"Tu nu intelegi o treaba : universul este un efect al Creatiei, sau mai stiintific cum va place voua, al big-bang-ului. Nu poti insa vedea cauza. Nu esti acolo. Poti vedea insa efectele, iar pe ele faci presupuneri. Nu vei putea niciodata sa imi demonstrezi ca Universul a aparut din nimic, la fel cum nici eu nu voi putea vreodata sa iti demonstrez 100%, sa fac demonstratia pe viu, cum ca Creatorul este arhitectul acestei lumi. Desi este logic : fiecare constructie are un ziditor, la fel si lumea, dar la naiba cu logica."
Nu pot concepe ca existenta a aparut din nimic, dar nici in creatie nu pot crede. Existenta creata nu se justifica cu nimic mai mult decat daca ea ar fi aparut din nimic. Atat creatorul cat si creatia lui trebuie sa se sustina, justifice, au nevoie de o explicatie. Greseala care o faci este ca pe creator(implicit creatia) nu-l supui acelorasi reguli(posibilului, logicii), nu-l pui cu semnul intrebarii.
1 - Cum ai ajuns la concluzia ca "universul este un efect al Creatiei"? Sa nu vi cu idiotenii gen "fiecare constructie are un ziditor".
2 - "Creatorul este arhitectul acestei lumi"... ce intelegi tu prin "creator"? Sa intreb iar daca poti sa prezinti dovezi pentru existenta "creatorului"?
3 - Din moment ce zici "creator", inseamna ca nu vorbesti de crestinism (cu toate ca mi-ai dat un link ce contine elemente crestine combinate cu alte religii). Acest "creator" este un zeu sau nu? Daca nu este un zeu, inseamna ca nu te referi la crestinism deoarece atributele oferite acelui zeu sunt incompatibile cu un simplu "creator". Un zeu poate fi creator dar un creator nu e obligatoriu sa fie zeu. Apropo, esti constient de faptul ca un "creator al universului" nu poate sa interactioneze cu creatia nu?
4 - "nu voi putea vreodata sa iti demonstrez 100%"... si atunci cum poti pretinde ca "universul este un efect al creatiei" si ca "creatorul este arhitectul"? Daca nu poti sa prezinti dovezi, tu de unde stii ca exista un zeu sau un "creator" si ca acest univers este efectul creatiei?
5 - "eu sunt dovada cea mai elocventa! "... si eu care credeam ca ai chef de o "dezbatere" pe bune. Se pare ca m-am inselat.
6 - Cum ai ajuns la concluzia ca universul nu are mai multi "creatori"?
7 - Acest "creator" cum a aparut? Daca vei zice ca a existat pur si simplu, se numeste "special pleading". In romana ar veni ceva gen "favoritism".
8 - "dar la naiba cu logica. "... . Tu esti cel care comite erori logice si culmea, tot tu esti cel care urla "dar la naiba cu logica"? Vorba unui mare filozof : Spiciles LOL si WTF.
9 - "Nu poti insa vedea cauza"... si cum ai ajuns de la o cauza la un cauzator?
10 - "a aparut din nimic"... e clar ca habar n-ai despre ce vorbesti si cu toate astea, iti dai cu parerea. De ce te bagi in diverse subiecte daca nu stii macar chestiile elementare? esti constient de faptul ca "ceva din nimic" presupune religia nu? Esti constient de faptul ca religia crestina presupune aparitia universului din nimic nu stiinta?
Pe langa faptul ca nu poti sa prezinti dovezi pentru afirmatiile tale, ca argumentele sunt exagerat de slabe si ca au fost distruse acum mult timp, te mai si contrazici singur.
* daca ai fi fost sincer (cu tine macar) ai zis din primul comentariu "nu pot sa dovedesc" fara sa mai faci alte afirmatii.
X - nu pot sa prezint dovezi dar universul este un efect al creatiei.
Felicitari, te-ai inchis singur.
Eu sunt curios sa aflu cum ajung astia tot timpul de la o cauza la un cauzator.
Timpul,alaturi de spatiu, este dimensiunea omului. Noi suntem limitati in aceasta dimensiune, dumnezeirea insa nu. De exemplu, incearca sa iti imaginezi ca ai pune pauza expansiunii universului si ai ajunge pana la limita unde s-a extins. Este foarte greu de conceput ce este dincolo de aceea limita.
Nu vreau sa despart firu-n patru pentru a-mi exprima credeintele, insa eu asa concep.
Aaaaa...da inteligenta artificiala! foarte inteligent raspuns.Pacat ca e fara logica!
Deci sa inteleg ca tu te iei dupa cosmolog? Foarte tare.Bravo.Esti o marioneta incredibil de usor de manipulat)...si va mai credeti oameni liberi
De ce nu parafrazezi intreaga fraza?
Am spus un efect al Creeatiei,sau cum iti place tie, al big-bang-ului. Eu nu am negat aparitia universului prin aceea explozie,dovezile sunt, cred, destul de clare. Nu cred insa ca aceasta explozie, aceea energie acumulata ar fi aparut de la sine, ceea ce cam bate legile fizicii.
"5 - "eu sunt dovada cea mai elocventa! "... si eu care credeam ca ai chef de o "dezbatere" pe bune. Se pare ca m-am inselat. "
Si ce sperai? Sa iti arat o poza cu Creeatorul, zeul suprem, Dumnezeu sau cum mai vrei tu? Ce poti arata decat efectele? Tu imi poti arata o filmare facuta pe viu, cum s-a produs totul? Si tu analizezi tot doar efectele.
Domnule Stiinta te rog sa imi prezinti "nimicul " pentru ca tot te lauzi. Si, da stiu ce si eu aceea treaba cu diferenta de potential adica 0 = (+1)+ (-1)
Teoretic,e adevarat. Nu insa si practic. Din nimic nu se poate creea ceva,pentru ca apoi sa se autodistruga. Nu se poate dovedi, ca tot iti place propozitia asta.
Cum a aparut acest Creeator? uita-te la raspunsul pe care i l-am dat lui Alphawolf.
Tu imi despici firul in patru, imi comentezi fiecare afirmatie extrasa din context, insa tu poti dovedi ceva? Tu calci in picioare parerile tuturor, tu insa poti veni cu dovezi 100 % certe? Da stiu, am vazut si eu documentare cu oameni de stiinta care explicau big-bang-ul, ceea ce ma uimit insa e ca aveau curajul sa afirme : Nu stim inca exact cum a aparut aceea aglomerare de energie, insa vom afla. Tu insa ai aroganta de a-ti bate joc de toti, tu poti insa demonstra? Stiintific, faptul ca din nimic a aparut totul bate toate legile fizice elementare.Nimicul inseamna zero absolut, timp 0, spatiu 0, energie 0. In astfel de conditii e imposibil sa apara viata.
Poate ca s-o plictisit omu', nu cred ca se lasa Gaia asa usor