Îți poți da seama cât de mult le pasă preoților de Isus doar înțelegând sărbătorile și cultura.
- Se sărbătorește nașterea Domnului Isus în decembrie când El s-a născut în aprilie;
- Majoritatea enoriașilor din toate bisericile ortodoxe cred că au fost 3 magi de la Răsărit când de fapt au venit destul de mulți împreună cu o armată.
Nu este mai ușor de înțeles că Hristos este Mântuitorul. Pentru asta trebuie să înțelegi Biblia, iar pentru a înțelege Biblia trebuie să înțelegi cel puțin istorie, astronomie și cultură ebraică(sunt sigur că habar nu ai de nici unul din subiectele astea 3, domnule "copiand").
Asemanari si deosebiri intre crestinism si Hinduism
https://www.diffen.com/difference/Christianity_vs_Hinduism
Asemănările dintre Hinduism și creștinism sunt pur superficiale. Iar între Avraam (așa e pe română) și Brahman nu nicio asemănare.
Motivul zeității care moare și învie e una extrem comună, de fapt Jung credea că e un arhetip intrinsec inconștientului nostru. Originea lui vine de la Soare care "moare" în fiecare seară și "învie" următoarea zi și anotimpurile, natura murind în fiecare iarnă și învind în fiecare primăvară.
După cum ziceam, similarități superficiale sau origini comune pentru idei similare. Din punct de vedere istoric Nu există nicio dovadă că Biblia ar fi vreo copie a ideilor hinduse. Adică Vechiul Testament e extrem de centrat pe istoria, conflictele și problemele condiției evreului antic, să zici asta e cumva o copie a ceva idei hinduse e pur absurd.
Sunt cam multi nu-i am pe toti in cap deodata ca sa ii scriu, si ar fi o intrebare super lunga. Sara e Saraswati. Nu moare soarele se misca planeta se intoarce cu spatele. Da calendarul incepe cu primavara si acum iar nu-s sigura ce zodie e ce luna noua. Pentru ca e altfel cand traiesti in ele zi de zi, e mai usor de retinut cand sunt parte din viata ta, decat atunci cand esti singur si vrei sa stii ce se intampla cand nimeni nu intelege.
Pai cum ar trebui sa primesti dovada ca sa o crezi? Sa ti-o spuna cine sa dovedeasca cum cand tu deja ii crezi pe ei? Da si alea sunt copiate dupa mahabharata (care da e dovada ca a existat pe planeta asta dar nu s-a apucat nici un crestin sa arate la tv aceste "dovezi". De asta aveti nevoie ca sa "credeti"?) Pai nu e absurd ce au facut ei? Hinduismul a existat in imperiul roman inainte ca Elena sa foloseasca biblia. Si au fost chiar asa multi ani, si oameni in asta implicati si s-a ajuns la ziua de azi cand scriem pe internet urlam la toata lumea "incetati gluma asta".
Nu stiu cum ar trebui sa zic mai corect, dar cand mi se vorbeste "urat" reactionez negativ si emotional. Oricum, apreciez modul de vorbire foarte mult.
anonim_4396 întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: