De ce iti pasa de ce imi pasa? http://www.youtube.com/watch?v=KkI4LDf6zbc#t=0m32
Pentru ca pe pamant au venit mai multi extraterestri din diferite parti ale universului, care s-au stabilit aici, de aceea sunt atatea rase, iar povestea cu adam si eva poti sa o uiti, pentru ca biblia nu este o carte care sa spuna adevarul oamenilor, este menita sa creeze confuzie prin complexitatea ei.
P.S. E chiar hilar un pic cand citesc afirmatii care spun ca negrii sunt negrii la piele ca i-a batut soarele.
Din primii nostri parinti, Adam si Eva, iar apoi cand oamenii au fost distrusi in potop, din cei trei fii a lui Noe:Sem, Ham si Iafet.De exemplu Ham avea un fiu pe nume Cus iar Biblia foloseste, in general, numele lui cu privire la Etiopia.De asemenea, Biblia foloseste numele lui Seba, un alt fiu al lui Ham, cu referire la un alt popor din estul Africii, situat probabil in apropierea Etiopiei.Isaia43:3,Geneza10:6,7.
Conform stiintei Adam si Eva au fost creati pe asa-zisul continent numit acum "Africa". Deci erau ecuatoriali, cum vrei tu sa-i numesti. Cum au aparut celelalte rase? Pai, ia ca exemplu evolutia anumitor animale, ce pe vremuri erau chiar mai mici decat in prezent. Este vorba despre schimbarea radicala a ADN-ului, si nu numai, intr-o perioada extrem de lunga.
Daca ar fi s-o luam cu credinta, n-am ajunge nicaieri in ipoteza asta.
Oricum, amblele teorii sunt afectate de partea cu Adam si Eva. Insa asta e o chestie valabila exclusiv pentru cei ce cred in aceasta ipoteza.
Erau pur si simplu
Rasele apar pentru ca organismele sufera modificari in functie de mediul in care traiesc, se adapteaza conditiilor de trai
Eu nu prea cred ca Adam si Eva au fost primii oameni, dar intrebarea fiind la "Religie" am vrut sa tin pentru mine asta. Sa ziceam ca e cum zice biserica. Din cate stiu, la inceputul inceputurilor oamenii aveam pana in 10 metri inaltime si traiau cateva sute de ani, rezulta ca Adam si Eva, practicand incestul, s-au inmultit foarte mult si cand urmasii s-au imprastiat prin lume corpurile lor au suferit modificari (in timp). Ca ziceam de inaltime si varsta, nu vezi ca oamenii sunt tot mai scunzi si traiesc tot mai putin? Bine, exista si exceptii.
Exemplu de adaptare, banc: Un negru merge cu copilul lui. Copilul:
- Tată, de ce avem noi pielea aşa de neagră şi albii nu?
Tata:
- Păi fiule, când mergi la vânătoare sub soarele arzător al Africii, albul va fi ars de Soare şi va muri, dar tu nu.
Copilul:
- Dar tată, de ce avem noi nările aşa de mari şi albii nu?
Tata:
- Fiule, în deşertul african, când eşti la vânătoare, tu cu nările astea o să adulmeci vânatul, dar omul alb nu şi va muri de foame, dar tu nu.
Copilul:
- Înţeleg tată, dar atunci noi ce căutăm la Londra?
Ai prins ideea? Londra n-are treaba, da' asa e bancul
Ai intrebat si cum au aparut rasele, intrebarea asta mi s-a parut mai misto :P Daca e s-o luam pe realitati si adevaruri, eu cred ca primii oameni (care nu sunt Adam si Eva) au fost albi :P Adica mie mi se pare mai logica adaptarea alb --> negru, normal --> "alungit" decat invers :-?
"Fără ca omul însăşi să-şi dea seama, organismul său s-a adaptat permanent la noul mod deviaţă.În regiunile cu soare puternic, a apărut un pigment al pielii ce-i apără corpul de acţiunea puternică a radiaţiilor ultraviolete.În deşerturile Asiei Centrale, cu vânturi puternice şi furtunide praf, deasupra ochilor a apărut o cută a pleoapei superioare, care dă ochilor o formăaparent oblică şi are rolul de a-i proteja"
http://www.scribd.com/doc/25631721/Rasele-Pe-Glob (n-am citit tot, poate gasesti raspunsul)
La inceput continentele erau unite Vezi Ice Age 4 ) Glumesc, dar e un pic de adevar in film.
Pai "Adam si Eva" nu au aparut acum 5000 de ani, nici macar 10000.
Am numai clipuri in cap, ma suportati :D e mai simplu asa decat sa va umplu capul cu fragmente de nu stiu unde --> http://www.youtube.com/watch?v=F7jSp2xmmEE&ob=av2e
Pentru urmatoarele posibile intrebari :)): probabil n-a fost un singur limbric din ala, s-au inmultit si cei care schimbau mediul se adaptau conditiilor, ceilalti ramanand la fel.
Noi nu ştim cu absolută certitudine unde era Grădina Edenului (Raiul pământesc). Dintre ipoteze, cea mai bine susţinută este că era pe teritoriul de azi al Iranului sau Irak-ului.
Rasele au apărut din fii lui Noe: Sem, Ham şi Iafet. Urmaşi ai lui Sem sunt, astăzi, arabii şi evreii. Urmaşii lui Ham au devenit, probabil, africani. Urmaşii lui Iafet au format rasa europeană şi rasa mongoloidă, care, potrivit a ce înţelegem din Biblie, are trunchi comun.
Amerindienii sunt, la origine, asiatici, ca şi aborigenii Australiei. Thor Heyerdahl a demonstrat, prin reconstituire, posibilitatea de a călători cu plute din insulele Oceaniei până în America. Alţi cercetători au demonstrat că în America ajunseseră europeni şi asiatici cu mult înainte de Cristofor Columb. Puţini mai susţin, astăzi, că descoperitorul Americii este Columb. Cel puţin trecerea vikingilor pe acolo este bine susţinută.
Omul se adapteaza la mediul de viata in care se afla. de ex: eschimosii au ochii mici si vocea ragusita din cauza frigului