Nu zic decit atit: adevarat graieste! Si totodata, si frumos. Si e normal, doar e Petre Tutea.
Doar pentru ca Mantuitorul este mai generos asta nu inseamna ca are si mai multa dreptate, numai un om extrem de subiectiv poate sa gandeasca asa.Intrebarea de la sfarsit :Cum ai aparut ca om? este stupida. Pot sa pun si eu urmatoarea intrebare: Tu cand ai aparut ca om batran? In ce an ai devenit batran?
Dupa ce am fost facut prost, ratat, distrus de catre o crestina, nu mai am nici o parere despre voi crestini
Saracu'...
Atat de amuzanti si tristi imi par oamenii astia care vorbesc atat despre dumnezeu, Iisus si credinta doar pentru ca s-au nascut intr-o tara crestin-ortodoxa, cred ca au gasit miezul din gogoasa si bla bla bla.
Off topic + intrebare retorica:
Petre Tutea - "Ateii s-au nascut, dar s-au nascut degeaba." Saracu'
Ce e mai trist: sa treci prin viata fara sa-i dai importanta, ca e un test, cunoastere sa iti fie extrem de limitata, sau sa te bucuri de cat de frumoasa e lumea/planeta noastra?
Eu, chiar daca nu sunt de acord cu el, respect filozofia lui, desi este doar o parere, fara sustinere, dar afirmand ca evolutionistii spun numai minciuni imi provoaca dezgust, mi se urca sangele in cap, si nu pot sa-l consider mai mult decat un nenorocit.
Una proasta.
Un om speriat de faptul ca nu va mai fi nimic dupa moarte.
Spune doar aberatii.
Intre ce zice Tutea si ce zici tu, fii sigur ca prefer sa aleg ce zice el. Si cred ca e mai intelept asa. Tutea nu a fost chiar un nimeni. A stiut el ce zice.
Si crezi ca imi pasa?
Ca iti pasa sau nu, asta e realitatea.
Pe mine ma mira ca ai postat acest link! Cred ca ai gresit! Probabil ai vrut sa postezi unul de la penticostali care arata cum vorbesc ei in limbi, in timp ce se afla in transa!
Stii ca Tutea a fost profund ortodox?
Nu nu. Petre Tutea a fost profund crestin.
Adica?
Nu ridica in slavi ortodoxia si denigra celelte religii.asa cum face ortodoxia bineinteles.
Nu ridica in slavi Ortodoxia si nu denigra alte religii, e drept! Totusi, era ortodox, nu penticostal! Apropo, penticostalii au nascut de cind s-au infiltrat pe meleagurile astea, un roman de o asemenea statura? Te intreb sincer ca eu nu stiu. Ai putea sa-mi dai un exemplu?
Iar aici uite doua citate din Petre Tutea:
1. "O baba murdara pe picioare, care sta in fata icoanei Maicii Domnului in biserica, fata de un laureat al premiului Nobel ateu - baba este om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, asta moare asa, dihor."
2. "Luther, cit e el de eretic si de zevzec, a spus doua lucruri extraordinare: ca creatia autonoma e o cocota si ca nu exista adevar in afara de Biblie."
Dragul meu Jardelin vezi sa nu cazi in extrema fariseilor care erau tari in Scripturi si totusi nu L-au primit si recunoscut pe Domnul Isus. Si daca tu iti permiti sa ironizezi Cuvantul lui Dumnezeu(pentru ca eu absolut tot ceea ce scriu este bazat pe Adevar) atunci este trist. Tu esti asemenea fariseilor care desi erau tari in Scripturi (Tora), au pierdut din vedere pe Isus Hristos personajul principal al Bibliei.Isus le-a spus:,, Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine.,, Lor le-a scapat cerinta centrala si esenta Scripturilor:Isus Insusi. Disputa pe care a avut-o Isus cu evreii nu a fost legata de conceptia lor despre Scriptura, ci de folosirea acesteia. Ei acceptau provenienta ei divina, dar intelegeau gresit scopul ei. Scopul Bibliei este sa ne duca la Hristos.,, Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.
16 Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit.
17 Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;
18 vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşi.";
19 Domnul Isus, după ce a vorbit cu ei, S-a înălţat la cer şi a şezut la dreapta lui Dumnezeu.
20 Iar ei au plecat şi au propovăduit pretutindeni. Domnul lucra împreună cu ei şi întărea Cuvântul prin semnele care-l însoţeau. Amin.,,
Bineinteles ca sunt.Numai ca nu-i ridica nimeni in slavi.
Nu vorbi ca se te afli in treaba! Aici nu e vorba de ridicat in slavi pe cineva, este vorba de oameni mari care s-au au devenit cunoscuti datorita unor lucruri facute in slujba acestei tari. Eu chiar nu stiu, de aia te-am intrebat, poate stii tu, este vreun penticostal care sa fi facut ceva remarcabil in (sau pentru) tara asta?
Probabil daca Romania era majoritar catolica, cunoscut ar fi fost un catolic, daca era tara musulmana cunoscut devenea un musulman si tot asa.
Romania e tara ortodoxa.E si normal ca sansele ca un om ortodox sa fie cunoscut. E logic.
In fine in Polonia de ex la Medjigorje Fecioara Maria se arata unei femei catolice, pentru ca tara e majoritar catolica.
La noi in tara procentul de penticostali e mic. La fel cum numarul de ortodocsi in lume este de 3% din populatia Pamantului.
Remarcabil pentru tara asta a facut Sergiu Nicolaescu. Sa il facem sfant oare? ca era ortodox. Pana la urma l-au inmormantat la catolici.
De aceea tot mai multi protestanti care se nasc protestanti trec la Ortodoxie, caci dupa cativa ani de neoprotestantism se vede putregaiul de sub invelisul asa ziselor "culte".Nu face exceptie nici Biserica Romana.
Tot crestini sunt si ei. Nu cred ca ii pedepseste Dumnezeu, pentru ca nu fac rau nimanui cu nimic.
Este totul ok din anumite perspective, pana in momentul in care critica evolutionistii.
Cred ca santem mult mai destepti si mai fizolofi decat el si decat altii, noi astia di pi tpu.si crestini si atei.mi s-a pus scula pi ganduri, in urma acestei intrebari si in urma raspunsurilor primite.si am devenit palid fiindca am sange putin si s-a dus tot acolo.inchipuiesteti.confucius a fondat o fizofolie si urmasii au infiintat o relijie.confucianismul.peste catva timp, ezact ca in relijie unde sant o multime de culte, secte si dizidente, vor fi tot felul de fizofolii.a lui cioran; ciranismul. tutismul si tot asa.toti dar toti detin adivaru absolut.revelat mai mult sau mai putin. tutea spune.
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: