Nu cred ca esti constien, insa ce e scris acolo este o aberatie colosala, asmenea enormitati...
Evident ca atunci cand nu cunosti domeniul nu poti face aprecieri corecte si inteleg asta, asa ca fie ma crezi pe mine pe cuvant cand iti spun ca ai postat una dintre cele mai mari aberatii, poate chiar mai aberant decat ideea ca Pamantul este plat (si nu exagerez deloc), fie te informezi singur si ajungi tu singur la aceasta concluzie.
Poate e asa. Dar asculta la mine. Iubirea e cheia universului care ne-a fost data sa accesam constiintele cele mai elevate pana la unire cu Divinul cu absolutul. Acum am inteles asta, dupa ce am citi cum functioneaza creierul. Sistemul de recompense e necesar pentru a trai, placerile condimenza viata, dar fara iubire suntem nimic. Intuneric. Imagineaza-ti ca esti copil si primesti afectiune, iubire dezinteresata de la parinti, mama, tata. Ce simti? Acum, imagineaza-ti ca esti tratat cu raceala, fara emotii, cu ratiune doar. Ce simti? Spre asta ne indreptam noi din cauza a ceea ce se promoveaza in vest..cola, droguri, gay, prostitutie, feminism. Romanii trebuie sa continue sa iubeasca. Cu cat mai inalta si pura iubirea, cu atat te apropii de Duhul Sfant care e iubire in forma cea mai pura, in conexiune cu Divinul!
Hmm. E cam recunoscuta de toate religiile si toti psihologii, psihiatrii care folosesc mismerismul. Pacat ca unii o folosesc in scop egoist. Energia iubirii emisa, e scopul iar nu obtinerea de bani si faima.
ADN-ul, amice, nu se poate purifica, indiferent daca urasti sau iubesti pe cei din jur. Iar ADN-ul n-are algoritmi de decodificare a informatiei vizuale, auditive, etc. Astea-s pure bazaconii.
Asa credeam si eu. dar am gasit in multe surse chestia asta ce e super logica: ADN se poate modifica si purifica: http://www.naturalnews.com/......etics.html
apoi am gasit chestia cu algoritmii ce e tot logica. http://archive.indianexpress.com/......d/1193167/
Creierul primeste multa informatie in subconstient, o prelucreaza, iar pe baza informatiei si programelor noastre mentale, a crezurilor, sistemului de valori, aduce in sfera constientului doar ceea ce e compatibil cu constiinta noastra, cu atentia noastra. Exista algoritmi neuronali de decodificare a informatiei. cum altfel poate fi prelucrata o unda luminoasa sau sonora. Ceea ce tu vezi, e de fapt ceea ce creierul tau interpreteaza, iar nu realitatea. Realitatea e formata din unde, pe care celulele tale cu conuri si bastonase din ochi le capteaza, le duc la creier, cortex vizual, le convertesc in impulsuri, apoi creierul transforma aceste impulsuri intr-o imagine de care devenim constient. Nu avem cum sa stim daca ceea ce vedem e adevarat deoarece noi traim de fapt in propriile minti. Un om poate percepe culorile altfel decat celalat deoarece poate are mai multe celule specializate in ochi. Leul vede mai multe culori, desi realitatea e aceeasi. Cainele simte mai multe mirosuri, desi realitatea e aceeasi. Realitatea e de fapt informatie. Pentru decodificarea informatiei ai nevoie de aparat de decodificat organic si de algoritmi. Cainele are mai multe celule cu cili in nas pentru captare mirosuri. Are un organ in plus si un algoritm in plus deoarece ADN-ul este in simbioza cu partea fizica, cu corpul. Ce gene si programe contine ADN-ul, se rasfrange printr-o caracteristica a corpului. O gena in plus, inseamna ceva in plus, miros dezvoltat, gust, ratiune, una in minus, poate un organ lipsa, o culoare lipsa, par lipsa. ADN-ul modifica corpul si corpul poate modifica ADN-ul prin gandire. Gandurile modifica prin Talamus (interfata dintre sistemul nervos si cel hormonal) biochimia corpului, fluxul energetic si neuronal. Se activeaza si dezactiveaza programe stocate in ADN. Cand ti-e frig, automat se activeaza programele de inchidere pori si ridicare fire de par, ca sa izoleze oarecum termic. Cand vezi o femeie, simti atractie sexuala. Toate sunt programe genetice. Fara ca omul sa fie codat asa, cum ar sti el sa controleze acele aspecte?
Informatia initiala, despre modul in care functioneaza creierul, este corecta, problema este acel salt de la concret la aberant ce pare dupa exemplu.
Argumentul ca ADN-ul proceseaza informatia vizuala e la fel de absurd ca cel ca tot ce iti trebuie sa faci o clona a Facebook e sa ai calculatoare cu acelasi BIOS ca si cei de la Facebook (adica: sustinerea ca algoritmii care fac sa functioneze Facebook sunt in totalitate continuti de BIOS-ul calculatoarelor sale). Vazul nu e un dat, se invata in primii ani de viata. De aceea cine se naste orb, e operat la 30 de ani si capata atunci vederea nu mai poate invata sa vada. Vazul este o capacitate a unei retele neuronale, ADN-ul omului doar codeaza ca trebuie sa se dezvolte o retea neuronala, nu-ti serveste vazul pe tava.
Poate ca am o imaginatie bogata, dar am multe informatii si vreau sa le lamuresc. De asta am apelat la opinia voastra. Vreau sa dezbatem si argumentam ce spun. Sa corectez ce nu e sustinut stiintific sau logic, intuitiv. Deci, ADN-ul nu proceseaza informatia si nici nu am sustinut asta. Creierul proceseaza informatia. Iar pentru ca el sa poata procesa informatia, trebuie sa aiba organele necesare. E vorba de structuri neuronale specializate grupate pe regiuni functionale in creier. Aceasta specializare e determinata de genele din ADN cand copilul se formeaza. E vorba de cortexul vizul, auditiv, senzitiv, motor, lob prefrontal important in imaginatie, emotie, creativitate. Ele sunt create inainte ca omul sa se nasca, iar omul doar invata sa utilizeze ceva ce deja are. E adevarat ca pot fi dezvoltate sau atrofiate. Tu nu inveti cum sa iti creezi constienta, ea a fost predestinata sa existe in tine. Si ea, poate fi extinsa sau comprimata pana la disparitie. Deci eu cred ca vazul si tot ceea ce experimenteaza omul, se bazeaza pe niste programe stocate in ADN. Exista un factor X de asemenea. S-a observat ca desi omul este cea mai complexa fiinta, evolutiv si spiritual vorbind, nu toata informatia este stocata in ADN. Unele animale inferioare au ADN cu mai multa informatie. Aici intervine parapsihologia si unii oameni de stiinta care sustin ca exista pe langa ADN-ul obisnuit si un ADN energetic, care il invaluie si face legatura cu transcedentalul. Aici deja intervine fizica cuantica, cu teoria stringurilor. Exact cum planeta exista fizic observabil, are si un camp electromagnetic care poarta informatie. Animalele simt cand are loc un cutremur cu cateva ore inainte. Si unii oameni poseda asemenea sensibilitate.
Mecanica cuantica si parapsihologia: ce-are Sulla cu prefectura? Ce-are o stiinta cu o pseudostiinta? In ce priveste superstrunele, vinzi pielea ursului din padure, pentru ca nimeni, niciodata, nu a demonstrat ca ar exista superstrune. Cat priveste "egoul inchide genele" poate fi adevarat despre genele de la ochi, nu despre genele din ADN. "ADN-ul energetic" poate fi ras cu briciul lui Occam.
Parapsihologia este la limita dintre psihologie si fizica cuantica. totul e vibratie, energie si frecvente dupa cum zicea si tesla. constiinta umana este iluzionata de ceea ce creierul percepe prin simturi, care sunt limitate. omul percepe realitate raportand-o la simboluri anterioare, la memorie, care de multe ori e o perceptie inconsistenta, saraca in continut. multi vad doar forma unui copac acolo unde savantii vad o forma de viata cu un program foarte complex. parapsihologia, explica termeni de constiinta expandata, libera de simturi, si ganduri limitative, de cele 5 simturi si ratiune bazata pe memorie. Se bazeaza pe al 6 lea simt, intuitie, si capacitatile ascunse ale creierului. Exista hipnoza de tip mesmerism. Exista vedere la distanta, influentarea gandurilor celorlalti si multe altele. Nu mai e un subiect tabu azi, e ceva normal. Emotiile sunt forme energetice decodificate de creier carora le sunt atasate niste reactii chimice hormonale si efecte neurologice. Asa reusim sa percepem ce emotie au ceilalti, gen putere, slabiciune, ura, iubire. Neuronii oglinda percep limbajul non-verbal, dar nu e suficient pentru o simulare a emotiei celuilalt.Totul e energie, constiinta limitata de iluzie vede totul ca material, cea libera de ingradiri, expandata, vede totul transcedental. Nu mai exista timp cronologic, spatiu. Exista absolutul, care are frecventa iubirii.
Lasa-te de etnobotanice. Parapsihologia nu se bazeaza pe mecanica cuantica, ci pe quantum flapdoodle.
Poate ai dreptate. Mi-ar placea mult sa aflu si perceptia ta despre realitate sa vad unde ma insel. Lasa-mi un mesaj pe privat sau aici. vreau sa invat de la fiecare ce e bun.
Un efluviu de literatura ezoterica, asezonat cu decupaje stiintifice si erori de logica. Depinde cum il iei. Ca exercitiu de meditatie poetica, e dragut, ca argumentatie logica, e o imbecilitate.
Inca de la inceput, sare un pas, de fapt, il deturneaza. Asta pentru ca trateaza problema in termenii insanatosirii religioase, desi, in mod mult mai obiectiv, ea e discutata deja de mult timp in termeni de insanatosire medicala. Si apoi, nu ofera solutii, ci doar ridica intrebari: Cum ajungem sa percepem realitatea superioara? E suficienta renuntarea la televizor si internet? Daca inclusiv mesajul lui este raspandit pe internet, nu inseamna ca de fapt vorbim de o problema de continut mediatic, si nu de mijloc de comunicare?
"Pai daca stiinta demonstreaza ca exista lume nevazuta, energii inseamna ca exista si Duh Sfant si o forta superioara, o energie ce guverneaza totul, numita Dumnezeu." Nu, logic vorbind, nu inseamna. Concluzia nu e sustinuta de premiza. Iar mai departe, avem o premiza nesustinuta de dovezi. "La origine, omul are ADN-ul codat sa-si deschide genele cand simte Iubire."
Vad ca unii sunt siguri ca omul are dreptate. Asta, pentru ca desi termenii stiintifici sunt aruncati fara noima si concluziile manipulate voit, autorul si-a contruit argumentatia pe o axioma religioasa: cu suntem mai dedicati realitatii fizice, cu atat suntem mai insensibili in fata realitatii spirituale. Desi sunt de acord cu afirmatia, nu pot sa fiu de acord, doar din solidaritate religioasa, cu o elucubratie fantezista dezvoltata in jurul ei.
Are o imaginatie bogata, asta e clar, dar din pacate pentru el, il poarta spre absurd. "Pai daca stiinta demonstreaza ca exista lume nevazuta, energii inseamna ca exista si Duh Sfant si o forta superioara, o energie ce guverneaza totul, numita Dumnezeu." De unde a tras el concluzia asta? Asta e un fel de "god of the gaps". Daca stiinta descopera ca exista ceva, dar nu are inca o explciatie clara despre ce este vorba, cum ar fi materia intunecata, de exemplu, asta nu inseamna ca acolo se ascunde d-zeu si duhul sfant, sau stiu eu ce alte bazaconii au mai trecut prin capul unor primitivi.
Salut! ma bucur ca zici ca am imaginatie bogata. poate prea bogata. dar veau sa imi lamuresc niste chestii. nu vreau sa ii determin deloc pe ceilalti sa imi accepte punctul de vedere. vreau sa vad si punctele voastre ca sa invat. Stiinta descopera doar ceea ce ratiunea e capabila, uneori se mai naste cate un geniu ca Tesla sau Einstein ce le da planurile peste cap, prin intuitia puternica prin care descopera noi legi si lucruri. Inutitia e importanta, e al saselea simt, e conexiunea cu spiritul nostru, cu astralul. Nu stiu daca esti familiarizat cu notiuni de vis lucid, chakre, transfer telepatic, emitere energie(mismerism). Desi nu pot fi explicate prin ratiune, ele pot fi interpretate emotional. Energia e interpretata emotional. Conexiunea cu un om pozitiv, e o atractie, una cu unul negativ e o respingere. Nu toti oamenii simt acea conexiune, deoarece nu stiu sa se deschida, sa se conecteze la celalalt sincer. Ei dicuta doar la nivel rational, banalitati de zi cu zi. Cand discuti la nivel emotional, inseaman sa atingi cele mai adanci emotii, si celalalt sa se deschida ca o floare. Sper sa intelegi despre ce vorbesc, desi poate nu ai experimentat. Ceea ce simti, e energia celuilalt, poate fi ura, iubire, tristete. Nu e doar atat, astea sunt simboluri atasate unor stari emotionale. Starile emotionale nu schimba doar biochimia noastra, o poate schimba si pe a celorlalti. Pana acum, oamenii destiinta se bazau pe neuronii oglinda, in copierea emotiile si ceea ce simt ceilalti. Dar acum, se stie ca e mai mult de atat. e si un transfer energetic. Animalele, cainii, pisicile simt foarte usor energia omului. De cel agresiv se feresc sau il musca. De asemenea simt cand e cutremur, deoarece sunt sensibili la campul electromagnetic al terei. Dat fiind ca exista aceasta energie, care variaza de la cea mai puternica ura, pana la cea mai inalta iubire, am facut premisa ca vibratia cea mai inalta, in care atingi starea de constiinta cea mai sensibila si superioara, se numeste Duh Sfant. Toate religiile recunosc aceasta energie superioara care iti ridica constiinta. Poate nu stii, noi oamenii, traim intr-o hipnoza indusa aproape tot timpul.Cand eram mici, traiam prezentul, si eram atenti asurpa emotiilor. Dar acum, suntem captivii propriilor minti. Ai propriilor ganduri. Fii atent maine la starea de constienta. Cat observi prezentul, deconectat de memorie si cat esti ancorat in imaginatie, ganduri, amintiri, emotii autoinduse de propria gandire, fara a vea ceva cu exteriorul. Acestea creeaza un paravan intre tine si adevarata realitate care ar trebui observata pentru a descoperi noi sensuri si intelesuri. Unii fac meditatii, ca sa ajunga la contemplare, cand calmeaza mintea pentru a observa doar prezentul si a capta emotia din prezent. Cand vezi un om, ii acorzi o stare emotionala din propria memorie, iar nu un autentica, prin contemplare si observare. Daca esti nervos, nu simti ca el e vesel. Nu poti simti starea celuilalt, deoarece ai corpul incarcat cu alti hormoni. Ca sa simti ce simte celalalt, trebuie sa te detasezi de tine si sa te conectezi la emotia lui, la energia lui, pe care creierul o va transforma in emotie, pe baza hormonilor. In talamus. Orice emotie, energie pe care o avem, ganduri, sistem de valori, programe mentale, altereaza realitatea deoarece intervin ca o lentila intre noi si adevarata realitate de observat. Imagineaza-ti o lentila curata numita iubire. Cand iubesti, vezi totul ca fiind iubire. nu te deranjeaza ura celorlalti, ajuti, respecti, daruiesti, zambesti, esti fericit chiar daca celalat e nervos. In schimb, daca pui lentila urii, agresivitatii, simti totul prin prisma acestei emotii. Emiti ura in exterior, iar ceilalti vor reactiona la fel, te vor agresa, lua la bataie, sau cei intelepti vor fugi de tine. Exista Duh Sfant, chiar daca nu inca nu ai ajuns la un nivel in care sa il poti experimenta, si la o stare de constiinta care sa il explice. Duhul Sfant e lentila care te face sa vezi toul ca iubire altruista, dezinteresata, fata de toti oamenii, de parca iti vine sa ii imbratisezi de dragi, te vezi conectat cu toti, o fericire fara margini, un extaz divin. Corecteaza-ma daca am gresit ceva sau intreaba-ma te rog sa te lamuresc. Chiar vreau sa invat de la voi ca sa capat puncte de vedere diferite. Doar colaborand cu ceilalti, care sunt bucati din mine, pot atinge intregirea. Toti suntem la fel, doar ca detinem perceptii diferite asupra realitatii din cauza experientelor avute, informatiei avute la dispozitie. Dar prin schimbul de informatii, brainstorming, putem descoperi care e adevarul. Te salut si te respect!
Eu cred ca in epoca de piatra ''Sinema Gugu'' calarea toate persoanele de sex opus care ii ieseau in cale fara sa se intrebe daca le iubeste sau nu.
Da are drepatate. Iar pentru a renunta la aceste programe inutile tr sa faci mari sacrificii, pentru a atinge acel punct