Faci confuzii grave! -modificarea frecventei alelelor dintr-o populatie intr-o succesiune de generatii (adica modificarea genofodului populatiei) nu este macroevolutie---este microevolutie care implica mai mult variabilitatea intraspecifica a caracterelor si adaptarea nicidecum aparitia unei noi specii, total diferita de "specia mama". Cel mult, se poate vorbi despre o genetica a divergentei populatiilor.
Cel mai bun exemplu de analiza genetica a divergenţei populaţiilor este oferit de unele specii de Drosophila. D. simulans este o specie cu largă răspîndire geografică şi polimorfă din punct de vedere genetic, în timp ce D. mauritiana şi D. sechellia sunt specii cu areal limitat la o serie de insule (specii endemice). Kliman şi colaboratorii au studiat polimorfismele nucleotidice la 14 loci genici nucleari şi au constatat că D. simulans şi D. mauritiana sunt înalt polimorfice, având numeroase polimorfisme comune, moştenite probabil de la ancestorul lor comun, în timp ce D. sechellia are nivele reduse de polimorfism şi a acumulat mutaţii deletorii datorită derivei genetice şi relaxării selecţiei (fenomen întâlnit în populaţiile mici). Dar, aceasta NU INSEAMNA MACROEVOLUTIE! Speciile de D. sechellia, D. simulans, D.mauritania raman musculite "drosophila"nicidecum nu se transforma in libelule, furnici etc. si nici nu se incruciseaza cu acestea!
Ma omule o data ataptat la un mediu de ce naiba sa te scimbi de plictiseala nu ai ce face / evolutia nu-i dumnezeu daca eu toata ziua manc carne cruda in timp nepotii mei vor avea dinti mai ascuti si vor vi predispusi sa mance carne e vorba de cea ce face acel organism
Conteaza cromozoni aia la imperechiere / trebuie stiut ca evoltia e doar adptare la mediu atat tot nu evoluezi din mamuta in leu asa ceva e imposibil / noi n-am evoluat din maimuta / avem stramos comun cu al cimpanzeilor / probabil stramosul comun a facut 2 speci sau mai multe sa nu uitam ca in africa erau mai multe speci de maimute in timp doar ceteva sau adaptat restul ori au disparut ori au dat nastere unor noi rase de maimute /
Ai dreptate ca evolutia este adaptarea la mediu,exemple sunt cu ghiotura unele chiar la noi in batatura. Uite ex dat f des la tv ursuletii de linga Brasov au evoluat maninca din tomberoane, nu mai sunt fraieri sa halalaie toata ziua dupa fragi si mure sa li se sterpezeasca botul.Din contra ei maninca ca omul si au muuuult timp sa mediteze la umbra bradului batrin cu burta plina, pina si creierul lor a devenit mai mare.Am inteles de la tv ca lighioanele cu pricina cind maninca mincarea lor naturala se deranjeaza la stomac si zac toata ziua.De aici rezulta cum spun evolutionistii un urs nou si modern adaptat la mediu care a uitat de naravurile lui si nu se mai agreeaza cu alti ursi traditionali si sunt deja incompatibili genetic cu rubedeniile lor de la 5 km.
Sia schimbat alimentatia da nu doar ursi fac probleme se stie de ce vin jos ursi / de ce ca hoti au taiat pomi ramanad fara mancare ei vin jos o tara de rahat in locul tau m-as gandi cum sa plec de aici
Aici esti in ratacire tara=teritoriu, ce are pamintul daruit de Dumnezeu Romanilor cu cei care il locuiesc dar mai ales cei care il administreaza bine, Dar ne departam de la subiect si nu vreau sa se supere lolozila pe mine ca ma bag in borsul lui evolutionist.
Eu zic sa ne oprim aici deoarece si eu stau cu sufletul la gura sa vad argumentele lipsa. Sper sa se transeze evolutia pe TPU ca savantii nu au fost in stare poate filozofia (filosofia) TPU sa ii scoata la liman si lolozila sa descopere verigile pierdute si gata o luam toti pe calea buna a evolutiei avind ca mintuitor pe darwin si carte de capitii biblia evolutionista cu evanghelia dupa darwin fiind prima din culegerea de 666 de carti si carticele,frumos colorate si bine explicate si la greu condimentate cu explicatii stiintifice. Clar Biserica cum o stim noi va deveni o relicva pe altarul evolutionismului, poate pe la tara sa mai facem niste rezervatii cu crestini dar musai sa fie imbracati in piei de oaie ca primitivii sa le darimam casele si sa le sapam bordeie cu excavatorul, ei vor fi cei care au degenerat conform evolutiei Obligat trebuiesc controlati sa nu se inmulteasca prea rau sa nu dea jos teoria.In acest caz este indicat sa ii castram la nastere si doar 2-3 indivizi sa ramina pentru conceptie obligat cei mai prapaditi si bolnavi de guturai. Obligat toti trebuie sa fie ierbivori si cind vin grupurile de turisti sa stie sa minuiasca bine bitele si sa se ciomageasca intre ei pentru un hamburger aruncat si niste cotoare de mere. Obligat operati in git sa scoata doar niste amarite de sunete, Eventual pentru cei cu dare de mina sa poata fi si vinati ca trofeu impaiat linga semineu.Pot fi priponiti cu lantul prin curtile celor cu dare de mina ca animale de companie aici este beleaua ca trebuiesc de mici invatati sa mearga in 4 labe dar sa se descurce cit de cit si in 2.
K, recunosc ca la rasele de om am gresit, e micro evolutie nu macro, era ora 3 noaptea, dar de la primata de acu 3 milioane de ani antraustralophitechus. pana la homo sapiens, evolutia asta se cheama macro evolutie, chiar daca nu s-au ramificat in altele, si e o singura primata care a evoluat pana in ziua de azi, dar primate suntem si noi, si modificarile suferite tot macroevolutie se cheama, nu trebuie sa ajungem alt tip de mamifer ca sa se numeasca asa, e adevarat ca macroevolutia se refera la specii pe perioade mari de timp, dar nu trebuie sa includa toate speciile, si vezi aici e ce ai gresit, drosophila melanogaster evolueaza f repede, prin microevolutie apar tot tipuri de drosophila melanogaster, dar sunt aceeasi specie, rase diferite, cand vb de mai multe specii e macro evolutie. micro se axeaza doar pe o singura specie, macro evolutie se axeaza ori pe f mari perioade in timp, ori pe mai multe specii, siu zic clar specii nu rase, cum suntem noi homo sapiens specie, si rasa caucaziana, asiatica. dar cand tu imi dai exemplu de mai multe specii si vb de microevolutie aici nu gresesc eu.
Una e intre dinozauri si pasari, dar la om e o perioada de doar 3 milioane de ani, si avem cam toate fosilele la speciile intermediare de la aparitia speciei de primate australophitecus nu stiu care pana la noi, e adevarat ca nu avem chiar toate etapele, lipsesc unele care s-au desfasurat acu mii de ani, dar avem cu fosile si dovezi macroevolutia omului de la australophitecus x sa zic asa si panqa la homo sapiens sapiens, cu homo habilis, homo erectus si toate, cum au aparut pasarile e de dezbatur, dar cum a decurs evolutia omului, aici cam stim/
Cand aflii ca a fost descoperit "intermediarul " cu 47 cromozomi sa ma anunti si pe mine! Ca, na, nu vreau sa crap pana nu ma luminez!
Oamenii de stiinta incearca de multa vreme sa reconstituie evolutia balenelor si a cetacelor, dar urmele lasate in natura de aceste vietuitoare sunt prea putine si prea inconsecvente pentru a putea dezvolta o teorie coerenta.
Cu toate acestea, fosilele descoperite recent in Pakistan au ajutat mult la construirea unei teorii care ar putea explica evolutia balenelor.
Majoritatea expertilor cred ca balenele sunt inrudite cu o ramura primitiva de copitate numita Mesonychids.
Aceasta specie semana cu lupii, doar ca aveau copite. Dintii erau triunghiulari si semanau foarte mult cu dintii balenelor de azi.
In urma unor studii mai recente, aceasta ipoteza a fost pusa sub semnul intrebarii. Ultimele teorii aparute sustin ca balenele primitive, ce traiau pe pamant si nu in apa, apartineau de fapt ordinului Artiodactyla si ca erau inrudite cu hipopotamii. Cu timpul, balenele s-au transformat in mamifere capabile sa traiasca atat pe pamant, cat si in apa, avand un comportament asemanator amfibienilor.
Acestui mamifer inrudit cu hipopotamul a fost numit Pakicetus de catre oamenii de stiinta. Animalul respectiv a aparut in urma cu 53 de milioane de ani, iar fosilele gasite sugereaza ca era o creatura asemanatoare cainelui, dar avea si copite. Forma craniului, a urechilor si a dintilor era foarte apropiata de cea a balenelor de astazi.
In Kashmir, cercetatorii au gasit fosilele unei creaturi asemanatoare cu aceasta, denumita IndoHius, insa acest animal era deja adaptat habitatului acvatic. IndoHius a trait in urma cu 48 de milioane de ani si era mai mic decat Pakicetus.
Ambulocetus
Fosilele descoperite recent in Pakistan apartineau unei creaturi numite Ambulocetus, despre care se spune ca a evoluat din IndoHius si Pakicetus.
Acest animal era lung si semana cu un crocodil si avea picioare dezvoltate atat pentru inot, cat si pentru mers.
Din Ambulocetus au evoluat Protocetus si Rodhocetus, doua animale care deja aduceau cu balena de astazi. Aveau fose nazale si coloane vertebrale asemanatoare.
Urmatorul pas pe scara evolutiei balenelor a fost Basilosaurusul si Dorudontidul, ambele animale acvatice, apartinand familiei Cetacea.
In urma cu 33 de milioane de ani a aparut Sualodon, primul cetaceu care semana cu balena. Elementele cele mai asemanatoare sunt fruntea si capacitatea de a emite sunetele specifice balenelor.
Urzi23 a raspuns cu intelepciune
Daca la niste amarite de balene savantii si expertii raspund numai cu "cred" "dau cu parerea" Cum Dumnezeu de savantii dupa TPU sunt atit de siguri? oare astia din ograda noastra sunt mai ceva ca cei din ograda stiintei? poate cei de pe la noi mai baga si concepte filosofice din filosofia TPU si gata teoria evolutionista tip TPU =TUPEU
A Einstein a spus-o clar: Stiinta fara religie este oarba.
Poate lighioanele din care au evoluat balenele erau potcovite ca aveau copite si nu mai puteau umbla ca se toceau potcoavele si atunci se bagau prin apa sa se racoreasca si asa a ajuns calul balena
Pentru toate lipsurile ar fi intervenit Religia cu un "Doamne miluieste " "Si intortocheate sunt caile Domnului in evolutie" Pe unde dadea stiinta in hais mai punea Dumnezeu mila si o scotea la cap evolutia si ciuciu atei ca nu mai aveau obiectul muncii.
Decat sa ne certam, mai bine sa radem
http://www.youtube.com/watch?v=g1dxNsjYeIs
Http://www.youtube.com/watch?v=SOA5gb_V01Y&feature=related chestie tare ce inseamna sa aiba omul zile tu ii vei spune noroc eu coincidenta
Eu nu iti pot aduce argumente pentru a dovedi evolutia,pentru ca este cea mai mare prostie pe care am auzit-o vreodata! Cum unii pot crede asa ceva, cum? Nu am o parere buna despre oamenii care cred in aceasta evolutie, pur si simplu sunt sariti de pe fix! Eu nu am inteles de ce vrei sa ti se aduca argumente pentru a dovedi acesta porcarie numita evolutie...Am citit mai jos:"Am fost credincios multa vreme".Ai fost? Deci acum nu esti.Imi poti spune si mie ce te-a determinat sa nu mai fi credincios>?
Felul in care copilul se dezvolta in burta mamei. Studiile arata ca acesta trece prin toate fazele prin care omul a trecut in drumul evolutiei sale. Plus descoperirile arheologice.
AmelyRain a răspuns:
Felul in care copilul se dezvolta in burta mamei. Studiile arata ca acesta trece prin toate fazele prin care omul a trecut in drumul evolutiei sale. Plus descoperirile arheologice.
Urzi23 a raspuns cu intelepciune:
Mai tirziu s-a descoperit ca Haeckel a facutt desene false pe care le-a folosit in promovarea afirmatiilor sale. Haeckel a falsificat desenele, in asa fel incit sa prezinte embrioni de peste, gaina si om ca fiind foarte asemanatori. Unele parti ale embrionilor le-a ignorat, iar altele le-a prezentat distorsionat.
Haeckel insusi a marturisit mai tirziu ca desenele sale nu reprezentau realitatea. Oricum, evolutionistii au inchis ochi la aceste falsuri doar pentru a sustine in continuare teoria. In timp ce se ocupa cu falsurile stiintifice, Haeckel de asemenea a sustinut propaganda eugenica. El sugera ideea ca prunci nou-nascuti cu deficiente ar trebui suprimati cit mai curind, spre a grabi procesul evolutiei in societate. El a mers si mai departe, propunind ca oamenii handicapati, retardati mintal si cei cu boli ereditare sa fie ucisi imediat. Altfel, spunea el, acestia ar reprezenta o povara pentru societate si ar incetini procesul evolutiei.
Haeckel a murit in 1919, insa nazisti i-au preluat ideile sale pline de cruzime. In putina vreme dupa ce Hitler a preluat puterea, el a lansat o politica eugenica oficiala. Retardatii mintal, cei cu handicapuri si cei cu boli ereditare au fost adunati in centre speciale de sterilizare. Aceste persoane erau socotite ca fiind paraziti, care amenintau |puritatea rasei germane, impiedicind progresul evoluiei. Intr-adevar, in scurta vreme, aceste persoane izolate au inceput sa fie ucise la ordinul secret al lui Hitler.
AmelyRain a răspuns (pentru Urzi23):
Pacat ca nu a zis "religia fara stiinta oarba"
Urzi23 a raspuns cu intelepciune:
Te rog sa te incaieri cu A Einstein nu cu mine.
Vis a vis de evolutia copitatelor in balene este mare dandana ca argentinienii au descoperit o lighioana care semana o idee cu balenele din ziua de astazi si au trintit jos teoria cu hipopotamul cu copite expusa de mine mai sus.Ce tot sari la mine ca eu nu am inventat nimic stiu ca te crucesti cind citesti cum au evoluat niste prapaditi de ciini cu copite in balene si eu ma minunez dar eu spre deosebire de tine ma inchin cu semnul Sf Cruci si zic "iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac" Luca 23:34 Pe cind tu ciuciu
Ce zici tu mi se pare inprobabil. Nu sara de la A la B. Mai degraba in loc A.1 se duce la A.2 si asa mai departe dar pentru a sari la B este nevoie de mai mult de ani de adaptare. Daca ar fi sa o luam cum ziceti voi cu adaptarea la mediu. Ma gandesc ca ar fi trebuit sa fie doar o specie predominanta pe tera. Si nu spuneti omul pentru ca omul nu este capabil sa se adaptaze. Omul adapteaza mediul la el. Daia avem orase. Nu avem gheare. Nu avem dinti speciali pentru ucis.Nu suntem incredibil de rapizi.Si plus de asta nu avem blana si in condiiti de temperaturi sub zero nu prea facem fata.Noi am dezevoluat ca specie. Avem nevoie de haine de arme si de locuite pentru a supravietui.Si nu mi se pare un pas logic facut de evolutie. Castigi ceva cu fiecare pas. Noi am pierdut. Am castigat inteligenta? Probabil dar cresterea in inteligenta nu are deafaca cu evolutia. Cresterea in complexitate a unui organism nu se produce asa usor. Mutatiile asigura chestia asta.
Cred intr-o fiinta superioara. Dar nu sunt 100% convins de Dumnezeul bibliei. De ce? Este o tehnica extrem de utila de manipulare. Si ma deranjeaza faptul ca credinciosi sunt lipsiti de incredere in sine. Am gasit o moneda pe strada? Multumesc lui Dumnezeu. Nu nu e chiar asa. Sunt constient ca s-ar putea sa gresesc dar din greseli inveti, chiar daca viata mea ar putea fi o greseala e greseala mea si cand oi fi fata in fata cu el o sa mi-a recunosc.
Interesant ce spui.De asemenea si fosilele descoperite in Pakistan.Din pacate eu unul, nu cred ca este de ajuns. Fosile transitionale ar trebuie gasite la tot pasu. Dar noi ne bucuram la gasirea uneia. Daca eu spun ca intr-o pestera sunt banuti de aur peste tot si ma duc acolo si caut ani buni si gasesc 1 asta imi dovedeste teoria? Apoi gasesc 5? Lipsesc multe verigi. Si nu ar trebui.
Omul se adapteaza si el. De ex. serpasii de pe Himalaia au o retea de capilare mult mai dezvoltata decat restul populatiei pamantului.
Nu exista noroc si coincidenta dupa parerea mea. Totul se intampla pentru un motiv. Orice decizie iei acum va avea rezultate gigantice in viitor. Faptul ca nu vrei sa iesi afara intr-o seara ca iti este lene poate schimba mult. Poate intalneai o persoane cu care te vei putea intelege de minune, apoi sa faceti un bussines impreuna si sa ajungeti nume importante in lume. Haios cand te gandesti ca toata chestia asta a fost stopata de lene.Dar nu este ghinion. Este vina ta. Ma duc la magazin. Ma intalnesc cu vecinu. Peste 2 ore imi dau seama ca am uitat ceva si ma duc din nou. Cand ajung iar la magazin vecinu tot acolo. Coincidenta? Amandoi am uitat ceva si amandoi neam dat seama in acelasi timp. Probabil daca era ceva interesant la tv as mai fi stat 5 minute si nu m-as fi intalnit cu vecinu. Totu se petrece cu un motiv. Fiecare decizie luata iti apartine.
Nu mi-i spus insa, ce parere ai legata de archaeopterix, de dinozaurii cu pene, de pestii cu picioare si de ornitorinc.
Din cauza aerului sunt sigur.Dar daca vin intr-o zona normala in timp o sa isi piarda acele trasaturi. Daca acele capilare ar fi fost utile peste tot da ar fi fost interesant. Un om poate trai si fara acele capilare in acei munti deci nu este extrem de importanta supravieturii. Daca oameni ar fi crescut blana sa ii apere de frig ar fi fost alta treaba.
Asta e evolutia, adaptare la mediu. E dovada ca au evoluat. Spuneai ca oamenii nu evolueaza. Capilarele sunt f importante, ei reusesc sa-si oxigeneze corespunzator organismul la peste 4000 de metri, pe cand noi am avea nevoie de masti de oxigen.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: