Nu au studiat saracii prea mult despre religie, sau au studiat si au inteles pe dos.
80 %dintre ei sunt convinsi ca crestinismul este singura religie din lume.
50% confunda biserica cu crestinismul.
Toti sunt convinsi ca in Biblie scrie ca pamantul este plat si ca are 6000 de ani.
99% cred in evolutie si Big Bang fara sa stie exact ce inseamna.
Orice discutie cu ei este 100%timp pierdut.
De gramatica nu zic nimic ca apoi ma raportează toti pentru atac la persoana.
Nu exista atei zdraveni la cap care sa afirme ca Dumnezeu ii manipuleaza. Macar daca te adresezi ateilor, adreseaza-te celor care sunt normali din punct de vedere psihic.
"Va rog frumos sa nu mai asociati biserica cu Dumnezeu" - nu o asociez! Cum sa o asociez? Nuu, nu o asociez!
Eu cand merg la Biserica, vad numai luminite roz si beculete, e muzica hip-hop satanista, in boxe la refuz (sa auda tot cartierul) si acolo nu sunt popi! Nuuu, cum sa fie popi? Nu sunt popi! Sunt dj!
Bem, fumam, ne distram! Nu exista nicio urma de Dumnezeu! Cum sa asociez? Nu asociez!
Fiul lui Dumnezeu s-a IDENTIFICAT cu Biserica, nu e problema. Confuzia e alta: multi confunda libertatile "perisabile" ale oamenilor din Biserica cu insasi Biserica. Sa nu facem confuzie.
Biserica este instituţie DIVINO-umană! Biserica înseamnă şi comunitatea celor credincioşi, dar, iată ce mai conţine:
- PREZENŢA lui Dumnezeu în mijlocul ei până la sfârşitul veacurilor Mt. 28, 2; Mt. 16, 18;
- HARUL încredinţat ei, Bisericii (şi aici avem confirmarea prin peste 70 de versete a lucrării harice a preoţilor şi a episcopilor în Biserica Noului Testament);
- ÎNVĂŢĂTURA FIULUI lui DUMNEZEU transmisă Bisericii şi rămasă "neavând sau zbârcitură"(Efes 5, 25) – identitate a unei credinţe unice şi fără contradicţii.
Despre Biserica se spune ca va continua pana la sfarsitul veacurilor sa existe "NEAVÂND PATĂ SAU GRESEALA".
Dar asta nu se referă nici la meritele preoţilor din vremea Sa (de acum 2000 de ani) nici la meritele preotului din satul de astăzi (fiecare om este păcătos), nu se referă nici la comunitatea credincioşilor (pentru că toţi oamenii sunt păcătoşi), ci se referă la prezenţa "ELEMENTULUI" DIVIN în cadrul acestei "instituţii"(a fost instituită de Hristos) divino-umane unice a BISERICII care poartă lucrarea lui Hristos în lume, şi pentru care El Şi-a vărsat sângele Fapte20, 28;
Dumnezeu nu manipuleaza pe nimeni, pentru ca pur si simplu nu exista, dar religia in general, credintele in personaje inexistente, povestile cu zei care fac si dreg, da.Nu zeii manipuleaza, ci diverse persoane si/sau institutii care prin astfel de povesti manipuleaza, prostesc si indobitocesc oamenii.
Dar tratati ca personaje din povesti, precum Baba Cloanta de exemplu, si zeii pot fi nemernici, si atunci s-ar putea ca cei care, cum spui tu, considera ca-i reprezinta, sa fie considerati la fel. Numai ca logica e inversa fata de cum spui tu, daca zeul din poveste e nemernic atunci si "reprezentantul" lui poate fi catalogat la fel, si nu invers.
Inca unul care si-a inventat propriul zeu. Probabil exista 7 miliarde de zei in lumea asta.
Daniel nu trebuie sa ai 10 facultati ca sa vezi ca majoritatea se inchina la stele.Crezi ca iti trebuie 5 facultati sa fi ateu? Nu, nu iti trebuie.Una si cu una fac 2.Pana si taranu ala de la coada vaci daca se gandeste macar 5 minute, isi da seama ca nu exista.Nu trebuie sa stii ca exita 'nspe mii de religi daca toate's bazaconii Nu trebuie sa stie un ateu despre bing bang si altele.Ateul inseamna ca nu crede in nimic magic, nu crede in superstiti si alte lucruri PE scurt.Un om poate deveni usor ateu, se roaga la dumnezeu sa zicem un an sa il faca sanatos, el avean o boala usoara.Asta nu se intampla, tipu isi pierde credinta si punct. E simplu, numai te da atat important prietene, dezbatarea asta cu ateii >< credinciosi e de cand lumea si pamantu
De unde stiti voi de Dumnezeu? Din Biblie!
In functie de ce anume il "ganditi"? De Biblie(de indicatiile ei)!
"Dumnezeu" vine la pachet cu tot ce indica Biblia!
Cine interpreteaza, stabileste si promoveaza informatia biblica? Biserica! Ea a stabilit tot ce contine Biblia si cum trebuie gandita ea.
Tu pui problema ca si cum "Dumnezeu" ar exista, insa pentru atei el nu exista, el e doar o absurditate in jurul careia s-a construit intreaga minciuna(spiritualitate) religioasa.
"Dumnezeu" nu te poate manipula(nici-un ateu intreg la cap nu poate sustine asta), el trebuie sa existe ca sa te poata manipula. Sunteti manipulati de Biserica, plus voi intre voi(credinciosii) va manipulati, indoctrinati si va amagiti reciproc.
Nu "Dumnezeu" te prosteste(el nu exista), tu te indobitocesti adoptand aberatiile religioase, esti indobitocit de credinta, de tot acel pachet religios pe care il adopti irational, impins de slabiciuni, si nu de dovezi(cum ar fi normal).
"Dumnezeu" nu este nici nemernic, "el" nu este nici cum, nici tu nu esti(neaparat) nemernic ca sustii sau "reprezinti" un personaj imaginar, dar cumva tot esti...
Sa PRESUPUNEM ca Dumnezeu INTRADEVAER exista...DA!, ai Dreptate Dumnenezeu, DACA ar exista/exista NU ar putea fi asociat cu o religie, o anumita secta religioasa, spalare de bani sau altele...()
...insa pentru noi, ateeii NU acesta este MOTIVUL(motivele-in functie de CAZ) pentru care nu credem in Dumnezeu.
PERSONAL, PRINCIPALUL MOTIV este faptul ca nu il simt prezent pe Dumnezeu in viata mea!
(pentru a intelege CAT DE CAT ceva ar trebui sa incep sa EXPLIC MULT si MULTE )
Trecand peste explicatii -stiu deja ce o sa vrei prima data sa-mi raspunzi inapoi:''Crede si vei vedea''!
(am CREZUT nu a functionat...''crede mai mult'' -ideea e ca nu mai pot DELOC (viata mea si a altor CATEVA MILIOANE e DOVADA VIE ca nu am MOTIVE sa cred!)-daca Dumnezeu exista atunci sa faca un miracol... si, poate voi crede(niciodata nu am avut parte de unul si chiar AM avut, AM si VOI avea nevoie de miracole)
Cam asa gandim noi-PE SCURT!
Poti tu sa ne dai/IMI DAI (alte) MOTIVE bune care sa ajute?!
Deci asta este motivul pentru care exista ATEISMUL? Ca Dumnezeu nu si-a facut simtita prezenta in viata acelora? Dar de unde stiti asta? De unde stii ca atunci cand te trezesti dimineata nu este chiar voia lui Dumnezeu? Daca Dumnezeu isi doreste deseori sa isi faca simtita prezenta iar voi il respingeti.Este adevarat, Dumnezeu, deseori permite sa se intampla anumite lucruri in viata omului, ca sa poata avea loc vreo schimbare. Sper ca intelegi ce vreau sa zic...
INTELEG,CHIAR inteleg ce vrei sa spui!
E la fel ca si cum l-ai asocia pe Dumnezeu cu un prieten(sau un parinte), unul BUN-iar atunci cand tu ''iti iei lumea in cap'' acesta ''te scutura'' putin pentru a te trezi la realitate si a te ajuta sa nu suferi din cauza actiunilor tale necugetate, pentru a te feri de durerea ce se va revarsa asupra umerilor tai in viitorul apropiat din cauza actiunilor tale (''stupide'')...
Aceasta parte(fata a lui Dumnezeu) voiai sa o accentuezi nu?!
...Sunt total de acord cu acest fapt!
Dar acum iti voi da niste exemple a unor ''stiluri de viata'' a unor oameni care, daca Dumnezeu exisata atunci NU are cum sa explice neatentia pe care o ofera acelor persoane!
http://www.tpu.ro/......de-atunci/
http://www.ziare.com/articole/tari+sarace+africa
...
sunt MULTE, MULTE asfel de exemple care personal ma fac sa ma simt trista atunci cand doar le citesc-(nici nu pot intelege ce-o fi in sufletul acelor persoane, doar INCERC...)
...Concluzia este ca, atunci cand incetezi sa mai crezi ca Dumnezeu ar putea exista(sau iti devine neclar acest lucru)-nu pui doar viata ta in ''balanta'', o pui si pe a celor din jurul tau(a persoanelor pe care le cunosti de o viata sau a celor ca din exemplul dat mai sus...).
Incepi sa te gandesti la CUM functioneaza lucrurile in lumea asta!
Si NU, NU ma refer la mizeriile din jur facute de ceilalti!
(reciteste raspunsul meu anterior! si nici la rautatea oamenilor!(ca in ex dat) ci DOAR la ceea ce FACE/NU FACE Dumnezeu)!
''De unde stii ca atunci cand te trezesti dimineata nu este chiar voia lui Dumnezeu? Daca Dumnezeu isi doreste deseori sa isi faca simtita prezenta iar voi il respingeti.''
Prima afirmatie din fraza nu se poate demonstra deoarece viata ESTE un PARADOX!-iar in lipsa minunilor(care ar putea servi ca DOVEZI IMBATABILE) NU se poate demonstra NIMIC.
adica, sunt TOTAL de acord cu afirmatia(daca sa PRESUPUNEM ar exista Dumnezeu):''Dumnezeu te ajuta, dar nu-ti baga in straita''si ''Oaia care NU VREA sa-si duca lana s-o manance lupii'' (sper ca intelegi la ce se refera expresiile : ) )
insa uneori aceea ''oaie'' NU POATE sa-si mai duca ''lana'' si are nevoie de ajutor, de un MIRACOL!
Unde este Dumnezeu atunci?
(sa presupunem ca fata din primul link s-a sinucis din cauza depresiei-sper ca intelegi ce inseamna DEPRESIA)!
http://dexonline.ro/definitie/depresiv(e doar o definitie FOARTE simpluta, insa cuv.depresie e mult mai ''incarcat)
Unde A FOST Dumnezeu inainte si in timpul incidentului?!(tinand cont ca fata este doar o copila, nu un om matur din pmdv)
Cum va repara acesta situatia? Cand? O va face cu ajutorul medicilor? Ce ar trebui fata sa faca?(din moment ce ii este imposibil sa gandeasca limpede din cauza durerii sufletesti)
In acest caz Dumnezeu si-ar putea face facuta prezenta daca vrea(ma intreb oare cum sta de fapt situatia, mi-ar place sa vorbesc cu fata care a postat intrebarea sa o intreb ce gandeste, cum se simte...)
Sunt intrebari pe care mi le pun(conform situatilor de fata) la care NU am raspuns(nu unul care pe tine te-ar multumi cel putin)-poti tu sa dai unul?-mai bun, poate?
P.S:Imi place oricum raspunsul tau!
Pai daca nu asociezi biblia cu dumnezeu, inseamna ca nu in zeul din biblie crezi, desi crezi, credinta in potop e dovada, e doar o credinta personalizata, ca a oricarui crestin care nu poate trece peste dovezile care neaga ideile promovate de crestinism, dar e prea slab ca sa renunte in totalitate la ele, ateii cu el au o problema, cu zeul din biblie, cu adeptii lui de fapt, ca el nu exista, ateii din Romania sau tarile crestine, ca cei din tarile musulmane au cu Allah s.a.m.d.; cel din biblie e unul inventat, dumnezeu nu poate fi atat de uman, atat de... evreu, Noe nu avea de unde sa stie daca a fost un potop global sau local, la vremea respectiva nu se stiau prea multe despre planeta, continente. Ce lucruri crezi ca au fost omise?
In primul rand... consider ca a fost un potop pe pamant pentru ca astfel nu s-ar fi gasit fosile ale unor plante si animale pe intregul pamant, lucru care se putea intampla doar ca urmare a unui eveniment global de genu. Dar inca odata spun ca este irelevant sa-l asociezi pe Dumnezeu cu Biblia sau biserica, cel putin dupa parerea mea.
E grele, observ. Biblia a creat un zeu, autorii ei de fapt, acel zeu e numit dumnezeu de majoritatea oamenilor, deci nu doar ca il asociez, il identific cu acea carte, daca tu crezi in altceva, nu mai apara acea creatie a evreilor si oamenii care isi justifica actele inumane apeland la ea.
Sunt ateu, am citit pana acum Biblia si Coranul (traducerile lor in romana respectiv engleza) stiu destul de multe despre religii, motiv pentru care sunt ateu, nu inteleg la ce te referi " confunda Biserica cu Crestinismul", in Biblie nu scrie varsta si forma exacta a Pamantului, desi se dau cateva indici ca ar fi plat, iar varsta Pamantului o dau cercetatorii crestini dupa calcule facute din Biblie fara nici o dovada stiintifica. Inca nu inteleg pe deplin evolutia si Big Bang-ul, dar asta ma imbucura pentru ca imi da ocazia sa studiez mai mult in timpul meu liber, imbogatindu-mi cunostiintele generale. Imi cer scuze pentru gramatica mea, voi incerca sa lucrez mai mult la ea pe viitor!