| Warden99 a întrebat:

Această problemă a fost formulată prima dată de filosoful grec antic Epicur, de aceea mai este cunoscută și sub numele de Paradoxul lui Epicur:

„Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate? Atunci nu este atotputernic. Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea? Atunci el însuși este rău. Poate și vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce mai există rău în lume? Nu poate și nu vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce îl numim Dumnezeu?"

Ce parere au oamenii religiosi despre asta?

10 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Problema este simpla, foarte simpla si nici nu este vorba de vreun paradox aici. Dumnezeu poate opri raul care este in lume DAR nu a sosit inca MOMENTUL.

| danay72 a răspuns:

Dumnezeu poate si vrea iar in curand va trece la actiune.Psalmi37:9-11

| anonimg a răspuns:

Pai cand un om "isi sapa mormantul cu dintii", cum poate sa-L opreasca Dumnezeu? Cand un om ALEGE sinuciderea, cum il mai poate opri El? Cand un om ALEGE sa traiasca fara Dumnezeu, cum Il poate obliga Dumnezeu sa traiasca altfel?
Ceea ce-L opreste pe Dumnezeu este libertatea noastra de alegere.
El nu distruge raul din prima din 2 motive:
-nu este in caracterul Lui(nu este tiran)
-ca El este drept in judecatile Sale.
Totusi, va fi o judecata si raul nu va exista vesnic.

| sublime89 a răspuns:

Si eu pot sa spun asa in completare: "Nu poate si nu vrea d-zeu sa opreasca raul? Atunci de ce mai spunem ca exista d-zeu?"

| suffarstar a răspuns:

Probabil maica-ta trebuia sa te tina in lant toata viata ca sa nu te calce masina. Ar fi corect?
Raul va fi oprit, fiecare lucru la timpul sau.Dar daca nu exista o incercare de parcurs, cum va deveni cineva puternic?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca e-picur asta este un om care a filozofat la fel ca acestia de 15 ani de pe tpu.nicidecum ca un om inteligent deschis la spiritual la fel de mult ca la fizic. Dumnezeu vrea si poate; pentru cei care il primesc in viata lor.vazut-ai tu dragoste cu dea sila? unde? in puscarie? sa-mi fie cu iertare dar aia de mult l-au parasit pe Dumnezeu.in scoli? l-ati dat afara fiindca a-ti dedus ca e mai bine fara Dumnezeu in scoli.in societate? toti stiu ca sant pacatosi si nu au cum ajunge in rai.dar nici in iad nu s-ar duce.de ce il numesti asa? Dumnezeu? pai pana sa-l rastignim l-am numit oricum pana si talhar, ca intre doi talhari l-am pus.pentru ce? avem liberul arbitru.bine l-am mai aplicat atunci si de atunci incoace zilnic.nu ne rastignim noi.NUUUU.il rastignim pe el.vinovatul.sa nu cumva sa ne strice si pe noi astia.NEVINOVATII.sfantule.

| Classiffied a răspuns:

Si e mai convenabil sa crezi ca nu exista dumnezeu decat sa crezi ca exista si nu ridica un deget ca sa opreasca raulsad

| cornelmarius a răspuns:

Sa iti raspund eu: in primul rand Dumnezeu nu impiedica nimic ci lasa ca totul sa se desfasoare dupa o dreptate, fiecare sa isi suporte propriile cosecinte ale alegerilor lor proprii. Bineinteles ca Dumnezeu nu a dorit ca raul sa para, dar totul tine de alegerea fiecaruia ce a vrut iar asta nu a tinut de neptutinta Lui ci de ce ai dorit. Tu ai vrut sa mergi in rau, a fost alegerea ta, ai fost liber. Daca Dumnezeu ar fi intervenit atunci ai fi spus ca iti opreste propria ta libertate de a alege, deci nu este rauvoitor! Diabolic nici atat pentru ca nimanui nu i s-a impus nimic si nu a fost mintit cu nimic pentru ca toti au stiut despre ce este vorba. Ecuatia este pusa gresit in citat!

| SalvatiSuflete a răspuns:

Dumnezeu poate si vrea sa opreasca raul.In sferele dumnezeiesti raul a fost invins acum urmeaza sfera pamanteasca.In "fereastra" de timp care se numeste viata ta vei dovedi de partea cui esti a raului sau a binelui.

| Warden99 explică (pentru SalvatiSuflete):

...El stie viitorul, stie ce vom alege