Scuză-mă, ţi-ai exprimat nemulţumirile (care sunt doar aspecte neînţelese ce pot fi soluţionate CLAR şi DECENT), dar nu mi-ai răspuns deloc la subiect:
"Dacă Dumnezeu a profeţit că Biserica Sa va fi fără pată, iar tu presupui că deja după o generaţie de creştini, a dispărut adevărul, însemnă că Fiul lui Dumnezeu a ajuns la un "epic fail"? nu e demn de nişte creştini ca noi să credem asta...
Ce semnificaţie mai are atunci faptul că a venit la "plinirea vremii"..., înseamnă că a venit doar să "dea kicks", să expună nişte profeţii care să-şi piardă valabilitatea după 2-3 ani? Nu ar fi pentru noi o nebunie să credem asta?
Ce au făcut sutele de mii de martiri chiar în timpul a zeci de ani de contemporaneitate cu apostolii? Ce să facă, au respectat versetele predicii de pe munte pe care te grăbeşti să le calci din păcate în picioare… Ia gândeşte-te un pic la vieţile sfinţilor… Au avut compatibilitate totală cu Predica de pe munte…"
"Mă surprinde neplăcut faptul că te grăbeşti să înfierezi imediat ceea ce nu înţelegi, fără să dai nici o şanasă demnităţii Revelaţiei Divine, respectării preofeţiilor Divine, demnităţii Bisericii în care esenţială este nu dreptatea jenantă a omului ci participarea Divină…
Dacă scoatem acele versete din Predica de pe munte, obligatoriu imediat scoatem şi Jertfa Celui Întrupat!"
Problema cu "Vechiul Testament=rau, Noul Testament=bun" este ca V.T. ofera un raspuns (sau mai multe) la problema raului, dar nu se intelege de ce un Dumnezeu bun si iubitor cum este zugravit in N.T. pedepseste copiii africani sa moara de foame si sete, de ce loveste cu tsunamiuri, cu cutremure, cu incendii, etc. In ipoteza ca astea sunt acte ale Diavolului, de ce un Dumnezeu bun si iubitor le ingaduie? V.T. reda mania lui Dumnezeu si dreptatea sa ca izvoare de calamitati naturale, dar N.T. nu prea are ce oferi ca raspunsuri credibile daca scoate caracteristicile negative ale lui Dumnezeu si le lasa doar pe cele pozitive. Un Dumnezeu gelos si razbunator se potriveste mai bine cu realitatea din jurul nostru decat un Dumnezeu care mereu face numai bine tuturor.
@Saveoursouls, tu ești malefic și speculant! Alegi din Noul Testasment numai ce-ți convine tie!
NICIODATA în istoria Bisericii nu s-a mai intamplat acest lucru. Au încercat gnosticii, dar nu se putea ca Hristos să-și lase Biserica batjocorită de falsificări...
Scuza-ma, dar ma surprinde PERVERSITATEA ta! Un sectant tot mai are niste reguli (gresite asa cum sunt) pe care le respecta. TU NU RESPECTI NIMIC!?!
Ce nu-ți convine pur și simplu scoți din Biblia si spui "piua, nu-i adevarat"! Ce inseamna asta? Port cu tine un dialog și daca vezi că nu ai argument logic mai rupi o foaie din Biblie si spui ca nu-i adevarat... Dac-o arunci pe toată odată vei termina deci mai repede, așa cum iti doresti...
@Saveoursouls, sigur nu esti tu Dorugar? Teorii și erezii mai mari și mai stupide, mai anticreștine numai la el am auzit. MĂCAR EL RECUNOASTE DESCHIS CĂ NU E CRESTIN!
Tu ai o problema la mansardă cu teoria asta stupidă a "conspirației"! Tu de fapt nu crezi în nimic!
Ți-am mai spus, dacă scoți din Biblie, predica de pe munte și modestia creștină, poți să scoți și Jertfa Mântuitorului și gata ai terminat "victorios", nu mai are nimeni cu ce sa te contrazica...
1). TU CE CONSIDERI TOTUȘI ADEVĂRAT DIN NOUL TESTAMENT?
2). CE DOVEZI AI? (din moment ce scrii cearșafuri întregi cu fabulații DAR NICI O DOVADĂ ISTORICĂ CONCRETĂ!)
Eşti de belea nu altceva... : ) Îţi spuneam ceva mai înainte că nu am avut timp sa ma refer în detaliu la fiecare din versetele biblice care ţie ţi se par a fi în neregulă. Îţi spuneam atunci că fiecare se poate explica în mod deplin, şi aşa este. Îmi voi face timp într-o zi şi voi reveni si asupra Noului Testament pe care tu nu-l accepti...
Cât priveşte însă Vechiul Testament, este imperios necesar să se disocieze naţionalismul brutal, intoleranţa violentă, puritanismul etnic specific evreilor de mesajul obiectiv, general valabil şi neinterpretat al lui Dumnezeu.
Cele două aspecte sunt împletite şi aşa au fost din momentul în care profeţii au primit Revelaţia dar au transpus-o într-un mod diferit, specific fiecărui profet in parte...
Cea mai buna metoda ca sa fi ascultata de Dumnezeu e sa-i spui din inima ce simti, pentru ca rugaciunile acestea el le cunoaste deja.Matei6:7,8
În pofida a ce spun unii "ne-creştini", Scriptura conţine exemple de rugăciuni: atât cu formă fixă (precum TATĂL NOSTRU), cât şi exprimări libere de rugăciune...
În cazul primei categorii (inclusive a novenei), rugăciunea fixă, aceasta chiar are şi rolul de a ne învăţa cum să ne rugăm şi ce este important să spunem…
Noul Testament nu contine erori. Acesta nu contine exprimari neingrijite si subiective, nationaliste sau sovine precum s-au strecurat in Vechiul Testament...
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: