Ce ai pătit dragul meu frate! O singură dată pune-te în genunchi, și spune așa:
- "Din toată inima mea, mi-aș dori că Tu să îmi dai un semn. Dacă în inima mea se găseste credință cât un grăunte de muștar; Tu fă-mă Tată, nu să te văd la față, căci îmi e de ajuns să simt ceva, un sentiment. Trimite-mi te rog Calea, spre Adevăr, prin tot ce face parte din tine. Dacă chiar existi și nu te-am înțeles, îți cer Tată să nu îmi lași inima împietrită. Lăudat fie numele Domnului. Amin!"
Tu chiar nu ai inteles ce am scris?
Biblia este doar un simplu test de inteligenta pe care evident nu l-ai trecut.
Cum ar putea Dumnezeu sa sustina sclavia,sa incite la violenta,ura,crime si violuri, sa fie gelos, manios si razbunator?
Asa mi -a raspuns.
Deci zeul inventat de oameni din Biblie este fals.
Citeste intreg vechiul testament.
Si vei vedea ca nu mai are rost o intrebare ca asta.
Eu am înteles ce ai scris, dar tu ai citit ce am scris și nu ai auzit.
Dacă Biblia e test de inteligență, iar tu te consideri inteligent, de ce nu dai testul? Citește-o
Dumnezeu este împotriva violenței, crimei, violurilor. El nu este mânios și nici răzbunăor, iar gelozia lui este o calitate dacă o înțelegi. Zeul din Biblie, este Tatăl nostru, el ne-a creat pe noi ci nu noi pe el, altfel cum poți explica viața? Ești cumva evoluat dintr-o maimuță? Cine a făcut maimuța asta?
Știi, faptul că tu spui cuvintele de mai sus despre tată, este ca și cum ai spune că parinții tai sunt așa. Nu cred că nu te-au certat, pedepsit (inseamnă că sunt violenți, nu! ei te iubesc si incearca sa te indrepte). Toată pacea fie asupra Tatălui! Și sper să te vindeci frate.
Am stat într-o zi și am suprapus povestirile despre creație și mie nu mi-a ieșit că s-ar contrazice cu ceva. Doar prezintă aspecte diferite cu scopul de a detalia cele întâmplate.
„Iată istoria cerurilor și pământului. În ziua când a făcut Dumnezeu un Pământ și Ceruri nu era niciun copăcel de câmp" - nu zice că nu erau copaci în ziua când a fost creat omul, ci în ziua când a fost creat Pământul. Deci înțeleg că acest verset e o introducere similară cu Geneza 1:1.
Recomand să pui pe hârtie și să recitești acolo unde aparent nu potrivește ceva. Și pune-te în locul scriitorului: care i-a fost intenția - să se contrazică singur? Sau să aducă o completare textului deja scris?
Ultima dată când am citit Geneza am observat că autorul presară o grămadă de detalii (gen mai întâi au mâncat și apoi au povestit etc), lucruri aparent minore, deci sunt sigur că n-ar fi scăpat încă din primele capitole lucruri care să nu potrivească unele cu altele.
Depinde cum (/cu ce gând) citești.