anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Adam si Eva au fost creati de Dumnezeu in Eden, prima data nu? Adica in Rai. Si ei au muscat din mar si au fost izgoniti pe Pamant.
Dar intrebarea mea e. Pamantul cand a fost creat? Adica Dumnezeu a creat Pamantul inainte de Adam si de Eva? Adica in timpul in care Adam si Eva erau un Rai, Pamantul era facut? Daca da, pentru ce era facut daca ei traiau in Rai.
Poate nu ma exprim eu bine, dar sper sa intelegeti happy

46 răspunsuri:
| FrumusicaSufletista a răspuns:

Pai Dumnezeu a creat omul ultimul, cînd omul a fost creat deja exista tot pe pamint.Raiul era pe pamint și ei trăiau ca și noi pe pamint pina cînd au mușcat din fruct și atunci Dumnezeu ia pedepsit și i-a pus la muncă.De atunci omul trăiește pe pamint doar o anumită perioada și este nevoit să muncească. Deci da pământul era creat deja cînd Adam și Eva au apărut pe pamint.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru FrumusicaSufletista):

Aha, deci Raiul era pe Pamant inainte.

| FrumusicaSufletista a răspuns (pentru DoarBogdan):

Da cam așa ceva, asta e ceea ce am aflat eu

DoarBogdan

Mersihappy
Inca ceva. Ce crezi ca inseamna: Fericiti cei saraci cu duhul, pentru ca ei vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu?
Eu unul cred ca face referire la faptul ca trebuie sa crezi si sa nu cercetezi.

| 6684464 a răspuns:

Frate... asta scrie pe primele 2 pagini in Biblie. straight face

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru 6684464):

Pai nu stiu -_-. pentru mine e de ajuns sa cred.

| 6684464 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Pai. parca mi-a spus cineva ca scrie undeva in Biblie ca in fata Domnului cunoasterea este nebunie sau ceva de genul. Va rog, daca stie cineva ca nu e asa sau ca e altfel sa ma corecteze.

| 6684464 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Dar totusi, prima pagina straight face zau asa laughing, nu conteaza, crede!

Înseamnă ca cei ce nu știu de Dumnezeu, copii mici sau persoanele ce nu au auzit de Dumnezeu vor intră direct în rai căci ei nu știau ca păcătuiesc, dar noi care știm de existența Lui trebuie să nu păcătuim în conținu și să ne rugam la el adică să fim conștienți și să ne asumam responsabilitatea pentru faptele noastre.Nu știu dacă m-am exprimat corect.Ai înțeles ceva?

| FemeiaPisică a răspuns:

Biblia spune că Eden a fost primul loc în care au trăit prima dată Adam și Eva, nu specifică dacă i-a creat chiar acolo. Iar, în legătură cu mușcatul din măr, în Biblie i se spune ''fructul interzis'' nu scrie nicăieri că a fost un măr, există posibilitatea ca ''fructul interzis'' si fost o smochină deoarece foloseau frunze de smochin ca și ''haină''.
După cum știm Dumnezeu a creat lumea în 6 zile, excepție ziua a 7-a în care Dumnezeu s-a odihnit. În prima zi scrie că cerul și pământul au fost despărțite, iar în ziua a 6-a a fost creat și Adam după ce au apărut animalele. Deci, pământul exista deja.

DoarBogdan

Doar stii ca inteleg ce vrei sa spui happy.
Eu unul ma rog. Dar nu stiu daca fac intotdeauna ce e bine. Nu stiu daca sunt corect cu fiecare persoana in parte. Eu poate incercand sa fac bine fac un rau altcuiva. Daca incerc sa constietizez situatia, asta ma duce la alta si la alta si la alta...
Ca si acumhappy. Poate nu ar trebui sa mai postez astfel de intrebari.

Pai dacă ai intrebari pe acest subiect mă poți întreba.Eu am studiat acest capitol căci de mică m-am confruntat cu persoane de diferite religii, fiecare îmi spunea versiunea sa, deci studiind am aflat multe lucruri și pot explică și altor persoane.Și nu trebuie să te gindesti ca ești o persoană îngrozitoare căci faci păcate pentru ca fiecare om e normal să facă păcate, doar ca depinde în ce măsură.

DoarBogdan

Nu am omorat pe nimeni, sa stii happy

Pai nici nu am spus asta:d Dar dacă spui a omorî are mai multe sensuri :d :d

DoarBogdan

big grin. Uite alta: De ce in zilele de azi, nu mai apar Sfinti? Adica "apar nu e cuvantul potrivit. Cum de nu se mai descopera acum? Poate nu ma exprim bine.

Pai doar Dumnezeu poate declara pe cineva drept sfint și anume în Biblie.Biblia a fost scrisa după cele spuse de El, iar acum nu va mai apărea nici o biblie, deci nu are cum Dumnezeu să ne dea un semn drept persoană respectivă este sfinta, în plus puterea lumii înconjurătoare este foarte mare asupra omului în comparație cu cuvintele Lui și este foarte greu ca o persoană să evite lumea înconjurătoare și să asculte doar cuvântul Sau, drept urmare nu mai poate fi sfinta dacă nu reușește să îndepărteze această influența a lumii înconjurătoare. Sper ca am putut să îți răspund pe deplin la această întrebare.

DoarBogdan

Mda... Eu sper sa nu fac vreo aluzie gresita prin intrebarile mele happy

Nu,nici nu m-am gindit la așa ceva.:d si nu cred ca poți face vreo aluzie punind această întrebare.

DoarBogdan

Stai ca iti mai scriu prin mesaje in privat.

| 熊Panda熊 a răspuns (pentru DoarBogdan):

"Fericiti cei saraci cu duhul", nu inseamna fericiti cei nebuni sau nestiutori, cum este expresia aceea ca cineva e sarac cu duhul, si Nu se refera nici la a crede si a nu cerceta. Iisus fericeste pe cei ce cauta sa se imbogateasca in lucruri duhovnicesti, ale duhului, si mai ales pe cei ce sunt SMERITI cu duhul.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru 熊Panda熊):

Mersi pentru raspuns. Si nu ma refeream la cei nestiutori. Adica trebuie sa stii ceva ca sa crezi in Dumnezeu. Faceam referire la faptul sa nu te indoiesti de El si sa nu cauti tu un raspuns mai bun la explicatiile Lui.

| Morrígu a răspuns:

Biblia e plină de contradicții. Doar asta ai găsit?

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru Morrígu):

Nu laughing. Dar nu prea vreau sa mai pun astfel de intrebari happy.
Ma simt ca si cum m-as indeparta de credinta si sper sa nu o fac.

| Morrígu a răspuns (pentru DoarBogdan):

Simți că te îndepărtezi de credință? Ce te reține?

| 熊Panda熊 a răspuns (pentru FrumusicaSufletista):

Se poate ca Dumnezeu sa arate ca o persoana e sfanta. Sfintii nu sunt doar personajele biblice. Sfinti si drepti sunt de la inceputurile lumii (ex. Abel), pana la sfarsiturile ei, si vor fii intotdeauna. Doar ca sfintii de obicei sunt smeriti, luand exemplul lui Hristos, care de obicei, nu se lauda ca fiind Mesia asa si sfintii, nu se baga in fata camerelor de filmat, altii sunt chiar batjocoriti si luati in ras de lume (ex. martirii), iar multe despre ei se afla abia dupa moartea lor. Sfinti sunt, insa niciodata nu se vor bate in piept ca sunt sfinti, dar Dumnezeu ii poate descoperi. Pace happy!

Multe din asa-numitele contradictii sunt de fapt lucruri ce trebuie analizate mai atent. De exemplu?

DoarBogdan

Pai intrebam cum de nu se mai descopera Sfinti si in zilele noastre, dupa moartea cuiva, evident.

Vezi Arsenie Boca, Iustin Parvu, Ilarion Argatu, si duhovnicii romani contemporani.

DoarBogdan

Arsenie Boca nu a fost canonizat inca.

| Mădă0611 a răspuns:

Raiul era pe Pamant, si nu ca dumnezeu s-a suparat, si-a luat satra si a plecat, ci doar a deschis butelia cu oxigen, iar asta oxideaza tot, asa ca celulele au inceput sa moara, aparand foamea, boala, batranetea, dar odata cu foamea, a aparut rautatea. Martorii lui Iehova viseaza la 1000 de ani de rai pe Pamant, adica la starea dinaintea caderii in pacat. Fara moarte, nici flori n-ar exista, nici fructe sau legume, nici vreun ciripit de pasarica, fluturi, dar e grele cu logica, ce sa-i faci?