| CarlSagan a întrebat:

Acum mult timp Galilei le explica crestinilor ca pamantul este rotund ei zicand ca este plat.Acest conflict intre realitate si religie e de mult si inca tot continua.Pe atunci crestinii foloseau metode de torturam, acum trec la tot felul de argumente stupide: diavolul te controleaza, masoni iluminati,
n-ai citit biblia si multe altele dar cred ca unul care e periculos de stupid este apelul la moralitate obiectiva ca fiind data de Dumnezeu.Pentru a intelege suferinta altei fiinte nu iti trebuie religie, Dumnezeu, ci empatie. Evolutia iar, explica moralitatea cat se poate de clar.Mi-ar placea sa aud niste pareri pe tema moralitate obiectiva si Dumnezeu!

29 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

"Acum mult timp Galilei le explica crestinilor ca pamantul este rotund ei zicand ca este plat."
Esti sigur? Eu cred ca le explica faptul ca pamantul graviteaza in jurul soarelui, nu invers, idee preluata de la Copernic.

| CarlSagan explică (pentru Inferno):

Asa este! Greseala mea!

| Inferno a răspuns (pentru CarlSagan):

Richard Dawkins spunea intr-o conferinta TED ca ar fi foarte rau pentru noi daca moralitatea ar exista numai datorita fricii de iad sau dorintei de a ajunge in rai. Si intr-adevar asa si este, o umanitate in care moralitatea se bazeaza pe grotescul sentiment de frica, sau pe primitul unei recompense, nu este deloc umana.

NOname
| NOname a răspuns:

În opinia mea, moralitatea (care oricum este doar un concept uman, unul relativ) nu are nicio treabă cu religia.
Religia doar are pretenţia că a generat-o, că o deţine în exclusivitate şi că este fix cea pe care o dictează fiecare cult (şi zeu) în parte. O aberaţie.

Umani(tari)smul, care este în strânsă legătură cu empatie, se întâmplă să fie de mii de ori mai moral/etic, decât dogmele primitivilor atribuite oricărui zeu din poveştile religioase SF-horror-comice.

| CarlSagan explică (pentru NOname):

Mai presus de toate trebuie sa fii om! Chestia asta imi aduce aminte de un filmulet foarte interesant facut de darkmatter2525 pe youtube, foarte reusit.Vizionare placuta! https://www.youtube.com/watch?v=P0A_iF1B3k0

| NOname a răspuns (pentru CarlSagan):

Da, bine ar fi dacă religia ar scuti umanitatea de etichete şi dezbinare şi ne-ar lăsa pe toţi să fim oameni şi în pace.
Ce utopii ies din mine azi...hee hee

NOname
| NOname a răspuns:

Https://www.facebook.com/......645210258/

| danay72 a răspuns:

Am fost creati cu constiinta, iar aceasta ne face sa fim persoane cat de cat morale.Dar studierea Bibliei, ajuta o persoana si mai mult in privina asta.

| CarlSagan explică (pentru danay72):

Da, studierea bibliei ajuta o persoana! Pe mine m-a ajutat! Asa am devenit ateu! Citind toate crimele facute, genociduri, si stangacia unui zeu gelos si semidoct nu m-a facut decat sa-mi dau seama de cat de imposibil poate fi ca un zeu ca yahve sa existe!

| danay72 a răspuns (pentru CarlSagan):

Iar pe mine m-a apropiat de El.Dar am studiat Biblia, nu doar am citit-o.

Te-ai apropiat.Cu versete ca astea te cred si eu:
Geneza 2. Dumnezeu i-a zis: "Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubeşti, pe Isaac; du-te în ţara Moria şi adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ţi-l voi spune."
Ieremia 48:10 "Blestemat sa fie cel ce face cu nebagare de seama lucrarea Domnului, blestemat sa fie cel ce îsi opreste sabia de la macel!"
2 Cronici 15:13 "si oricine nu cauta pe Domnul, Dumnezeul lui Israel, trebuia omorît, fie mic fie mare, fie barbat fie femeie."
Luca 14, 26: "Dacă vine cineva la Mine, şi nu urăşte pe tatăl său, pe mama sa, pe nevasta sa, pe copiii săi, pe fraţii săi, pe surorile sale, ba chiar însăşi viaţa sa, nu poate fi ucenicul Meu.
Si multe alte contradictii! Plus stangacia unui zeu gelos si semidoct.

| danay72 a răspuns (pentru CarlSagan):

Scoti versetele din context si de aceea e normal sa nu le intelegi.Ele, daca studiezi Biblia, observi cum se completeaza cu alte versete si intelegi de fapt ce vrea sa zica.

Vorbesti prostii! rolling on the floor Versetele sunt cat se poate de clare, nu-s scoase din context! Si si daca ar fi scoase din context, tot crime ar arata! Deci deschide clar ochii! Sunt multe alte versete si povestiri care instiga la crima si violenta!

| milan9 a răspuns:

Oamenii care au comis abuzuri nu au actionat in numele crestinismului si a principiilor crestine (ireprosabile) ci in numele libertatilor proprii aflate pe contrasens... sad

| CarlSagan explică (pentru milan9):

Principii crestine ireprosabile?
Ieremia 48:10 "Blestemat sa fie cel ce face cu nebagare de seama lucrarea Domnului, blestemat sa fie cel ce îsi opreste sabia de la macel!"
2 Cronici 15:13 "si oricine nu cauta pe Domnul, Dumnezeul lui Israel, trebuia omorît, fie mic fie mare, fie barbat fie femeie."
Mai vrei?

| Inferno a răspuns (pentru milan9):

Afirmi deci ca ceea ce au facut inchizitorii nu isi avea suport Biblic?

| milan9 a răspuns (pentru Inferno):

Absolut. Tu ce suport biblic ai gasi unor abuzuri? Nu invatatura lor catolica ii determina sa faca asta, ci libertatea lor asumata in sens abuziv. sad

| milan9 a răspuns:

Nicaieri in Noul Testament NU se confirma vreo autenticitate profetica a lucrurilor la care te referi tu.
Cine stie carui viciu se datoreaza strecurarea de catre scribii evrei a unor astfel de idei sovine in mod incorect in Revelatia VT...

| Alcyon a răspuns:

Da, nu-ti trebuie religie, ci empatie. Dar religia (si nu ma refer neaparat la crestinism), te impinge mai departe. Mai departe de imediat, de X sau Y. Te ajuta sa vezi omenirea ca pe un tot, din care si tu faci parte. Anima mundi. Daca te ingropi intr-un anumit mod de gandire nu ai facut nimic. Omul trebuie sa fie deschis si catre alte moduri de gandire, sa se intereseze, sa cunoasca. Nu sa imbratiseze un anumit curent de gandire si gata, s-a stins lumina.

| CarlSagan explică (pentru Alcyon):

Stimabile, n-ai nevoie de religie sa vezi omenirea ca un tot.Suntem un organism.Cum zicea Carl Sagan: "We are a way for the cosmos to know itself".Ma enerveaza cand cineva atribuie unele lucruri care sunt inauntrul nostru, religiei! Anima Mundi apare oricum in filosofiile estice, cum ar fi budistmul mahayana si este o conceptie intr-adevar foarte frumoasa! Dar, suntem in secolul 21, daca nu esti deschis si catre alte moduri de gandire cel mai sigur trebuie sa fii un ignorant!

| Alcyon a răspuns (pentru CarlSagan):

Sunt in launtrul tau, dar daca nu era budismul, pun pariu ca nu te-ai fi gandit la asta happy Eu sunt deschisa catre alte moduri de gandire, spre deosebire de atei, care tot o toaca pe aceeasi tema, mai ceva ca ultrareligiosii aia care te zgarie la creier.

| CarlSagan explică (pentru Alcyon):

"dar daca nu era budismul, pun pariu ca nu te-ai fi gandit la asta"
Tocmai ti-am explicat ca unele lucruri sunt inlauntrul nostru! Ba stiam, n-am nevoie de religie sa-mi explice unele lucruri!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Galilei a sustinut heliocentrismul lui Copernic sau Philolaos, Aristarh din Samos, Platon etc.
Aristotel (384-322 i.e.n.) este socotit ca fiind primul care a afirmat ca Pamantul are forma rotunda."
sursa Wikipedia

Deci mai informeaza-te din cand in cand inainte sa aberezi pe aici.

| CarlSagan explică (pentru anonim_4396):

"Deci mai da pe la scoala din cand in cand inainte sa aberezi pe aici." Deja m-am trezit cu atacuri pentru ca am facut o greseala.Mai da tu pe la scoala, ageamiule! Ai dat copy paste de pe wikipedia si vii te lauzi aici!

| anonim_4396 a răspuns (pentru CarlSagan):

Nu este o greseala ce ai scris.
Este ignoranta pura.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai intraba-l pe gaileo galilei,nu trebuie sa vii din negurile istoriei sa intrebi la calculator niste criminali de crestini ignoranti,si retrograzi ai societatii,care au facut numai rele,si care printre altele au avut grija ca scrisul,si cititul si tiparirea de carti,sa mearga inainte prin furtunile ce bantuiau omenirea, pentru a ajunge la sfanta tastatura si implinirea profetiei acesteia; va apare in vremurile din urma o carte mare, fara pagini, care va cuprinde in ea, toaaaata intelepciunea pamantului.io is crestin ignorant care tin stiinta in loc,da ma cujet ca e vorba despre ternet, ca nu are ce sa fie? aaaaa tu ce crezi? bine,bine; nu la inventtat vreun galoleio galolei,ci unul cu un mar muscat de eva,la care a atasat doua casti,cum naiba lo fi chemand frate? ca adam si eva au fost izgoniti din rai da maru? aaa? maru? a ramas acolo, ca biblia nu specifica, ca l-ar fi papat pi tot? deci cine l-a dat, l-a si pastrat, chiar daca era muscat.

| Delmoniko a răspuns:

Inainte sa intrebi crestinii asa ceva, ar trebui mai intai sa verifici daca au cunostintele necesare. Cu alte cuvinte, e multi si nu au bani de scoli si carti ca deh, trebuie sa cotizeze la biserici.

| sirκοραξ a răspuns:

Moralitatea este relativa, subiectiva, contradictorie si mecanica. I se potriveste ce i se potriveste si omului. Moralitatea nu are scopuri obiective.