| Moisie a întrebat:

Acum cand de curand a trecut ziua lui Eminescu cum apreciati aceste versuri ale lui?

Religia - o frază de dânşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?

Nu le gasiti pline de genialitate?
Oare nu credeti ca ar trebui sa fie sfintit pentru ele?

25 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Poezia respectiva are doua planuri doua puncte de vedere.
Afirmatia redata mai sus este doar punctul de vederea al comunistului proletar, al opozitiei fata de credinta, fata de spiritualitatea neamului.
Poetul adopta celalat punct de vedere... happy

| Moisie explică (pentru milan9):

Ce a facut poetul pe ascuns NU are nicio valoare din moment ce vedem ca el propvaduia prin versuri oamenilor asemenea cuvinte!
Ca sa ma intelegi mai clar crezi ca la biserica are vreo importanta ce face popa pe ascuns cu enoriasele?

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Daca imi aduc bine aminte, atunci cand acesta a fost dat la tv, in cazul de mai sus era vorba doar de niste pungi cu continut arheologic aflate la subsol şi nu în Biserica.

| GabiD a răspuns:

Sa fie sfintit Doamne fereste.Cred ca cand
le-a scris ori era nebun ori era ateu ca tine.

| Moisie explică (pentru GabiD):

Pai cand suneam ca arv trebui sfintit ma gandeam la sfintirea intru sfanta sa patrie, si nu sfintirea intru o religie bazata pe minciuna si o biserica bazata pe sarlatanie.

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru GabiD):

"Cred ca cand
le-a scris ori era nebun ori era ateu ca tine."
"ca cand"-u-te ai raspuns acum!

| GabiD a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Pai cam ce am facut in bda e un raspuns relevant pentru intrebare

| GabiD a răspuns:

Iar aducand vorba de genialitatea versurilor, fundul meu e mai genial ca ele.Nu mai vorbim de strofa CA CU a ei...

Pai evident ca s-a exprimat corect cand a spus CA CU ca doar vorbea despre un rahat!

| Kabuto79 a răspuns (pentru GabiD):

Preferi sa vorbim de Cred ca cand? -.- Un copil de 10 ani care il critica pe imenescu si il face nebun... Ma frate visez sau chiar asta e realitatea?

| GabiD a răspuns (pentru Kabuto79):

Ilcritic pe imenescu?

| GabiD a răspuns (pentru Kabuto79):

Nimeni nu ii critica genialitatea.El era un geniu al literaturii.Eu i-am criticat poezia asta.Da na mai este cate un destept care nu intelege.Iar Dumnezeu sa ma fereasdca sa fiu fratele tau.

| Kabuto79 a răspuns (pentru GabiD):

Conform bibliei esti fratele meu -.- crestinule.

| Theo94 a răspuns (pentru GabiD):

Erau alte vremuri, gramatica era altfel, oricum a fost peste tine cu mult.

| GabiD a răspuns (pentru Theo94):

Bine ca esti tu academician cu studii superioare.

| Theo94 a răspuns (pentru GabiD):

Nu sunt academician, n-am studii superioare, dar nu-i critic pe altii, cel putin cei care sunt si care au fost peste mine.

| Moisie explică (pentru Theo94):

Nu ai studii sau nu ai studii superioare gen doctorat?
Numai in Ro se pomeneste de :studii superioare" atunci cand de fapt termini un STUDIU la care ai fost STUDent.
In lumea normala, academician este oricine care a terminat un STUDIU!
Si nu doar membrii Academiei Romane de prosti rupti de realitate.

| Theo94 a răspuns (pentru Moisie):

La studii superioare gen doctorat m-am referit.

| GabiD a răspuns (pentru Theo94):

Sigur voi sunteti peste mine hahaha.Cel putin cu un punct sunt eu oeste voi ma refer la tine si la moisie.Eu am creier.Eu nu l-as fi jignit daca el nu ar fi facut-o.Si nu neaparat ca mi-a zis ca sunt habarnist, dar din asta reiese ca cea mai mare populatie care subliniez este credincioasa este mai proasta decat voi ateii care nu sunteti nici un sfert din noi.Pana la urma majoritatea are dreptate deci DUMNEZEU exista.So sorry.

Intr-adevar, este dovedit de studii stiintifice faptul ca numarul prostilor (adica cei care prefera sa creada totul a proasta in loc sa se straduiasca sa stie) este de cca 10 x mai mare decat numarul celor care se straduiesc sa faca efortul intelectual de a invata toata viata,(numit Long Life Learning, care este o cerinta pentru orice om care vrea sa fie normal)...dar asta nici pe departe ca prostii care nu stiu nimica sunt mai destepti decat cei putini care au studiat, doar pe motivul ca sunt mai multi!

| GabiD a răspuns (pentru Moisie):

Am sa ignor ceea ce ai spus deoarece asa faci cu prostiile si am sa mai spun inca o data.Voi ateii nu sunteti nici un sfert din crestini. Ceea ce duce la faptul ca noi avem dreptate si DUMNEZEU EXISTA!,!

| GabiD a răspuns (pentru Moisie):

Ca tot vorbeam ca voi ateii nu sunteti nici un sfert di crestini.Voi nu sunteti nici macar 1% din populatia ROMANIEI! http://www.razbointrucuvant.ro/......a-religie/
Si lasa-ma tu cu demonstratia ta stintifica, deoarece orice prost incearca sa aiba o scuza pe care nu o gaseste!

| GabiD a răspuns:

Eu sau tu? Si spuneam ca fundul meu e mai important decat strofele "geniale"pe care le consideri.

| GabiD a răspuns:

Nu conteaza vorbele tale.