E un mod de viata. Daca ajungi sa nu te mai poti itoarce la modul anterior de viata, ramai la noul mod de viata pe care l-ai ales.
Teoretic ar trebui sa se abtina de la multe aspecte si comportamente pe care le desfasura in viata normala, si da, ar trebui cam toata viata sa slujeasca manastirea.
Nu vreau sa te influentez direct, dar nu vad scopul pentru care te-ai forta sa te calugaresti doar pentru a fi mai aproape de Dumnezeu si suferind in tacere abtinerea de la placerile si evenimentele pe care le aveai in viata normala.
Daca Dumnezeu exista, te va judeca ca om pentru faptele tale, nu pentru ca ai crezut sau nu in el. Eu asta vreau sa cred. Nu-mi concep cum o divinitate care este "tatal" nostru, care este caracterizat ca fiind iubirea absoluta sa ne bage intr-o moarte vesnica, sa ne faca rau desii am fost oameni buni, am facut bine, ne-au iubit alti oameni pentru mentalitatea noastra buna si ne-am comportat frumos doar ca n-am crezut in el din cauza societatii bolnave care s-a tampit la cap din cauza intelegerii gresite a celor scrise despre el si creatiile sale.
Daca el doreste si i se pare un mod de viata placut, atunci sa o practice. N-am nimic impotriva. De-asta am specificat la inceput ca daca o face doar pentru Dumnezeu suferind in tacere in interiorul lui ca va trebui sa se abtina de la ce facea el in viata normala este degeaba, pentru ca acest Dumnezeu te poate iubi in orice ipostaza ai fi atata timp cat ai o gandire buna iar actiunile tale sunt pe masura.
Cum spun și colegii aici,e un mod de viață,și obiectivul de a fi mai aproape de Dumnezeu îl poți atinge oriunde daca in asta crezi eu personal cred că, călugăritul asta ar fi o pedeapsă pe care ți-o autoimpui in cazul tau
dar cum spunea și colegul,poți daca asta vrei,sa faci un mod de viață. Probabil mai nou au și net și prieteni,am văzut călugări prin localități și aveau mașină, vorbeau la mobil, deci cred că unii dintre ei au ales să folosească, in folosul domnului daca vrei sa îi spunem așa, unele din creațiile omului