Atei sunt orbi si nu vor sa vada pe Dumnezeu, daca ar vrea sa vada ar vedea dar ei nu vor...
Tu poti sa crezi ca Casper exista? Exact acelasi lucru imi zici si tu despre prietenul tau imaginar.
Daca cred in D-zeu nu zic doar : Cred in D-zeu si se rezolva. Trebuie sa-i slujesti. ( sa mergi la biserica,inchini,postesti, spovedesti etc etc ) Asa am zis si eu, dar nu e asa.
Blaise Pascal.
Precizează și filozoful care a spus asta. Cât despre afirmație, cred ce vreau eu, nu ce ar trebui.
Numai bine!
Cred ca exista cineva care ne conduce. Cred ca se numeste Dumnezeu. Insa contradictiile biblice imi dau de gandit. Sunt indecisa. Ca mai mereu. SI daca am fi atei, ma rog frumos, care ar fi treaba ta sa ne schimbi?-fiecare crede in ceea ce vrea-oamenii sunt liberi sa fie si politeisti chiar daca sunt crestini. Astfel de intrebari nu isi au locul aici, fac diferente intre oameni. Stapaniti-va inainte de a pune pe cineva intr-o lumina proasta.
Ce sti tu cei aia ateism la ani tai? care din apostoli lui isus era pescar?
Cine la botezat pe isus? ce a aparut la botezul lui? ce simbolizeaza porumbelu alb?
Daca deschizi un manual de istorie, poti observa ca 90% din zei au disparut, si asta se datoreaza doar unui singur lucru: tot mai multa inteligenta.Asa iti va disparea si tie prea-maritul D-zeu, doar ca trebuie sa mai asteptam ca intelectul global sa se mai dezvolte putin.
Nu dai dovadă de originalitate.
Asta o repetă toți prelații la infinit!
Dar sunt prea multe religii mincinoase și omul ori își face filosofia lui religioasă proprie ori devine ateu.
Citatul asta este cea mai buna dovada a faptului ca majoritatea sunt credinciosi de frica unor pedepse.
MI-e frică că vom aștepta mult și bine.Ce crezi, oare copiii noștri vor apuca timpurile respective?
Bai! M-am saturat de tampenia aia! Mereu aud asta! Cand dracu' o sa incetati?!?
Cred că o să înnebunesc dacă mai aud pariul lui Pascal, sincer, m-am săturat să explic de atâtea ori că e o tâmpenie.
1. Dacă ne-am baza pe Pariul lui Pascal n-ar mai fi credință adevărată și automat ai arde în iad pentru că Dumnezeu n-ar vrea să crezi în el doar ca să ajungi în rai și te-ar pedepsi pentru că n-ai fost cinstit.
2.Ai de pierdut o grămadă. În primul rând libertatea, eu ca atee pot să fac ce vreau, nu-mi fac griji că o să ard în iad sau altceva deci mă bucur intens de viață (singura care o am), în al doilea rând pierzi timp, mult timp pierdut cu rugăciuni, mers la biserică, ritualuri și alte tâmpenii, timp în care ai putea să faci lucruri mai interesante ținând cont că asta ar fi singura ta viață.
Deci dacă ar fi să ne bazăm pe Pariul lui Pascal pe lângă că am junge în iad ne-am mai pierde și din viață, n-are rost.
Nu mai bine eşti agnostic?
Dacă există d-zeu zici: "Ahaa,mă gândeam eu..."
Dacă nu există d-zeu zici:"Ahaa, mă gândeam eu..."
şmecher, nu? Nu mai pierzi nimic.
Ma,fato,scrisul tau este oribil, indiferent de orientarea ta religioasa.Tu continua sa crezi in Dumnezeu asa cum iti zic toti, si fii linistita in lumea ta.Nu exista Dumnezeu la nivel de creatura!
Prostia e una,sa fii copchil copac ingamfat si nesimtit nejustificat e alta,si daca se intercaleaza,subiectul poate fi considerat pierdut.Da' ajunge nesimtirea asta de Ferentari, care nici macar amuzanta nu-i, si deja putem vorbi de un om KIA in materie de iluminare dumnezaiasca.
Sau un alt cartier nu tocmai mirific al mandrului Bucuresti.Sunt destule, da' oricum prostia nu cunoaste adresa, se extinde mai ceva ca imobiliarele chinezilor.
Atei sunt orbi si nu vor sa vada, daca ar vrea sa vada ar vedea dar ei nu vor...
De fapt,nu zicea bine,ca s-a descoperit ca E=mc la patrat, nu e tocmai asa, si ca nici viteza luminii ce-a calculat-o el nu e foarte buna.
godless1859 întreabă:
sooome întreabă: