Daca as putea, as extrage din articol niste fragmente, sa le pun pe ecranele alea mari din Times Square; nu ma intereseaza cat costa, eu graiesc adevar pur, sunt Iisus revenit pe-acest Pamant, iar oamenii trebuie sa cunoasca Adevarul si sa lase in urma desfraul!
Ce ai cu desfrâul? Ce e frumos și lui Dumnezău îi place!
Și am o propunere mai bună, mai bine scrii cu markerul pe balcon fragmentele din articol, să se minuneze vecinii.
Cei ce se declara crestini in acte si in viu grai, n-ar trebui sa fie desfranati.Noi ateii putem ca n-avem dumnezei sau porunci, ei nu. Poate m-am exprimat eu ambiguu, dar chiar mi se pare jalnic si culmea ipocrizie, sa treaca un interval de doua ore intre piosenie, lumina sfanta, alea-alea, si rupere prin cluburi, din partea unui crestin declarat, care baga matanii si cruciulite cand aude de atei.Si,propunere respinsa. N-am cum sa scriu, pioleti n-am, si nici var nu gasesc sa pregatesc alte texte.Las brosuri in cutiile postale in blocurile din oras, si-asa nu-s multe. 140 le dau eu gata intr-o zi!
D'accord.
Insă bine specifici in cadrul intrebării, că descrierea ta corespunde creștinilor nominal-formali. Există creștini autentici pentru care sărbătorirea lui Dumnezeu nu are loc din an in Paști (ad litteram). Pentru aceștia din urmă, Dumnezeu e viu pe tot parcursul anului, și nu e,, dezgropat'' la nevoie.
Oi fi tu ateu da spui multe adevaruri, nu intr-u totul(acum cateva zile...ieri mai exact a 3-a zi)
*intru
Si oricum, din ce stiu eu, dupa Invierea lui Iisus, oamenii s-au bucurat 40 de zile, inclusiv in cea in care s-a inaltat la cer Iisus, deci gasesc ca ar fi de bonton sa sarbatoriti(da' pe bune, nu stropit cu alcool si "desfrau") ridicarea din morti a Iisusului vostru vreo 40 de zile. Oricum, mi se pare redundanta sarbatorirea Craciunului si a Pastilor trei zile, n-ajunge numai una, ca si-asa 80% dintre voi se fac matol din prima?
Sti de ce nu prinde ateismul in Romania? pentru ca nu ar fi aceste sarbatorii cand bem, vomitam, mancam ca porcii rad si ei de noi, in acele zile minunate aratam cat de crestinii suntem
Nu este asta motivul, sa stii ca este mai usor sa traiesti ca ateu fara sentimentul de a fii sub observatie continua.
Era o gluma desigur ca nu de asta nu prinde ateismul eu cred ca agnosticismul ar prinde mai repede, dar chiar fara mare fratele cel mare eu unu n-am furat, n-am omorat, n-am violat etc nu pentru ca mi frica de lege si pentru ca gandesc rational nu vreau sa fac rau daca pot face bine il fac, observ ca daca faci bine isi bate joc de tine pers aia