ce simti, pentru ca rugaciunile acestea el le cunoaste deja.Matei6:7,8
Studiind Biblia, m-am convins că ea învaţă că şi rugăciunile sfinţilor sunt primate de Dumnezeu:
- „În numele lui Hristos, aşadar, ne înfăţişăm ca MIJLOCITORI, ca şi cum Însuşi Dumnezeu v-ar îndemna prin noi. Vă rugăm, în numele lui Hristos, împăcaţi-vă cu Dumnezeu!" (II Corinteni, 5, 20)
- „Şi a venit un alt înger şi a stat la altar, având cădelniţă de aur, şi i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu RUGĂCIUNILE TUTUROR SFINŢILOR, pe altarul de aur dinaintea tronului. Şi fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinţilor." (Apocalipsa, VIII, 3-4)
- "Şi când a luat cartea, cele patru fiinţe şi cei douăzeci şi patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare alăută şi cupe de aur pline cu tămâie care sunt RUGĂCIUNILE SFINŢILOR." Apocalipsa 5, 8...
- Iacov cap.5, 16: "şi VĂ RUGAŢI UNUL PENTRU ALTUL, ca să vă vindecaţi, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului." (Trebuie menţionat că drepţii din cer nu sunt oameni morţi! Ei "trăiesc" în imediata apropierea a lui Dumnezeu şi se pot ruga Lui, asemeni îndemnului apostolului Iacov!)
- Alte citate asemănătoare: (Coloseni, IV, 12), (Coloseni, I, 9),. (Apocalipsa, V, 8), etc.
- "Vă îmbrăţişează Epafras, care este dintre voi, rob al lui Iisus Hristos, pururea LUPTÂND PENTRU VOI ÎN RUGĂCIUNILE SALE, ca să staţi desăvârşiţi şi plini de tot ce este voinţa lui Dumnezeu." (Coloseni, IV, 12).
- „De aceea şi noi, din ziua în care am auzit aceasta, NU ÎNCETĂM SĂ NE RUGĂM PENTRU VOI şi să cerem să vă umpleţi de cunoaşterea voii Lui, întru toată înţelepciunea şi priceperea duhovnicească" (Coloseni, I, 9)
În pofida a ce spun unii "ne-creştini", Scriptura conţine exemple de rugăciuni: atât cu formă fixă (precum TATĂL NOSTRU), cât şi exprimări libere de rugăciune...
În cazul primei categorii (inclusive a novenei), rugăciunea fixă, aceasta chiar are şi rolul de a ne învăţa cum să ne rugăm şi ce este important să spunem…
Studiind Biblia m-am convins că ea învaţă că trebuie să ne rugăm doar lui Dumnezeu deoarece el nu a delegat nimănui altcuiva dreptul de a asculta rugăciunile. Doar Dumnezeu este numit în Biblie "Ascultător al rugăciunii" (Psalmul 65:2)
O rugaciune se spune o data, spusa de 9 ori si la date fixe, asta este deja superstitie populara. Dumnezeu ne aude de la inceput, noi suntema insa cei care nu ne rugam cu credinta multa ci doar formal si de asta si multi repeta rugaciunea degeaba.
Personal imi place doar o parte din rugaciune cealalta parte este arhaica, depasita si ar trebui inlocuita cu cuvintele noastre.
Si sa nu uitam niciodata esenta crestinismului care nu consta in rugaciuni, in posturi si esenta crestinismului este fapta concreta crestina buna asa ne va judeca Dumnezeu la judecata de apoi:
"Flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit; Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine.
Atunci drepţii Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând şi Te-am hrănit? Sau însetat şi Ţi-am dat să bei? Sau când Te-am văzut străin şi Te-am primit, sau gol şi Te-am îmbrăcat? Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniţă şi am venit la Tine?
Iar Iisus, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut.
Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui. Căci flămând am fost şi nu Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi nu Mi-aţi dat să beau; Străin am fost şi nu M-aţi primit; gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; bolnav şi în temniţă, şi nu M-aţi cercetat.
Atunci vor răspunde şi ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniţă şi nu Ţi-am slujit?
El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu aţi făcut unuia dintre aceşti prea mici, nici Mie nu Mi-aţi făcut.
Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică." Noul Testament, Matei 26
Chiar daca strada e plina de tigani cersetori care se duc acasa si traiesc in lux spre deosebire de tine?
Da mai sunt si exceptii de oameni care chiar traiesc prost si trebuiesc ajutati dar cateodata greu faci diferentierea si gresesti.
Asa sa ajut fiecare tigan borat care ma scuipa dupa ce ii dau 1 leu ca nu i-am dat mai mult?
Crestinismul nu propune autovictimizarea, aia este la orientali, este o falsa iubire. Trebuie sa fim si iertatori dar si drepti: "Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate, că a lor este împărăţia cerurilor." Fraze ca : "Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt. Celui ce voieşte să se judece cu tine şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa. Celui care cere de la tine, dă-i; şi de la cel ce voieşte să se împrumute de la tine, nu întoarce faţa ta." fac parte din cele 5% din Noul Testament de care ti-am spus ca au fost introduse de regii si conducatori pentru a supune oamenii, mai era si "sa dam cezarului ce-i al cezarului" si mai ales maltratarea slugilor de catre stapani. Iti dau mai jos cele mai mari texte contradictorii care pe mine m-au socat cel mai mult din Noul Testament:
Falsul iisus aduce dezbinare:"Foc am venit să arunc pe pământ şi cât aş vrea să fie acum aprins! Şi cu botez am a Mă boteza, şi câtă nerăbdare am până ce se va îndeplini! Vi se pare că am venit să dau pace pe pământ? Vă spun că nu, ci dezbinare." Adevaratul iisus aduce pacea:"Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema", "Acestea vi le-am grăit, ca întru Mine pace să aveţi", "în orice casă veţi intra, întâi ziceţi: Pace casei acesteia".
Falsul iisus si falsii apostoli aduc supunerea, sclavia, robia, slugarnicia, acceptarea maltratarii:
"Celui ce te loveşte peste obraz, întoarce-i şi pe celălalt; pe cel ce-ţi ia haina, nu-l împiedica să-ţi ia şi cămaşa; Ci iubiţi pe vrăjmaşii voştri şi faceţi bine şi daţi cu împrumut, fără să nădăjduiţi nimic în schimb, şi răsplata voastră va fi multă şi veţi fi fiii Celui Preaînalt, că El este BUN cu cei NEMULTUMITORI şi RAI. Luca 6
Slugilor, ASCULTATI DE STAPANII VOSTRII cei după trup, cu frică şi cu cutremur, întru curăţia inimii voastre, CA SI DE HRISTOS, Efeseni 6 :5. (Sa asculte de stapani ca de Hristos?)
Cei ce se găsesc sub jugul robiei să socotească pe STAPANII lor vrednici de toată cinstea, ca SA NU FIE HULITE NUMELE SI INVATATURA LUI DUMNEZEU. 1 Timotei 6:1
Slugilor, SUPUNETI-VA STAPANILOR voştri, cu toată FRICA, nu numai celor buni şi blânzi, ci şi celor urâcioşi. 1 Petru 2:18.
Cine dintre voi, având o slugă la arat sau la păscut turme, îi va zice când se întoarce din ţarină: Vino îndată şi şezi la masă?
Oare, nu-i va zice: Pregăteşte-mi ca să cinez şi, încingându-te, slujeşte-mi, până ce voi mânca şi voi bea şi după aceea vei mânca şi vei bea şi tu?
Va mulţumi, oare, slugii că a făcut cele poruncite? Cred că nu.
Aşa şi voi, când veţi face toate cele poruncite vouă, să ziceţi: Suntem slugi netrebnice, pentru că am făcut ceea ce eram datori să facem. Noul Testament, Luca 17
Adevaratul Iisus aduce egalitatea tuturor oamenilor:" Şi s-a iscat între ei şi neînţelegere: cine dintre ei se pare că e mai mare? Iar El le-a zis: Regii neamurilor domnesc peste ele şi se numesc binefăcători. Dar între voi să NU fie astfel, ci cel mai mare dintre voi să fie CA cel mai tânăr, şi căpetenia CA acela care slujeşte. Căci cine este mai mare: cel care stă la masă, sau cel care slujeşte? Oare, nu cel ce stă la masă? Iar Eu, în mijlocul vostru, sunt ca unul ce slujeşte."(Luca 22:24-27, Matei, 20: 25-27, Marcu 10:42-44)". Adevaratul apostol Pavel spune: 1 Corinteni 7: 23 "Nu vă faceţi robi oamenilor" iar in Galateni 3:28: "Nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească şi parte femeiască, pentru că voi toţi una sunteţi în Hristos Iisus", deci clar la Dumnezeu nu exista nici discriminare rasiala, nici sociala, nici sexuala.
Falsul iisus incurajeaza pe schimbatorii de bani: "Că mă temeam de tine, pentru că eşti om aspru: iei ce nu ai pus şi seceri ce n-ai semănat. Zis-a lui stăpânul: Din cuvintele tale te voi judeca, slugă vicleană. Ai ştiut că SUNT OM ASPRU: IAU CE NU AM PUS SI SECER CE NU AM SEMANAT; PENTRU CE DECI N-AI DAT BANUL MEU SCHIMBATORILOR DE BANI? Şi eu, venind, l-aş fi luat cu DOBANDA." Luca, 19.
Adevaratul Iisus ii da afara din templu pe schimbatorii de bani:"Si intrand Iisus in Templu, a inceput sa DEA AFARA pe cei ce vindeau si pe cei ce cumparau in Templu, iar mesele SCHIMBATORILOR DE BANI si scaunele vanzatorilor de porumbei le-a RASTURNAT. Si-i invata si le spunea: Nu este, oare, scris: "Casa Mea casa de rugaciune se va chema, pentru toate neamurile"? Voi insa ati facut din ea pestera de TALHARI", Marcu 11.
Falsul iisus aduce ura : "Dacă vine cineva la Mine şi nu URASTE pe tatăl său şi pe mamă şi pe femeie şi pe copii şi pe fraţi şi pe surori, chiar şi sufletul său însuşi, nu poate să fie ucenicul Meu. " Luca 14 : 26. Adevaratul Iisus aduce iubirea semenilor ca forma suprema de apropiere de Dumnezeu: "Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiţi unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul. Întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii." Noul Testament, Ioan 13.
Si tot asa…
Si revenind la autovictimizare ca forma falsa de iubire. Iisus nu a acceptat sa fie ucis de fariseii care il urmareau de fiecare data, nu le-a intors obrazul pentru ca daca facea asa era ucis de la inceput si nu mai propavaduia nimic. Dumnezeu, Iisus din contra i-a facut pe farisei serpi, pui de vipere, le-a spus ca merg in gheena:
"Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că semănaţi cu mormintele cele văruite, care pe din afară se arată frumoase, înăuntru însă sunt pline de oase de morţi şi de toată necurăţia.
Aşa şi voi, pe din afară vă arătaţi drepţi oamenilor, înăuntru însă sunteţi plini de făţărnicie şi de fărădelege. Şerpi, pui de vipere, cum veţi scăpa de osânda gheenei?"Noul Testament, Matei 23. Le-a intors obrazul? Nu. Tot timpul s-a ferit de ei sa nu il ucida. La sfarsit a acceptat sa fie sacrificat pentru toti oamenii si a fost un sacrificiu unic nu s-a sacrificat de fiecare data pentru ca nu ar fi trait sa vindece, sa invete oamenii sa fie buni. Dumnezeu nu ne-a invatat sa fim niste victime si nimeni, dar nimeni din viata nu se lasa batjocorit asa pentru ca nu ar putea trai decat intr-un moment unic cu un anumit scop cum a fost cel al Mantuitorului.
"Celui ce te loveşte peste obraz, întoarce-i şi pe celălalt; pe cel ce-ţi ia haina, nu-l împiedica să-ţi ia şi cămaşa"... Aici este un fals iisus care vrea ca oamenii sa ii cedeze bunurile pentru care au muncit si sa traiasca cu ce? sa moara. Iisus nu vrea sa fim folositi, una e sa faci bine, alta este sa te lasi folosit. Este doar inca un indemn satanist la supunere si acceptarea batailor slugilor de catre stapani. Apostolul Pavel spune :"De omul eretic, dupa intaia si a doua mustrare, departeaza-te. Stiind ca unul ca acesta s-a abatut si a cazut in pacat, fiind singur de sine osandit". Tit, 3:10. Deci ocolirea lor.
"Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati? " se refera la alti oameni in afara familiei, prietenilor, cunoscutilor. Adica iesirea omului din egoism nu la iubirea de oamenilor de tip farisei. Nici Dumnezeu nu i-a schimbat si putem sa ii schimbam noi?
"Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiţi unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul. Întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii." Noul Testament, Ioan 13. Chiar si aici spune ca ucenicii lui sa se iubeasca intre ei. "Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unul pe altul, precum v-am iubit Eu.Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi". Ioan 15: 12, 13
Sunt total de acord cu tine, religia creata de tine este mult mai frumoasa decat crestinismul in care crede toata lumea si am fost de acord cu ea pana acum ceva timp.
Dar un lucru nu inteleg, Dumnezeu spunea ca nu va lasa biserica lui sa fie atinsa de focul iadului.
De ce trebuie sa scoti esentialu din biblie ca sa iasa ceva frumos?
Acum imi scot partea credincioasa la suprafata , sa spunem ca Dumnezeu este adevarat dar de ce a lasat biserica in mainile tuturor hotilor?
Cat despre cersetori unii se simt prost toata ziua pentru ca nu au ajutat cersetorul pe langa care au trecut in ziua respectiva chiar daca ei stiu ca acel cersetor probabil se ducea acasa si baga manele si traia mult mai bine ca el.
Biblia este fucked up in mare parte si din cauza asta am ales sa nu imi mai bat capul cu Dumnezeu pentru ca daca exista facea ceva si nu lasa oamenii pe care ii iubeste de fapt de izbeliste.
De ce sa te zbati in minciuna cand poti fi ateu? Oricum ti-am citit povestea si mi s-a parut impresionanta, din cauza asta nici n-am raspuns.
Nu este religia creata de mine este crestinismul adevarat nu cel falsificat, din 315 pagini din Noul Testament cam 15 am gasit clar introduse in mod total abuziv in biblie de regii si conducatorii europei si sunt usor de reperat pentru ca intra in totala contradictie cu restul de 300 de pagini care inseamna cuvantul lui Dumnezeu. Si in plus este usor de reperat minciuna din biblie pentru ca un om cu suflet nu poate accepta tot ce scrie acolo. Biserica a fost folosita de politic pentru a manipula oamneii si toti oamneii de credinta din condurerea bisericii care s-au opus politicului au fost ucisi, indepartati si au fost inlocuiti cu politicieni in haine de preoti, iar biblia modificata. Dar astazi nu mai sunt crime politice si este timpul sa aflam si adevarul din biblie sic el legat de biserica.
Motivul pentru care nimic nu este sfant in lumea asta, nici biblia, nici biserica, nici oamenii este pentru ca nu suntem in Rai suntem pe pamant si aici este un amestec intre bine si rau intre Dumnezeu si diavol si noi trebuie sa decidem unde este Dumnezeu si unde este diavolul. Abia dupa ce va fi Judecata de apoi si cei buni vor merge in Rai iar cei rai in iad, abia atunci o sa traim intr-o lume buna fara suferinta si nedreptate. Si asta am inteles si cred cu adevarat de 1 an de cand l-am gasit pe Dumnezeu.
Nu cred ca ai renuntat la Dumnezeu ci ai renuntat la o religie pe care multi preoti o propovaduiesc fara sa inteleaga ei insisi ca esenta crestinismului nu este proslavirea Dumnezeului de sus ci ajutoarera omului de langa tine desi tot Noul Testament Iisus vorbeste despre falsa credinta si adevarata credinta care inseamna sa ajuti. Iar aceasta ajutorare este inteleasa la un nivel superficial de multe ori la a da mancare unor cersatori nu la a integra ajutorul in viata concret si cu toti oamenii. Si tu ai nevoie de ajutor si cei de langa tine si prietenii lor si cunoscutii lor, toti avem nevoie de ajutor sub toate formele afectiv, profesional, financiar, medical... Pur si simplu poti sa-i faci cuiva viata mai frumoasa daca ii dai o melodie de pe youtube, crezi ca nu este ajutor? Sau sa iei aparea colegilor in fata patronului? Crestinismul este in primul rand un mod de viata, moralitatea crestina care s-a propagat in toata lumea in timp ce celelalte religii au creat o lume a treia si tin oamenii de mii si mii de ani in aceeasi stare de de razboi, de foamete, de discriminare sau de detasare emotionala, de gol mental, de depersonalizare si unire cu cosmosul. Care cosmos? Dumnezeu e aici in noi, Dumnezeu este in oameni asa cum a spus Iisus.
Iar o lume de atei se autodistruge pentru ca se bazeaza pe egoism in timp ce crestinismul se bazeaza pe altruism. Ateismul a facut cele mai mari victime din istorie, zeci de milioane de oameni morti in ateismul comunist pentru ca oamenii au fost tratati ca niste animale fara suflet. Si acest ateism a tinut nici 50 de ani desi mai sunt inca voci pierdute care regreta o lume a animalelor. Dar ei pot sa mearga oricand in Coreea de Nord si sa vada o lume perfect atee. Si abia atunci vor intelege ce inseamna sa traiesti printre crestini, ce inseamna toleranta si probabil abia atunci il vor recunoaste si ei pe Dumnezeu pentru ca au vazut unde a dus o lume atee. Lumea este condusa de principii crestine care au fost propagate de USA, stat puternic crestin care ne-a salvat inclusiv pe noi de ateismul comunist pentru ca daca am fi fost in continuare sub acest regim nu mai vorbeam prin internet, oamenii se duceau la alimentara si nu gaseau decat paine, dar puteau sa spuna liberi, sa fie aplaudati si laudati cat de mult sunt ei atei si cat de mult il urasc pe Dumnezeu si cine stie erau avansati si pusi sa-si toarne colegii, prietenii la securitate, li s-ar fi propus sa fie in final mai rai ca niste animale. Asta era lumea atee de acum 24 de ani. De asta a si murit atat de repede in doar 50 de ani.
Lipsa religiei, adica ateismul, care in cea mai mare parte este de fapt ateismul evolutionist, a creat o lume a mortii si a fricii si cea mai concreta dovada a falimentului ateismului au fost chiar cei 50 de ani de ateism comunist care a afectat Romania, jumatate de Europa, Rusia, China... Omul era vazut ca un animal economic, a fost o lume condusa de animale care a dus la zeci de milioane de oameni morti in inchisori, lagare de munca, deportari, morti de foame. Era o conditie de baza sa renunti la Dumnezeu ca sa faci parte din structura comunsit ateista si mai mult sa-l urasti si sa-i urasti pe crestini, s-au distrus biserici, nici un om cu suflet n-ar fi facut parte din acest sistem criminal, care a creat o lume a teorii, a fricii, a tradarii si in final a mortii pentru jumate de Europa, o Asie intreaga si de care ne-a salvat statul puternic crestin USA.
Evolutionistii isi spun ei singuri animale evoluate, conduse de instinct, conduse de legea selectiei naturale, cel mai tare invinge, asta este moralitatea lor. Si e total gresit pentru ca insemna astazi sa nu mai avem egalitatea intre toti oamenii, libertate personala, insemna sa nu mai fie pedepsit abuzul fizic si psihic ci sa existe inechitatea sociala dictate de cel mai puternic, de legea selectiei naturale. Si toate au aparut de cand exista crestinism, de cand Dumnezeu a venit pe pamant acum 2000 de ani intr-o lume de oameni care se comportau ca animalele, si mai rau, o lume a mortii, sclaviei, supunerii, discriminarii, o lume in care cel mai tare conducea, ca o selectie naturala ateista. A accepta teoria fantezista nedemonstrata stiintific arata doar o totala manipulare a unor indivizi care accepta singuri cu atata usurinta sa fie numiti animale, fara suflet conduse doar de instinct. Ateismul a murit in doar 50 de ani, crestinismul exista de 2000 de ani si continua sa se raspandeasca.
Personal am avut timp 9 luni de cand stau pe situl asta sa-i cunosc pe atei. Toti sunt niste oameni care in spatele mastii de sarcasm ascund o mare sila de viata. Si la modul cel mai concret i-am vazut cum efectiv de cate ori cineva avea ganduri de sinucidere pur si simplu il indemnau sa o faca, il batjocoreau, spuneau ca sinuciderea este o eliberare de suferinta un act de curaj si asta de fapt nu ii spuneau numai celui care se gandea la sinucidere ci asta isi spuneau chiar lor insisi, era propria lor sila de viata, propria lor infundare in "libertatea" de face ce vor, de a-si alege propria moralitate. In vreme ce crestinii se chinuiau sa-l traga pe acel om din gandurile negre. Uite aici este un link pus de un ateu care vrea sa sinucida si vezi si tu singur raspunsurile crestinilor si raspunsurile ateilor. Si gandeste-te singur ce-ar insemna ca acel om sa primeasca numai raspunsuri de crestini, asa arata o lume crestina si gandeste-te ca acel om sa primeasca doar raspunsuri de atei, asa ar arata o lume de atei. Si ca bataie de joc finala, respectivul ateu care pusese intrebarea spune: a fost doar un experiment. Asta este lumea atee, am dat doar un exemplu despre comportamentul unui crestin si al unui ateu cand intalnesc un om care are ganduri de sinucidere: http://www.tpu.ro/timp-liber/spuneti-mi-de-ce-sa-nu-ma-sinucid/.
O lume fara Dumnezeu este fara speranta si morala si aici pe pamant, iar dincolo dupa moarte unde? In iad? Principiile morale din biblie au fost cele care s-au propagate in toata lumea cel al ajutorarii(asistenta sociala, sanatate…) al iertarii, al egalitatii oamenilor si nediscriminarii, al pacii care este specific doar zonei crestina si toate principiile lumii civilizate sunt crestine. Ti le-am dat, ti le mai dau o data si toate pleaca din iubirea semenilor principiul suprem crestin:
Acum 2000 de ani intr-o lume a sclaviei Iisus le-a vorbit oamenilor despre egalitate: "Şi a aparut între ei şi neînţelegere: cine dintre ei se pare că e mai mare? Iar Iisus le-a zis: Regii neamurilor domnesc peste ele şi se numesc binefăcători. Dar între voi să nu fie astfel, ci cel mai mare dintre voi să fie ca cel mai tânăr, şi căpetenia ca acela care slujeşte. " Noul Testament Luca 22. Iar apostolul Pavel spune "Nu vă faceţi robi oamenilor", Noul Testament 1 Corinteni 7 si "Nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească şi parte femeiască, pentru că voi toţi una sunteţi în Hristos Iisus" Noul Testament Galateni 3, deci clar la Dumnezeu nu exista nici discriminare rasiala, nici sociala, nici sexuala. Au disparut toate aceste diferente intre oameni, asa cum ne-a spus acum 2000 de ani Iisus: au disparut monarhiile cu toti regii si imparatii, dictaturile, sistemele totalitariste nazismul si stalinismul, sclavia, iobagia, exista democratie, nu mai exista discriminare rasiala, sociala, exista drepturi egale intre femei si barbati, protectia copilului, pedeapsa violentei domestice, abuzului fizic si psihic, exista libertate individuala, libertatea de exprimare, toate sunt garantate prin lege. Si aproape toate au plecat de la un stat puternic crestin, cu adevarat crestin nu formal crestin, SUA, Dumnezeu chiar ii iubeste, "God loves America" pentru curajul ei de a lupta pentru principiile crestine si a schimba in bine toata lumea.
In lumea crestina nu exista razboaie, asa cum si-a dorit Iisus "Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema." Noul Testament Matei 5. Pana si celebrul "Love and Peace" al generatiei hippie care a schimbat lumea spre pace, care a protestat impotriva razboiului din Vietnam, rasismului, saraciei, pentru drepturile femeilor a fost spus de apostolul Pavel de acum 2000 de ani "Dumnezeul dragostei şi al păcii va fi cu voi", Noul Testament 2 Corinteni 13. Armele sunt interzise, armata s-a desfiintat. In lumea crestina nu mai este razboi nu mai sunt crime ale oamenilor contra oameni.
Dumnezeu este foarte aproape de oameni si acum sunt 2, 2 miliarde de crestini pentru ca oameni au simtit concret cum au fost ajutati de Dumnezeu asa cum si eu am simtit acum 1 an cand m-am aflat fata in fata cu propria mea moarte si m-am intors inapoi la Dumnezeu pentru totdeauna. Si toti acesti oameni care credem in Iisus si ne-am schimbat viata in bine stim ca dincolo ne asteapta viata vesnica intr-o lume buna. Doamne ajuta!
Ce modificări ai găsit tu în text, din moment ce există acei codici biblici autentici ai Noului Testament...
Confruntarea cu aceştia atestă autenticitatea actualului Canon al Noului Testament!
Se poate verifica vechimea cu C14 şi se obţine imediat confirmarea valorii acestuia!
?
Am scris despre cele mai mari contradictii din Noul Testament in primele 3 raspunsuri pe care i le-am dat lui Synnad2K aici pe pagina( sunt cam 15 pagini neadevarate introduse abuziv).
Iar despre negarea vechiului testament aproape tot satanist am scris aici, citeste te rog primele 5 raspunsuri tot pentru Synnad2K: http://www.tpu.ro/......ina-2.html
Biblia e considerata toata "sfanta" desi nici 80% din crestini n-au citit-o. Te rog mult sa ai rabdare sa citesti tot pentru ca astazi aplicarea a aproape tot vechiul testament si a celor 15 pagini din Noul Testament deci aplicarea acestor legi "dumnezeiesti" in societatea de azi se pedepseste cu inchisoarea. Doamne ajuta!
În acele texte este prezentat doar un limbaj simbolic prin care se doreste transmiterea unor idei cat se poate de creştine, fara violenta, fara victimizare irationala...
Toate acele lucruri se înţeleg foarte bine doar ţinând cont de context... Îmi pare rău că nu am acum prea mult timp să le dezbat. Le cunosc pe fiecare în parte şi toate sunt în mod decent explicabile!
Cât despre falsificare, nici nu poate fi vorba, întrucât
există codicii biblici autentici ai Noului Testament din secolele III, IV, V, codici care se pot verifica a fi perfect autentici!
Confruntarea cu aceştia atestă autenticitatea actualului Canon al Noului Testament!
Se poate verifica vechimea cu C14 şi se obţine imediat confirmarea valorii acestuia!
Bine, cand ai timp, dar marea problema a biblie este vechiul testament. Cand ai timp. Mersi.
Si inca un lucru, biblia a fost culeasa, putem vorbi de biblie abia din sec 3. Acea biblie nu e modificata, acea biblie nu da eroare la testul C14. Dar tocmai acea biblie din sec 3 nu este adevarata, atunci s-au facut adaugirile contrastante si antichriste. Si nu este nevoie decat de suflet sa intelegem ca nu Dumnezeu, Iisus Hristos si apostolii au dat acele legi. Biblia trebuie inteleasa cu sufletul pentru ca Judecata de apoi o va face Dumnezeu sufletului nostru.
Dacă Dumnezeu a profeţit că Biserica Sa va fi fără pată, iar tu presupui că deja după o generaţie de creştini, a dispărut adevărul, însemnă că Fiul lui Dumnezeu a ajuns la un "epic fail"? nu e demn de nişte creştini ca noi să credem asta...
Ce semnificaţie mai are atunci faptul că a venit la "plinirea vremii"..., înseamnă că a venit doar să "dea kicks", să expună nişte profeţii care să-şi piardă valabilitatea după 2-3 ani? Nu ar fi pentru noi o nebunie să credem asta?
Ce au făcut sutele de mii de martiri chiar în timpul a zeci de ani de contemporaneitate cu apostolii? Ce să facă, au respectat versetele predicii de pe munte pe care te grăbeşti să le calci din păcate în picioare… Ia gândeşte-te un pic la vieţile sfinţilor… Au avut compatibilitate totală cu Predica de pe munte…
Predica de pe munte contează foarte mult cum o înţelegem. Acele lecţii morale au scop formator. Ele nu portretizează un ideal de veşnică umilinţă… Nici 1 % nu se află în centru umilinţa pentru ea însăşi ("nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor…"). O adevărată revelaţie este în centrul smereniei, nicidecum umilinţa…
Creştinismul este foarte demn în smerenie şi modestie. Contează cum înţelegi modestia. Modestia uneori înseamnă chiar totul…
Mă surprinde neplăcut faptul că te grăbeşti să înfierezi imediat ceea ce nu înţelegi, fără să dai nici o şanasă demnităţii Revelaţiei Divine, respectării preofeţiilor Divine, demnităţii Bisericii în care esenţială este nu dreptatea jenantă a omului ci participarea Divină…
Dacă scoatem acele versete din Predica de pe munte, obligatoriu imediat scoatem şi Jertfa Celui Întrupat!
Traim pe pamant nu suntem inca in Rai, asa ca nimic din lumea asta nu este fara pacat, nici oameni, nici biblie, nici biserica, pentru ca toate sunt facute de oameni si oamenii au pacate toti singurul fara pacat e doar Dumnezeu. Mie nu mi se pare ca Iisus a esuat in predicile sale ci Biserica a esuat pentru ca mai mult crestinism gasesti in societatea actuala decat in biblie si in biserica.
Oamenii s-au departat de biserica nu de Dumnezeu, dovada este ca vin la Inviere toti, dar atat in timpul anului nu vezi decat cateva batrane cu cateva clase, atat. Dau un simplu exemplu: In orasul Constanta sunt 50 de biserici si sunt 300.000 de crestini ortodocsi deci 6000 crestini per biserica si cati vin la fiecare biserica? 200, 400, 600? Ca suntem aceiasi oameni mereu. Deci nici 10% nu vin la biserica, dar Biserica sta pa banii tuturor 100% crestini, deci este sustinuta artificial de stat, nu este o biserica a oamenilor in care oamenii sa vina si cand au probleme si cand vor pur si simplu sa se bucure langa Dumnezeu si ceilalti crestini duminica, ci este o biserica singura, cu cativa oameni batrani si care se bazeaza pe gestul formal al botezului, casatoriei si inmormantarii, aici prinde biserica crestinii.
In rest biserica este distantata de oameni pentru ca Ea insasi nu-l intelege pe Dumnezeu si oamenii au inteles falsitatea din biserica si o ocolesc. Dar la Dumnezeu vin de Inviere. Cum se va prezenta biserica la Judecata de apoi? Cu ce credinciosi? Cu ce sfaturi? Cu posturi si cantari liturgice interminabile, plicticoase si neinteligibile de duminica? Multi pleaca nici nu mai ajung la predica si multe predici sunt formale, nu fac legatura intre invatatura crestina si viata actuala, este doar o credinta teoretica, o religie pe hartie si practica se face cum? Crestinismul este un mod de viata nu este o colectie de vorbe de recitat si un zeu de adorat. Si tot ce se spune este ceva de dat bani saracilor, milostenie este o falsa credinta. Ajutorarea este pentru toti oamenii, este un mod de viata nu o mila facuta in pauza de Paste cu cativa cersetori ci o ajutorare, o intelegere a celor din jur cunoscuti si necunoscuti. Peste cativa ani vom asista la la biserica ca la un fel de Muzeul Ortodox roman desi oameni vor crede in Dumnezeu in continuare, vor fi crestini in continuare.
Eu nu am desfiintat din predica de pe munte fericirile, sau indemnurile lui Iisus cum au fost de exemplu "Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati? " care se refera la alti oameni in afara familiei, prietenilor, cunoscutilor. Adica iesirea omului din egoism nu la iubirea de oamenilor de tip farisei. Eu am desfiintat minciuna introdusa abuziv in predica de pe munte :"Celui ce te loveşte peste obraz, întoarce-i şi pe celălalt; pe cel ce-ţi ia haina, nu-l împiedica să-ţi ia şi cămaşa; Ci iubiţi pe vrăjmaşii voştri şi faceţi bine şi daţi cu împrumut, fără să nădăjduiţi nimic în schimb, şi răsplata voastră va fi multă şi veţi fi fiii Celui Preaînalt, că El este BUN cu cei NEMULTUMITORI şi RAI. Luca 6. Aici sunt indemnuri clare nu metafore, acceptarea clara a bataii a maltratarii a furtului ca "Dumnezeu e bun cu cei nemultumitori si rai"? Astea n-au ce cauta in biblie!
Nici un om nu poate trai asa, acceptand bataia, iar cei care au mimat un astfel de mod de a trai nu l-au facut printre oameni ci au fugit in munti, au fugit in munti de rautatea oamneilor si s-au numit pustnici, calugari.
Nu ma intereseaza ortodoxismul in primul rand, pe mine Hristos m-a salvat si pe mine Hristos ma va judeca nu calugarii fugiti de oameni in varf de munte care sunt si ei niste oameni cu bune si cu rele si care atat de mult l-au inteles pe Hristos, atat de mult au inteles esenta crestinismului care este iubirea semenilor incat au fugit in munti. Asa a fugit Hristos? NU! Hristos a mers printre oameni printre pacatosi, printre vamesi, printre oameni saraci, bolnavi, a venit El la oameni altfel cum sa stie oamenii de El? Doar fariseii se tineau departe de oameni, Hristos nu, Dumnezeu insusi a venit la ei sa ajute oamenii!
Calugarii sunt cei mai sfinti pentru ca Iisus nu a avut propria lui familie? Iisus era Dumnezeu, era Tatal tuturor cum sa aiba familie? Si ceilalti apostoli nu si-au lasat familiile unde scrie in biblie asa ceva? Din contra au existat printre apostoli si fratii Andrei si Petru si fratii Ioan si Iacov. Si acele texte mincinoase cu uraste pe tatal si pe mama ta si pe sotie si pe copii ca sa imi urmezei mie probabil ca sunt la baza calugariei. Iisus nu a stat in pustiu Iisus a stat printre oameni ca altfel n-ar mai fi vindecat pe nici un om si n-ar fi mai propovaduit nimic. Si calugarii nu se roaga pentru oameni, daca ar fi vrut sa ajute oamenii i-ar fi ajutat concret nu cu vorbe din varful muntelui acolo unde paradoxal tot de oameni au fugit. Calugaria aminteste de idolatria pagana, calugarii n-au inteles cuvantul lui Dumnezeu care inseamna iubire pentru oameni nu iubire doar de Dumnezeu si au devenit niste prizonieri inchinatori la Dumnezeu fara a oferi nici un ajutor oamenilor asa cum a facut Iisus, ei n-au inteles ca Dumnezeu este in oameni. Crestinism inseamna iubirea oamenilor, nu venerarea pagana a unui zeu asa cum sunt de fapt toate religiile lumii, toate se bazeaza pe un zeu nu pe oameni. Doar Iisus a spus "iubiti-va unii pe altii precum v-am iubit Eu pe voi" nu a spus adorati-ma ca sa va aratati credinta. Ce iubire arata calugii oamneilor cand ei stau izolati in munti?
Calugaria e pusa la mare rang cand Dumnezeu a facut femeie si barbat nu oameni singuri in pustiu, majoritatea functiilor inalte din Ortodoxie sunt detinute de oameni fara familie, calugari, care dau lectii de viata celor cu familie ce fel de lectii pot sa dea niste oameni care au renuntat la familie? Plus ruptura totala de societate, cum sa dea sfaturi actuale de viata? Porunca suprema a lui Dumnezeu a fost iubirea aproapelui si ce iubirea pot sa aduca niste calugari in pustiu si cui? Cui sa aduca invatatura in pustiu si ajutorarea aproapelui? Daca era calugaria suprema in cativa zeci de ani dispaream toti, nu mai erau familii, noi nu ne mai nasteam. "Lăsaţi copii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci împărăţia lui Dumnezeu este a unora ca aceştia", copiii cui, ai calugarilor? Muntele Athos este un monument al discriminarii sexuale crestin-ortodoxe, niste oameni care n-au inteles iubirea lui Dumnezeu pentru toti oamenii barbati si femei. Plus dispretul profund al Bisericii fata de "sectari", ajung cu biblia in mana in iad, se pun in locul lui Dumnezeu si trimit oameni in Rai sau iad niste oameni care respecta principiile crestine?
Niciodata n-o sa cred ca un om care renunta la familie, viata sociala cum sunt si calugarii sunt mai aproape de Dumnezeu si noi celilalti nu. Nu vorbesc de cei care s-au calugarit la batranete sau de cei care si-au pierdut familiile. Este dreptul calugarilor sa isi traiasca viata cum cred ei mai aproape de Dumnezeu, dar sa nu mi se impuna ca modele. Au fost atatia sfinti cu familii. Nu-mi place deloc cand oamenii cred ca daca renunti la familie, prieteni, bucuriile vietii si te afunzi in rugaciuni, posturi, esti izolat de lume, esti mai credincios. Cu atat mai mult cu cat esenta crestinismului este iubirea semenilor, iar acesti oameni izolati intre cartile lor aduc cui iubire si primesc de la cine iubire? Nu vreau sa ii judec fiecare e liber sa se apropie de Dumnezeu cum crede, dar nu mi se pare normal sa fie impuse ca niste modele pentru crestini. Imi pare rau pentru toti oamenii care au fost manipulate sa creada ca prin calugarie il gasesc pe Dumnezeu si au devenit prizonieri pe viata. Si in final san u uitam ca sfintii din biserica au vindecat oameni, dar sfintii din stiinta, mi ales din medicina au vindecat pentru totdeauna omenirea de boli incurabile holera, ciuma si astazi suntem 7 miliarde de oameni din cauza sfintilor lui Dumnezeu din stiinta.
E una din marile greseli ale bisericii ca rataceste omul prin posturi in loc sa-l puna sa se spovedeasca o data pe an sau cand isi simte sufletul apasat. Curatarea sufletului de pacate conteaza nu curatarea corpului care de fapt inseamna infometare, fara lactate, carne, oua. Nu e deloc sanatos asta faceau calugarii in pustiu care in afara sa recite toata ziua rugaciuni pe dinafara nu aveau pe ce sa consume energia. Iar painea avea inainte alta calitate nu cu E-uri ca acum. Postul e si o dovada a superficialitatii bisericii care ocoleste problemele reale ale oamenilor trimitandu-i la post aproximativ 1 din 2 zile pe an in loc sa ii ajute concret.
Atat a inteles biserica trebuie sa-l pregateasca pe om cu post? Ca si Iisus a postit? Este bine ca nu ne pune sa umblam imbracati de Paste in camasi ca asa a fost imbracat si Iisus, cata formalitate. Iisus a facut in primul rand fapte concrete, a ajutat oamenii concret si biserica ne pune sa inlocuim untul cu margarina?
De altfel uita-te singur la oamenii care vin frecvent la biserica, uita-te ce corp nesanatos au, ce trasi la fata sunt, sunt anemici, multi nervosi, altii picati in resemnare. Asta si din cauza pacatoseniei vesnice pe care biserica o mentine in sufletul acestor oameni, limitand-i, blocandu-le viata si oamenii de frica sa nu intre in pacat nu mai traiesc deplin darul lui Dumnezeu catre ei, viata. Si asa fricosii sunt enumerati primii la Apocalipsa, oameni care de frica de a trai se limiteaza mental si fizic prin posturi interminabile si consumatoare de viata. Apoi uita-te pe strada la oamenii normali sa vezi ca ei sunt vii nu sunt trasi la fata, lipsiti de putere, speriati de pacate la tot pasul. Asta nu inseamna ca trebuie sa pacatuim, dar multe pacate sunt inventate de biserica de asta si oamenii ocolesc biserica si vin doar o data pe an de Inviere desi ar avea atata nevoie sa fie ajutati.
Nu trebuie sa ne rugam la Biserica ci lui Dumnezeu, Biserica trebuie sa ajute omul sa-l gaseasca pe Dumnezeu nu trebuie sa se puna pe ea insasi in locul lui Dumnezeu si sa inventeze sau sa se piarda in nimicuri. Si nici macar Biserica nu este vinovata pentru ca Ea n-a facut decat sa fie folosita de politic. Deci eu nu ma rog si nu accept "sfinte" cuvintele unor politicieni care s-au folosit pana si de Dumnezeu ca sa fie stapani pe oameni, pe banii si mai ales pe sufletele lor. Nu mai este vremea crimelor politice, este timpul sa aflam adevarul din biblie si din biserica! Sa nu ne ducem pe noi insine in eroare si pe altii sa-i departam de Dumnezeu adevarat. Dumnezeu ne va judeca drept la Judecata de apoi nu biserica. Doamne ajuta!
Wow... da îţi place să scrii...
Îmi place să cred că nu vrei să desfiinţezi importanţa Bisericii cu care şi Hristos ca Dumnezeu s-a identificat...
Nu ea este destinaţia finală a cinstirii pe care o primeşte, ci Dumnezeu Fiul care a întemeiat-o şi pentru virtutea, demnitatea şi puterea harică a căreia S-a jertfit pe Cruce.
Nu se pune ea "în locul lui Dumnezeu" dar Hristos (şi nu oamenii) a fost Cel care a lăsat-o sa medieze legătura harică a omului cu Sine.
Bine spui că nu este vinovată, nu ea persoalizată, printr-o afirmaţie generalizantă (nu învăţăturile, nu harul lui Dumnezeu, nu prezenţa lui Dumnezeu în mijlocul ei) ci "elementul uman" care orium "participă" ca un mare compromis la ceea ce înseamnă Biserica – locul în care se lucrează mântuirea!
Un compromis mai mult decât acceptat de Dumnezeu, cu toate slăbiciunile lui (în ansamblul său: simpli mireni sau cler) întrucât simultan instituirii Bisericii Hristos a spus că n-a venit pentru cei sănătoşi ci pentru cei bolnavi. Hristos a venit de fapt pentru toţi…
Biserica niciodată nu-şi pierde demnitatea, pentru că niciodată nu trebuie confundat "elemental divin" din Biserică (învăţăturile fără greşeală, harul lui Dumnezeu, prezenţa lui Dumnezeu în mijlocul ei) cu "elemental uman";
Nu cred ca ai citit ce ti-am scris, citeste te rog. Eu ti-am scris concret tu mi-ai raspuns la modul general ca biserica e buna dar oamenii sunt rai, ca biserica da invataturi bune. Nu toate sunt bune si pleaca de la un fals cuvant al lui Dumnezeu pentru ca biblia este si cuvantul lui Dumnezeu si al satanei vent prin influenta politicului din biserica. Si oamenii simt minciuna din biserica si stau departe de ea, desi in Dumnezeu toti cred.
Biserica se axeaza pe post si rugaciune nu pe fapta, biserica are ierarhii desi Iisus cand a fost intrebat de apostoli care este mai mare a raspuns:"Şi a aparut între ei şi neînţelegere: cine dintre ei se pare că e mai mare? Iar Iisus le-a zis: Regii neamurilor domnesc peste ele şi se numesc binefăcători. Dar între voi să nu fie astfel, ci cel mai mare dintre voi să fie ca cel mai tânăr, şi căpetenia ca acela care slujeşte. " Noul Testament Luca 22, citatele din biblie cu episcopi si ierarhii au fost introduse abuziv de conducatori pentru ca nu puteau accepta egalitatea oamenilor.Biserica stabileste ca fiind calugaria forma suprema de apropiere de Dumnezeu, Biserica canta neinteligibil si plicticos in biseriuca de parca Iisus a venit ca un cantaret nu ca Dumnezeu sa ajute oamneii, biserica inferiorizeaza femeia si altele...Si in final e sustinuta artificial de stat dovada este ca nu aduce decat cateva femei batrane, de la tara, cu cateva clase pe care nu s-ar sustine financiar. Si momentul in care nu va mai fi sustinuta financiar nu este departe, asa este in orice stat civilizat si aasa este normal fiecare sa cotizeze la biserica lui si sa sustina preotii care ii plac nu toti preotii numiti pe pile de conducerea fariseica b.o.r.
Crezi ca Dumnezeu nu vede falsitatea bisericii si a multor invataturi ale ei? Dumnezeu nu-si doreste o astfel de biserica cladita pe o carte din care 3 sferturi este satanista, este religia altui popor ucigator de Dumnezeu. Dumnezeu va fi cel care ne va judeca la Judecata de apoi nu biserica, si ne va intreba de ce n-am inteles cu sufletul ci am actionat mecanic si am devenit astfel propovaduitori ai minciunii si ai crimei si am departat oamenii de Dumnezeu pentru ca nici un om cu suflet nu ar face si nu ar crede ca legile de supunere, discriminare si mai ales crimele din vechiul testament sunt "sfinte". Te rog citeste tot ce am scris mai sus. Doamne ajuta!
Scuză-mă, ţi-ai exprimat nemulţumirile (care sunt doar aspecte neînţelese ce pot fi soluţionate CLAR şi DECENT), dar nu mi-ai răspuns deloc la subiect:
"Dacă Dumnezeu a profeţit că Biserica Sa va fi fără pată, iar tu presupui că deja după o generaţie de creştini, a dispărut adevărul, însemnă că Fiul lui Dumnezeu a ajuns la un "epic fail"? nu e demn de nişte creştini ca noi să credem asta...
Ce semnificaţie mai are atunci faptul că a venit la "plinirea vremii"..., înseamnă că a venit doar să "dea kicks", să expună nişte profeţii care să-şi piardă valabilitatea după 2-3 ani? Nu ar fi pentru noi o nebunie să credem asta?
Ce au făcut sutele de mii de martiri chiar în timpul a zeci de ani de contemporaneitate cu apostolii? Ce să facă, au respectat versetele predicii de pe munte pe care te grăbeşti să le calci din păcate în picioare… Ia gândeşte-te un pic la vieţile sfinţilor… Au avut compatibilitate totală cu Predica de pe munte…"
"Mă surprinde neplăcut faptul că te grăbeşti să înfierezi imediat ceea ce nu înţelegi, fără să dai nici o şanasă demnităţii Revelaţiei Divine, respectării preofeţiilor Divine, demnităţii Bisericii în care esenţială este nu dreptatea jenantă a omului ci participarea Divină…
Dacă scoatem acele versete din Predica de pe munte, obligatoriu imediat scoatem şi Jertfa Celui Întrupat!"
Ti-am raspuns de data trecuta chiar la inceput:
"Traim pe pamant nu suntem inca in Rai, asa ca nimic din lumea asta nu este fara pacat, nici oameni, nici biblie, nici biserica, pentru ca toate sunt facute de oameni si oamenii au pacate toti singurul fara pacat e doar Dumnezeu. Mie nu mi se pare ca Iisus a esuat in predicile sale ci Biserica a esuat pentru ca mai mult crestinism gasesti in societatea actuala decat in biblie si in biserica. "
Completez acum: Hristos nu a adus o biserica ci un mod de viata pe care "biserica fara pata" l-a patat prin influentare ei de catre politic, care a adaugat in biblie legi mincinoase de supunere a oamenilor si astazi o parte din crestini si toate bisericile crestine( pentru ca toate cred indiferent de confesiunea crestina ca biblia e "sfanta") deci o parte din crestini si toate bisericile respecta legile politice amestecate cu legile christice. Insa societatea actuala a inlaturat aceste legi necrestine pe care doar in biserica, biblie le mai gasesti si care daca sunt respectate in societatea contemporana sunt pedepsite cu inchisoarea: inegalitatea intre oameni, maltratarea oamenilor, discriminare femeie barbat, uraste pe tata si pe mama ca sa-mi urmezi mie, care aduce aminte de gestul satanist de ucidere-jertfa al lui Avraam ca sa-i arate lui Dumnezeu iubirea mai mare decat fata de fiul sau, asta face satana nu Dumnezeu, Yahve nu Hristos…In pilda talantilor Dumnezeu apare ca un camatar evreu care cere "dobanda" asta este "sfant"? Biserica este formata din toti oamenii si crestini si preoti. Dar daca tot vorbim de biserica atunci biserica formata de crestini, adica societatea este mult mai crestina decat asa-zisa biserica formata din preoti care respecta si propovaduiesc niste legi politice de care am scris mai sus nicidecum religioase.
Mai mult ca sigur ca termenul de "biserica" a fost introdus mai tarziu in biblie pentru ca Hristos nu a intemeiat o biserica ci un mod de viata si asa vom fi si judecati:" Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit; Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine.Atunci drepţii Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând şi Te-am hrănit? Sau însetat şi Ţi-am dat să bei? Sau când Te-am văzut străin şi Te-am primit, sau gol şi Te-am îmbrăcat? Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniţă şi am venit la Tine?
Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut.Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui. Căci flămând am fost şi nu Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi nu Mi-aţi dat să beau; Străin am fost şi nu M-aţi primit; gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; bolnav şi în temniţă, şi nu M-aţi cercetat.Atunci vor răspunde şi ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniţă şi nu Ţi-am slujit? El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu aţi făcut unuia dintre aceşti prea mici, nici Mie nu Mi-aţi făcut.Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică." Matei 25.
Dar afirmatia biserica fara pata este falsa, Hristos nu a lasat o biserica ci un mod de viata care a fost alterat foarte mult prin amestecul politicului in biblie, respective biserica. Si in final s-a si pus aceasta amenintare pe langa cea cu cine va scoate o litera din lege ajunge la ghena deci pe langa amenintarea mincinoasa politica s-a mai pus si la sfarsit lacatul minciunii poltice, acest santaj satanist de urmare orbeasca a oricarei minciuni din biblie:" Iar de va scoate cineva din cuvintele cărţii acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieţii şi din cetatea sfântă şi de la cele scrise în cartea aceasta. Apocalipsa, 22 : 19.
Si ti-am raspuns tot de data trecuta si la al doilea mesaj de acum:
"Eu nu am desfiintat din predica de pe munte fericirile, sau indemnurile lui Iisus cum au fost de exemplu "Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati? " care se refera la alti oameni in afara familiei, prietenilor, cunoscutilor. Adica iesirea omului din egoism nu la iubirea de oamenilor de tip farisei. Eu am desfiintat minciuna introdusa abuziv in predica de pe munte :"Celui ce te loveşte peste obraz, întoarce-i şi pe celălalt; pe cel ce-ţi ia haina, nu-l împiedica să-ţi ia şi cămaşa; Ci iubiţi pe vrăjmaşii voştri şi faceţi bine şi daţi cu împrumut, fără să nădăjduiţi nimic în schimb, şi răsplata voastră va fi multă şi veţi fi fiii Celui Preaînalt, că El este BUN cu cei NEMULTUMITORI şi RAI. Luca 6. Aici sunt indemnuri clare nu metafore, acceptarea clara a bataii a maltratarii, a furtului ca "Dumnezeu e bun cu cei nemultumitori si rai"? Astea n-au ce cauta in biblie!
Nici un om nu poate trai asa, acceptand bataia, iar cei care au mimat un astfel de mod de a trai nu l-au facut printre oameni ci au fugit in munti, au fugit in munti de rautatea oamenilor si s-au numit pustnici, calugari." Si am continuat cu exagerarea calugariei in crestinism.
Problema cu "Vechiul Testament=rau, Noul Testament=bun" este ca V.T. ofera un raspuns (sau mai multe) la problema raului, dar nu se intelege de ce un Dumnezeu bun si iubitor cum este zugravit in N.T. pedepseste copiii africani sa moara de foame si sete, de ce loveste cu tsunamiuri, cu cutremure, cu incendii, etc. In ipoteza ca astea sunt acte ale Diavolului, de ce un Dumnezeu bun si iubitor le ingaduie? V.T. reda mania lui Dumnezeu si dreptatea sa ca izvoare de calamitati naturale, dar N.T. nu prea are ce oferi ca raspunsuri credibile daca scoate caracteristicile negative ale lui Dumnezeu si le lasa doar pe cele pozitive. Un Dumnezeu gelos si razbunator se potriveste mai bine cu realitatea din jurul nostru decat un Dumnezeu care mereu face numai bine tuturor.
@Saveoursouls, tu ești malefic și speculant! Alegi din Noul Testasment numai ce-ți convine tie!
NICIODATA în istoria Bisericii nu s-a mai intamplat acest lucru. Au încercat gnosticii, dar nu se putea ca Hristos să-și lase Biserica batjocorită de falsificări...
Scuza-ma, dar ma surprinde PERVERSITATEA ta! Un sectant tot mai are niste reguli (gresite asa cum sunt) pe care le respecta. TU NU RESPECTI NIMIC!?!
Ce nu-ți convine pur și simplu scoți din Biblia si spui "piua, nu-i adevarat"! Ce inseamna asta? Port cu tine un dialog și daca vezi că nu ai argument logic mai rupi o foaie din Biblie si spui ca nu-i adevarat... Dac-o arunci pe toată odată vei termina deci mai repede, așa cum iti doresti...
@Saveoursouls, sigur nu esti tu Dorugar? Teorii și erezii mai mari și mai stupide, mai anticreștine numai la el am auzit. MĂCAR EL RECUNOASTE DESCHIS CĂ NU E CRESTIN!
Tu ai o problema la mansardă cu teoria asta stupidă a "conspirației"! Tu de fapt nu crezi în nimic!
Ți-am mai spus, dacă scoți din Biblie, predica de pe munte și modestia creștină, poți să scoți și Jertfa Mântuitorului și gata ai terminat "victorios", nu mai are nimeni cu ce sa te contrazica...
1). TU CE CONSIDERI TOTUȘI ADEVĂRAT DIN NOUL TESTAMENT?
2). CE DOVEZI AI? (din moment ce scrii cearșafuri întregi cu fabulații DAR NICI O DOVADĂ ISTORICĂ CONCRETĂ!)
Tu esti tocilarul lui Dumnezeu, nu te-am vazut decat recitand foi intregi din biblie, atat, ca un tocilar care nu intelege nimic, dar repeta pe dinafara. Daca tu crezi ca e normal ca Avraam sa-si injunhie fiul ca dovada de dragoste suprema fata de Dumnezeu atunci tu, duhovnicii si toti ortodocsii, sectarii, catolicii, baptistii, mozaicii si toti care credeti in Dumnezeu veti da raspuns la Judecata lui Dumnezeu pentru ca n-ati inteles nimic din biblie si ati dus si pe altii in eroare iar pe cei mai multi i-ati indepartat de adevarul Dumnezeu! Istoria lui Hristos a fost modificata la anul 300. Dorugar ataca crestinismul eu neg iudaismul satanist cat de orb poti sa fii?
Singurii care va asculta sunt cateva batrane fara scoala care nu stiu sa citeasca si n-au citit biblia, uita-te in biserici sunt goale pentru ca Dumnezeul din societate este mai real decat minciunile antichriste din biblie. Copiii nu mai sunt loviti, facultatile sunt pline de femei, oamenii sunt egali toti in fata legii si toate astea contrazic cele 15 pagini din Noul Testament, iar respectarea vechiului testamnet duce la inchisoare in societatea de azi!
M-am uitat pe raspunsurile tale, de cate ori ai ajutat pe cineva? Ca nu te vad decat aparand sfinti, moaste, icoane si bor atat. De ajutat nu te-am vazut decat foarte rar. Ai devenit doar un tocilar al lui Dumnezeu, un om care glorifica o biserica dar foarte rar te-am vazut ajutand pe TPU. Esenta crestinismului este iubire, o spune clar Hristos asa ne va si judeca, o spune clar si apostolul Pavel o spune clar si Ioan in epistolele sale. Tu probabil faci multe vizite la biserica, saruti multe icoane si maini de "mari" duhovnici, esti slabit si infometat mereu de schimbarea margarinei cu untul la post si vii si dai lectii despre Dumnezeu? Eu am fost fata in fata cu moartea mea si Dumnezeu m-a salvat si de 1 an la 33 de ani si de cand il cunosc pe Dumnezeu intru pe multe forumuri sa vorbesc oamenilor despre Dumnezeu nu sa palavragesc despre nemurirea ortodoxiei si sa trec pe langa cei care au nevoie de ajutor. Asta inseamna credinta fapte nu teorie! Tu n-ai inteles nimic din biblie, Hristos s-a lasat El insusi batjocorit si tu imi spui ca n-a lasat biblia batjocorita? Cei care nu repecta cuvantul lui Dumnezeu sunt chiar cei care n-o inteleg, cei care nu inteleg ca este toata contrastanta si ca trebuie ales adevarul care sa- pierdut prin sutele de pagini.
Crestinismul n-are legatura cu iudaismul! Iudaismul l-a crucificat pe Dumnezeu insusi si tu spui ca este sfant iudaismul? Tu si toata biserica Ortodoxa si baptista si catolica? Uita-te pe statistici, in doar 20 de ani s-au golit cu 50% bisericile si ale protestantilor si ale catolicilor, iar la noi in afara de oamnei batrani nu vezi pe nimeni la biserica. Ti-am dat exemplu orasului Constanta in care la 300.00 de locuitori sunt 50 de biserici deci 6000 de oameni la fiecare biserica si cati vin la biserica 200-400-600 ca suntem aceiasi oamnei de fiecare data? Nici 10 % nu vin la biserica, dar cotizeaza toti 100% la o biserica artficiala. Asta este o biserica sustinuta artificial de stat nu de oameni. Oamneii cred in Dumnezeu nu in biserici. 80% din crestini n-au citi biblia, daca ar citi-o ar fi mai multi atei si oamneii s-ar departa de Hristos. Si tu si bisericile toate crestine veniti in secolul 21 cu toate legile sataniste care au ucis atatia oamnei in toata istoria umanitatii si care l-au ucis in final pana si pe Dumnezeu? Voi sunteti biserica lui Dumnezeu? Tu-mi spui mie de perversitate? Tu nu-l respecti pe Dumnezeu propovaduind satana! Tu esti un indoctrinat care crede ca Hristos sta in icoane si in lingusirile si preaslavirile bisericilor. Hristos este in oamnei asa cum El singur ne-a spus. Si cel care nu a raspuns la nici o intrebare esti chiar tu pentru ca nu poti sa justifici discriminarile, crimele, supunerile asa cum nu te vei putea justifica nici in fata lui Hristos la Judecata de apoi tu si cu toti pastorii si preotii si toti indoctrinatii si fanaticii lingusitori ai lui Dumnezeu care cred ca admitand toata biblia il salvesc pe Dumnezeu dar uita de omul de langa ei sa-l ajute! Schimba-te cat mai traiesti pentru ca atunci cand vei muri si vei ajunge in fata lui Dumnezeu ce ii vei arata? Munti de anafura, acatiste, icoane si slaviri ale unei biserici, nu a lui Dumnezeu pentru ca daca l-ai fi iubit pe Dumnezeu ai fi iubit oamneii nu o carte modificata si niste ziduri ale unei cladiri fara suflet! Dumnezeu sa te lumineze odata si pe tine!
Eşti de belea nu altceva... : ) Îţi spuneam ceva mai înainte că nu am avut timp sa ma refer în detaliu la fiecare din versetele biblice care ţie ţi se par a fi în neregulă. Îţi spuneam atunci că fiecare se poate explica în mod deplin, şi aşa este. Îmi voi face timp într-o zi şi voi reveni si asupra Noului Testament pe care tu nu-l accepti...
Cât priveşte însă Vechiul Testament, este imperios necesar să se disocieze naţionalismul brutal, intoleranţa violentă, puritanismul etnic specific evreilor de mesajul obiectiv, general valabil şi neinterpretat al lui Dumnezeu.
Cele două aspecte sunt împletite şi aşa au fost din momentul în care profeţii au primit Revelaţia dar au transpus-o într-un mod diferit, specific fiecărui profet in parte...
Lasa, nu-ti mai face timp pentru mine sa-mi explici, am vazut suficient cat ai inteles din cuvantul lui Dumnezeu si cum l-ai aplicat concret preamarind nemurirea ortodoxiei si ocolind problemele reale ale copiilor de pe site. Fa-ti timp pentru copiii de aici ajutand concret!
Am vazut ce raspuns i-ai dat unei fetite, cata hobotnicie a putut sa reiasa din raspunsul tau. Trebuia sa-i spui asa: "Si parintii tai si prietenii tai iti zambesc la fel ca si duhovnicul tau." Nu cum i-ai raspuns tu.
Mai traieste printre oameni nu mai trai printre obiecte bisericesti fara suflet, Dumnezeu este in oameni asa poate o sa-l gasesti si tu vreodata pe Dumnezeu cu adevarat pana nu o sa fie prea tarziu pentru tine.
Noul Testament nu contine erori. Acesta nu contine exprimari neingrijite si subiective, nationaliste sau sovine precum s-au strecurat in Vechiul Testament...
Din fraza:"Dumnezeu este unicul ascultator al rugaciunii".Imi creeaza opinia ca este mult mai intelept decat cum este descris in Biblie si ca raspunde doar printr-un mijloc linistitor, fara a te zgudui pe tine insuti.Credincios sau pacatos cum esti, spui o rugaciune, si spre mirarea ta, cineva chiar asculta acea rugaciune.Chiar am vrut sa scriu asta.Cu toate ca nu atest existenta lui Dumnezeu, gandindu-ma la el, am avut o fericire extrem de greu de descris in cuvinte si doar ma gandeam daca exista.Si nu o singura data.Deci acel sentiment este uluitor.Sa genereze creierul atata dopamina mi se pare iesit din comun.Mai ales ca acea dopamina sa apara cand te gandesti la Dumnezeu.Si culmea, doar cand ai ganduri pure.E adevarat tot ceea ce am scris.De asta nu sunt ateu convins.Sau daca aveam nevoie de un lucru, nu prea pretentiosmil rugam pe Dumnezeu si chiar il primeam la un timp foarte scurt! Oare sa fie intamplarea ca atunci cand l-am intrebat pe dzeu-fiinta inexistenta-tocmai atunci sa se intample?
Da asa este ai dreptate si e deasupra este foarte frumoasa rugaciunea aceasta imi place enorm de mult sincer chiar vorbesc serios
CracanelTrasPrintrunInel întreabă:
Îţi mulţumim pentru răspuns!
Înainte de a confirma te rugăm să mai petreci 20 de secunde revizuindu-l. Din dorinţa de a avea o comunitate cât mai utilă şi cât mai plăcută te rugăm ca răspunsurile tale să respecte 3 reguli minimale:
- o exprimare corectă gramatical (toate propoziţiile încep cu litere mari şi se termină cu semne de punctuaţie, fără prescurtări de tipul "nush", "acm", "adik" şi fără dezacorduri flagrante).
- ne amuzăm, dar nu ne batem joc de ceilalţi;
- să lăsăm obscenităţile pentru cei mai puţin inteligenţi;
Îţi mulţumim din suflet pentru dedicarea şi implicarea ta
Comunitatea TPU
ATENŢIE! Postarea repetată de întrebări/răspunsuri ce încalcă regulamentul TPU va duce la suspendarea sau chiar la anularea contului.
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
ATENŢIE! Ai multe greşeli de scriere în postare. Dacă vei continua în acelaşi stil, contul tău va fi suspendat sau anulat
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.147.65.47) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Eşti sigur că doreşti să postezi acest mesaj şi îţi asumi toate riscurile?
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
95% din întrebările de pe TPU au primit cel puţin un răspuns