Sigur ca erau conștienți. De vreme ce Dumnezeu le-a explicat consecințele neascultării, iar ei au ales să nu asculte.
Dacă Nu erau conștienți, Iehova Dumnezeu era vinovat pentru alegerea lor. Este exact ca si cum tu ii explici ceva unui om care nu are toate facultățile mintale. Si aștepți să înțeleagă, si sa respecte.
Si atunci li s-au deschis ochii și au cunoscut ca sunt goi.din acest verset denota ca nu erau constienti
Păi sunt sigur că ei or sa spuna ca de fapt Dumnezeu s-a referit ca vor muri spiritual.o minciună evident.li s-a spus că vor muri si nu au murit.nici eu nu inteleg care e pedeapsa aici.
De cand Adam a pacatuit din secunda doi corpul sau a inceput sa se degradeze. Din punctul de vedere al lui Dumnezeu un corp aflat in proces de decadere, de degradare, de imbatranire este ca si mort.
De exemplu, in zilele noastre, un copil imbatraneste treptat inca de cand este conceput in mama sa.
Da, se contrazic crestinii falsi cu crestinii adevarati. Bataliile astea sunt mai ceva decat evreii cu palestinienii.
Li s-a deschis ochii in sensul ca nu cunosteau rusinea de a fi facut ceva gresit. Trupul lor a devenit ca si transparent vazandu-se imperfectiunea si degradarea cum incepuse sa lucreze in ei. Acele clipe de "deschidere a ochilor" e o dovada ca degradarea a inceput. Acea "deschidere a ochilor" era semn rau si nu un semn bun.
Pai se adauga, ca au pe zeul Dogma in spatele lor, si cand il contrazici pe acesta de fapt pe ei îi contrazici.
Daca erau toti fara religii, fara partide, fara aluat religios, atunci cu siguranta ca nu se mai contraziceau atat, ca nu aveau de ce sa le pese decat de adevar, si nu mai blamau nici stiinta.
La fel, exista si partide in stiinta.
La nivel de cunoastere, stiinta nu pretinde ca detine tot adevarul, dar unii zic ca e musai ca stiinta sa nu greseasca.
Creduli, pun botul la orice.
Florin, scuza-ma ca iti zic, dar raspunsurile tale ma uimesc cateodata, in sens bun ma refer.
Cand ti se zice ceva, si nu intelegi acel ceva (mar, fruct, pacat), nu intelegi consecintele din spatele acelui ceva, nu e totuna cu a nu fi constient?
Thanks.eu nu am. facut altceva decat sa citesc biblia cu atentie.
Nu erau, daca nu pacatuiau care era sensul, scopul acestor indivizi fara ratiune, fara cunoastere?
15 Domnul Dumnezeu l-a luat pe Adam şi l-a aşezat în grădina Eden, ca să o lucreze şi să o păzească. 16 Domnul Dumnezeu i-a poruncit lui Adam: „Poţi să mănânci din orice pom din grădină, 17 dar din pomul cunoaşterii binelui şi răului să nu mănânci, pentru că în ziua în care vei mânca din el vei muri negreşit!"
18 Apoi Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca Adam să fie singur; îi voi face un ajutor potrivit." 19 Astfel, Domnul Dumnezeu a modelat din ţărână toate animalele câmpului şi toate păsările cerului şi le-a adus la Adam, ca să vadă ce nume le va da. Şi numele pe care Adam i l-a dat fiecărei vieţuitoare, acela a rămas. 20 Adam le-a dat nume tuturor vitelor, păsărilor cerului şi fiarelor câmpului; însă pentru el nu s-a găsit nici un ajutor potrivit. 21 Aşa că Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste Adam, iar acesta a adormit. Atunci Domnul a luat una dintre coastele lui şi a închis carnea la locul ei. 22 Şi, din coasta pe care a luat-o din Adam, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi i-a adus-o lui Adam. 23 Atunci Adam a exclamat:
„În sfârşit, aceasta este os din oasele mele
şi carne din carnea mea;
ea se va numi «femeie[g]»,
pentru că a fost luată din bărbat."
24 De aceea bărbatul îşi va lăsa tatăl şi mama şi se va uni cu soţia lui, iar ei vor deveni un singur trup.
25 Omul şi soţia lui erau goi, dar nu le era ruşine.
Căderea în păcat şi consecinţele sale
3 Şarpele era mai şiret[h] decât toate fiarele câmpului, pe care Domnul Dumnezeu le făcuse. El i-a spus femeii:
– A zis oare Dumnezeu: „Să nu mâncaţi din orice pom din grădină."?
2 – Putem să mâncăm din rodul pomilor din grădină, i-a răspuns femeia şarpelui, 3 dar Dumnezeu a zis: „Să nu mâncaţi din rodul pomului care este în mijlocul grădinii; nici să nu-l atingeţi, pentru că veţi muri negreşit!"
4 Dar şarpele i-a zis femeii:
– Nu veţi muri nicidecum! 5 Dimpotrivă, Dumnezeu ştie că, atunci când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul.
6 Când a văzut că rodul pomului era bun de mâncat, plăcut la înfăţişare şi de dorit să facă pe cineva înţelept, femeia a luat din rodul lui şi a mâncat; i-a dat şi soţului ei, care era cu ea, şi a mâncat şi el. 7 Atunci li s-au deschis ochii, şi-au dat seama că sunt goi, au cusut laolaltă frunze de smochin şi şi-au făcut învelitori cu ele.
8 Ei au auzit glasul Domnului Dumnezeu, Care umbla prin grădină în adierea amurgului[i] şi s-au ascuns de Domnul Dumnezeu printre pomii din grădină. 9 Dar Domnul Dumnezeu l-a chemat pe Adam şi i-a zis:
– Unde eşti?
10 – Am auzit glasul Tău în grădină, a răspuns el, dar mi-a fost teamă pentru că eram gol; de aceea m-am ascuns.
11 Dumnezeu l-a întrebat:
– Cine ţi-a spus că eşti gol? Ai mâncat cumva din pomul din care ţi-am poruncit să nu mănânci?
12 – Femeia pe care mi-ai dat-o ca să fie cu mine mi-a dat din pom şi am mâncat, a răspuns Adam.
13 Atunci Domnul Dumnezeu i-a zis femeii:
– Ce ai făcut?
– Şarpele m-a înşelat şi am mâncat, a răspuns femeia.
14 Domnul Dumnezeu i-a zis şarpelui: „Pentru că ai făcut aceasta,
Eva si Adam stiau ca avea sa se intample ceva rau daca ei mancau din acel pom interzis.
Nu scot nimic din burta.
Daca vreau sa ma gandesc pot prevedea ce se va intampla maine. Aceasta prevedera nu anuleaza libertatea de alegere. Insa Dumnezeu nu poate prevedea toate aspectele - tot ce vor alege oamenii sa faca.
Inchizitia a fost orchestrata de Satan ca sa afiseze religia ca dusman al descoperirilor sau ca dusman al stiintei cand a fost ucis Bruno. Rezultatul: pierderea credintei multor oameni.
Nu stiau, daca stiau nu ascultau de vocea lor interioara:
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Geneza+3%3A4-5&version=NTLR
Erau constienti de realitate poate, nu si de pacat.